Navštíveno 1379x

Zdravim.Mam asi 6 let starej olympus, ale uz bohuzel dosluzuje a proto vybiram novej fotak.
Spis to vidim na nejakej pouzitej: Mam par tipu, tak schvalne, co na to reknete, protoze ja se v tom absolutne neorientuju :-)
[ Link ] [ Link ] [ Link ] konica minolta za 1300 Kc
Olympus sp510 za 1900 Kc
olympus sp 500 za 1700 Kc
asi uplne jedno co z toho koupis....lepsi telefon udela podobne fotky...ne li lepsi...jestli se ptetu opravte me..
No ja si teda nemyslim, ze telefon udela lepsi fotky..Kdyz se podivas na cocku telefonu a cocku toho fotaku,kor u mobili nepripada v uvahu priblizovani..

29.02.2012, 11:55 |
Nora měl jsem SP510UZ když to byla novinka, na focení tragédie, pomalý soft, kvalita fotek podprůměrná
diky,presne toto potrebuju slyset :-) Shanim neco tak do 2500 pouzity,samozrejme cim levnejsi, tim lepsi:-)

29.02.2012, 12:17 |
TUNER Olympusu bych se asi vyhnul uplně....
[ Link ] [ Link ] Ale když tak koukam na tvoje vybraný favority,tak preferuješ EVF kompakty. Co fotíš ? Potřebuješ hodně velkej zoom,nebo stačí těch 10x ? Chceš tam mít hledáček ? atd....
Upřesni požadavky. Chceš vyloženě ultrazoom? Mám třeba navíc jeden Canon A710 IS, kvalitativně strčí zmíněné Olympusy do kapsy, ale není to ultrazoom, má tuším 6x zoom.
Vylozene nepotrebuju hodne velkej zoom, jen jsem si rikal, ze kdyz uz to budu kupovat tak to neni na skodu.Tech 6x optickej zoom by stacil, spis mne jde o kvalitu fotek...
Mr.Scully: Proc myslis, ze je kvalitativne strci do kapsy?A za kolik ho prodas?
Maxxxxam - protože až na výjimky (špičkové modely) platí dnes rovnice, že při zvyšování megapixelů při zhruba stejném snímači se zlepšuje kvalita procesorů a čipů a v důsledku je třeba šum u foťáků ve stejné cenové hladině tak nějak pořád stejný. Tzn. já jsem kupoval A710 v roce 2006-2007 za 9000 Kč a když dneska koupíš foťák za 9000 Kč, tak *opticky* bude lepší jen tak o 10-20%. Samozřejmě jsou dneska jiný výhody - fullHD video, širší ohnisko atd. Ale jestli vyloženě koukáš na levný foťáky 5+ let starý, tak opticky je třeba ten můj Canon lepší než oba Olympusy (táta jeden z těch Olympusů má, tak mám srovnání). Akorát to není ultrazoom, ale kompakt. Konicu-Minoltu jsem v ruce neměl, tu porovnat neumím.
[ Link ] (Hodnotu bude mít dneska obdobnou, jako ty tři foťáky, které jsi zmínil - počítám tak 1500).
Když už jít do takovýho low-endu, tak aspoň podle mě do novýho. Podle mě do dvouapůl tisíce ani starší přístroj neseženeš lepší, než novej a u novýho budeš mít aspoň záruku. Rozhodně volit mezi základníma Canonama nebo Nikonama, po ničem jinym už bych nekoukal. Rozhodně nekoukej po ultrazoomech, je to jen k ničemu a marketing. Spíš koukej po co nejmíň Mpx a do 10x zoom a dostaneš vyhovující nenáročnej přístroj.
diky za radu,presne tak,nepotrebuju nejaky velky zoomy,akorat to je zbytecne velky..Jedinej fakt velkej pozadavek mam aby to fotilo dobre v seru nebo ve zhorsenych podminkach a pri normalnich podminkach tak plny barvy a ostrost
At nezakladam nove tema, ktere je tu uz nekolikrat.
Doba se sice pohnula, ale: CANON SX220
Je ted neco lepsiho co koupit zhruba v cene tohoto Canonu? V EW ho maji za 4999,-
Pozadavky: proste klasicky univerzalni rodinny fotak na momentky, ale taky na video a tudiz FullHD u tohoto je opravdu velke plus.
Diky za rady pani fotografove!
lukee_cz - mám taky z Electroworldu (SX230, což je to samé, jen má navíc GPS) a vyhovuje mi plně. Jediné menší mínus je, že zvuk u videa je u některých foťáků mírně lepší, ale pokud nebudeš nahrávat pravidelně rockové koncerty, tak to ani nepoznáš.
ty dva olympuse co sis našel to je hotová tragédie.... šumí to i na nejmenší ISO i ve dne..... horší fotku uvidíš jen z prehistorickýho mobilu......
Pokud by někdo chtěl canona SX120IS tak teď budu prodávat za litr....
takze se asi nic nezmenilo :)
diky