Navštíveno 1618x

Svagrová chce prodat motorku, na které skoro nejezdí. Jedná se o GS 500e, RV 1995, v top stavu. Na netu jsou od 15tis za vraky po cca 40 za krasavce kolem rv 2005. Jsem si vědom, že za 17 roku starou nemůže chtit 40,ale 15 mi prijde taky ulet. sice je stará, ale v dobrém stavu. Jaká je real cena? dá se to prodat za alespon 25tis? v motorkach se moc neorientuju (teda pokud to není jednosedadlový fichtl apod:-))

08.03.2012, 16:48 |
JR Muze zacit inzerovat na 30 a vzdycky jit s cenou dolu. Za 25 je asi realny ji prodat.
Pošlu fotky kámošovi, kterej shání něco na naučení. Myslim, že 25 je reálný. V jakym stavu jsou gumy a řetěz?
rezerovka je pry ok, stav pneu nevim, jen z fotek, ale zjistim to a doplnim info

08.03.2012, 17:39 |
JR gumy podle fotek KO, ja je ted v tomhle rozmeru za 3800 sadu, takze to je pohoda.
Vím, že je těžký pochopit, jak jdou ceny některých věcí do kytek, ale troufnu si říct, že v tomto případě to vypadá tak na 20 000,- a bude ráda. Je teda pravda, že co se týče motorek, tak některý si drží cenu až nepochopitelně, zvláště vzhledem k cenám nových. Jinak na prodej takové motorky je ideální doba okolo maturit, kdy rozjívení tatínci kupují odměny pro své úspěšné ratolesti. Jinak co se týče GS tak je to super ovladatelná, malá lehká motorečka a navíc je to docela držák, takže málokdy se jejího nákupu lituje.

08.03.2012, 20:58 |
Cenda že jsem na netu za 40 neznamena, že se taky prodaj :-) bohužel, normalni kupci vymiraj a pokud chce prodat, 20t. Inzerát třeba na 22.

08.03.2012, 21:00 |
JR No zrovna u GS jsem docela cumel co jsou lidi schopny dat za neskutecny mrdky.

08.03.2012, 21:40 |
Cenda to jsou kolikrat schopny i u mnohem dražších motorek a naopak. Měl jsem GSXR 750 v perfektnim stavu, prodaval jsem ho za dobou cenu a stejně to trvalo docela dlouho, než ho někdo odvezl. Hlavně to chce nervy, 80% potenciálních kupců má vypláchnuto. Nevíš, jestli jdou kupovat mašinu, procvičujou se ve slohu, nebo přijeli dělat zkoušky na DAMU ...

08.03.2012, 21:57 |
JR :)
To Cenda: Ne, že normální kupci vymírají. Spíš někteří nevědí co by za starou potvoru chtěli. Koupil by sis dneska Škodu Favorit za třeba 50 000,- jen protože je udržovaná, nebo dáš ty samý peníze za udržovanou Felicii navíc třeba o pět let mladší? Spousta motorek v ČR je bohužel ve stádiu, kdy mají do veterána daleko a s aktuálními možnostmi už taky nemají moc společného. Takže budou prostě kolovat mezi lidmi za pytel hrušek, anebo je třeba je uložit na půdu či do stodoly a vylovit za dvacet let. Pak hodnota už jen poroste.
Přesně tak. Lidi neví, co by za to chtěli.
Každej den probírám motoinzerci atd. a někdy mám chuť těm lidem napsat, jestli se neposrali.
Prodává mašinu třeba za 119 000 Kč. Najeto 10 000km, TOP STAV, r.v.2008. Když se podívám na ceník, tak nová stojí 139 000 Kč (třeba bandit, dávám jen příklad)
OK, beru že motorka nemá moc najeto,ale dnes je to 4 roky stará jebka, která má ojetý gumy. A pak ve finále z toho ****** vyleze po 5ti mailech, že mu spadla ze stojánku a má promáčklinu v nádrži.
Fakt, někdy u toho chytám rapla...

08.03.2012, 22:37 |
Cenda hele, o tomhle vůbec nepíšu. Když na inzerát voláš, tak víš, co ta motorka stojí. Pokud ti hned přijde předražená, tak jdeš dál, nebudeš chtít cenu skecávat o 30%. Kor, pokud tam je napsaný pevná cena, nebo možnost slevy a daná částka.
Úplně běžný je nabízet protiúčtem starou mrchu, auto (neprodával jsem motorku, aniž by ji někdo nechtěl vyměnit za nějakou jebku), splátky, slohovka o tom kde co jak dělá, aniž by to prodávajícího zajímalo (proč taky), 100 výmluv co by kdyby, jak dojede, že to hned bere a už už posílá zálohu (motorku vůbec neviděl, dokonce ji vnucuje i přes neustálé odmítání) a pod kecy. Další herci i vyžádají fotky ve velkým rozlišení, prodávající nafotí kdejaký detail, vykecá i co se s motorkou nestalo (na co ztrácet čas, stejně to na místě zjistí) a když "kupec" přijede, vytýká přesně to, co bylo na fotkách a na co byl upozorněn - kde je jakej škrábanec, že je potřeba vyměnit řetěz a pod. Ne svařenej podsedadlák :-)
Potom je taky sorta rádoby znalců, co si vyberou nejlevnější mašiny na inzerátech a čekají stav nové, nebo o 20% dražších.
Zajímavý je, že když ode mě někdo motorku koupil (ono se to defakto netýká jen motorek), tak zavolal, zeptal se na pár věcí, dojel, projel a za chvíli se už nakládala. Žádný maily, slohovky, protinabídky a podmínky... Stejně tak kupuju.
Samozřejmě že je to i obráceně a pak nasere, když jedeš 200km se podívat na mnějakou vraždu. To se mi naštěstí zatím ještě nestalo.
Je to v hajzlu když za 30000 sou banditi,ale stavově vypadá pěkně dal bych tam 28 a jít dolů se dá vždycky..