Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz ohledně přenosu SPZ

o Navštíveno 4207x o
o 11.03.2012, 15:47 | Marceliusis
..jde o to že jsem ted koupil auto na pražskejch SPZ (SPZ je dost pěkná xAx yx xy) ale mám trvalé bydliště ve středočeském kraji - jde to nějak udělat aby mi zůstala pražská kromě toho abych to přihlašoval na kamarády z Prahy.
Děkuju za odborné rady.

o 11.03.2012, 15:52 | madmaik
ne
o 11.03.2012, 17:21 | MaxxT
ne
o 11.03.2012, 19:28 | AR
ne
o 11.03.2012, 19:35 | darkbug
jasne, budes jezdit na odhlasku :))) coz bys jako nemel, ale kupoval jsem jednou auta od typka co s tim takhle jezdil rok a pul, vubec to neresil :D
o 11.03.2012, 19:50 | maxov
no a nebo narazíš na policajty co ti to nevezmou a odstaví ti auto za nezpusobilost či co a dají velkou pokutu:)
o 11.03.2012, 22:18 | Marceliusis
Diky za jasnou odpoved tak hold ozelim SPZ a aspon nebudu tak zapamatovatelnej
o 11.03.2012, 23:31 | fredy
od 1.7. to už nebude bez postihu jezdit v odhlášce... ale zase budou na druhou stranu vlastní SPZ takže si ji můžeš dát dle libosti :)
o 12.03.2012, 09:54 | m
maxov: kecy prdy - zjistěte si fakta napřed
fredy: tak tak, hezky k tématu a pravdivě

Nebo je varianta napsat na kamaráda/kohokoliv v Praze, udělat smlouvu, že auto je tvoje a na něj pouze psané a pojistku můžeš mít úplně sólo na sebe, žádný problém. Když mu přijde obsílka nebo něco, odvolá se na smlouvu co mezi sebou máte a budeš to řešit ty. Tohle je ale asi reálný dokud nebudu odpovědnej "majitel" v TP za auto ve všech případech. To nevím, zda se od 1.7. řeší taky
o 12.03.2012, 10:10 | radek.613
Hlavně na té odhlášce nejezdi do Plzně :-D :-D :-D
o 12.03.2012, 10:12 | Sau | Upraveno: 2012-03-12 10:13:21
Tak ta novela od 1.7 eště není vůbec chválená, pokud vím, takže otázka eště pořád je v jaké podobě nakonec a od kdy definitivně bude platit. Tolik k té pravdivosti.
o 12.03.2012, 10:34 | gizmi
radek.613: citim narazku :D :D :D

m: az na to, ze ten tvuj pripad ma jednu chybu. Kdyz on auto pujci nekomu, ten udela pruser a tobe prijde obsilka, tak ti reknou, ze jako majitel jsi povinen vedet, komu si vozidlo sveril (doporucuji nastudovat poradne 361cku nez neco nekde napisu) a osoba blízká kterou se snazi rikat kde kdo je taky dobrej ulet, protoze je to omezena skupina lidi a neni problem si predvolat vsechny :) Coz by se ti asi nelibilo.. Takze moc dobrej napad to neni..
o 12.03.2012, 10:47 | radek.613
Trošičku, při pondělku :-D :-D :-D
o 12.03.2012, 10:48 | codexx
S dovolenim se pridam s dotazem na vymenu RZ.
Bohuzel nikdo mi neni schopen poradit a na DI se nemuzu dovolat :(

Jde o to, ze jsem podedil auto. To je registrovane v Praze.
Ja mam trvale ve stredoceskem kraji.
Auto mam vicemene prodane, kupec je z Prahy.

K memu dotazu - jak odhlasim auto na noveho majitele aniz bych musel menit RZ?

Standardni cesta je auto prehlasit na sebe se zmenou RZ (na stredoceske) na zaklade Rozhodnuti o vyporadani dedictvi a pak to rovnou odhlasit na noveho majitele, ktery pri prihlaseni dostane nove RZ (Praha).

