Navštíveno 2488x

poškodil jsem si brýle
odkud koupit nové ?
mám jen půl dioptrie ,takže je nemusím mít zítra ,můžu bez nich pár dní fungovat
co Grand Optical ? nějaká zkušenost (není to předražená bída jako mountfield v oblasti zahradní techniky :-)
nebo jinde , kde konkretně ? ideálně Hradec králové
jsemod Rychnova nad Kněžnou (H-K je v rozumném dosahu)

23.02.2012, 23:13 |
CRK Já jsem v GO kupoval nerozbitný, snad titanový nebo co a spokojenost....
Ja si kupoval brýle vždy v optice na poliklinice 2 v Hk a max spokojenost jak s kvalitou služeb tak i ceny. a nebo ten doktor klein či jak se to jmenuje u ulrycháče na to jsem slyšel taky docela chválu prý lepší než GO
Já většinou stejně obíhám více optik, abych vybral obroučky, které padnou dobře - tak se pak rovnou ptám, kolik stojí skla.
Nikdy jsem neřešil, kde si vyberu, připadá mně to stejný - neporovnatelný.
Ty máš málo dioptrií, tak neřešíš skla, já mám sklo za 4000,- jedno, takže se snažím vychytat akce 1+1 sklo.
Operace a jeste na tom casem usetris. Ja dal do bryli takovych penez, ze desaty uz jsem si kupovat nechtel a ted mam klid.
mrazik: Operace u půl dioptrie? To snad ani nejde...
Jinak jako Dudelina oběhnout toho víc a hlavně musí sedět ráměčky, cenově se to zas tak neliší.
Já oblítaval co se dalo a nakonec mi obroučky šly z novýho zélandu :-) teď řeším kam pro skla

24.02.2012, 10:53 |
Jendys | Upraveno: 2012-02-24 10:55:12
Luke: já jsem spokojenej s optikou nahoře ve Vaňkovce, ale je teda trochu dražší

24.02.2012, 11:06 |
clown ono je totiz rozdil v cenach danej sklem z EU a z Ciny :( .. kdy se ti u cinanu sroluje folie uvnitr :(
takove mame z Grand Opticalu dvoje .., a uz nikdy :(
je sice pekny, ze ti sklo vymeni, ale zase budes cekat a litat tam :)
o.k. díky
pravděpodbně se otočím na polikliniku 2

24.02.2012, 12:46 |
xSam Ono je to v podstatě jedno kam zajdeš. Důležité je vyzkoušet toho více a najít něco co se ti bude líbit.
Skoro každá optika má jak šmejdy, tak kvalitní obroučky a odvíjí se to od ceny.
Doporučuji kupovat na malém městě, jsou levnější. Třeba oproti Praze i o 100% (vlastní zkušenost).
Co se týče skel, tak ty jsou všude za velmi podobné ceny, protože optiky dostávají katalogy od výrobců s přesnýma spotřebitelskýma cenama. Praha je v tomhle opět jinde, dokáží si přihodit neskutečnou marži i za skla.
A ke značce skel, tak já jsem třeba nezaznamenal rozdíl mezi Nikon a Transitions. Dneska to je všechno hodně podbné.
Za sebe doporučuju obruby JOOP, ZIGGY (dost drahé)a Jean Reno, brýle to jsou líbivé a docela vydržejí. (Opět vlastní zkušenost)
U me byla volba jasna.... A to titanovky porsche design ;-)

24.02.2012, 12:48 |
xSam Co se týče operace očí, tak nevím jak se k tomu postavit. Mám několik kámošů, co to podstoupili a někteří super a jiným to zkurvili:-(

24.02.2012, 12:50 |
xSam Jsem si vzpomněl na můj dotaz, na který jsem ještě nenašel odpověď:-)))
[ Link ]
no rozpočet mám 4000,- do dvojky obroučky a cca po litru sklo
tohle budou moje 3 tí brýle takže se do toho vejít cenově dá -a to i tak aby to nebyl totální šmejd
jde mi o to že první brýle praskly a záruka nebyla uznaná,z jejich strany dost arogantní jednání a to jsem šel tam kde je chválily (Tyníště nad Orlicí)
v Kostelci jsou dvě optiky , v jedné my prodaly slušné brýle a spokojenost jen jsem je brutálně poškodil -spadnul na ně ocelový profil -zůstaly na židly ,proto abych je při práci nepoškodil :-)
mám ze zaměstnání kartu od společnosti ticket benefits (a tu optika kde bych rád nakoupil,nemá jako partnera)

24.02.2012, 13:03 |
CRK tak si kup ty nerozbitný, na ty si klidně můžeš sednout a nic se nestane

24.02.2012, 13:06 |
CRK
dík za tip
tohle byla spíš náhoda , v optice říkala že až na ten hnusnej rejpanec je mám docela dost zachovalý
že to tak nebývá
co hledám je dobrej poměr cena/výkon a to aby uznávaly tu kartu ( mám na ní 2 ku a nevím za co jiného bych ji utratil
Ja mel 1,25 dioptrie na dalku a stejne jsem je nosil porad. Pote co se mi rozbili i nahradni a musel jsem tedy koupit dvoje, tak by me to vyslo na nejakych 10 - 15 tisic. Operace me vysla na 30. Uz druhy den jsem ridil a zadne komplikace. Nevim proc se rika, ze operace je pro vetsi dioptrie, ja ji naopak doporucuju i pro mene dioptrii, protoze upravuji jen velice malou vrstvu oka, takze dle meho nehrozi tak velka rizika. Za me rikam super, po 1,5 roce zadne komplikace.
operaci zvažuju do budoucna
až budu třeba přes tu jednu -jednu a půl
Operace u půl dioptrie je vcelku nesmysl. Normální doktor ji nedoporučí (byl jsem u jednoho z nejlepších - zakladatel centra OFTA).
Jen pro ilustraci: na levé oko jsem krátkozraký cca 1 dioptrie, na pravé oko dalekozraký 0.25 dioptrie. Když se to "sečte", tak vidím naprosto výborně. Navíc ač trávím u počítače i 16 hodin denně, tak zrak se mi postupem času zlepšuje (míval jsem na levém i dvě dioptrie), oka se totiž "srovnávají" proti sobě. Když to bude dál pokračovat, tak bych měl v důchodu být jen lehce krátkozraký, což je ideální :-)

25.02.2012, 12:26 |
Link Luke-Jeep: doporučuju Žejdla na Křenové taky sem lítal po celým brně a nakonec sem skončil tam a mám to relativně kousek :)
a navíc jsem si včera všim, že ve Vaňkovce je místo tý optiky istyle
Jo ve Vankovce Apia zrusili,ale mas ji i v Olympii,nebo Masarykova a Svobodak
uz nekolik bryly a vzdy perfekt