Navštíveno 12560x

Ahoj, vím, že se tu pár lidí zabývá servisem a dílama pro notebooky. Potřeboval bych pomoci.
Kamarádce přestával fungovat notebook Asus F3M. Asi 2 roky byl špatný kabel v pantu do displeje. Občas přestal fungovat displej, nebo se přes něj dělali drobné proužky atd. Zahýbáním víkem se obraz zase srovnal a OK. V pátek se stalo, že už na displeji nic vidět není a ohýbání v pantu nepomáhá. Doma jsem notebook vzal, připojil na monitor a vypadá to, že už vůbec nenabíhá. Na monitoru nic není vidět. U notebooku chvíli bliká ikona disku, ikonka pro numlock. Ale za chvíli vše zhasne a svítí jen ikona, že je PC zapnuto. Každopádně dál se nic neděje, na klávesové zkratky nereaguje, nic nenabíhá.
Netušíte co s tím? Oprava v profi firmě, či nákup nějakých extra dílů nemá cenu, vzhledem k ceně notebooků. Bohužel kamarádka nemá téměř žádné peníze a už vůbec ne na nový notebook. I tenhle notebook jsem ji kdysi dal já, jako vyřazený z firmy.

26.02.2012, 09:52 |
TT Bohužel na 99% KO deska :(
deska, nerentabilni oprava.

26.02.2012, 11:36 |
clown cipset
3500 bez DPH
notebookservis.cz
mam tam u nich takhle uz asusy dva :(
a jednu toshibu a jedno lenovo :)
druhá možnost - nemecek.cz, nechávám u nich dělat tyhle opravy, ceny jsou dle náročnosti ("jen" reflow se pohybuje od litru do cca dvou litrů)

26.02.2012, 14:38 |
DITR vyhodit koupit nový měl sem ten samý problém na F3T nějaký chip na graf kartě je ko oprava mě vyšla před 3 mi lety na 45OO vydrželo to rok a po roce ten samý problém tak sem nakonec na ebayi obědnal fungl novou desku vyšla na necelých 100 doláčů i s poštovným přehodil sem si to a jede to no problémo

26.02.2012, 14:44 |
pbjun KO kabel ktery posila do zkratu desku, ale mam zkusenost s tim, ze vetsina sla opravit tim ze se vymenil pouze kabel. Vyzkousis to jednoduse - sundas klavku odpojis kabel ktery vede z desky do displeje a pripojis na externi monas a zapnes. Kdyz najede tak mas vyhrano, posles mi fotku kabelu a nejspis ho vyhrabnu ve svych zasobach :)
pbjun: sundal jsem kryty z pantů a na každé straně je hodně pinový konektor. Odpojil jsem je a na monitoru stejně nic nevidím. Ještě tam tedy vedou samostatně černý a bílý drátek, ale ty to asi sestřelovat nebudou...

27.02.2012, 17:53 |
pbjun Bily a cerny jsou wifina ta je ok, pokud se notas po odpojeni kabelu nerozjel tak ho muzes zahodit (pripadne dat do vykupu na ND treba u me :D)
rada f3 bola dost nepodarena, modely ako F3T, F3Tc a F3M su zname svojou poruchovostou, a najma umieraju z nicoho nic, len tak ked sa im zachce.... takze zahodit a kupit novy, tie dnesne ceny su smiesne....