Jenze tohohle mezikroku bych se rad vyvaroval...
Duvody jsou dva - jednak je to celkem pekna RZ, za druhe se mi nechce platit za vystaveni novych RZ, ktere stejne za par dni skonci v kosi.

Predem dik za rady.
o 12.03.2012, 10:53 | Marceliusis
SPZ na prani od pristiho roku je fajn ale pro nekoho... Uprimne bych se citil dost divne mit na SPZ Marcelius apod. pokud Vam ji nekdo neukadne jako suvenyr tak si min zbytek lidi bude klepat na celo a rikat : no jo vip kreten a aby na me kazdej cucel taky nic moc.
Takze uvidim co mi na prepazce zitra daj ;o)
o 12.03.2012, 11:15 | Sau
Tak mět značku na přání na nejaké feldě apd. asi divné trochu je :) Ale pokud k tomu je aj odpovídající auto, které třeba samo o sobě přitahuje pozornost, tak proč ne. Nebo sa to taky može brat jako druh investice, pokud to tu pak bude jak třeba v anglii, kde sa pěkné značky prodávajů za hodně slušné peníze... :)
o 12.03.2012, 11:56 | gizmi
radek.613: alespon me nekdo rozesmal :) Zrejme me ceka operace po sluzebnim urazu, tak mi moc do smichu neni :(

codexx: ja myslel, ze pri dedictvi je tohle zadarmo :( Alespon jsem pri tomhle byl do ted.. Nebo je to jen osvobozeno od EKOteroru?

Marceliusis: tak mraky z nas uz maji ze srazu vlastni SPZtky udelany, takze kdyz ukradnou, tak nandas svoje dalsi :D:D:D:D (vtip)

Sau: hlavne se to asi vyplati nekomu, kdo auta strida - vzhledem k tomu, ze mu RZ uz zustava pro dalsi vozidla..
o 12.03.2012, 13:32 | codexx
Osvobozeni je jenom od EKO vypalneho pokud se nepletu, ale to se me tak jako tak netyka...

Fakt s tm nikdo nema zkusenost?
o 12.03.2012, 14:40 | m
gizmi: osoba blízká je člověk, proti kteréu nemusím vypovídat pokud nechci a nemusím jí uvést jmenovitě, abych jí nikterak nepoškodil (např. rodinný příslušník, že). Tudíž každý kdo tohle uvede, tak tvrdí, že ví, kdo vůz řídil, ale odmítne sdělit jeho totožnost, právě proto aby ho nijak nepoškodil. A magistrát je schopen ustanovit viníka až po dokázání konkrétního přestupku konkrétní osobě, která pokud není pomocí důkazů odhalena nebo se sama nepřizná v tomto případě není. Nebo něco někde přehlížím?
o 12.03.2012, 14:58 | Smrada (M)
codexx: budes muset udelat ty vsechny kroky.
V ramci vyporadani dedictvi nechat zapsat do technickeho prukazu Tebe a pak to odhlasit na noveho majitele, ktery si to v Praze zase prihlasi.

