Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Fabia zkusenosti

o Navštíveno 3890x o
o 10.03.2012, 14:36 | Downland
Mate nekdo zkusenost s Fabii rv. 2003 1.4 16v ? Jak je na tom s poruchovosti ? Nechci odkazy na recenze spis bych chtel slyset vlastni zkusenosti.

A pokud byly opravy tak kolik vas to stalo dik.

Jinak chce za to 74 000

To ze je pomale mi nevadi potrebuju jezdit ne zavodit.

o 10.03.2012, 14:54 | Downland
nikdo nemate ani pribuzny ? Jinak auto je moc pekny sice vybava nulova radio je tam clarion + cd menic. 2x airbag, lekarnicka tim to hasne :) Je to z bazaru tam chteji 85 000 ale domluvil jsem se s chlapikem co ho tam dal ze za 74 000 ho vytahne a da ho me :)
o 10.03.2012, 14:56 | rcman
Kolega v práci jí má, a v podstatě jenom výměny oleje a jinak nic. Když mě vtom párkrát svezl, tak bych řekl že to jede daleko lépe než co tady máme služební Fabii II 1,4 16V.
Závadu měl na tom autě jenom jedinou, a to byl výfuk. Tuším že to začlo prdět někde u katíku. Tak se tam navařil vlnovec a jezdí se dál.
o 10.03.2012, 15:02 | Draxx
u fabie odchazi loziska, tycky stabiku a hnije vejfuk. Ale zase to nestoji kdovikolik, jestli se ti libi, bez do ni
o 10.03.2012, 15:04 | Downland
No ze by sem zni byl unesenej to ne ale je to nejslusnejsi auto v celem plzneskem kraji :/ :)
o 10.03.2012, 15:07 | Downland
[ Link ] to je ono
o 10.03.2012, 15:26 | Collin
Kamoš měl asi 4 roky.. Když to koupil měla na tachu cca 74t km.. Udělal rozvody,náplně.. Pak jen výměna oleje.. Jednou vyměnil tyčky stabíku a řešil lambdu.. Jinak si nevzpomínám,že by stím něco měl..

kolega z práce má také najeto něco přes 200t a řeší ted akorát výměnu spojky.. A v poslední době nadává,že se mu špatně řadí,prej převodovka končí.. To je vše co vím.. Mám ještě známého se stejným motorem,ale o autě nic nevím.. Samozřejmě mu mužu napsat co a jak..
o 10.03.2012, 15:51 | Collin
Tak známej má jinej motor.. R.v. stejný 2003,ale motor 1.4 44kw..
o 10.03.2012, 15:59 | Downland
ok diky vsem jediny co me fakt mrzi je ta klimatizace ze nebude :/ jinak se pise ze ta 1.416v by mela byt spolehlivejsi nez ta 1,4mpi.

V pondeli pro to jedu potrebuju hlavne na +- 3 roky spolehlive auto aby se to nesralo pak pujdu do neceho lepsiho :)
o 10.03.2012, 16:08 | Collin
Tak počkej 2roky.. Místo kupované fábie ušetříš 75t. a zkrátíš dobu čekání na 2 roky.. :-)
o 10.03.2012, 16:36 | Downland
to nejde musim necim jezdit do prace a autobus a vlak ani nahodou :D
o 10.03.2012, 16:40 | Pekys
Mám 2001, mám jí asi 5 let. Za celou dobu následující závady:
hned po koupi - snímač natočení kol (pohasínalo osvětlení při plným rejdu) cena s origo servisu asi 3500tis i s předníma deskama.
a teď, zapalovací modul, chyba zapalování na 2,3 válci. Vyměný kabely, vstiřk, ale byl to modul. Cena 2000 i s prací - neoriginální díl.

Kupovali jsme ji s asi 60tis km, teď má 125tis km. Takže já mám zkušenosti:
není to pohodlný
nejede to
nesere se to
a když už, tak to stojí prd.
:)
o 10.03.2012, 16:43 | Downland | Upraveno: 2012-03-10 16:44:17
co tam mas za motor ? jinak me pohodlne prislo kdyz sem stim tenkrat jezdil autoskolu :D a pekne sedacky sali pot jak sem byl nervni :D

