Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vyber fotaku

o Navštíveno 1379x o
o 29.02.2012, 11:45 | Maxxxxam
Zdravim.Mam asi 6 let starej olympus, ale uz bohuzel dosluzuje a proto vybiram novej fotak.
Spis to vidim na nejakej pouzitej: Mam par tipu, tak schvalne, co na to reknete, protoze ja se v tom absolutne neorientuju :-)

[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]

konica minolta za 1300 Kc
Olympus sp510 za 1900 Kc
olympus sp 500 za 1700 Kc

o 29.02.2012, 11:47 | Luboš1
asi uplne jedno co z toho koupis....lepsi telefon udela podobne fotky...ne li lepsi...jestli se ptetu opravte me..
o 29.02.2012, 11:51 | Maxxxxam
No ja si teda nemyslim, ze telefon udela lepsi fotky..Kdyz se podivas na cocku telefonu a cocku toho fotaku,kor u mobili nepripada v uvahu priblizovani..
o 29.02.2012, 11:55 | Nora
měl jsem SP510UZ když to byla novinka, na focení tragédie, pomalý soft, kvalita fotek podprůměrná
o 29.02.2012, 11:58 | Maxxxxam
diky,presne toto potrebuju slyset :-) Shanim neco tak do 2500 pouzity,samozrejme cim levnejsi, tim lepsi:-)
o 29.02.2012, 12:17 | TUNER
Olympusu bych se asi vyhnul uplně....

[ Link ]

[ Link ]

Ale když tak koukam na tvoje vybraný favority,tak preferuješ EVF kompakty. Co fotíš ? Potřebuješ hodně velkej zoom,nebo stačí těch 10x ? Chceš tam mít hledáček ? atd....
o 29.02.2012, 12:20 | Mr.Scully
Upřesni požadavky. Chceš vyloženě ultrazoom? Mám třeba navíc jeden Canon A710 IS, kvalitativně strčí zmíněné Olympusy do kapsy, ale není to ultrazoom, má tuším 6x zoom.
o 29.02.2012, 12:47 | Maxxxxam
Vylozene nepotrebuju hodne velkej zoom, jen jsem si rikal, ze kdyz uz to budu kupovat tak to neni na skodu.Tech 6x optickej zoom by stacil, spis mne jde o kvalitu fotek...
Mr.Scully: Proc myslis, ze je kvalitativne strci do kapsy?A za kolik ho prodas?
o 29.02.2012, 13:44 | Mr.Scully
Maxxxxam - protože až na výjimky (špičkové modely) platí dnes rovnice, že při zvyšování megapixelů při zhruba stejném snímači se zlepšuje kvalita procesorů a čipů a v důsledku je třeba šum u foťáků ve stejné cenové hladině tak nějak pořád stejný. Tzn. já jsem kupoval A710 v roce 2006-2007 za 9000 Kč a když dneska koupíš foťák za 9000 Kč, tak *opticky* bude lepší jen tak o 10-20%. Samozřejmě jsou dneska jiný výhody - fullHD video, širší ohnisko atd. Ale jestli vyloženě koukáš na levný foťáky 5+ let starý, tak opticky je třeba ten můj Canon lepší než oba Olympusy (táta jeden z těch Olympusů má, tak mám srovnání). Akorát to není ultrazoom, ale kompakt. Konicu-Minoltu jsem v ruce neměl, tu porovnat neumím.

[ Link ]
(Hodnotu bude mít dneska obdobnou, jako ty tři foťáky, které jsi zmínil - počítám tak 1500).
o 29.02.2012, 14:59 | TicTac
Canon SX 120 IS
o 01.03.2012, 14:32 | 323Marty
Když už jít do takovýho low-endu, tak aspoň podle mě do novýho. Podle mě do dvouapůl tisíce ani starší přístroj neseženeš lepší, než novej a u novýho budeš mít aspoň záruku. Rozhodně volit mezi základníma Canonama nebo Nikonama, po ničem jinym už bych nekoukal. Rozhodně nekoukej po ultrazoomech, je to jen k ničemu a marketing. Spíš koukej po co nejmíň Mpx a do 10x zoom a dostaneš vyhovující nenáročnej přístroj.
o 02.03.2012, 09:12 | Maxxxxam
diky za radu,presne tak,nepotrebuju nejaky velky zoomy,akorat to je zbytecne velky..Jedinej fakt velkej pozadavek mam aby to fotilo dobre v seru nebo ve zhorsenych podminkach a pri normalnich podminkach tak plny barvy a ostrost
o 28.03.2012, 10:34 | lukee_cz
At nezakladam nove tema, ktere je tu uz nekolikrat.
Doba se sice pohnula, ale: CANON SX220
Je ted neco lepsiho co koupit zhruba v cene tohoto Canonu? V EW ho maji za 4999,-
Pozadavky: proste klasicky univerzalni rodinny fotak na momentky, ale taky na video a tudiz FullHD u tohoto je opravdu velke plus.
Diky za rady pani fotografove!
o 28.03.2012, 12:11 | Mr.Scully
lukee_cz - mám taky z Electroworldu (SX230, což je to samé, jen má navíc GPS) a vyhovuje mi plně. Jediné menší mínus je, že zvuk u videa je u některých foťáků mírně lepší, ale pokud nebudeš nahrávat pravidelně rockové koncerty, tak to ani nepoznáš.
o 28.03.2012, 12:48 | Nismo.Power
ty dva olympuse co sis našel to je hotová tragédie.... šumí to i na nejmenší ISO i ve dne..... horší fotku uvidíš jen z prehistorickýho mobilu......

Pokud by někdo chtěl canona SX120IS tak teď budu prodávat za litr....
o 28.03.2012, 13:00 | lukee_cz
takze se asi nic nezmenilo :)
diky
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3218 sekund.