Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada hypotéka

o Navštíveno 3068x o
o 02.03.2012, 12:53 | Jerry.s
Zdar lidi, tady se člověk dočká skoro vždy odpovědi tak se zeptám i tady..
Když si chci zřídit hypotéku tak banka po mě bude chtít výpis z účtu a podle toho jakou mám výplatu mi peníze buď pujčí nebo nepujčí.
Můj problém je ale takový, že mám u zaměstnance minimální plat 10 000kč, a zbytek mám na černo kvůli odvodům.
To znamená, že by mi ty peníze banka asi nedala když vidí výplatu 10000kč. na ůčtu přistane každý měsíc samozřejmě víc než jen těch 10. jak myslíte že se k tomu banka postavý? Zajímá ji jen oficiální výplata nebo přihlédne i na vedlejší příjem?

o 02.03.2012, 12:58 | Jerry.s
popř, nešlo by to udělat tak, že by mi zaměstnavatel poslal dejme tomu 25 tisíc na ůčet s tím že je to jako že má oficiální výplata? a odvody by přiznal jen za těch 10 tisíc? může si to banka nějak ověřit, třeba na finančáku?
o 02.03.2012, 12:58 | Only_One
banka bude chtít potvrzený příjem od zaměstnavatele
o 02.03.2012, 13:01 | Jerry.s
příjem za jeden měsíc nebo za víc měsíců? nevím totiž, jestli se zaměstnavately bude chtít navyšovat můj příjem kvůli těm odvodům.
o 02.03.2012, 13:09 | 323Marty
Halt když se vojebává, nemůžeš chtít prachy. Banka samozřejmě vyžaduje potvrzení o výši příjmu a zaměstnavatel Ti do potvrzení vyšší příjem, než jakej máš na vejplatní pásce nenapíše. Banku nezajímá, kolik Ti přijde měsíčně na účet.
o 02.03.2012, 13:10 | Kamil
Minimálně poslední tři výplaty, spíš ale poslední půlrok. Z toho si pak spočítají průměr, hodí do tabulky, kde ti po odečtení splátky hypotéky, pojištění atd. musí zůstat tivotní minimum + nějaká rezerva.
o 02.03.2012, 13:12 | Only_One
já jsem měl doložený celý rok a dostal jsem za bonitu lepší procenta. Nicméně minimum bude 3 měsíce
o 02.03.2012, 13:29 | nome | Upraveno: 2012-03-02 13:35:42
přesně tak, potvrzeni o příjmu od zaměstnavatele za min. poslední 3 měsíce (někde i 6 nebo rok) a nebo pokud jsi OSVČ tak poslední daňové přiznání
Nevím kolik ti je let, ale to co děláš je docela kravina, nejde jenom o půjčky ale i nenocenska, duchod, ....

"vedlejší příjmy" pokud nejsou oficiální (nedaníš) tak nikoho nezajímaj
Pokud nemáš čím ručit (nemovitost) což asi nemáš tak možná budeš potřebovat ručitele

o 02.03.2012, 13:30 | Conan
Minimum bejvá 3 měsíce a často k tomu chtěj i za celej rok.
Případně můžeš přihodit něco, čím bys mohl ručit (nějakou nemovitost).
o 02.03.2012, 14:17 | radek.613
Min tříměsíční průměr, mnohdy ještě snížený o náhrady. Orientačně počítej,k nemáš-li k ručení nějakou nemovitost a jdeš do toho sám, že i na blbý milion budou chtít doložit měsíční průměr od 17 nahoru....
o 02.03.2012, 14:19 | radek.613
... a samo jestli máš nějaké půjčky, kreditky a jiná finanční zvěrstva, tak o to všechno Ti ten měsíční průměr pokrátí a teprve zkrouhnutý výsledek budou hodnotit...
o 02.03.2012, 14:20 | clown
a to ti bude muset jeste zustat zivotni minimum, po odecteni teoreticke splatky hyposky .. :)

a dnes uz to neni vubec zadna prdel, jak vsude v TV slibujou ..