jnak porad lepsi opravy za 2000 nez oprava zadni napravy za 8000 kc na 206ce :)
o 10.03.2012, 17:24 | Akordýsek
Na 206 to ted zrovna dělám vyjde to okolo 10000 aji s prací :-D
Za mě dobrý,jen bacha na převodovky a udělat hned rozvody,zapalovací modul je známá věc odchází hlavně u htp..
Jinak si myslím že nějaký vážnější závady nečekat přece jen je to jednoduché auto a vše stojí pár kaček..
Ještě co je dobrý tak je 1.4tdi jezdí zde 2 okolo 300namotáno a zatím bez problémů a žere to 4,5 litru..
o 10.03.2012, 17:28 | gizmi
Tchan ma - auto servisovane v autorizaku, najeto do dnesniho dne necelych 100t a jiz po3 meneno tesneni pod hlavou :( Jinak spokojeny - kazdy den 8km do prace a zpet do garaze..
o 10.03.2012, 17:35 | Downland
gizmi: na kterem jakej rok vyroby atd povidej ja ze ta 2003 ma taky najeto 100000 +-
o 10.03.2012, 18:12 | fredh
tatík má teda asi 70000km a jednou už se těsnění pod hlavou taky dělalo.
o 10.03.2012, 18:30 | Proffesor_W
Zadek na 206ce kdyz si pohlidas tak te oprava vyjde na nejaky 3500,- . Kdyz se na to vyseres, ignorujes piskani a odklony a jezdis s tim dal, tak pak nemuzes brecet ze ti ty KO loziska vymelou drazky do cepu a musi se menit i ty a je to pak ta desitka :)
o 10.03.2012, 19:07 | Downland
peugeota neresme stejne to po jedne jizde v zaprdenym autobazaru nepoznam a verte ze tady na domazlicku jsou autobazary jak vrakoviste.

Ale co me zajima muzu ja laik poznat ze bylo menene tesneni pod hlavou? a jak nejlépe poznat ze je to těsnění v háji?
o 10.03.2012, 19:57 | maxov
mají příbuzní už druhym rokem a zatím bez problemu,najeto momentalně 81tis km
o 10.03.2012, 20:21 | Pekys
Downland: r.v. 2001, 1,4 16V, 74kW.
u mě těsnění původní, jak říkám, zatím cajk. Původně druhý auto v rodině, teď ho využívám na ježdění přes Prahu do práce, 100km denně.
o 10.03.2012, 20:29 | Downland
ok panove diky tak ja to vemu snad i ta cena tomu odpovida :) poradne mrknu stejne ja poznam kulove jestli nekde neco ma nebo nema chcat :D
o 10.03.2012, 22:09 | Rudi
Kdybys chtěl opravdu vůni a za ještě lepší cenu, tak kámoš prodá tudle na TF
[ Link ]

Vůně fakt na pohled i zevnitř.
o 10.03.2012, 22:38 | Pekys
vypadá pěkně, ale 200tis na maloobjemovej benzín mi přijde už celkem dost.

Jinak ceny jsou teda nesmyslně vysoko koukám. Já jí kupoval před 5ti lety za 150, a dneska koukám 70tis běžná cena. Čekal jsem že bych za ní dostal tak 50-60, mám jí v eleganci a světlej vnitřek.

Letos jsem ji chtěl měnit, ale nevim kdy, protože jsem si ještě nevybral co misto toho.

Jo, co se týče spotřeby, po Praze se pohybuju kolem 8 přes centrum (kolony, semafory), a když jezdim z práce z Rudný na P-9 po okruhu a jižní spojce, tak jezdim kolem 5,5-6l/100km plynulou rychlosti 80-100km.

hele, nejvic ti stejne rekne prvni dojem. zakladnich veci si vsimnes, jestli sedi mezery na kastli, pak zvedni koberec v kufru, jestli neni boule v podlaze (po rane zezadu). Obcas se kousou stahovacky oken, a klasika aby nekde neco nebouchalo, netahlo to do stran, rovnomerne sjety pneu, motor cistej, pokud moznost hodit na hever, tak omrknout zespoda, jestli nekde neni neco urvany, a samo pod motorem jestli je sucho od oleje. Omrknout víčko oleje, jestli není bílá sračka od vody, a to je asi tak všechno co me tak narychlo napada.
o 10.03.2012, 22:48 | Downland
Rudi: pls rekni mu ze bych mel zajem ja se mu ozvu ale mam strach aby ji nekdo nevzal. Musim se tam regnout !
o 11.03.2012, 03:54 | Nismo.Power
fabka po 200 vonavka ? ty kravo to neni mozny ne ?

jinak za me.... je to mrdka z a do b......mna nic jinyho to neni, nejede to, nezataci,nebrzdi,nefunguje jako auto....sere se ale da se levne opravit....ceny z autorizaku sou vtipne vysoky za nic takze tam nejezdit.....

jinak trebas nase 1.4 74kw (samo 74 na ba98 na 95 nevim ale malo)
jezdi prahu a kousek za prahu, sem tam vylet dalku.... je to nepohodlny,maly bolej zada ze sedacek, spotreba normal jizda kolem 7mi, praha rikat nebudu ale muj rekord 19.... bezny krcacky tak 10-12, klobouk praha 8

zavady..... najeto od novy 120 ted
brzdy 2x komplet,tlumice taky,ramena 2x uz,klimakompresor, civky uz mockrat, zamky dveri co nikdo nepouziva, stahovacka jedna, spojka komplet,svazek opravovanej(blblo svetlo),zere olej uz d 100tis,pasy nenavijej, vejskovy nastaveni sedacky opravovany,vejfuk zacina mit diru,kufr menenej el.zamek,svitil motor zak menily nedavno po rozvodech lambdu a klapku..... no celkove si myslim ze mame fakturky tak pres 300k za tech najetejch 120...... jinak mpi taha mnohem lip nez 16v ten se musi tocit jinak nejede a kdyz se toci tak zere.....

