Navštíveno 2150x

Muzu s timto neco udelat, v domacich podminkach. Na foto to neni moc videt, ale je to zasle. Kryt je plast.

02.03.2012, 20:29 |
Pekys už jsem to sem někam dával, možná pohledej renovace světel E39.
zkráceně, pokud je to plast zvenku, tak to můžeš přeleštit. Podle hloubky poškození začni na smirku 800-1200 a pak pod vodou to doleštíš 1600 a pak 2000. Pokud tam pořád uvidíš stopy, tak 2400, nebo leštící pastu.
Jedno světlo trvá tak půl hodky, a lepší to dělat růčo s citem, než nějakou leštičkou.
Pokud je to vypálený vevnitř, tak buď nechat pochromovat, což nevim jak moc to drží a vydrží, což by ti řekl třeba xenonmam, kterej to myslim dokáže, nebo to prostě vyměnit za nový.
Arnie_one: jsem rád, že i tu se najde majitel PTčka :o)
Asi před 14ti dny jsem řešil totéž na totožném voze, ovšem nikam jsem se nedostal. Zdá se mi, že má lampa nějakou "krycí vrstvu", která se mi začíná "rozpadat". Než to zku*vit úplně, tak jsem to odložil na chvíle s lepší náladou. Nicméně jak se k tomu dostanu, tak použiji podobný způsob, jako napsal Pekys.
Ještě matně vzpomínám, že jsem na PT-C foru v US našel podrobný návod, ovšem to obnášelo jak studovat VŠ :o)
Zkusím pohledat a hodit link.
Jakou máš motorizaci? Nějaké foto?
Já jsem u omegy leštil světla sadou od firmy carex a musim řict že to bylo hodně znát blbé bylo že ty světla byly jetý i zevnitř takže to nešlo úplně ale zlepšení bylo velké.

