Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Domácí síť

o Navštíveno 1923x o
o 23.02.2012, 21:02 | AR
Lidi potřebuju helfnout s nastavením domácí sítě. Stavili se u mě sousedi jestli bych jím na nějakou chvíli nenasdílel wifi. S tím bych problém neměl, router je fpoho a jede, jenže já to mám uděláno jako domácí mulitmediální síť, kde si mezi zařízeními sdílím disky atd. takže bych nerad aby k tomu měli přístup sousedi. A takže můj dotaz nejde to nějak přemostit? Že vyberu jejich stroje a ty se přeroutujou přímo do wanu aby nešly přes lokální sít nebo tak nějak. Router co mám doma je: WL-500gP V2 od Asusu

o 23.02.2012, 22:12 | tmx.806
pdl me to nepujde - kdyz budou chtit, tak se ti po lokalni siti budou pohybovat jak budou chtit - pres router(branu) vubec nemusi chodit - IMHO...
o 23.02.2012, 22:23 | Ravo
na WL500 jdou dát různé neorigoFW a mám pocit že jsem dokonce viděl nějákou implementaci VLAN atd. (myslím že to byl projekt DD-WRT nebo věci od Koppla), ale obávám se že kvůli slabému procesoru v HW to nebude rozumně fungovat.

Pokud už chceš dělat tyto "síťový alotria", tak doporučuju na routing (a vše ostatní) pořídit mikrotika. Tam se dá nastavit v podstatě cokoliv, jen to musíš umět (není to až tak jednouchý, pokud o networkingu nic nevíš)
o 23.02.2012, 22:37 | Darker
Tak si na tu chvili, co budou sousedi pripojeny zahesluj sdileny slozky a je to, ne? WL-500 neumi v serii VLANy, takze bych to nejak nehrotil a proste bych zabezpecil ty slozky :)
o 23.02.2012, 22:41 | dr MARTINS
mno tak přiraď těm datům práva a je to. Sousedi se ti na ně nedostanou a máš klid.
Navíc máš mít linux :-)
mno a nebo jim zakaž přístup na firewallu do těch pc který máš nasdílený. Nepředpokládám že tam má hafo kompů, kde by to byla výrazná komplikace nastavit si firewall..
řešení jsou prakticky jednoduchá
o 24.02.2012, 00:04 | IT-master | Upraveno: 2012-02-24 00:06:08
jak píše dr MARTINS nebo si pak nahár WRT firmware a nebo to prodat a koupit Routerboard (MikroTik) kde to je hračka... ale to už je řešení mimo takže bych zůstal u toho co psal kolega vejš.

EDIT: nemáš tam možnost vytvořit hostovskou podsíť? (Guest network/WLAN)
o 24.02.2012, 08:31 | AR | Upraveno: 2012-02-24 08:41:43
no s tím FW se obávám že to nepude, nejde tak o kompy co v té síti jsou ale o disky cou jsou píchlé přímo na router aby k nim mohly BD přehrávač a konzole. Jako všechno důležitý mám na LANu, přes wifi mě jede jen jeden komp na kterém jsem jen o vekendech takže kdyby se cele wifi oddělilo od lanu tak by to taky šlo.

Druhou krabku dávat nemá cenu, jednak mikrotik bude za raketu.

EDIT:
IT-master: tak stávající asusovksý FW tu klientskou sít neumí, ale našel sem nějaký jiný FW ( [ Link ] ) který by to uměl umět a podporuje i ten muj FW, tak asi budu o vekendu laborovat.
o 24.02.2012, 09:33 | maresk
AR: mám tisíciletou WL500g deluxe a ddwrt v ní a maximální spokojenost
o 24.02.2012, 09:43 | clown
co je zdroj pripojeni ?
nebude jednodussi si pripojit vedle toho asuse, jeste neco dalsiho, spesl pro nej ? :)

modem > tvuj asus
modem > souseduv router ???
o 24.02.2012, 12:08 | AR
clown: bohužel nejde. Na síti může být pouze jendno zařízení takže by musely být 3 krabičky.

maresk: umí to ddwrt oddělit jeden port lanu pro IPTV jako to umí standardní asus fw?
o 24.02.2012, 14:52 | IT-master
ještě mě napadá, co nastavit jeho počítači jinej segment sítě (ty bys měl třeba 192.168.1.* a on by měl 192.168.2.*) a přímo na počítači by si nastavil nějakou veřejnou DNSku jako třeba 8.8.8.8 a 8.8.4.4? pak by to mělo jet aj s tim jak to máš teď a pokud nenastavíš most (bridge) tak se do tvýho segmentu sítě nedostane.
o 25.02.2012, 18:37 | AR
No tak sem zkusil ten DD-WRT a už to vzdávám.
Nahodit FW nebyl problém, ale celkem dlouhou sem zkýsnul u toho že mi nějel net, pak sem došel na to že po nahození FW se posunula mac adresa o jedno nahoru, takže sem si musel zapnout klonovaní mac aby se mě rozjel (o poskytovatele blokace na mac adresu)