treba s barakem s odhadem 10 mega +, maj problem nam dat 2 mega :) a to uz mame jednu hyposku po 10 letech za sebou .., kterou videli, ze je splacena skoro ke konci.
o 02.03.2012, 14:35 | Only_One
to Clown a bavíme se teď v korunách nebo v eurech? :-D
o 02.03.2012, 14:55 | clown
O_O .. :) woe .., zlata ceska koruna .. :) Co by za nu Slovaci dali. :))
o 02.03.2012, 14:56 | Only_One
asi tak 4 centy? :-)
o 02.03.2012, 15:32 | prohifi.cz
Vim, ze sem ted neco taky resil a treba Ceska sporitelna chtela prumer cistych mesicnich prijmu za poslednich 12 mesicu.
Ale myslim, ze kdyz ma clovek ucet u banky, kde zada, nemusis nic dokladat, oni si ten prijem sami vytahnou z uctu.

Akorat by po tobe asi chteli potvrzeni z prace, ze s tebou neni vedeno rizeni o ukonceni pracovniho pomeru a ze ses zamestnan na dobu neurcitou.

Ale kazda banka bude mit trochu jine podminky.
o 02.03.2012, 15:33 | MaSuZaPi_Honza
jako 02.03.2012, 13:29 | nome

být tebou, tak zaměstnavateli řeknu, že to chci oficiálně a nebo bych hledal jinou práci. Takhle je to to naprd.
o 02.03.2012, 15:38 | clown
1. modra chtela prumer za 3 mesice
2. nasla si vsechny uverove karty co mame po republice a secetli jejich uverove ramce .. (i kdyz tam nic dluzneho neni, je to furt uver), takze ja osobne jsem rusil 3 karty, manzelka asi 4. (secteny ramec celkem asi 400t)
3. poslala si sveho odhadce na barak (bezne)
4. a ted budeme cekat :)

chci taky akvarko se zralokem jako soused :))
o 02.03.2012, 16:53 | Mr.Scully
Jerry.s - s tím platem načerno jsi teda dobrej střelec. Pak se nediv, až budeš mít z vypočítanýho důchodu leda tak na rohlíky.

Jinak třeba ČSOB má kalkulačku, kde se dá vypočítat, s jakým příjmem dosáhneš na jakou hypotéku. Je to asi tak, jak psal radek.613, na mega potřebuješ tak 17k měsíčně (a doložit tak 3-6 měsíců zpět).
o 02.03.2012, 17:52 | AR
Mr.Scully: leda by mu bylo kolem 60 pak by ten duchod mělo možná cenu řešit, pokud kolem 30 tak snad nevěříš těm pohádkám o důchodech ;)
o 02.03.2012, 18:32 | tesil
Jako AR.....radeji minimum plat a minimum socialni a penize bokem a valit co to jde na duchodovy....Stat nam da uplny hovno, akorat vsechny obere.
o 02.03.2012, 18:38 | Jerry.s
mno zaměstnavatel mi tak moc na černo nedává, jen co si vydělám na přesčasech které někdy jsou, někdy nejsou. Zbytek peněz si vydělám mimo zaměstnání.
Není tedy jiná možnost, než mi dejme tomu na ty 3 měsíce zvedne plat na požadovanou částku aby to bance stačilo? odvody navíc bych holt musel zatáhnout ze svého, ale prachy od banky by snad byly. Co se týče ručení, tak bych mohl ručit barákem který bych chtěl stavět.
Co je ještě lepší, vzít hypotéku na sebe, nebo dohromady na mě i na mou přítelkyni? nebo je to jedno?
dům bude napsaný na oba.bohužel:)
o 02.03.2012, 18:38 | Mr.Scully
AR/tesil - ano, pokud by to tak bylo, tak fajn, ale já mám pocit, že lidi, kteří se takhle vyhýbají všem různým pojištěním a myslí si, jak na stát vyzráli, bývají typy lidí, kteří nešetří stejně :-) Pokud si dává 2-3 tisíce měsíčně stranou na důchod, tak fajn.
o 02.03.2012, 18:48 | tesil | Upraveno: 2012-03-02 18:51:55
Tak to resim ja...mam plat docela slusnej, ale v duchod absolutne neverim - pokud se ho vubec doziju, takze valim 3000 sobe a 3000 zensky - ta je prave na minimu a zbytek bokem. Vek 36,31.
Kdyz nic, tak si toho jednou uzijou parchanti.
Jinak stavenym barakem rucit samo muzes, dokonce budes muset, ale musis nejdriv neco prostavet, takze potrebujes prachy vzit nekde jinde. Pokud mas mit barak dohromady s babou, se kterou nejses vzitej, tak pokud uvazujes o hypo jen na sebe, tak se na to vyser a jednou mi budes vdecnej:-)). Pokud pujdete do toho spolu, sance je samozrejme vetsi.
o 02.03.2012, 19:04 | MazliG
Jerry.s:

