Navštíveno 1429x

Do renault VelSatis 2.2 dci natankována plná nádrž u Medosu a neštěstí bylo na světě. Druhý den ráno strat super, ale chci se rozjed a nic motor zhasnul. Nastartuji a po chvíli zase to samé. demontuji filtr a měl na sobě x milimetrovou vrstvu parafínu nebo co to bylo. Dám new jezdím, ráno start super-vozidlo do tahu a ztráta výkonu, ten samej problém. V čera jsem ,měl vozidlo na dílně, nádrž jsem nahříval přímotopem, do nádrže nalil xeramic nebo jak se to jmenuje na rozkládání parafínu atd. Vše v pohodě, dneska večer jedu domů a zase jsem bez výkonu. Už nemám síly ani nápady co s tou naftou udělat, vyčerpat a dát jinou? Asi jediné řešení................ Díky za nápady a rady - zkušenosti
teoreticky jsis odpovedel sam, dale bych sel reklamovat nekvalitni naftu....

21.02.2012, 21:33 |
choze Sam jsi si odpovedel ;)
změnit benzínu a nejlépe i auto
Natankována plná nádrž, kde? Medosu? V zimě? Do 2,2 DCI? To je nějaký šílený experiment nebo se mi to zdá?
Normálně zajet s účtenkou na benzínku a reklamovat naftu jak píše Luboš1. A myslim si že v tom nebudeš určitě sám.

22.02.2012, 06:02 |
kasko a nebo zkusit do plné nádrže crnknout trochu benzínu.
Mělo by to schroustat, ale musí se torchu opatrně a je možné, že se rozsvítí nějaká ta kontrolka.
Petrolej bych dal,s benzínem bych u tohodle vstřikování moc nezázračil.
tankovat u normalnim cerpacer. Ja tankuju u OMV a nikdy jsem problem nemel, ani v tech mrazech co byli nedavno.
Kdepak je MichalSMS a jeho narážky na naftu? Mimochodem, četli jste test zamrzání nafty v Pondělním Světě Motorů? Myslím, že pěkně ukázali a popsali různé typy nafty (hlavně, že "kalná" nafta vůbec nic neznamená)

22.02.2012, 16:34 |
Ladic to bude tím renoltem :D
tankujte kde chcete..... jedinej kdo v ČR distribuuje naftu je stejně čepro takže na všech benzínkách je jedna a ta samá ;-) liší se to jen aditivama ..... dovoz vlastní nafty je ojedinělej spíš výjmečnej u benzinek jako shell atd...
Nismo: Problém je, že někteří prodejci "aditivují" sračkama, aby více vydělali a naopak někdy noname benzínky opravdu aditivují a ještě si dělají rozbory z každé cisterny co k nim přijede pro vlastní kontrolu. Takhle to dělá jedna malá vesnická benzínka tady u nás od té doby co jej jedna firma s flotilou aut obvinila, že jim prodal špatnou naftu (nakonec se zjistilo, že bordel a vodu do nafty dostávali řidiči samotné firmy,kteří kradli naftu). Sice vydělá méně, ale má relatívně klid.