03.03.2012, 07:46 |
Arnie_one | Upraveno: 2012-03-03 07:51:44
StreetFighter:
Je to Limited 04, 2,2 CRD, jo i ja sem sel do nafty, proste dojizdeni si to zada :(
Interier, kombinace červený bílý, kola 16" leto zima 15" Nic extra, central-dalka, 4xele okna, ele sedačky, ele zrcadla, klima-man, digi-kompas, z toho se musím vždycky smát :), auto je hezke udrzovane s moc peknym lakem, jen predni kapota nese znamky par kamínků.
Co me irituje je to jejich radio :( tak asi budu přemýšlet o výměně.
Vyřešily se nefunkční mlhovky, blbej přepínač.
Co mě ještě vadí, jsou ty jejich sedačky, žádný anatomy, sedíš, jak v křesle v obýváku. Hotovej jsem, z gelový kulatý baterie, co je pod sedačkou spolujezdce, stojí nová celkem balík.
Fotky, radsi az bude lip a na letnich :)
Paraboly, jsou zašlý zvenku, jako kdyz je přesmirkuješ, vevnitř sou krásný to je zase vidět. Škoda, že nejdou koupit s čočkou, hned bych koupil xenony a od xenonmana i to naklapený. Omega s xenonama svitila uzasne, tohle je, no o ničem.
Paczqo: Omegu sem vyresil, Nove DEPO s čočkou kus za 1300 :)
Arnie_one:
:o) dobrá volba motorizace...
Já zatím jezdil 17"léto, 16" zima, letos to vypadá na 18"léto.
Jestli máš interiér v kombinaci červená/bílá, nejspíš sérii Street/Dream Cruiser, ovšem těžko říct, kterou sérii, je jich několik.
Kožené sedačky jsou více "ploché", v látkových se v PT cítím osobně lépe.
Co máš za problém s rádiem? Neměl jsem problém ani s "obyč MC/CD", ani s nynejším origo RB3 s Navigací, kterou budu asi nejspíš dávat pryč a stejně to zase něčím osadím, je to prostě nemoc :o)
Mlhovky je jejich "nemoc", ovšem je to opravitelné, když člověk ví o co se jedná, hold opotřebení materiálu. Nicméně, když koupíš novou páčku, už by to mělo vydržet věčnost, udělali nějaký "upgrade" materiálu na tom vodítku.
Baterie je hold pod sedačkou, do motoráku se nevešla. Pravdou je, že je dražší, ale zase neodchází nijak brzy, když se k ní člověk chová. Mám pod sedačkou Optimu RedTop a zatím drží, pokud Tě čeká výměna, doporučuju ;) Jen bacha na čidlo pod tou baterkou - nevyndávat, nedávat jinam. Jedná se o čidlo, které snímá teplotu baterie a tím částečně redukuje dobíjení.
Paraboly mám zevnitř taky hezký, nicméně z venku mne to ještě čeká, chci aby to bylo cajk. S čočkama jsem sháněl taky, nesehnal, veřejně se přiznám, nainstaloval jsem tam HIDky. Auto svítí a dle zkušeností neoslňuju! cehož jsem se obával nejvíc.
Taky nefotím, mám to špinavý :o)
StreetFighter:
Motorzicae, radši tu 2,4 turbo :) nebo 2.0LPG, ale rozhodoval stav?
Páčku jsme opravili, nekupoval novou. Ani nevim, ze tolik edici je. Baterka je v poradku, jen me prakvapilo, že je to válec :)
Radio, problem je ten, že to hraje na dve veci, no hruza, hruza a hruza. Za kolik budes davat pryc tu navgaci ?
Sedačky mám jen čalouněné.
Hidky do čirýho světlometu, nechcu davat :( kdyb byla čočka, tak neváhám ani vteřinu.
Jaké se tam vejdou kola max ?
Arnie_one:
2,4Turbo už je na to auto až dost.
Tak jsi si s páčkou poradil ;) Edicí PT Cruisera je mraky.
Prvně jsem chtěl StreetCruisera s oranžovo-černým interiérem, ale po bližším ohledání se mi kombinace nelíbila. Řekl jsem si, že už nechci černý auto (to jsem tvrdil u každýho svýho z posledních aut). Nakonec jsem pořídil černýho s černou kůží :o) taktéž limited, plus nějaký extras - tempomat a hlavně elektrický dvoupolohový šíbr.
Baterka je taková zakulacená, tuším že je v novějších Voyagerech CRD.
Popiš problém s rádiem, třeba to "rozluštíme". Tu RB3 zatím váhám, padne bezvadně do interiéru, vše mi na ní vyhovuje, chci od ozvučení sice "víc", ale zase mi tam bude "zářit" nějaká Alpina, no uvidím. Nicméně pohybujou se cenově dost vysoko.
Limited a látkové sedačky? To nejde snad dohromady?
Nejsem zastáncem tuzingu, nicméně já s PT moc nenajezdím, tak jsem tam HIDky dal, vůbec neoslňujou, svítí příjemně, tak z čeho máš strach?
S těma kolama u mne asi moc nepochodíš, jelikož nemám sériový podvozek, opět jsem z PTčka udělal nepoužitelné auto - štelovák KWčko.
Zimní mám obuté standardní 205/55/16 na originál Chrom kolech.
Na léto mám 8,5x17 tuším že ET30 - zadek 255/40/17 a předek 235/45/17, když vezmu větší hup, předek si škrtne o lem, a to ten podvozek mám skoro nejvejš co jde. Nicméně mám ještě jednoho na sériovém podvozku, a ten výškový rozdíl je znát, na sériový podvozek musíš dostat 100% i 19", záleží na profilu pneu. Dnes jsem přiložil k těm zimním 18" s pneu 225/40 a výška kola byla velice podobná, čili za měsíc nejspíš přejdu na 18", váhám ještě nad 19" s nízkým profilem pneu.

04.03.2012, 08:11 |
Arnie_one | Upraveno: 2012-03-04 08:12:25
Mě překvapuje, co edicí tu je a v jaký kombinaci :)
Já mám prostě tu klasiku, vínová/bílá. Co sem mrkal, když není limited má obyč intorš a i řadící klacek je normál černej plast.
Tempomat mam taky, to sem vynechal, vypadá to že ty Ameriky to maj, jako klasickou výbavu.
Hodně mě překvapil systém vyndání zadních sedaček úplně ven z auta. Na to, že to je emerika :) takovou praktickou věc bych od nich nečekal.
Hidky, nechci, aby mě stavěli policajti, za druhý se me absolutně nelíbí, když hidka svítí v čirým světlometu :( to rozplajzlý světlo po parabole. Snad se časem objeví světla s čočkou.
Dle toho co čtu, ty z toho máš mazla :)
Já mám auto na denní ježdení, čili podvozek zůstane rozhodně sériovej, téměř všechny ty ramínka a hliníkový bazmeky sem na spodku vyměnil.
Kola mam 16" pekny novy, nechtel sem nic vetsiho a ..... to byla chyba, tam je prostor min na tech19" blatniky, jak ze staryho hothatche.
Jiný kola budu řešit, až zase budou peníze.
Rádio, nevím čoveče hraje to, jao kdyby tam byl jeden repro a ne 4x. Nevyrazny, jako kdyby radio mel 4x1W, nedokazu to vsvetlit.
Vínová bílá? Myslím lakované plasty do barvy vozu a spodek palubky bílý?
Sedačky máš tedy jaké? Látku či kůži?
Praktičnost zadích sedadel je mazec, stejně tak jestli jsi přišel na "šachování" se zadním platem - to je teprve mazec :-)
Mazel? Běžně s ním jezdím, pouze zimu jsem částečně omezil, abych nedělal silničárům pluh :-)
s tím rádiem není něco v pořádku, originál rádio hraje jak ďas. zkus jej vyndat a mrknout se, jestli tam někdo něco nekutil..