takže moje story, já mladej - blbej, financoval jsem barák sám, ale napsalj sem přítelkyni tušim 40% na katastru, pak jsme si hypo vzali spolu, kterou já platil, já platil vše kolem atd atd. a po 5,5 roku to šlo do piči a řeknu jednu - kdo platí, toho je barák, kdo platí ten má zápis na katastru - za mě už nikdy a veliký FAKOF. Jestliže to budeš platit ty ze svejch, ať přítelkyně / si nechá na zařízení, s kterým jí jednou vypakuješ a bude/ ale za mě jedno velky NE. Samože jestli spolu máte dítě a žijete 10 let mění to situaci - jestli jsi větší teenager - nevidim důvod proč psát na frajerku procenta na katastru - jednou jak už tu někdo psal budeš litovat - odhadní cena za 2 roky blá blá, dejmi 40 % blá blá, investovala jsem 200 tis, dej mi ale 40% ze 2 mio blá blá .... .o) možná jsem hnusnej, ale tak to může skončit a já se ti pak budu tlemit - howk - nic osobního ani proti přítelkyni !
o 02.03.2012, 19:06 | MazliG
tyhle "mladický" nerozvážnosti fakt u baráku s hodnotou třeba pak ve finále 3-5 mil, můžou skončit hodně blbě ... páč co je psáno je dáno a na katastru to platí dvojnásob .o) na koho je hypo je v tom případě zcela jedno
o 02.03.2012, 19:18 | Jerry.s
mno bejby už spolu máme, a jsme spolu taky vcelku dlouho. přes to všechno s toho samozřejmě taky nemám dobrý pocit brát něco na půl když cálovat to budu z většiny já. stát se může cokoliv že jo. v dnešní době je svatba kus papíru a dítě není až takový závazek aby pro lidi představoval nějakou překážku k rozvodu. Nicméně tohle náš případ samozřejmě není, zatim se rocházet nechceme:)
o 02.03.2012, 19:29 | AllInOne
nečetl jsem to celé, ale:

1) bez příjmů (vyšší úrok
2) přistupitele / ručitele z hlediska bonity
to že ti jeden zaměstnavatel napíše jeden měsíc víc, to nic neznamená
o 02.03.2012, 20:54 | Pekys
Jerry.s : pokud už je svatba, tak je to SJM (společné jmění manželů) a i když to budeš cálovat jen ty, bude mít v případě rozchodu polovička nárok na polovinu.

