Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > folie po Xte ano, nebo ne

o Navštíveno 2384x o
o 21.02.2012, 20:45 | kasko
jak velke mate zkusenosti s policii ohledne folii. Jdou po tom jak po uzenym, nebo je to jen bublina?
mam vpredu 20% a mam obavy o papiry. Premyslim o strzeni. jezdim 50tis. rocne, tak je potkavam casto
jak jste a tom se strzenim vy?

o 21.02.2012, 20:51 | Martinec7
Co na to odepsat? No je to jako dráždění hada bosou nohou, 100 si tě nevšimnou a 101 tě sejme. Pokud chceš mít dalších 5Ot. km v pohodě a klidu, tak je sundej a nenechej nějakého zakomplexovaného poldu si ne tobě léčit svou malomocnost. Jen můj názor, ale něco na něm bude :-)
o 21.02.2012, 20:53 | ebeerman
Za mě z Brna : Jenom tenhle týden od 3 kamarádů že je brali, pokaždý 500-1000kč. Myslím že seděl i popis, že to byli pokaždí ti stejní, borec a baba v O2 krátké :)
o 21.02.2012, 20:57 | muSlim
U mňa si všimli hneď, mal som +15% zatmavenie, našťastie som to mal už načaté na strhnutie tak ma nechali ísť a o dve hoďky som sa pustil do strhávania. Nestojí to za to...
o 21.02.2012, 21:01 | VTR
sice jsem měl propustnost 75% ale bez atestu, rači jsem je sundal,zbytečný problémy pro hov*o! bejt tebo ,lupnu to taky důle.
o 21.02.2012, 21:03 | Collin
Chci mít od nich klid tak sem je sundal.. Je to asi měsíc.. Práce na 2hodinky.. Ale když najdeš něco čím jde lepidlo dolu,budeš to mít dřív.. :-)
o 21.02.2012, 21:13 | Jendys
taky jsem to nechal strhnout
o 21.02.2012, 21:13 | cupra.165
O vikendu jdou dolu,taky mi to nestoji za problemy
o 21.02.2012, 21:16 | Thullo
Kluci, mám takovou teorii - která je možná kravina ALE:

Co kdybych stáhnul okna dolů, když mě zastaví a nechal je dole? Nemohou mě donutit je vytáhnout, neb mi to prostě NEFUNGUJE... a co mi udělají? Pošlou mě na STK? Sice ty okna normálně fungovat nemusí - neb to není žádná závada bránící nebo omezující provoz vozidla na pozemních komunikacích, ale OK. Ovšem ani tam to nevytáhnu - protože mi to prostě NEFUNGUJE a basta...

Co mi kdo může???

Vím už třeba, že ze zákona jsem POVINEN ve vozidle mít povinnou výbavu. Nejsem ale povinnen jí někomu ukazovat ;o) to jsem kdysi také nevěděl... takže když jí v autě mám, policajt se mě zeptá a já řeknu, že jí mám - je to v pořádku. Pak řekne, abych jí vytáhnul a tady už je ta chvíle, kdy to dělat nemusím :o) On si tam vlézt nemůže, napsat a tvrdit, že jsem jí neměl také nemůže, protože jsem jí měl atd.

Takže proč to s foliema nemůže být stejné???

