Navštíveno 4730x

zdarec
potrebuju do fachmy sehnat takovou picovinu. Videl jsem to dost na prvovyrobe u aut, nekde to pouzivaji i v servisech. Kdyz mate treba sroub utahnutej, tak se na to kapne takova barva, proste se udela znacka. Barva zatvrdne a slouzi to k tomu, ze kdyz sroub povolite tak to praskne a je videt ze to bylo povoleny. Hlavne kvuli pripadnym reklamacim atd. Nigga se v tym vrtal takze zaruka nula. V nemecku jsme pouzivaly takovou cervenou v tubicce ale tu v CR nemuzem sehnat, respektive muzem, ale minimalni odber 200 kusu, coz je pro nas asi na deset let.
Nepouziva tohle nekdo? pod jakym nazvem to hledat? nasel jsem akorat nejake plombovaci barvy co se pouzivaji trebas na hasicaky.

28.02.2012, 17:19 |
rcman U nás používáme značku Würth, a je to taková malá lahvička jak na lepidlo. Jmenuje se to teda lepidlo na závity. Dělá se to v několika pevnostech.
A co si pamatuju, tak kdysi dávno jsem měl na dílně něco podobnýho a to výráběla firma Loctite.
Kde to sehnat takhle nevim. Kouknul bych po netu...
To prave ne, loctite pouzivame, to je lepidlo na zavity, to co shanim je znackovac, klasicka barva, pretre se s tim kraj hlavy sroubu kterej je uz utahnutej. Je to jen pro pripadny reklamace zakazniku aby nereklamovaly vec ve ktere se hrabali a zkurvyli ji.
na označení šroubů co jsou utažený na moment laková fixa
[ Link ]

28.02.2012, 18:02 |
rcman Proffesor_W: Jo, takhle. Sorry, moje chyba. Špatně jsem si to vyložil. Značkovací barvu znám, ale nikdy jsem jí nikde nepotřeboval.
ruff: jojo to jsme taky nasli, jenze potreboval bych v nejake tube nebo lahvicce, s timhle se nedostanem do zahybu a tezko pristupnych mist :(
hm tak leda modelářskou a šáhnout tam štětečkem :-)

28.02.2012, 21:35 |
JR Podle me Wuerth bude neco mit.
JR:Koukal sem, prolez celej katalog a nenasel...
delam to klasickou lakovou tuzkou co se opravuji tupky od kaminku na autech
treba
[ Link ]
Pavel: jak to fakci? to je neco jak fixa s kulickou?
tatka pouziva cervenej lak na nehty a bohate to staci :-)
Jestli chces neco jako fixku, tak Tamiya dela markery s akrylatovou barvou.

Ja ted pouzival neco podobneho. Pouzil jsem opravarensky lak ze steteckem. Tusim od Motip
Jinak ilustracni foto ktere neni mou praci.

Značkovací barvy dělá Loctite ve dvojím provedení :
Loctite 7414 -
[ Link ] Loctite 7400 -
[ Link ] jedna je modrá - balení klasická tuba, jako pasta na zuby. Druhá červená v lahvičce s jehlami. Červená 7400 se dělá i ve velkým balení 500 g.