Jinak k hypo, nevim jakej máš vztah se zaměstnavatelem, ale když z něj za daný úlevy, s kterejma si souhlasil a pomáháš mu od vyšších odvodů na SP a ZP, tak by ti mohl potvrdit tvůj reálnej příjem. Je to jen potvrzení pro banku, která si to následně u zaměstnavatele ověřuje telefonicky. K plnění na pojišťovny nemají přístup, takže není možnost porovnat s reálnými odvody za SP, ZP.
o 03.03.2012, 08:25 | Jerry.s
zaměstnavatel je ochoten přiznat můj reálný příjem, není to ale tolik aby to bance stačilo. Na požadovanou částku pro banku bych dosáhnul v případě, že bych měl plat ještě tak o 10 tisíc vyžší. a právě těch 10 tisíc je těch "černých" které si dokážu vydělat mimo zaměstnání, ale jak jsem se tu dočetl, tyhle černé peníze banku nezajímají.

Myslíte teda, že by to nešlo udělat tak, že já dám mému zaměstnavateli těch mích bokem vydělaných 10 tisíc, on je přičte k mému oficiálnímu platu který se tím pádem navýší o 10 tisíc a ty peníze by mi poslal na účet aby banka viděla že mi tam ty prachy chodí?
Jak psal Pekys, že banka si u pojišťovny nemůže ověřit můj reálný příjem tak se mi zdá, že by to neměl být problém, nebo se pletu?
o 03.03.2012, 08:35 | DaveF
to se spíš zptej zaměstnavatele jestli ti na půl roku bude psát o tolik větší výplatu :-) a i kdyby to byly tvé pšníze tak počítej, že se z toho odvádí cca 1/3 za zaměstnavatele z hrubé + svátky, dovolená nemocenská, takže je to na dohodě mezi vámi.
o 03.03.2012, 10:13 | Pekys
ale tady nejde o výplatu, ta nikoho nezajímá. Jde o papír "Potvrzení o výši příjmu". Když ti na ten papír zaměstnavatel napíše třeba 40tis, dá pod to razítko a telefonicky to potvrdí při ověřování banky, tak už nepotřebuješ na účet žádný peníze.

Potřebuješ jen ten orazítkovanej papír s částkou.

Nebo žádat společně se ženou, a budete mít ty příjmy dva. Pokud je teda někde zaměstnaná.
o 03.03.2012, 10:15 | AllInOne
záleží na bance/společnosti

Někomu stačí jen potvrzení od zaměstnavatele o výši příjmu, někdo k tomu chce i výplatní pásky a někdo tomu chce i výpis z účtu, kam ty peníze chodí
o 03.03.2012, 10:23 | Pekys
AIO: někdo ani účet nemá, viz můj případ. Pásky ano, ty chtít můžou.
Já byl teda v GE, KB, MBank, a všude stačil jen ten papír.
o 03.03.2012, 10:28 | AllInOne
Já taky píšu, že záleží na bance a už jsem se s tím taky setkal (osobně ne)

:o)
o 03.03.2012, 11:08 | radek.613
Pokud není účet, pásky chtějí vždy. A co se týká toho falešného potvrzení s tříměsíční hypervýplatou, uvědom si taky, že hypoška není půjčka na autorádio od Cetelemu, ale poměrně solidní závazek na minimálně třetinu aktivního života. Je tedy vhodné k němu přistupovat zodpovědně a myslet ne na měsíce, ale roky dopředu a to se týká i přístupu k dokladovosti a fér jednání s bankami. Je sice hezké že si teď vyděláš bokem 10k měsíčně, ale bude to tak i za dva roky?..... za 5 let? ..... za 10 let? A celou tu dobu můžeš k tomu počítat jen 10k čistého ofiko z řádného zaměstnání? Hmmm a když si zlomíš hnátu s půlročním léčením... někdo Ti přebere ten černý výdělek... zdraží se energie a spol ..... choť třeba nenajde práci.... jsi si jist, že tu hypo pak utáhneš?

