Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Kladivový drtič - materiál kladiv

o Navštíveno 1972x o
o 29.02.2012, 17:51 | shaft.cz
Zdravim panove, nutne shanim info o tom jaky pouzit material na kladiva (tukadel) do kladivovych drticu (presne typ KD 600x600).
Drtic se pouziva na drceni zlomku brusnych kotoucu.

Nepracuje tu nekdo v oboru, pripadne ve firme PSP Engineering a.s.

Diky

o 29.02.2012, 21:07 | DiDa
To by mohl v pohodě zvládnout hardox [ Link ] , teda pokud to není nějakej patvar to kladívko, pak už jenom litina (grafitická) a odlít. Ale ta je zase relativně křehká, nevím jak je ten drtič konstruovanej, ale pokud nejede 24 hod. denně tak hardox.
o 01.03.2012, 06:42 | CervinVega
pokud to chces opravdu vyresit trvale a na urovni (poslat vzorky toho co drtite, cim to drtite), udelaji vam rozbory a navrhnout reseni (material, tepelne zpracovani, povrchova uprava)... delaji veci treba pro Skodovku, subdodavatele pro Bmw, Zbrojovku Brno, spousty drobnych firem... pamatuju se, ze se resil nejaky snekovy podavac mokrych spinavych pilin, po predelani 10x delsi zivotnost (a to jen povrchovkou)
Popis o co se jedna, ze mas kacky na zaplaceni analyz a verim, ze se domluvite.

HRUBY Vojtech, prof.
tel.: 973443472
Email: vojtech.hruby@unob.cz
o 01.03.2012, 07:25 | shaft.cz
Dík chalani, na hardox jsem koukal, máme z něj vyrobeno pár plátů do forem, ale zde je použití úplně jiné.

K tomu patvaru kladívka, je to jednoduchý obdelník 80x180 s otvorem 40mm v první třetině délky. Naměřené hodnoty mám 88-90 kg/m3 a 33-40 HRc
o 01.03.2012, 07:40 | shaft.cz
sorry, rozměr je 50x80x180 :-)
o 01.03.2012, 17:40 | jura.j
my zme si teď nechali dělat kladiva z hardoxu , míry zhruba stejný , ale drtí to enom haluze a dřevosračky , ty originál byli po pár celodenních drcení třetinový. zatím to eště nevyjelo , tak uvidíme jak to bude držet
o 01.03.2012, 18:51 | DiDa
Já bych se hardoxu nebál, tvrdost od 40 do 59 HRC a hlavně velmi dobrá vrubová houževnatost, tzn. že to snese i dynamické namáhání. Ta naměřená pevnost, nevím teď kolik má hardox, ale u takového pidikladívka to nehraje až tak roli. Já jsem ho kdysi používal na lžíce pro bagry a na nůžky na stříhání železobetonu, a jak by řekl jura.j, rýpajů a kůsajů až do včil :-)
o 01.03.2012, 20:05 | Lukaash
Dodavatel drticich kladiv pro OKD a pokud vim tak i MUS.
Obrabeli jsme jim dosedaci plochy a protaceli diry.

[ Link ]
o 02.03.2012, 06:50 | CervinVega
je vazne obrovskej rozdil mezi vyrobkem ze stejneho materialu bez upravy povrchu napr. povlakem ci nitridaci a se spravne navrzenym final povrchem...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3181 sekund.