Navštíveno 11237x

Prosím o pomoc při výběru mého nového stolního domácího počítače na normální práci - ne hry. Internet, nějaké ty automobilové programy tedy hodně místa na disku, alespoň 6 USB, rád bych aby byl co nejtižší. Nejsem v IT odborník, ale pár jsem jich oslovil a doporučují mi např. toto Acer Veriton M4610G/i5-2500/1T/4G/DVD±RW/7P. Zapomněl jsem napsat, že bych raději sestavu a ne složeninu. Po zkušenostech z práce, kdy jsme měli v kanclu několik Dellů, bez jediné vady za X let, tak bych šel nejraději do něj. Ale díky nynějším cenám HDD, bych si koupil maximálně 500GB a ne 1T jako u Aceru. Ještě poslední údaj je cena, která by měla být kolem 15tis. Díky za rady. Jo ještě ten Acer mám zatím nabídku za 15.200Kč. uměl by někdo lépe?
no dal bych přednost Dellu, ale za tu cenu uděláš 2x tak výkonnější "složeninu" :o)

06.03.2012, 21:29 |
clown no jo .. ale ten DELL bude dnes, ze stejny fabriky Foxconnu v Polsku jako ten ACER / Packard Bell :(
osobne bych taky dal na DELL :) i kdyz uz to davno neni uplne ono, furt lokalni servis je spicka .. na to nema ani HP :(
O tom servisu jsem jen slyšel. Je to tak, že musí dorazit při nahlášení závady do 24h? Acer prý má zase nějaký rychlý servis v Brně?

06.03.2012, 21:39 |
clown zalezi, co si koupis ..
ja kupoval ted blby 24 LCD za 5500 bez a melo next business day opravu .. :)
na notesech v kanclu co maj nekteri kolego od DELLu super .., lehla deska, druhej den prisel na misto, sedl si, za pul hodky odfunel .. :) a to tam jeste nechal 8GB misto 4GB, protoze novej board nezkousl stary pameti :)
u HP to bylo za dva dny a LCD vymenili taky bez kecu ..
ac jsem clovek, co PC si stavi, notebooky mame od Toshiby, tak stolni PC bych si vzal bud Lenovo nebo lepe DELL. Ted konkretne hledam projektor .. od DELLu, to co chci.. ale 40t :(( .. epson, to same, ale ten neumi NBD :(
Do Lenova bych nešel, servis mají v polsku a cukají se u oprav. Bral bych Dell, Acer,Asus. Dell NBD záruka a Asus s Acerem okamžité servisy v Brně,bez keců.
LENOVO !!!!! nejlepší kvalita a servis v polsku no bóže nebudeš ho tolik potřebovat.....
ACER ani omylem
DELL už stojí dávno za ***** ..... hotlina od maďarska přes polsko a za chvilku to vidim na indii....
výroba v polsku , lepší dražší zařízení bohudík už zase zpět do číny (na irsko můžete už zapomenout ) ...
troje z polska se sypou
u dellu se sice dá zaplatit NBD servis ale pro běžnýho uživatele je to pomalu utopie už, natož si ho vydupat či vůbec protlačit opravu....
DELLU nakupujem stovky ročně jak ntb tak pc ale sere se to všechno nehorázně a pořád víc a víc.....
ntb várky z polska příjde 20ks a klidně 5nejde po vybalení..... klekaj desky, lcd klidně po půl roku..... u velkejch pc problémy s chlazenim optiplexů novjech , na jednu várku nám poláci namontovaly omylem malý chladiče .....
prostě DELL mám rád ale teď už se ho rozhodně zastávat nebudu takže IBM tudíž lenovo.....
ad Lenovo - je rozdíl u servisu na Thinkpad/Ideapad :-))
Thinkpady dělají stále servisní partneři v ČR (osobní zkušenosti mám s BitServisem a to velmi pozitivní), pro Ideapady si posílá Lenovo kurýra, kam konkrétně je vozí netuším :-)
známýmu nedávno umřela T420ka Thinkpad, opraveno do 24h servisem v Praze (myslím, že to dělali snad BitServisáci, ale jistej si nejsem-jeho notes nechcípl na závadu, ale na pád ze stolu :-D - známej děkoval "pánubohu" za ADP záruku :-))

07.03.2012, 08:19 |
iwi MOžná bych ještě pouvažoval o Fujitsu, rozumné ceny, na některé kusy 36měsíců NBD. Co vím co jsme dodávali, tak i po cca 5 letech nikde nebyl trabl a to jak s obyč sestavama, tak se servery nebo výkonýma grafickýma stanicema.

07.03.2012, 08:29 |
Kamil Acer nikdy, Dell je na tom trošku líp, ale taky žádná hitparáda. Já osobně bych si nikdy kompletní počítač nekoupil, zvlášť když chceš výkonnější sestavu. Tady je pár bodů, proč bych si to nikdy nekoupil:
1. Do sestav od Aceru, Dellu atd. se používají ořezaný mainboardy s jejich specifickým biosem, nejde tam skoro nic nastavit
2. Skříně jsou zpravidla dost malý, vnitřní uspořádání nestojí za moc, většina komponent jako chladiče atd. jsou "tak tak" - všechno je děláno za účelem co nejvíc snížit náklady, takže se pak nediv přehřívání při zátěži atd.
3. Skříně jsou zapečetěný, takže i kvůli blbosti jako je upgrade RAMky, HDD atp. musíš jít do prodejny/servisu, kde tě to vymění. V případě, že porušíš pečeť seš bez záruky
Kamil: By mě zajímalo v čem je na tom Dell lépe? Většinou pro všechny značky to stejně vyrábí Foxconn atp. z úplně stejných komponent a záleží pouze jakou záruku si zákazník s daným modelem toho či onoho výrobce pořídil :-) Následně samozřejmě záleží jak který servis v reálu funguje.
Ořezaný BIOS pro dejme tomu 98% uživatelů stačí (nemají důvod něco měnit, taktovat atp.) a je to pak více "odolné" špekulantům- někdy to není úplně od věci :-)
To Jirka156: Pokud Tě to vyloženě netlačí,tak chvíli počkej, HDD už začaly cenově klesat.

