Navštíveno 1536x

28.02.2012, 10:09 |
LukeFab | Upraveno: 2012-02-28 10:16:03
Zdravím,nevím co se stalo ale najednou mám ten problém,že když zapnu stolní pc,zapojený přes lan k routeru,tak nevidí sít a nepřipojí se to i k internetu,pořád ji jakoby vyhledává sít,nenajde ji,pak ji vyhledává a tak pořád dokola.Jakmile Restartuju router,tak už to sít najde a připojí se to k internetu.Nevím co je špatně,najednou to začlo dělat.Mám tp link TL-WR1043ND

28.02.2012, 10:22 |
nome krok 1 reset routeru do továrního nastavení a znovu nakonfigurovat
krok 2 vyměnit kabel od routeru (nepravděpodobné)
krok 3 otestovat s jiným pc pokud máš možnost
krok 4 reklamovat router
:-)
první bod jsem udělal,nainstaloval jsem novější fw,tak jsem nastavil vše znova,nepomohlo to.kabel zkusím vyměnit.ntb přes wifi se normálně připojí.podle mě to bude něco s přidělováním ip adresy počítači.

28.02.2012, 10:44 |
nome no pokud ti to nepřidělí ip tak bych zkusil přeinstalovat sit kartu v pc pripadne novejsi ovladace.
a dalsi spek kterej me uz potkal je prepojeni do jineho portu do routeru.

28.02.2012, 10:47 |
clown u TP bejvaj spatny kontaky od oxidace :)
bezne ... , jebka :(
prostě jakmile restartuju router,tak to najde sit a připojí se to k internetu.ovladače i jiný port jsem myslim zkoušel,ale zkusím znova
jinej kabel ani přeinstalování nepomohlo,ani jiná zdířka,zkusím na jiným pc ještě.

28.02.2012, 23:19 |
Ravo | Upraveno: 2012-02-28 23:27:31
vyhoď router a kup něco pořádnýho, nicméně poradit je těžký (já nedám dopustit v routingu na routerboardy, ale ne každý to dokáže nakonfigurovat).
Jako home řešení byly dobrý vždycky Linksysy (teď cisco) - spíš dražší. Pak klasická trojice Zyxel/Dlink/Asus (tady se dá koupit dobrý produkt i vyloženě past, záleží na modelu - ale spíš menší riziko). Jako závěr jen pro znalé ostatní značky typu TPlink/Tenda/Ovislink atd atd atd (tady musíš být znalec, dají se koupit a provozovat super modely, ale spíš narazíš na problémy).
Uvidíme jak do celé problematiky domácích routerů promluví Ubiquiti, mám pocit že nebudeme dlouho čekat (jejich Unifi a AirRouter docela začíná anektovat indoor řešení), ale zatím pro domácí použití nic rozumnýho nemají.
já už měl několik d-linků,od 700 do 3000kč,ty mi taky dělali jen problemy,tohle mi jede už rok v poho a najednou to dělá problemy taky,ale jinak jsem s tp linkem spokojenej.musim vyzkouet na jinym pc,at vim,že to neni chyba v tomhle stolním pc.
tak ostatní pc na kabelu fungují,problém bude podle mě v základovce.Je to Asus P8H61,sranda je,že jsem celý pc dotáhl do alfacompu,kde jsem to chtěl reklamovat,ale pán to připojil přes kabel a samozřejmě mu to jelo.Mám takový adaptér z usb na sítový kabel a přes to mi to všechno jede.Routerem to podle mě nebude.Ovladače na LAN jsem zkoušel 2x přeinstalovat a nepomohlo to
po zapnutí pc mi to v příkazovým řádku ukazuje u adaptéru Ethernet stav média: odpojeno .

po restartu routeru vše naběhne.ostatní pc fungují v pořádku po lanu tak i po wifi,firewally mám vypnutý.

29.02.2012, 11:37 |
nome to RAVO : sory ale asus je podle mě sračka srovnatelná s TP linkem, jedinou spásou jsou alternativní FW pro některé jejich modely ale jinak nic moc. Jak do rychlosti tak do poruchovosti

29.02.2012, 11:48 |
Ravo | Upraveno: 2012-02-29 11:49:04
Z hlediska spolehlivosti (když se podívám do systému na % RMA) je Asus na tom lépe než TPlink.
Jinak samozřejmě souhlas s tím, že alternativní FW tomu dávají šťávu, ale i pro normálního uživatele je default fw v pohodě.
Jednu dobu začal být Asus docela ve sra*ách, když skončila éra WL500 a začaly ty bláznivý RTN, ale zase pomalu lezou nahoru.
A z hlediska výkonu? Podívej se co dokáže uroutovat RT-N56U nebo 66U, docela mě překvapili (reálný testy, ne MA žvásty z katalogu).
Tak či tak nikdy nebyl Asus jak networking brand můj favorit a neměl jsem ho rád, ale na úroveň TPlinku ho dávat nebudu (můj pohled ale zahrnuje všechny obchodně-technické aspekty, tzn. MA a TECH podpora, způsoby řešení RMA atd atd.)
No mě by spíš zajímalo,kde je teda ten problém vlastně :-D

29.02.2012, 12:11 |
Ravo sryy že tady děláme takovej OT.
Podle mě se chová nestandardně jak router, tak deska (síťovka). V tomhle světle bych to dával tak 50/50, je prostě divný že po restartu se to chytne. Tzn. že mechanický problém tam není a je to o tom, že se nedokáže domluvit síťovka s routerem (že by nějáký suspend mod - power management, který by nekorektně pobouzel tu síťovku? A router na to dokáže zareagovat až když ho restartneš?)
Projel bych nastavení power managementu jak ve widlích tak i v Biosu, třebas na něco narazíš.
ještě zajímavá věc je ta,že jsem zkoušel ubuntu z flasky a tam to dělalo to stejný.Zkusím projet power management

29.02.2012, 16:47 |
nome | Upraveno: 2012-02-29 16:51:21
No síťovka si evidentně nějak nerozumí s routerem, pokud máš usb redukci tak asi bych to nějak neřešil a holt až odejde deska nebo router tak bude po problému ...
To Ravo: no u vyšších řad ano, tam věřím že aby to bylo prodejné tak router za 3,5 tis pro home uživatele musí něco zvládnout. Myslím ale pokud srovnáš s adekvátním zařízením od tp-linku tzn total low end tak ty čísla na RMA budou asi dost podobé.
Jinak souhlas Mikrotik nebo Lynksys je asi best volba
no me je to fakt divný,když to prestalo fungovat z minuty na minutu.

29.02.2012, 20:05 |
clown Luke ... me taky chciply dva USB porty na notesu z minuty na minutu ..,
jako pokud to jede na USB, tak asi fakt nechat dozit, zkusil bych si pujcit jeste nejaky HUB a propojit to k tomu routeru, tak vyloucis, co je blbe ..
btw. mam tu pc, sitovka sviti na obou stranach, intel rika, ze sitovka je OK, switch port je OK, sitovka se tvari jako 10 MBit a prd :) pritom pripojena USB, je v cajku taky :) takze mame pokladu pripojenou skrz USB sitovku :) pac dosove pripojeni se na WIFI s WPA nechova moc OK
nakonec to byl blbej fw v routeru,ted se zdá,že to je funkční :-) ,ale řešil jsem to celej den