Navštíveno 1014x

Mám dotaz, vůbec tomu nerozumím a už párkrát se tu podobná věc řešila. Většinou se tu došlo k tomu, že podle IP nemůžeš nikoho poznat, ale jak se to teda řeší? Přihlašoval jsem se na aukro z mobilu a splet několikrát heslo, tak to chtělo i opis z kontrolního obrázku. To je ok, ale já jsem se poptom připojit z PC a chtělo to taky, tak si řikám, jak mě to pozná. Vypojil jsem modem, aby se změnila IP a pořád to samý, potom jsem vymazal cookies, historii atd. a pořád mě pozná. Jak je to možný, jak to funguje?

04.03.2012, 16:47 |
clown modem ma furt stejnou IP adresu .. :) takze tak ..

04.03.2012, 16:47 |
clown a vzhledem k tomu, ze verejne IP adresy v4 dosly, tak je pomerne voser ziskat i 2 bloky adres pro lepe platici zakazniky :((
díky. já sem myslel, že adresa se mění, pokud nemáš veřejnou... Dá se nějak měnit ta IP nebo ne?

04.03.2012, 17:23 |
clown no poskytovatel obcasne ji zmeni .., ale to musi byt nejaky duvod .. ADSL u Volnyho ji ma porad stejnout, u O2 by ji teoreticky mohli snad menit po cca pul roce, ale zase, proc to menit :) to, ze si udelas bordel u aukra neni neresitelny problem, stejne tak, jako kdyz jsem si zablokoval ucet u mbanky .., lidi na druhy strane v pohode a vyresilo se to behem 10 minut .. u Aukra to mozna bude slozitejsi, protoze zkratka Polaci :)
Není žádnej problém, jen jsem si říkal, aby třeba nějak nezákonně nesledovali uživatele. Díky za tvoje vysvětlení a ochotu, ale stejně to pořád nechápu. Vždycky sem myslel, že se IP mění, podle toho, jak se připojiš a že hodně lidí má stejnou IP třeba na jedný větvy atd. Nebo je to jinak?
Tak třeba lidi na firemní síti mají stejnou IP adresu (obvykle nějakého firewallu, který je mezi nimi a internetem). Ale jinak většinou ne. Řeší se to připojením přes proxy servery, bývají na to i nějaké pluginy, které jsem ale nikdy pořádně nerozchodil :-)
Děkuji za další radu, ale stejně tomu pořád nerozumím. Mám normální internet od UPC a ještě tam mám píchlou wifi.
U UPC je dynamická IP, podmínka je (aby se vyměnila) mít nějakou dobu vypnutej ten jejich modem... (pokud se nic nezměnilo a pořád dávají veřejné IP). U O2 DSL je pevná IP adresa (alespoň já to tak mám od začátku (cca 2003) do teď).

04.03.2012, 19:05 |
MAX Já mám zkušenost takovou, že u O2 internetu se snad mění IP co 14a co jsem měl já před 2 týdny má potom někdo jiný v rámci kraje, takže posléze se moje IP vyskytla něde v Ostravě.. Ale to už je pár let zpět, když jsem to řešil..

07.03.2012, 00:05 |
Kacko