Ja ted absolvoval neco podobnyho. SPZ 12 let v depozitu na Bohdalci, moznost zaplatit eko jen v Jungmannce. Takze STP ME pak na Bohdalec do depozitu s odhlaskou a pak dohlaskou na Jungmannku
o 12.03.2012, 15:37 | Tendr
Smrada: Nebyl problém s dopr. inspektorátem, že jsi to tam měl 12 let? Vím, že když jsem dával auto do depozitu tak mi úřednice řekla, že je to max. na rok. Teď už tam to auto budu mít třetí rok, tak by mě zajímalo, jestli za to hrozí nějaká sankce.
o 12.03.2012, 15:51 | gizmi
m: zakon hovori jasne a to co jsi napsal NENI v zakone ;) Navic policista ma pravo se zeptat na to, kdo je pro cloveka osobou blizkou. Tim se nepta na pachatele/prestupce preci. Ver, ze tohle resim uz dlouho a jsou zpusoby jak z toho ven - ale musi to byt clovek znaly prav a ne clovek co nekde neco slysel, nebo cetl na pochybnem webu..
o 12.03.2012, 16:00 | Thomas987 | Upraveno: 2012-03-12 16:02:01
m: ano, máš pravdu, ale osoba blízká je specifikována blíž a magistrát si muže pozvat všechny osoby blízké a osoba blízká není kamarád ;-), jiank samozřejmě když tohle zkusíš a narazíš na někoho kdo se s tím nebude chtít sr..t, tak to bude v pohodě, a nebo narazíš na někoho koho tím akorád nahněváš a potom teprve bude sranda, ale ty se smát nebudeš ;-)
- a za druhé, nevím proč jsi vyjel na maxova na začátku, jelikož on má pravdu, dle zákona musíš vozidlo přehlásit do 10 prac. dnů od koupě, jinak se dopouštíš přestupku za který je možné aby jsi byl potrestán.. ;-)
- zákon kámo není jenom jeden a ne všechno co říkají v televizi .... je pravda ;-)
o 12.03.2012, 16:08 | gizmi
Thomas987: DEKUJUUUU...nemel jsem chut se takto rozepsat;) Presne, jasne, vystizne.. a jak psal Radek.Tatra.Beta.613 ( :) ) tak do Plzne radeji nejezdit :o) (ale to se probiralo uz jinde)

je mraky utvaru, kde nic neresi, odlozeno, atd. ... ale je taky par utvaru, kde jim to sef nedovoli a je lepsi stahnout usi, protoze s kazdou vymluvou se clovek dostane do vetsich problemu..
o 12.03.2012, 16:12 | m
Thomas: není uzákoněn postih za tento přestupek, nebo se opět mýlím?

Má pravdu ten který říká že bude velká pokuta za něco co je přestupek u kterého není stanoven postih?

gizmi: ach jo, 1. se neptá policista, ale pověřený magistrátní úředník a kdyby takhle nevysral s úřadama každej druhej přestupce, mělo by tohle bubu neříkejte osobu blízkou smysl

a osoba blízká je osoba blízká - prostě konkrétní přímý rodinný příslušník a nepovím ho abych mu neuškodil a dělejte si se mnou co chcete.

Jo a fakt to nemám z toho co kde píšou, ale to vás nemusí zajímat.
o 12.03.2012, 16:12 | Thomas987
gizmi:;-)
-a potom je ještě utvar, kde je 75% policajtů v pohodě a rozumnejch a 25% bláznů, který jdou do všeho jako střelený a smekaj lidi za všechno i ptákoviny a nedej bože jim oponovat a neznat řádně všechny věci (zákon a celou problematiku), to je potom střelba!!.....známe známe, máme máme ;-) :-D
o 12.03.2012, 16:27 | Thomas987
m: není? není náhodou nový vlastník povinen přehlásit do 10 prac. dnů vozidlo na sebe? ( dle stávajícího zákona!) pravda, v z.č. 56/2001 Sb. se již nepíše o postihu, máš pravdu! Ale!!! Dle 361/2000 Sb. musí mít řidič u sebe osvědčení o registraci vozidla podle zvláštního právního předpisu ( a na výzvu...blablabla), (malý techničák!! , kdyby jsi nevěděl),(dále jen ORV) a ten zvláštní předpis je: 56/2001 Sb.. A pokud je vozidlo v přeregistraci (mezikolonce apod.) nevlastní vozidlo platné osvědčení ORV! Tudíž mi předložte platné ORV!! (samozřejmě je tam ještě více detailů apod...ale to už je jedno)
o 12.03.2012, 16:32 | gizmi
Thomas987: :D:D:D no u nas pohoda, ale kdyz uz neco prinesu, tak se z toho vyclenuje snad i to co tam neni..proste blazen vedouci (taky je v Plzni znamej)