prijde mi ze davat dneska 70za fabku muze je trubec natoz bezcenou benzinovku...... v ty cene se da poridit kvalitnejsi auta stejny tridy co se nesypou a aspon kdyz nic tak maj jizdni vlastnosti a ne abs tak zkurveny jako fabie na ktery nadava kazdej. ....kdyz se pusti tak auto proste prestane brzdit, stejne tak asr je domrdany ze auto pomalu chcipne po spusteni a clovek standardne zustane viset kdyz potrebuje rychle vypadnout z mista....
o 11.03.2012, 04:02 | Nismo.Power
jinak jak to ctu tak tesneni pod hlavou nam drzi zatim...... poznat meneny se da jednoduse behem okamziku ale to myslim je uplne jedno pro tebe.....hlavni je aby to nevarilo kdyz pojedes...... jinak lozisko jsme na nasi taky uz delaly ale to je standard na fabce proste.....loziska,zadni silace ramen atd....

kazdopadne tech 1.4ek mame aspon 20 jeste a sypou se vicemene vsechny podobne
o 11.03.2012, 08:39 | Downland
Nismo.Power: fajn a ktere auto podle tebe muzu za 70 000 sehnat ? treba ta fabka co mi nabizi v domazlicich je od nej za 75000 v bazaru to stoji a tam na to dali 85 000 a ta jak je doporucena od Rudiho tak tu by si v mistnich bazarech sehnal za +- 120 000
o 11.03.2012, 10:11 | Rudi
Mě spíš baví, jak tady každej píše, že auto je po 200tis. mrtvý. Ano, i dál rozšiřujte tydle verze, ať se lidi bojej kupovat auto s takovým nájezdem a dál se tu stáčí. Já nemám problém si koupit auto s 200tis.+, navíc Berryho Fabka zvenku vůně, zevnitř taky, je k tomu tuším ještě i z rajchu serviska a přihlašovaný to je na podzim říjen-listopad. Od tý doby na tom dělal spojku a stahovačku.
K nismovi je snad i marný se vyjadřovat, 19l po Praze je totiž způsobem skočit do auta, naložit mu hnedka do červenejch a po 400metrech to vypnout ještě při 3tis. otáčkách a takhle přelítnout Prahu :-)
Neřekl bych, kdyby se tady kritizovali nový vyhoněný turbo motory, tam bych se bál už hranice 100 až 200tis., ale u starý atmosféry, čeho se tam bát?
Navíc za 65tis. s kompletním servisem a klimou si myslim, že skoro i odpovídající cena. Hald potřebuju peníze, tak jde za takovou cenu...
o 11.03.2012, 10:13 | Downland
no je fakt ze me nismo uplne zblbnul :/

Rudi muzes na icq ?
o 11.03.2012, 10:32 | Akordýsek
Ten kombál vypadá pěkně a těch km bych se nebál.Hlavně to není sociál verze bude to líp prodejné a člověk se v tom aji sveze a cena mě přijde fajn..Rozhodně bych ho omrkl a vzal radši,jak tu co si sem dával první.Stejně nevěřím těm 100000 najeto,servisku ti v dnešní době dopíše každej není vůbec problém a dá se šachovat aji s elzou..
Já nevím co tady všichni řeší s těma km,200 pokud to někdo servisoval hlídal si oleje tak je v poho..
Ale moc o tom 74kw nevím jen mám dojem že to má 2 řemeny na rozvodech a že to tady má známej najeto cca 300000 a bez problémů a hlavně to jede vcelku pěkně..
Závěrem radší si koupím auto s 200 co jezdilo a jak se 100 co někdo proháněl věčně za studena do práce 5 tam a 5 z5:-D
Jo a ještě bych doplnil pekyse tím,že se podívej na kody na pásech jestli sedí a v kufru pod kobercem nálepka stejná co je v servisce a podle vinu si zavolej do škodovky nebo zajed at ti o tom něco řeknou..
o 11.03.2012, 20:09 | Pekys
Downland: nisma nesmíš brát uplně vážně. 19l průměr po Praze je k smíchu, a někdo tu má velký voči ;) Případně se pak není čemu divit, že se mu na tom vysralo takovejch věcí.

Co se týče brzd, neměl jsem nikdy problém s tím že by to nebrzdilo, a asr spíná jen vyjímečně, dojde k omezení výkonu na kola a fakt se to nehne. Jenže, pokud to budeš brát jako auto, tak ti bude sloužit, pokud jako závodní speciál jako Nismo, tak se ti potvrdí jeho slova.

To že se dá pořídit i kvalitnější auto za ty samý prachy, s tím souhlasím.
o 11.03.2012, 21:24 | Downland | Upraveno: 2012-03-11 21:28:51
jenze nikdo mi nic za stejne prachy nedoporucil auto potrebuju na machrovani se holt musim vys... takze nakonec do toho auta jdu :) a sme uz domluveny na 67000 to tady proste nic u nas lepsiho nemuzu na 100% sehnat
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3548 sekund.