Ale neukamenujte mne ;o) je to jen má teorie - v praxi nevyzkoušená...
o 21.02.2012, 21:22 | Pajk
Mám stejnou teorii a už jsem na ní i trochu zapracoval. :D Oni Ti na auta nesmí sahat jak jsi psal... Ale kdyby náhodou, tak i s tímto počítá moje teorie a napojím si tlačítko na vypínání stahování oken na takovou tu dětskou pijistku, jak to vypíná zadky. :D
o 21.02.2012, 21:47 | dj.DEKL
Před měsícem sem nechal nalepit :-)
o 21.02.2012, 21:52 | kincmar
To s tím "tajným" vypínačem na stahovačky mě taky napadlo :) Ale jak by na to reagovali při kontrole netuším..
o 21.02.2012, 22:01 | dejvyxxx
Ty jo toje docela dobrej napad s tim tajnym vypínačem . Já je taky dráždit nechci, taky mám folie kolem dokola a abych řekl pravdu, na autě se mi to líbí a sundavat se mi je vůbec nechce. Jsou to kvalitní folie,takže i za uplný tmy přes to člověk krásně vidí.A pokud neni idiot tak tím ani nikoho neohrožuje.Ale zákon je zákon. Mně už stavěli 3* 2krát mi jen řekl,že by to nemělo být a po 3tí mi dal pokutu 100 korun. I když neměl měřák, tak byl docela solidní, tak jsem mu to dal bez nějakých dohadů. Docela bych tu uvítal co vše je možné v ten okamžik dělat.Jestli nejsou nějaké kličky. Případně do kolika km od stk může policista řidiče poslat, případně jestli se může řidič tomu nějak bránit a nejet tam?
o 21.02.2012, 22:12 | muSlim
2 Thullo: lebo to je až očividné a trápne? Krátko som s nimi prehodil pár viet a sami vytiahli že už sa usmievajú keď niekto zastavuje a má úplne náhodou stiahnuté vopred okno. Kor keď je vonku -5 :-D Ja si myslím že tým len oddiališ stret. Keď to tam raz nesmie byť, tak to tam nemá čo robiť, aj keby si jazdil celý rok so stiahnutými oknami :-) a náhodička že Ti ostali dole obe predné, je fakt nepravdepodobná a nejak si k tomu nájdu cestu ako to okno vidieť a zmerať, imho.
o 21.02.2012, 22:22 | BATMAN
Teorie je to pekna,ale je vseobecne znamo ze kdyz si chteji neco najit tak si to najdou.
Jinymi slovy ti budou hodinu zkoumat auto a za nejakou prkotinu co se obvykle treba prehlizi nebo resi domluvou dostanes maximalni sazbu co ti budou moci naparit a vyjde to nastejno,ne-li hur....
o 21.02.2012, 22:25 | BATMAN
Taktez si myslim ze jim uplne staci kdyz ty okna oba uvidi.
Je to jako kdyz te uvidi s telefonem u ucha,ktery tam po zastaveni uz samo sebou neni a taktez to neuhadas... (vlastni zkusenost).
o 21.02.2012, 22:36 | HIGHTOWER
§ 6a

(1) Při kontrole technického stavu vozidla nebo jízdní soupravy podle § 6 odst. 13 a 14 je řidič povinen

a) zajet k zařízení pro provedení kontroly technického stavu, pokud zajížďka, včetně cesty zpět na pozemní komunikaci, není delší než 8 kilometrů a

b) řídit se pokyny osoby obsluhující zařízení pro kontrolu technického stavu.

To, že ti nejde vytáhnou okénko se dá posoudit jako to, že nejsi schopen dle zákona:

Řidič, který se hodlá vzdálit od vozidla tak, že nemůže v případě potřeby okamžitě zasáhnout, musí učinit taková opatření, aby vozidlo nemohlo ohrozit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích a nemohla je neoprávněně užít jiná osoba.

Ale to je všechno jen v rovině teorie :-D
Jinak klasika, zákony paskvily, oni to vidí jen právním hlediskem a berou jako samozřejmost, že všichni budou poslušní v mezích zákona a očekávání no :-)
o 21.02.2012, 22:38 | dejvyxxx
To s tim telefonem je blbost ! Pokud nemaj fotku tak si můžou *****
Jinak souhlas s tím, že když budou chtít něco si asi najdou. Leda, že by to auto bylo krom foliíí v punktlichu
o 21.02.2012, 22:42 | Collin
Řidič, který se hodlá vzdálit od vozidla tak, že nemůže v případě potřeby okamžitě zasáhnout, musí učinit taková opatření, aby vozidlo nemohlo ohrozit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích a nemohla je neoprávněně užít jiná osoba.

Tohle by mě zajímalo jak by se řešilo.. Co,kdo muže vědět kde,kdy budu abych mohl včas zasáhnout.. :D
o 22.02.2012, 06:10 | Thullo
2 Slim:
Ano, je to očividné, dětinské až trapné - ale promiň tahle jejich akce VIDĚT A BÝT VIDĚN je stejně tak trapná a SMĚŠNÁ! Ty folie NIČEMU nevadí - teda mě nikdy v ničem nevadila, nikoho jsem nikdy nepřehlídnul a nepříjde mi, že by mě v autě musel někdo vidět...

