Navštíveno 1822x

Prý že se ekonomice nedaří dobře.... už zase se prodává litr benzínu za cenu šesti vajec :-D

06.03.2012, 08:36 |
Yawor :-D
:) dneska je vejce větší luxus jak maso, takže pracháči nebudou chodit na steaky, ale na omelety.
Možná se mi někteří budou smát, ale se ženou hodně přemýšlíme, že stlučem kurník a přes tchána koupíme slepice.

06.03.2012, 09:02 |
PlusOne | Upraveno: 2012-03-06 09:05:56
Dokud tchýniny slepice nesou, sere mě akorát ta cena benzínu/nafty ;-)
Milhauzz:
Není vůbec důvod se smát, snad jedině závidět, že je máš kam uplacírovat ;-)

06.03.2012, 09:08 |
zipp PlusOne/Milhauzz: kolik by tak člověk těch slepic musel mít, aby to vystačilo na klasickou spotřebu 4-členné domácnosti? Cca 10-15vajec za týden
zipp:
To fakt nevím, nikdy jsem ty slepice nepočítal. Nicméně v pohodě s asi patnácti - dvaceti kusama pokryje spotřebu cca 12cti lidí, a ještě semtam posílá vajíčka po příbuzenstvu...
no my jsme slepice zlikvidovali asi před 4 lety, budovu jsem vyčistil, vymaloval a postupně naskladnil díly na veterána kterýho stavím, no a nyní začínám vyskladňovat a asi se vrátíme ke slepicím zpět...
zipp: my jsme měli vždycky tak 10 - 15 slepic a bylo toho pro nás až až (4 člená rodina)ono vždycky chvíli nesou jak vzteklý a potom maj utlum chvilku a tak...
Vejce neřeším... máme slepice takže vejce jsou....
Spíš mě štve ten benzín....
Zipp: podle mě nejde určit kolik slepic... My máme 9 slepic a za den máme třeba 8 vajec nejvíc... Ale když to uvážím tak 4 slepice by stačily... Jinak když jsou mrazy tak moc nenesou...
pro čtyřčlenou rodinu dle mě bohatě stačí 3 až 4 slepice. Vždy jsme to tak měli a nebyl problém. Slepice přestávaj snášet pozdě na podzim, když se přepeřují. Jinak vždy každý den jsme od každlé slepice měli jedno vajčko.
mám takovej pocit, že se ted budou prodávat slepice za cenu koně :)
Máme doma 6 slepic, denně tak 4 vejce... pro nás to stačí, občas když je přebytek, tak si bere ségra :)
Mně teda víc než bohatě stačí pět vajec na týden, takže ceny vajec mě nijak netankujou.
A jestli někoho zajímá, jak podpořit nosnost slepic... kamarádce nenesly, svině jedny, tak šla jedna na pekáč, za pár dnů druhá na pekáč a za dalších pár dnů ochotně vytlačily slepice všechno, co v nich bylo. Asi si chybějících kolegyň povšimly.
Mr.Scully: a ještě měla kolegyním ukázat jak se na pekáči leží, to by bylo hned ;-) :-D
Jde kohout okolo Pipi-grilu, čumí do výlohy a pak brblá: Slepice, furt samý solárko a na dvoře není co šukat.
Dnes vlada odklepne 2 novely
1. ze cena bezinu bude vic jak 40 kc litr
2. vsichni si musi povine vymenit obcanky za nove protoze se vsem protahnou xichty :)

06.03.2012, 10:35 |
TROY Od mladý otec na vesnici cca 10 slepic pro 3 lidi ;) - bohatě to pokreje + vim jak se mu smáli sousedi at se toho zbaví :o) ted se směje on :-)))

06.03.2012, 10:37 |
choze Pecka vtip ;)
a za mě krutá realita na dnešek:
[ Link ]

06.03.2012, 12:35 |
Tendr Máme 5 slepic, pro 3 lidi uplně v poho i s pečením atd. Budem přikupovat dalších 5 - 10 pro známý/kamarády co nemaj kde slepice mít. Domácí vejce nejlepší, jen bacha na lišky, za pár chvil přes noc zamorduje 15 slepic jak nic. Nesežere je, neodnese, ale zabije.
a ty slepice při pořízení nic nestojí a pak nic nežerou ? :-))
slepice máme...

07.03.2012, 11:52 |
TROY

07.03.2012, 11:57 |
nome Díky regulacím EU je cena vajec vyšší, než cena 9mm munice. Takže až zase politici vyjdou do ulic, je levnější je postřílet, než je vyhánět vejci.