Navštíveno 819x

Potřeboval bych se zeptat na jednu důležitou věc. Je někdo kdo se vyzná? Jedná se o 200/1990 Sb a 361/2000 Sb. A okolo přestupků a bodování.. Předem moc díky

27.02.2012, 22:53 |
Pajk Tak sem lupni konkrétní dotaz. Jinak v přestupkáči toho moc nezůstalo, vše je v §125c v 361.
jde mi o to, že jsem se malinko začetl do zákonů a zjistil jsem, že byla od 1.8.2011 novela kde některé přestupky byly přefvalifikované a jsou jinak bodované..
a konkrétně mi jde o to, zda jde z odkazem na tu novelu zákona mi ten můj přestupek překvalifikovat at už podáním nějakého návrhu na přezkoumání na magistrát, případně třeba soudně. Jde mi v tomto případě o body...
mám prostě za to, že pokud je at' už za trestný čin, nebo přestupek podle starého zákona nějaká kvalifikace, sazba apod.. tak když se člověk odkáže na novelu, kde je to jinak, jestli člověk musí být posuzovaný podle novely zákona, nebo prostě platí kvalifikace podle starého a tudíž neplatného, si teda myslím :)

27.02.2012, 23:22 |
Pajk Pro Tebe platí stará verze zákona, musíš se s tím smířit. :/
to si mě ale vůbec nepotěšil :(

27.02.2012, 23:26 |
Pajk Vždycky seš řešenej podle zákona, který platí v aktuální dobu. To samo platí pro místo (teritorium).