04.03.2012, 10:21 |
Arnie_one | Upraveno: 2012-03-04 10:26:18
Mám látku, ale sedačky ele. Jo plasty kombinace červená, a doplňky bílý, vč tý čupr kulisy co má velkou bílou kulisu a chromovej klacek.
S platem sem si nehral, ale sou tam ty zarážky, předpokládám, že se stím bude taky čarovat :)Za 14 dnů sem toho moc neprozkoumal.
Radio, jestli pujde ven, uz ho tam nevratim, koukal sem, že delaj rameček. Dam tam nejakou vyjizdecku, jako ma žena. Každej den jezdim s malym do školky, takže se dívá na pohádky, pro nás dost praktická věc. Repro tam, je 6 co sem koukal, ale nic moc.
Proč tam nedali 2DIN, je me zahadou, to me celkem nakrklo :(
Ještě se mě líbí, ty 3 díry na zapalovač 12v i v kufru, na ryby ideální :)
Je krasne, to asi dneska umeju a blejsknu.
Nechci Tě zklamat, ale pokud máš látku, nemáš Limited, ale Touring, či z menší pravděpodobnosti Touring Route66.
Jestli jezdíš na ryby, prozkoumej to plato, zespodu je nákres - jde v té nejvyšší poloze vysunout ven a tu podpěrnou nohu zespod zaaretuješ dolů do zámku, vznikne Ti krásný stolek :-)
Tohle rádio hraje v autě excelentně, když je teda OK.
Zapalovače jsou super, jeden z předních je pod proudem stále, druhý na klíček, což se také hodí.
Já to mejt nebudu, na silnici hromada sra*ek, a ještě nevím na co ho přezuju, sad tady mám víc, asi to vypadá na 18" na zkoušku :o)

04.03.2012, 13:34 |
Arnie_one | Upraveno: 2012-03-04 13:35:27
Potom tedy nechapu ten interier, tu kombinaci a doplňky. Limited ma tedy navic jen kůži ?
Mám k tomu knížku, tak zkusím pohledat co to tedy je, i když pro mě, je to okrajové.
Až budeš přezouvat, sem zvedavý na ty 18"
No dva lidi s PT Cruiserem, to neni moc :)
Rozmer kol, je tedy 5x100, tzn, kompatibilita Fabia, Octavia I ?
No, elektrický okna, centrální zamykání s DO, el. zrcátka, klimu, el. sedačky a bílou řadičku má každý PT.
Některé z Touringů mají Tempomat a mlhovky.
Limited má kůži, vyhřívané sedačky, originál tón okna.
Pouze některé mají tempomat, ještě méně jich je se šíbrem a RB3.
Nicméně i Touring je velice slušně vybavený, což se mi právě u PT líbí, že prostě "sociál" edice snad ani neexistuje.
Tak já mám dva, jednoho musím dát pryč, tak jsme zatím vlastně 3! :D
Víš proč nás není víc? Nečetl jsi to téma, s anketou o největší Gay auto? :o))))
Ano, má rozteč 5x100, dostaneš tam snad cokoli z koncernu, ale chce něco s ne moc vysokým ET, to ho opticky zabije.

04.03.2012, 16:50 |
Arnie_one | Upraveno: 2012-03-04 16:54:13
Tu kombianci barevnyho intorše každý nemá a bílou řadičku, právě každý taky nemá.
Takže krom, kůže a šíbru mám vše co jsi vyjemnoval. tempomat, mlhovky, tónový sklad do zelena. Možná jen nejaká příplatková, těžko říct.
Ne tu anketu neznám, aninevím jestli ji chci slyšet :)
PT no to už je celekm Thullova nemoc :)))
Klasická řadička

Tohle je ale ošklivá řadička :D Není to automat?
Já jsem i tu původní "bílou golfovou" kouli vyměnil, nicméně né na dlouho :o))
Jeste se chci zeptat, ma tenhle motor, nejaky filtr pevnych částic ?
Na co je v zrcatkach ten symbot obdelnik a 4 sipky, na obou zrcatkach to stjeny ?