pak sem vygooglil něco o tom jak nastavit jeden port aby na něm jela IPTV, ok jdu podle postupu a pak najednou konec a už se na zařízení nedalo dostat. Takže 0 bodů, ale došel jsem na to že když se vypne ve FW blokovaní multicastu tak se telka připojena na router rozjela. Jenže neco tam nebylo ok a po chvili stb stopnul a hlásil chybu. Tak si říkám ok, jebnu před router switch telku přímo do něj tak je původní zapojení poskytovatele.

Vytvoření virtuální guest sítě se povedlo a jelo to na druhé subsíti takže pohoda, sice fungoval až druhý návod ale bylo to. Takže tady úspěch.

No a ještě jsem chtěl od toho routeru aby mě na bd přehrávač a ostatní zařízení zpřístupnil disky připojene přes usb aby se z nich daly přehrávat filmy atd. No a tady opět smolik. DD-WRT nemělo v sobě žáden plugin co by toto umožnil :( tak sem opět zagooglil a našel nějaký postup jak tam dostat další feturky, ty sem tam nakonec přes konzoli dostal ale opět vysledek ne takový jak sem chtěl :( takže disky se mi nepovedlo nasdílet

takže final, je tam zpět FW od asuse a disky budou holt odpojene no :(

jednu výhodu ten DD-WRT teda měl, dokázal po síti pustit stream od netboxu a tak sem mohl v kompu mít přes VLCčko celý playlist tv programu. Na stávající konfiguraci s Asus fw to nějak nejede :(
o 25.02.2012, 19:14 | clown | Upraveno: 2012-02-25 19:14:58
ono DDWRT taky neni vselek, pouzival jsem na WRT54G Linksysu s linuxem a fajn, ale spousta lidi s tim ma problemy na levnejch vecech ..
tam je to sice mozny spustit, ale obcas neni vykon na procaku, obcas nejede wifi atp .., malo pameti

ale s tou mac adresou, mne cca 4 roky zpet taky prekvapilo, nastesti ja musel mit uplne jinou hned, pac origo pc s monowallem udelalo papa a ISP to mel obcas na dlouho :)
o 25.02.2012, 20:03 | AR
clow: prostředky bych řek že byly vpoho, aspoň podle toho co to ukazovalo, bylo zatížení tak 50%. nu co už, asi se spokojím s klasickým asus fw jen je teda divné když tyhle featurky ten router dokáže, že je asus nevyda ofiko v tom jejich fw :(
o 25.02.2012, 20:16 | Ravo
WL500 má slušný HW, jeden ze dvou (tří) routerů na kterých DDWRT šlape dost dobře (jeden WL500gP mám tady v šuplíku jako univerzální záložní router a nebudu se ho zbavovat, i když teď v síťové infrastruktuře používám jiný silnější věci)

Nicméně jak jsem napsal, každý HW má svůj limit a větší kouzla s tím nevymyslíš.
o 25.02.2012, 20:58 | AR
Ravo: jasny, jako šlape dobře, jen teda viz moje problémy, možná že to bylo jen špatným postupem při nastavování :( když jel s ddwrt tak sem získal nějaké nové funkce ale zase mi chyběly nějaké co měl s asus fw :(
o 25.02.2012, 21:34 | clown
open wrt ? :)

no osbne jsem rad, ze jsem posledni bricklej device, resuscitoval davno .. (neposledy vcera :) ) .. chcipnul USB disk s firmware a tak jsem zabil mm centrum .. :)
o 26.02.2012, 09:13 | Crimson
Já využiji vlákna a udělejte mi v tom někdo jasno:

Mám 3 pokoje, kde v každém je zapojeno toto:

foto k příspěvku  od Crimson

o 26.02.2012, 09:15 | Crimson
Pak mám ložnici kde bude PC + ADSL modem, takové centrum všeho
zde je toto:

o 26.02.2012, 09:18 | Crimson
a hned vedle je zde vše vyvedeno ze všech pokojů do této krabice viz. foto
modrý kabel je myšleno jako vstup
otázka zní, co s tou hromadou kabelů v té krabici, jak a čím to vlastně pospojovat..

o 26.02.2012, 09:19 | Crimson

o 26.02.2012, 11:51 | clown
pospojovat pres patch panel + switch
patch panel, je takovej ten blbinec, co do nej nechat nastrelit volne kabely a on ti z nich udela radu zasuvek, do kterych pak napojist vystupy ze switche / routeru, modemu atp ..

[ Link ]

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3392 sekund.