Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > niekto na paragliding?

o Navštíveno 965x o
o 21.02.2012, 21:01 | Chris
zdravim,

nelietate niekto ? rozmyslam, ze by som sa na to dal a spravil si kurz, teda "vodicak", polietal na bezmotorovom a neskor spravil na paramotor a kupil, alebo postavil vlastny paramotor.

Zatial len taky napad, ani som to neskusal ?
Mate niekto skusenosti ? nieco poradit , ci je to blbost?

vopred dik

o 21.02.2012, 21:22 | masz
Hoj litam uz nejaky ten rok puze paragliding bez motoru nejlepe je si udelat kurz a uvidis jestli te to chytne coz vetsinou jo takze si koupis vybavu coz je asi cca 60000kc nove kridlo sedacka zalozka a nejake capiny a pak uz jen litat sledujes porad pocasi a jak je jen trochu letuschopno urychlene beres dovolenou a nekde se frci na kopec , koukni se jestli u vas v okoli je nejaka startovacka kde se da letat protoze jek dojizdi clovek z daleka tak to stoji hodne casu jinak je to jak droga proste parada a skvely relax koukni na [ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
o 22.02.2012, 05:19 | Honza2.016v
kámoš si před 2 rokama dělal kurz, docela ho to vzalo tak jel na nějakej veletrh a tam se mu podařilo koupit novou výbavu se slevou na necelejch 40..

jakmile je alespoň dobrý počasí tak leze na kopec kterej má za barákem.
o 22.02.2012, 20:07 | Chris
masz dik za linky, rozmyslal som nad tymto [ Link ]

najprv zoznamovaci a potom ak ma to zobere tak zakladny, polietat par hodin v nejakom klube a potom postavit alebo kupit paramotor, predsa je to asi bezpecnejsie a viacej riadene...

pozeral som aj ceny jazdenych kridiel po TK a vymene lan, len to asi nebude dobre riesenie co ?
mas aj nejaky uraz ?

Honda, presne moj plan, uvidim ako ma to chytne :P
o 22.02.2012, 20:10 | jura.j
skus napsat davidovi , dosť ho to baví a poradí [ Link ] dyžtak od jury z Kyjova
o 22.02.2012, 21:14 | masinka
Ja litam od lonska a rovnou jsem sel na motor, na volno papiry ani nemam, protoze litat na volno je hodne casove narocny, pokud nemas ve sve blizkosti nejakou dobrou starovacku nebo v tvojem okoli nikdo nevleka, tak se do vzduchu dostanes malokdy. Zatimco na motoru staci pockat na slabsi vitr, slabou termiku a na placku za barakem klidne odstanes a pristanes. Puvodne jsem si chtel taky udelatat papiry i na volno, ale kaslu na to.
Jinak ceny, co Ti tu psali kluci sedi, jako zacatecnikovi bych Ti jednoznacne doporucil novej nebo hodne malo litanej padak, protoze pro tebe bude dulezity jak se chova pri startech a pri rizikovych situacich. S nejakou starou hajtrou by ses akorat natrapil a litani by Ti nedelalo zadnou radost. Je to videt na tomhle videu, kdy zacinal litat na stary hajtre a takhle se trapil na startech, neni to o tom, ze je to spatnej pilot, ale ma strasnej padak a ja osobne bych na tom neletel.
[ Link ]
Na druhou stranu tady je uplne zacinajici pilot s novym kridlem a ty starty jdou samy.
[ Link ]
o 22.02.2012, 21:19 | masinka
No a kdyz je pak dobra parta lidi, tak neni nic lepsiho nez vecerni letani :-).
[ Link ]
o 06.03.2012, 07:37 | Chris
super, len ma vsetci od toho odhovaraju , ze je to riskantne, ked sa sklopi padak a letim dole, sice je tam zalozny ale aj tak...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3079 sekund.