Navštíveno 12715x

28.02.2012, 17:11 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-02-28 17:12:19
Nedávno se tu řešila obrazová kvalita, kompakt/mobil a ač jsem zatím trochu skeptický a volím kompakt kvůli optice, tak tohle vypadá i podle testovacích snímků zajímavě:
[ Link ]
no kdyby to bylo na androidu,tak bych o tom uvažoval!Aspon nokia bylo po stránce kvality vždy v pohodě.
jeste tomu dat vybavu a bude to super :)
ne jako N8 s peknym fotakem bez vybavy, nebo E7 s vybavou, ale osuli fotak (bez autofocusu to je utopie) :(

28.02.2012, 17:40 |
sotek Škoda že je plastová a že její cena má být zhruba 13500,- Kč s DPH.
Proc ne plast? E7 je kovova a jediny co, tak je tezka a v zime studi :D
On ten kov neni nic extra, mel jsem nekolik plastovych a nekolik kovovych telefonu od nokie a ty plastaky vydrzeli kupodivu vic, kdyz spadne kovak tak se to promackne a jen z tezi to vratis do uplne te puvodni podoby, kdezto plastak bud nic, nebo praskne a za par kacek koupis druhy kryt. V tom bych ani tak nevyhodu nevidel. Spis mne mrzi ten symbian, sice sem mel hodne symbianu ale myslim ze by meli zkusit ten WM7.5 s timhle fotakem. A designove se mi moc nelibi, ale moc rad z toho uvidim nejaky opravdovy fotky. Jestli to ma fakt skleneny cocky a ne plastovy, plus f2.4, muze to byt fakt dobry.

28.02.2012, 18:19 |
sotek Jasně že každý materiál má své výhody a nevýhody. Ale s ohledem na cenu mi plast přijde u nástupce vlajkové lodi poněkud laciným.
Třeba to bude mobil dobrej, ale 41 mpix je zhovadilost, i 20 mpix potřebuje objektivy v řádu desítek tisíc, aby se čip "nakrmil" a párcentimetrové sklíčko nemůže na takové rozlišení stačit, ani kdyby to byla mimozemská technologie.
Abych jen nekritizoval, tak to, že takhle obrovským rozlišením vlastně obejdou optický zoom a budou dělat výřezy, je chytrý nápad. A velikost čipu je na mobil dobrá.
(Ty promo fotky samozřejmě vypadají super - na sluníčku. Viděl jsem pár cvaků někde z veletrhu a kvalita byla... no prostě mobilová).

28.02.2012, 20:10 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-02-28 20:12:29
Tak hlavne je to marketingovy tah, i kdyz tohle uz je opravdu prestrel. I kdyby to fotilo jak zrcadlovka, tak na co 41 MPix? Jenze kdyby to melo treba jen 5 MPix, ale kvalitka, tak by to stejne masa nekupovala a vzal by si ho jen clovek, ktery se o to zajima. Byt vyrobcem, tak se spis zamerim na poradny blesk, ten mobilum vetsinou chybi.
Kamil07: Přečetl jsi si celou recenzi? Podle reakce vůbec. Pak bys tady totiž nezpochybňoval to rozlišení...

28.02.2012, 20:53 |
nome | Upraveno: 2012-02-28 20:53:46
presne jako tuner neni to marketingovka ale nahrada opt. zoomu. tzn v praxi by to mělo nahradit 3x opt zoom s 8 mpix sem zvedav na realitu.
Skoda ze zbytek telefonu je takovej nijakej. Ale kdyby to napraskali full hd LCD a 4 jadrove cpu tak by to stalo asi 20 litru a bylo neprodejne
Na recenzi jsem koukal, ale i tak mi to připadá zbytečné.