m: a v tom je ten figl:) pak to jde snadno..napr.: segra nema papiry, deda a babi taky ne, takze si pozvu otce, matku a tebe :D A budu si vas zvat na preskacku podle toho co reknete :) Nehlede na to, ze to ze auto neni dohlasene je zjistitelne snadno kdo za to muze, ne? A nemas pravdu, pta se polda, protoze ten to musi prosetrit a pak cely spis odevzda prislusnemu organu, ktery si to doresi.. ;)
o 12.03.2012, 16:51 | Ravo | Upraveno: 2012-03-12 16:52:57
Něco ohledně osoby blízké bych taky něco měl, ale vzhledem k tomu že Gizmi jakožto zástupce PČR obvykle dělá práci která má smysl (na rozdíl od MP a následně MěU), tak si to nechám pro sebe.

PČR a jejich měření a podobné akce jsem ochoten akceptovat, protože obvykle to má nějáký smysl (samozřejmě se vyjímky najdou), ale proti MP budu vždy aktivně vést boj, protože to co dělají oni absolutně nemá obdoby
o 12.03.2012, 17:00 | m
ano, zaplatím pokutu za nepředložení platného ORV (jako kdybych neměl u sebe žádné - zapomenuté) a odmítnu zaplatit za nedohlášení auta - na úřadě potom odcházím s pokáráním že jsem nesplnil zákonem danou lhůtu, ale pokutu nedostávám, jelikož není stanovena a nelze ji jen tak vymyslet od stolu.
o 12.03.2012, 20:19 | Thomas987
jo aha, takhle, tak to potom jo, a ptom tě bude hřát u srdce a budeš si říkat: "to je super že jse mnezaplatil pokutu za nedohlášené auto, ale jenom za to že jsem neměl u sebe platný techničák" :-D :-D ( možnost pokuty do výše 2.000,- Kč myslím, ale musel bych se mrknout do tabulky abych to řekl jistě)
- no jistěěééé, je třeba myslet tak nějak pozitivně!!! :-D ;-)
o 12.03.2012, 20:40 | maxov
m: nevím jak u vas,ale právě kluk z práce dostal pokutu od nějaky tý komise tuším 10tisic.Předložil procvaklej malej TP ,auto v odhlášce na něj.Čekali u něj než přijela odtahovka,naštěstí tu neplatil,jezdí s tím jeho bratr.

To s tím zapomenutym malym TP je možný,ale co když se mrkne do PéCé,tam to taky dohledá ne?

Jinak nevím jak to řeší,když nemáš ORV,semnou jednou jeli cajti až domu,když sem si nevzal sebbou doklady:)
Samo moje auto sem tam nechal,zamknul a vezl sem se v koktě:)
o 12.03.2012, 22:06 | Thomas987
maxov: všechno je o lidech se kterejma se setkáš a jak se ty chováš, jeden ti vysmahne hned pokutu, druhej s tebou jede domu pro papíry, třetí tě zkontroluje(projede v pécé) udělá tytyty a pošle pryč.... Zákon dává různé možnosti, záleží na policajtoj co tě zastaví ( a trochu na jeho vedoucím jestli na podřízeného třeba netlačí aby nosil pokuty jak vzteklej, jinak bude zle ;-))
o 12.03.2012, 22:17 | Tendr
gizmi: Prosím tě, když jseš tím mužem zákona, měl bych malej dotaz... Jak moc se policajt při běžný kontrole zabejvá pravostí přední RZ? Studujete to nějak do podrobna? Jde mi o to kdyby chtěl někdo použít třeba takovouhle značku [ Link ] kdyby třeba ztratil přední, jetli by to při běžný kontrole cajti zjistili, že není origo. Dík
o 12.03.2012, 22:57 | gizmi
Ravo: popravde? Jak kdy :( A iluze jsem ztratil hned prvni tyden co jsem presel od PMJ (zkratka pohotovost na 158) na Obvod (spisy)..takze bohuzel asi tak.. A co casto vypravim OnlyOnemu (muj nejlepsi kamarad a zdejsi clen), tak obcas rekne "prosimte mlc, protoze ja to radeji nechci slyset jak to chodi" .. Ano, udela se mraky prace, casto ma clovek i teplo u srdce ze nekomu pomohl, ale v posledni dobe to jde vsechno do kelu :(

