Navštíveno 10799x

Znáte někdo tuto rostlinu? máte osobní zkušenost? nejake tipy na prodejce, na sadbu? Uvazuju že si koupim pár řízků a vysadím, zajímalo by mě, zda je to opravdu takova hitparada, jak popisují prodejci.
Dík
bylo to kdysi v televizi, hledej Den D - Japonské topoly, viděl jsem pak asi po roce, jak si ten projekt stojí a funguje to opravdu v pohodě

09.03.2012, 13:30 |
Ravo Kolega to taky řešil kvůli vlastní výrobě pelet, zvažoval ještě jednu rychle rostoucí plodinu, ale ani nevím jak to dopadlo. Vím že řešil rychlost růstu, zbytkovou vlhkost a taky výhřevnost a taky náklady na pořízení řízku a vyšlo mu že to nebude zase až taková paráda, ale hlavně taky mraky práce a celý pole pokrytý stromky, aby to utáhlo roční spotřebu pelet na rodinný dům.
Taky si o tom začínám číst a už nějaký pátek o tom přemýšlím jestli by to stálo za to. Po stařečkovy jsem zdědil nějaké polnosti které jsou mi k ničemu tak bych to chtěl nějak využít a tohle se mi zdá jako nejlepší způsob
Vcera jsem narazil na
[ Link ] tak neres a kup to.

09.03.2012, 20:23 |
petis o tomhle jsme doma taky přemejšleli. Ale po výmene kotle už vněm štepky moc nejdou, takže ted štěpkujem jem probírku do 8cm. Navíc by se musel vysázet obr lán aby nám to vyšlo aspon na tři roky. ale pro nekoho kdo má velkej lán nevyužitej a kotel na stěpky, a velký prostory na uskladnění proč ne.