29.02.2012, 01:26 |
MAX | Upraveno: 2012-02-29 01:29:46
NO ono i když nebudeme zpochybňovat rozlišení čipu (i když velikost pixelu je oproti Full Framové zrcadlovce zlomková a podle toho taky ty fotky budou vypadat při horším světle a převzorkování to nezachrání, protože akorát zprůměruje např. 5 vyblitých barev z 5 pixelů, které takto malé pixely vyhodnotí např. v šeru) tak hlavně jde o rozlišení objektivu - což je u profi objektivů sledovaná hodnota a i u velkých skel dosahuje rozlišení počtu přenesených čar na cm limitních hodnot, takže třeba některé objektivy ani nejsou schopné přenést ostře obraz na senzor - když to zevšeobecním, tak třeba některé skla nepřenesou na APS-C senzor celý obraz bez zkreslení - tedy například na 18mpix zrcadlovku přenese objektiv 2x dražší než ta zrcadlovka stěží obrazec s "rozlišením" 15mpix..
Byť v textu píší, že ten Zeiss objektiv je až 10x přesnější, tak nevěřím v jeho rozlišovací schopnosti zvlášť při tak malém rozměru - to by musel stát jako Hubleuv teleskop, aby při té velikosti měl rozlišení na to, aby těch 41mpix přenesl fyzicky na čip - a zároveň by to byla obrovská revoluce v klasických objektivech a optice, kdyby vymysleli způsob broušení čoček tak, aby měly objektivy 10x větší rozlišení..
Tak marketing výbornej, těch tupců co si to koupí budou mraky ...
A hlavne nesnasim to klamani ze strany vyrobce. Proc prezentujou 41 MPix, kdyz to ani ve skutecnosti 41 MPix nema? To je asi stejn otazka jako proc jsem si koupil tablet s pameti 16 GB a ve skutecnosti ma jen 12,5 GB, nebo kdyz jsem koupil pam. kartu 16 GB, ktera ma ve skutecnosti 13,2 GB. Jestli ma nekdo pro tohle vysvetleni, tak budu velmi rad.

29.02.2012, 10:21 |
Nora Kamil07: to jsi zabýýýl brááácho :D :D :D
Milhauzz: a proč ne ja chci od mobilu aby měl konečně dobré fotky a video a to měla n8 ucházející tak si myslím že 808 by na tom mohla byt lépe
Kamil07: nemáš kupovat karty z aukra :-)
připadá mi to dost zbytečný.... kor po velikostní stránce potřebnýho uložiště.....

29.02.2012, 10:50 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-02-29 10:52:52
A tablety nemam kupovat v Polsku? :-)
Ne, fakt tomu nerozumim, proto jsem to napsal. Nicmene ta Nokiovka tech 41 MPix fakt nema.
Jinak jako nismo, je to zbytecne i co se velikosti potrebne pameti tyce.
Nismo je další co nečte. Vždyť nemusíš fotit na 41Mpix, můžeš fotit na 5 nebo 8Mpix a telefon to převzorkuje + máš plnohodnotný zoom bez ztráty kvality.
Kamil07: Tys to fakt myslel vážně? Jak si potom můžeš vůbec dovolit napsat, že tohle co Nikia udělala, že je to marketingový tah bez elementárních znalostí? Ach jo...
Jinak první odkaz na googlu nechce se mě to vypisovat: "Jedná se o prastarý problém týkající se všech paměťových médií, tedy i harddisků apod. Asi je obecné známo, že počítače pracují s daty ve dvojkové soustavě. Počítač pracuje a počítá data dvojkově, tedy jeden kB je 2^10B (dvě na desátou), což je 1024B. Megabyte je 2^20, tedy 1.048.576B, Gigabyte 2^30, tedy 1.073.741.824B. Aby to vše bylo poněkud jednodušší, dodržují výrobci u označování kapacit standardy SI, které říkají, že předpony k(kilo),M(mega),G(giga) jsou 10^3, 10^6, 10^9. Tedy karta 4GB má zhruba 4.000.000.000 Bytů, nikoliv však 4GB tak, jak je vnímá počítač, pro něj jsou 4GB 4.294.967.296B..."
Tuner#2 - já spatřuju jediný smysl v tom optickém zoomu. Protože když si najdeš jiný fotografie než těch pár (výborných) promo, tak už ta realita je smutnější:
[ Link ] Pozor: pořád to může být nejlepší fotomobil historie, to určitě nechci zpochybňovat. Ale pořád můj 10mpix kompaktík udělá lepší fotku a to dost možná včetně interpolace na vyšší rozlišení.