Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > převoz dětí vs. počet míst na sedadle

o Navštíveno 11476x o
o 09.03.2012, 08:37 | Petura
koukal jsem po sedačkách pro prcky a v poradně na jednom webu jsem našel toto:

DĚTSKÉ AUTOSEDAČKY JSOU OD 1. 7. 2006 POVINNÉ

Co se mění pro používání dětské autosedačky?
Autosedačky jsou povinné na všech silnicích pro děti do hmotnosti 36kg a výšky 150cm.
Výjimku do 1.5.2008 mají početnější rodiny.
Bez autosedaček lze vézt víc dětí než je míst na zadním sedadle auta, ale pouze děti starší tří let. Řidič pak ale nesmí na dálnice a rychlostní silnice.
Pokud se na zadní sedadlo auta nevejdou tři autosedačky, může být třetí dítě starší tří let připoutáno pouze bezpečnostním pásem.
Výjimka platí i při svozu a rozvozu dětí do školy a na kulturní nebo sportovní akce. Děti se nemusí poutat, pokud jejich počet převyšuje počet míst na zadní sedačce. Řidič však nesmí překročit rychlost 70 km/h.

zdroj: www.novapravidla.cz

ten poslední bod se mi nějak nezdá, když mám vzadu na sedačce místo pro 3osoby, tak tam přeci nemůžu vést 6dětí ne? (navíc nepřipoutaný)

o 09.03.2012, 08:41 | mourl
"Výjimku do 1.5.2008 mají početnější rodiny."
Zaměř se na to datum :D
o 09.03.2012, 08:49 | Petura
no to datum jsem bral, že patří jen pro ty početnější rodiny, a né pro ten svoz a rozvoz dětí ... :o)

o 09.03.2012, 09:10 | mourl | Upraveno: 2012-03-09 09:13:56
No vyjímka je do 1.5.2008 a ta samá vyjímka obsahuje i situaci při svozu a rozvozu.Tudíž je podle mne už neplatná. (tak jsem to pochopil já) [ Link ]
Takže tam můžeš maximálně vézt 3xsedačku a 3x dítě.Cokolik jiného je podle mě zbytečný hazard.Už vidím jak vysvětluješ polišům že jsi jel max.70km/h a že podle téhle vyjímky :-DD
Musíš pořídit prostě jinej povoz třeba Hondu FRV :-))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.36 sekund.