Navštíveno 12399x

24.02.2012, 10:44 |
Conan Poradíte?
Požadavky jsou následující:
- černobílá
- připojitelná do sítě
- tiskne cca 600 stránek denně
- formát stránek A4, A5 a dopisní obálky
- využítí pro kancelář o cca 10 lidech
- udržovat si jí chtějí sami
- multifunkci nechtějí
Takže co byste doporučili za značku / model?
Asi určitě to tady bude chtít laserovku ;-)
Díky za Váš čas.

24.02.2012, 10:47 |
clown Minoltu :)
Vzhledem k dlouholetým zkušenostem, hlavně co se týče sítě a ovladačů, tak buď jen HP, Konica/Minolta nebo Brother. S ostatníma nemám moc dobré zkušenosti. Možná,ale možná taky ještě Cannon, ale nevím, jestli je ještě na tom tak, jak bejval.

24.02.2012, 13:42 |
Conan A co se týče cen / výdrže tonerů je to u výše zmiňovaných značek nastejno?
za mě taky HP, zrovna včera jsem se bavil s kamarádem co jsem mu dával 3x HP 3005 a 2410 do prodejny autodílů, takže tisknou celkem dost a po roce je neskutečně spokojený, náklady na tisk jsou úplný prd a poruchovost žádná.

25.02.2012, 07:54 |
pbjun HP a pokud sezenes typ 3005 tak budes spokojenej, co 100tis stran vymenis pickroll - cca 120kc a vymeni si ho sikovnejsi uzivatel a co 500tis stran vymenis fixaci, ja dokazu sehnat samotnou folii a loziska za cca 200kc a kdyz zacne byt hlucna tak prevody stoji smesnych 150kc :), vubec vsecky HPcka jsou vpohode, pokud neni treba oboustranny tisk tak bohate postaci 2055 ktera je pravda spis domu, ale tech 150tis stran udela bez poruchy, pak zase to same jak na vsech ostatnich fixace (da se folie, pritlak, loziska cena komplet do 500kc) a pickrolly po cca 100kc... Co sme menili HP za Minolty tak stiznosti na spolehlivost, rychlost... Vubec bych se ve firme nebal 3005, 2410 (neumi duplex), 2055 (neumi duplex) :)
Hele kdyby jsi chtěl HP 2055, tak bych tu jednu novou nerozbalenou měl, ale bohužel bez dokladu, jinak ty 3005 a 2410, teď momentálně nemám, ale občas se ukážou

26.02.2012, 18:34 |
motyc Otec dělá hodně do tiskáren,doporučil bych ti KYOCERU.Má minimální náklady na tisk oproti výše zmíněným. Jsou hlavním dodavatelem do ČR,poskytují servis,montáž atd. www.camo.cz jinak email pro info je motuz@camo.cz

26.02.2012, 20:25 |
sts Cendlere, cena?
Kupoval jsem asi pred 2 rokama barevnou laserovku se scannerem od Canonu. Cenove cca 9 tisic Kc a uz byla 3x na reklamaci.
Samozrejme vsude se najde spatny kousek, ale ja uz v tuhle znacku ztratil duveru i po zkusenostech s predchozi Canon tiskarnou, takze za me bych se vyhnul Canonu.

27.02.2012, 17:51 |
pbjun No na kyoceru zapomen uplne, davame je k jednomu zakaznikovi a jeste sem nevidel zadnou ktera by udelala vic nez 90tis stran bez poruchy :D U naseho zakaznika beha cca 300 kyocer a u jednoho to prave menime za 2055 a jsou spokojeni :)
Jinak k te barevne canonce, holt kdyz koupis radu ktera neni poradna tak se neda nic delat, barevne laserovky maji problem ze do cca 25tis kc ceny maji system, ze i kdyz tisknes jen cerne tak se porad toci (opotrebovavaji) vsechny tonery a samozrejme vsechny soucasti tiskarny, nad cca tech 25tis uz se pouziva pouze ten dil kterou barvou tisknes a tim ta tiskarna vydrzi vic :) Ale jinak fakt drzaky jsou ty HP 3005 to jsou tiskarny ktere bezne udelaji pul mega stran jen s vymenou pickrollu... Pak trochu slabsi jsou ty 2410 ale ty nemaj duplex ani takovou vydrz a pak ty 2055 taky nemaj duplex ani zivotnost neni uplne koncipovana na pul mega stran, ale jsou slusne a maj i vychytane potize s deskama ktere mely jejich predchudci :)
sts : napiš mi email s tbojí představou, třeba se dohodnem
motyc : no Kyocery teda nic moc, tak do menší firmy nebo na domácé tisk, jsou dobrý, ale na něco většiho určitě ne
pbjun : prosím tě, kde děláš? Jinak máš pravdu, 2055 není to úplně nejlepší, ale stačíto, jinak vím o celé řadě tiskáren co mají přes 200t za 2roky a pořád jedou, až na občasný špatný repasovaný tonery co do ně dávají a tím se ničí pece, ale to je věc už jiná

27.02.2012, 19:51 |
pbjun Delam pro firmu ktera servisuje vetsinu obchodnich retezcu pocinaje pokladnama, platebnima terminalama, pocitace, servery, site, prislusenstvi, pdacka, tiskarny atd :D Kazdopadne kyoceru ani domu - hlucna, drahy spotrebak ktery ma ve vysledku sice velmi levny tisk jedne strany, ale porizovacka neskutecna, pokud bys chtel treba neco drazsiho tak lexmark 654 se taky da, ale je citlivej na tonery. Jinak u kyocer mam zkusenost nejaktualneji s 1320D a tech cca 10% umre do 5tis stran na podavani papiru, ale ne na pickrolly, proste nekde systemova chyba ktera se resi vymenou cele tiskarny... Bohuzel to neni tak jednoduche vybrat opravdu kvalitni tiskarnu, treba velmi povedene od HP byly HP LJ 1320, tech mi proslo rukama mraky a vetsina mela pres 200tis stran a nektere vybrane kousky mely kolem 500tis stran a porad jely bez vetsich problemu (nepocitam vymena folie na peci - 200kc, pritlak - 150kc, pickroll 120kc, loziska 30kc) :)
pbjun : takže děláš u WN že.

28.02.2012, 07:05 |
pbjun Ze bychom delali ve stejne firme? :D

28.02.2012, 11:27 |
sts cendler: mejl

28.02.2012, 14:42 |
Conan Díky všem, doporučil jsem tedy HP (2055, 3015) nebo Konica/Minolta.