Tendr: chlape ja bych to neriskoval. Konkretne za tohle hrozi distanc na dlouhou dobu a nemala pokuta. Dle meho v noci to zkratka dle lomu svetla a odrazu pujde poznat a za to to nestoji.. :(
o 12.03.2012, 23:12 | maxov
Thomas987 tak to každopádně,já osobně s cajtama problem nemam:)
o 13.03.2012, 13:53 | Thomas987
Tendr: no hele pokud to máš tu rovnou desku, tka to poznat je hned na první pohled a potom je na koho narazíš... (pár takových jsem zatavil a je to vidět na první pohled) neriskoval bych to!
maxov: já neříkám že máš, jenom že záleží ( jako všude a vždy) na lidech, jak na policajtech, tak i jak se k nim chováš.. ;-)
Já s nima taky nemám problém, ale to bude spíš tím, že vlastním klubovou průkazku.. ;-) :-D :-D
o 13.03.2012, 14:35 | Smrada (M)
Tendr: nebyl, ani nedomerovali, protoze to byvaly majitel ukladal jeste v dobe, kdy byl depozit neomezeny, ted to musis po nejake dobe (nevim jestli 6 nebo 12 nebo 18 mesicu) na pul roku z depozitu vyndat
o 13.03.2012, 14:51 | Tendr
gizmi, Thomas987: Diky moc za odpověď chlapi. Jen na vysvětlení proč se ptám, tak trochu to souvisí s tím co se tu ve vláknu probíralo. Nebudu jmenovat, ale dotyčný ztratil, nebo mu byla odcizena přední RZ, což by nebyl problém, stačí zajít s patřičnejma listinama (malej a velkej techničák, doklad o pojištění atd.) a zbylou značkou na dopr. inspektorát, a během pár chvil odcházíte s novýma značkama, vystaví novej malej techničák, napíšou změnu do velkýho, na zadní značku vylepí stk a emise a tradá..
Jenže je tu jedno velké ALE a totiž, a to je trest pro všechny co jezdí v polopřevodu, v tomto stavu NELZE nové značky vydat. Takže prekérka jako svině. Nejen že kvůli blbý značce za 400,-kč musí auto na evidenčku (cca 400,-kč), dohlásit (3-10k,-kč), ale hlavně, jak se na takovou evidenčku dostat bez RZ, že? Nezbývá pak nic než plaťák a hybaj. Takže výstraha pro všechny kdo jezdí v polopřevodu, minimálně tuhle nevýhodu to má!
o 13.03.2012, 14:55 | Tendr
Smrada: To znamená, že když je auto nepojízdný, tak za něj po každém roce musím platit půl roku povinný ručení? To je zase parádně vymyšlený... :(
o 13.03.2012, 17:40 | Thomas987
Tendr: no hele tak kámošovi řekni ať s tím něco vymyslí, jelikož to co chce udělat má další úskalí!! Jelikož se množí újezdy od BČS bez zaplacení a kvuli tomu se kradou značky, tak já bejt jím, tak to raději nějak dořeším! Nevim jak u vás, ale tady v širokém okolí se případy újezdů bez zaplacení s kradenými či nalezenými značkami množí! A pokud za ním policista přijde, že čorknul naftu či benzín a on mu začne vysvětlovat duvody proč nešel na uřad vyřešit ztracenou či odcizenou RZ....tak nevim nevim....minimálně s tím bude mít pjoblém ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3105 sekund.