07.03.2012, 10:37 |
gizmi Acer: absolutne nechapu - kdyz jsem pred 10 lety nahanel PC na VS, tak jsem koupil Acer Travelmate (v te dobe nejlepsi stroj v pomeru penize/kvalita/vykon) - tento PC vyhral na netu dokonce nejporuchovejsi PC roku a vetsina lidi na to nadavala - me vydrzel do dneska a matka na nem kazdy den nadale serfuje a to ne komplet vse puvodni (krome disku, ten odesel po 6 letech)
Dell: po VS jsem si koupil DELL kuli zaruce (prodlouzena zaruka a do 12hod zaruka na opravu). PC opravovan jiz 5x a to vymeneny: 2x display (zkratka se roztekl a to jsem s zadnym PC nikdy netrisknul, nebo tak neco a pokazde to bylo samo od sebe - nikoliv prepravou...dale CDmechanika, ktera ted nefunguje opet po2 (zaruka uz padla, neresim, nepouzivam) a 2x meneny komplet streva :( Na to jak kazdy nadaval na Acer a vychvaloval Dell (ano, zaruku a servis maji spickovy a opravdu pravidelne po vyplneni dotazniku do 2 hod telefon a do dalsich 2 hod u me doma servisak a do 30min opraveno vsechno na miste (jen obrazovka trvala 2min a servizak zase odjizdel) ale za me stale ZLATEJ ACER :( bohuzel.. PS: sef je zatizeny na Lenovo a sere se taky statecne (daleko vice nez muj a otcovo DELL, ktery je taky solidni sypacka).. Ale na dalsi stranu - dneska se vse vyrabi aby se to sralo, takze me to neprekvapuje..
Harryp : pro DELLy dělá i intel přímo na míru desky....
jinak samo valnou většinu desek dělá samo foxconn...
jinak taky pokud ne lenovo tak si postavit vlastní sestavu to samo výjde mnohem líp a výkonnějc....

07.03.2012, 11:05 |
Kamil Harryp - i přes to, že se to montuje pod stejnou střechou, tak materiál, zpracování i požadavky na testování a OQC jsou u Dellu vyšší
Kamil: Zvláštní, že jsou vevnitř nerozeznatelné (mnohokrát je akorát jiný ksicht na casu), razítka testů atp. jsou úplně stejné. Někdy bývají jen rozdílné chladiče (Acer měl heat pipe, kdežto Dell obyč) atp.
Nismo: Ano Intel branduje desky pro Dell, ale úplně stejné se dají přímo od Intelu koupit přímo nebo jako barebony. Nicméně toto se průběžně mění. Podle toho co se nákupčím podaří nakoupit, tak z toho je to PC pak složeno, takže ač se jedná o jednu značku, jeden model - tak jsou z jiných komponent :-) Rozdíly bývají ještě v tom kde je samotné PC vyrobeno (některé se kupodivu vozí i z Číny a i s cestou jsou levnější, než v Evropě vyráběné)

07.03.2012, 14:35 |
Conan Co zkusit nějakou Alza sestavu?

07.03.2012, 14:53 |
Kamil Harryp - vím svoje, nikoho přesvěčovat nepotřebuju :)
No vzhledem k tomu, že jsem mnohokrát měl všechny jmenované značky vedle sebe (otevřené, poněvadž mohu :-) ) Tak jsem se na vlastní oči mnohokrát přesvědčil, že to je úplně to stejné, jen ksich casu byl jiný... nebo myslíš, že kecám? Jinak nechápu to o tom přesvědčování?!
Pleas bez emocí :-))). Stejně to bude zase na mně, co si vyberu. No a tedy co by jste eventuelně doporučili z Alza sestav obdobných viz ten v prvním příspěvku nebo resp. výkonější. Jen podotýkám, že na tom nebudu pařit žádné hry. Z toho jsem už vyrostl. Ani videa. Tzn. internet, Office, autom.programy typu ETKA, Bosch ESI Tronic,..... Cena jak jsem psal kolem 15tis. Raději než super výkonnost volím spolehlivost. Budete se mi smát, ale nejsem ten, co si kupuje komp každý dva roky. A tenhle můj dědek má letos 11let. Je rozšířena RAM co dovolili sloty. Dán za tu dobu větší HDD a dvakrát měněn zdroj. Jinak o.k. Je to teda taky skládačka, která tehdy stála šílených 30tis.Kč.

08.03.2012, 19:28 |
Petura | Upraveno: 2012-03-08 19:32:01
na práci co tu popisuješ, složíš dostatečnou sestavu za 5-6tis bez OS a monitoru
tatíkovi a sousedům jsem nedávno kupoval desku + CPU + RAM za cca 3500,- (bral jsem ty nejlevnější věci co byly na CZC skladem) využil jsem starou bednu, zdroj, HDD a všichni jsou spokojený, internet na tom šlape parádně a dokonce to zvládne i nějaký ty hry :)

09.03.2012, 10:27 |
Conan Jirka156: viděl bych to na něco takového:
[ Link ] + Windows Home 64bit