Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > ČR chce nakoupit bojové letouny F-16

o Navštíveno 2374x o
o 27.02.2012, 19:17 | Replayman007
K čemu je potřebujeme? všude se šetří a takhle vyhazovat..

o 27.02.2012, 19:26 | thepyroman
no nekdo dostal namazano, tak proc je nekoupit.. zvednou se dane snizeji platy ono to nak vyjde.. me tahle republika prijde jak vysmech lidem a stale proti to mu nikdo nic nedela..
o 27.02.2012, 19:27 | DITR
dyt se tady ty letouny v republice ani neotočí jak ty naše slavné Grippeny
o 27.02.2012, 19:36 | Crimson
samozřejmě neznám stav našich vzdušných sil,
nějaké stroje snad máme na ochranu vzdušného prostoru,
tohle je jen další nesmyslné pokračování afer Pandura apod.

o 28.02.2012, 09:39 | RedBaron | Upraveno: 2012-02-28 09:39:59
My jsme někdy potřebovali Grippeny nebo F-16tky od dob studený války? Máme svoje delfíny a albatrosy a ty si myslím že bohatě stačí ke všemu, co tady v posledních 30 letech bylo třeba ve vzduchu dělat. Takže zase budeme dělat haury, přitom piloti tech letadel nemaj kvůli úsporám ani nalítaný hodiny, který by měli mít a už jen zbejvá říct, kdo tentokrát shrábne úplatky...
o 28.02.2012, 10:13 | Paczqo
Hm ani mě to nepřekvapuje, stát plánuje ušetřit no a přece ta vlada ty uštřene penize nenecha pro blaho státu prostě zas někdo dostane příležitost prosrat víc než loni a dluh čr se zase zvedne.
o 28.02.2012, 11:04 | Dave1984
Migy jsme vyměnili za polské vrtulníky, když jsme v tom NATO, tak bychom mohli požádat o hlídání vzdušného prostoru od jiné země, třeba od Slováků, je to zkurvené plýtvání penězi v době, kdy normální člověk nemá skoro co do huby a vláda místo toho, aby upravovala výdajovou stránku rozpočtu, tak hledají místa v příjmech a kdo je nejvíce na ruce? Střední třída....Je mi z toho špatně, jsem zvědav, jak dlouho tohle ještě budeme trpět...V tomto státu je snad všechno špatně :-D Ale aspoň zase budeme v nějaké TOP10 v korupci politiků a státních zakázek :-X
o 28.02.2012, 12:30 | CervinVega
hlavne jsme meli top protivzdusnou obranu (bohuzel ruske vyroby, logicky to nemel kdo dal "mazat", takze se modernizace odehraje/la do outu pod zasterkou kompaktibility s NATO), coz mi pri velikosti naseho udolicka prijde levnejsi a efektivnejsi reseni nez nadzvukove stihacky...
jestli vas to uklidni, tak na Acku (jeden ze zbytecnych army baraku v Praglu) sedi v cca 3 kanclech nekolik plukasu zodpovednych za Rizeni projektu nadzvukoveho letounu... urcite je potrebujeme, cela ta leta...
vice na nas_ani treba zde: [ Link ]
o 28.02.2012, 13:02 | Steve_X
Jsem fanda do letadel a Čáslav navštěvuji docela často(simulátor atd...) Pokud by jsme měli jen letadla Albatros a Alca, tak nemůžeme hlídat ani náš vzdušný prostor. Ani jedno z těchto letadel není schopno doletět k dopravnímu letadlu se kterým nemá věž kontakt atd...! Jinak se dají vydělat peníze pokud naše Gripeny budou hlídat vzdušný prostor jiným. Litva Lotyšsko atd... To už tu bylo a tam jsou peníze. Jinak jde také o prestiž.
o 28.02.2012, 13:18 | CervinVega
Steve_X: jsem fanda do aut, docela casto navstevuju silnice... hlidanim ostatnich zemi muzeme vydelat penize- hura, poridime Pandury... a prestiz po vsech korupcnich aferach s nima spjatyma jde jednoznacne nahoru... kemo, proti komu budeme nas pidivzdusnej prostor hlidat? kdyz na nas nekdo nekdy utocil, vzdy prijel pres hranice via politickou cestu...
o 28.02.2012, 13:21 | Vencaf
CV: dávej si pozor co píšeš,nebo tě ideologicky uvědomělý příslušník zařadí do stejný kategorie jako mě, tj. "rebel proti systému" :D
o 28.02.2012, 13:37 | Steve_X
Nechci se dohadovat, jen říkám svůj názor. Nejde jen o útočení, ale když dopravák nemá navigaci a rádio, tak mu naše letectvo pomůže pokud má nadzvukové letadlo. Alca ani Albatros se k němu včas do 10km nedostane. Pokud nechat letectvo tak Gripeny. Pandury jsou průser, ale to letectvem nemá co dělat. Je pravda že naše vojsko nebojovalo od Bilé Hory :-) To jakou prestiž dělají naši politici ČR je k zamyšlení. Prestiž - myslel jsem to, že naši piloti patří k největším špičkám na světě a do Tygří letky nepatří jen proto, že maj umytý Gripeny. :-)
o 28.02.2012, 14:27 | Paczqo
tenhle stát měl prestiž ve spoustě další věcí a podle mne mohdy vyznamější než letectvo a akorát se vše posralo a nějaká prestiž letectva to nezachrání a stačí se podívat na současnou situaci skoro všude a větší prestiž je v dnešní době je podle mě mít menší dluh a fungující stát než to že stát bude mít v hangaru F16tky a protože předpokladam že bude nějaka smlouva o udržbě dodavatelem což taky určitě něco bude stát a na to nebude takže ani nevyletí,k tomu tři řitě dluhů a střední vrstva která by tuhle zem táhla bude na dně ehm vlastně už skoro je.
o 28.02.2012, 14:57 | CervinVega
prosim te, jaky "dopravak" nema navigaci a radio? vetron? myslis airbus s vypadlou elektronikou, vsema zaloznima systemama, na kterej bude nas gripen signalizovat rukama pres okno, aby letel za nim?
tohle je ten typ luxusu, ktery si tezko muzeme dovolit... imo bude urcite levnejsi (pokud nas to vubec bude neco stat-sorry kluci, protoze EU narizeni, nemame, postarejte se, jako to udelaji jine staty), kdyz se dohodneme s okolnima zemema na "ochrane pred narusitelem" a vymenou za to, bude vozit vsude ty Pandury, Iveca nebo Casy...
byl jsem na par jednanich, kde se resil najem 30tis/rok za veliky pozemek asi 40min, zatimco investice 1,2 miliardy na pozemcich mimo vlastnictvi armady (coz je do budoucna casovana bomba) se presla behem 5min s tim, ze "vime jak to chodi, nic s tim nenadelame"...
nemam nic proti pilotum, ale tenhle stat ma imo jine priority v teto dobe...

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3416 sekund.