Mě přijde, že pokud Ti byť tabulkově chybí 10k!!! na to, aby jsi tu hypu vůbec dostal, tak to beru jako velmi riskantní a neuvážené se vůbec do jednání o hypo pouštět. Jiná věc byyla, kdyby jsi alespoň tu černotu měl na nějakém spořícím účtě, bylo tam tak řádově 200-400k naspořeno, to pak lze užít k nedostatečnému příjmu jako jistou formu "jistiny" - snížení rámce hypo a tím snížení požadavků na výši příjmu. Ale pokud to provozně utrácíš a nic z toho nikde nezůstává, jsou u Tebe vyhlídky na hypo dost tristní...
o 03.03.2012, 13:45 | Jerry.s
radek.613: zas takhle bych to nebral, jak můžu přijít o ten vedlejší výdělek tak stejně můžu přijít i o hlavní zaměstnání. s takovou bych si ten dům nepořídil nikdy.
samozřejmě že jisté obavy tady jsou, ale věřím si, že to zvládnu. pokud se teda nějak nezmrzačim ap. pracuji na tom že z vedlejšáku se stane hlavní příjem, kterému když se budu věnovat na plno tak to bude zase o něco veselejší.
o 03.03.2012, 13:53 | Jerry.s
jinak hypo pro mě vychází nejlíp u české spořitelny kde chtějí výpis z účtu 3 měsíce nazpět což by šlo.
Potvrzení od zaměstnavatele bych dostal na potřebnou částku, v tom problém nebude.
co se týče té fiktivní výplaty která mi bude po dobu 3 měsíců přistávat na účtu.. může si tohle banka někde ověřit nebo ne?
Myšleno tak, že já dám zaměstnavately svoje peníze ze strožoku a on mi je jen přepošle z jeho účtu na můj zároveň výplatou
o 05.03.2012, 08:15 | radek.613
Pokud zaměstnavatel zahrne do Tvé výplaty Tebou dodané peníze, musí z nich odvést všechny potřebné srážky, jak zde již bylo vzpomínáno.... to mu může rozhodit firemní účetnictví, potažmo svou nestandardností postupu předobjednat kontrolu od FÚ :-D
o 09.07.2012, 23:09 | snoop69
Ať nezakládám stejný nebo podobný téma.Potřebuji radu zda jít do stavebka nebo hypotéky.
Nemovitost(novostavba) odhad 2,7mil. výše úvěru 2,1mil.
a jsem v situaci že s přítulí máme na páskách 12t.

U lišky máme stavebko oba dva ,ale díky nízkému příjmu dosáhnem jen na 1,9mil a to na 30let.Potřebovali by jsme čistý příjem 28tis. což asi neklapne(papírově)

Láká mě stavebko ukončit a jít do hypotéky od Unicredit Bank mají od2,5% až do 3,26%.

Co by jste poradily?Předem díky za názory.
o 09.07.2012, 23:17 | clown
ani Unicredit ti to neda :)
musite vydrzet a pocitat s tim, ze musite mit svoje zivotni minimum + penize na splatky + penize na pojisteni .. , ze mas bokem treba 200t mesicne, je nezajima :)
o 10.07.2012, 06:03 | Kamil
jako clown
o 10.07.2012, 07:59 | AllInOne
Nechat stavebko, financovat to z něj.
Sehnat přistupitele (člena z rodiny třeba).
Jakmile budeš mít psàno víc, tak ho z toho zase vyvážeš.
o 10.07.2012, 11:02 | snoop69
Kluci dík za rady ,ale pochybuji ,že mi někdo z rodiny půjde ručit :( ségra je ráda ,že za mámu zaplatila exekuci.

Jestě by byla druhá možnost ,že bych měl napsaný druhý pracovní poměr. To by byla asi jednoduší varianta než oblbovat FÚ kůli jednorázovýmu zvyšování platu.
o 11.07.2012, 17:16 | clown
jo a u manzelky podnikatelky se divili, ze ma plat jen posledni rok .., predchozi leta si plat nebrala, protoze jsem proste byl dobrej :)) takze i proto nam to nedali :)
o 11.07.2012, 17:35 | vypuk
clown - sakra čím ty se zabejváš? :-D :-D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3271 sekund.