Já mám aut několik a folie mám jen na jednom - které je v TOP stavu, neb s ním najedu asi 3-5.000km ročně a to jen v létě a když je sluníčko :o) Takže z toho, že by mě vzali a pokutovali za něco za něco jiného, bych strach neměl.

Nevím, nestavěli mě zatím - ale až mě zastaví, udělám to takhle - ať se z toho třeba potento... A žádný vypínač si tam dávat nebudu, neboť oni ti s vozem nesmí manipulovat a to ani VYTAHOVAT OKNA - navíc, když nejsou klíče v zapalování, ani to skutečně nejde...

A CO MI MŮŽOU UDĚLAT??? Podle mě nic...
o 22.02.2012, 06:33 | dj.DEKL | Upraveno: 2012-02-22 06:35:39
BATMAN: s telefonem se mi stalo to samé, poslal sem to do správního a zatím nic nedorazilo... už je to celkem dlouho.

[ Link ]
o 22.02.2012, 17:58 | BATMAN
Jeste me napadlo jak vypsal prislusny pragraf HT o kousek vyse: b) řídit se pokyny osoby obsluhující zařízení pro kontrolu technického stavu.
Da se to (a mozna je to i ucel) chapat tak ze policista s timhle pristrojem na mereni propustnosti je bran jako osoba obsluhující zařízení pro kontrolu technického stavu ktere ty jsi dle § 6 odst. 13 a 14 povinen se ridit jejimi pokyny. Pokud se tak nestane,urcite z toho nejake sankce plynou.
To nemluvim o tom ze kdyz se fakt naserou odvezou te na sluzebnu na vyslech kde te muzou drzet az 24 hodin aniz by z toho meli pruser a ver ze takove veci se stavaji. Nedavno to bylo na prime v soukromych dramatech a psalo se o tom i na D-fens.
Takze jen do nich .... :-)
o 22.02.2012, 18:46 | HIGHTOWER
Batman: Jo, jenže Thullo to bere tak, že to nejde vytáhnout, ne že nechce :-D

Thullo: Ono vidět do vozidla je např. pro PČR dost důležité, kdybys tu práci dělal, tak bys to věděl, že sem tam není sranda v noci zastavit auto a nevidět do něj, kolik je tam lidí, zda nejsou ozbrojeni apod. Jasný, to se přeci neděje, že?
o 22.02.2012, 18:57 | BATMAN
2HT:Je mi jasne jak to Thullo mysli,ja to vzal vseobecne.

Neni pochyb ze tahle maskarada ohledne folii nema s bespecnosti pranic spolecneho a je to z duvodu o kterych pises.....
Ikdyz dle me muze byt policajtovi sumak kolik je v tomhle nebo tamtom aute lidi a co se ozbrojeni tyce,opravdu diky bezfoliovym oknum vecer uvidis zda spolujezdec nema na kline kalasnikov ci v ruce mezi kolenama kolt? A co frajer s brokovnici na zadnim sedadle kde uz muzou byt folie jakekoliv?
Asi jsem to ted hodne pribarvil,ale myslim ze u nas jeste nenastala (zaplatpanbuh) situace ze by se tu po vecerech prohanela auta plna zfetovanejch a po zuby ozbrojenejch negru jak je tomu v nekterych statech USA ci jizni ameriky.
o 22.02.2012, 19:27 | HIGHTOWER
Baterka, baterka, přes folie vidíš kulové :-( a myšleno obecně, samo, vidíš dopředu, alespoň dopředu, to beru z pohledu PČR, je mi jasný, že zákonomarci tohle stejně neřeší, neb oni na té silnici nestojí.
Další věc je třeba právě viz ta střelba po autě na Strakonické, když není do auta vůbec vidět, jen max. čelním oknem, těžko se pak dá na auto střílet, když nevíš, kolik tam je lidí, další věc je třeba dopravní nehoda, vytáhneš řidiče a přes folie nevidíš dále více do auta a nejdou otevřít dveře, auto začíná hořet, holt tam někdo může zůstat, únos dítěte, černá folie, vidíš kulový, co se v autě děje, rukojmí, opět to samé, atd. atd. a dalo by se napsat dalších pár "extrémních" případů, které se přeci stanou jen jednou za 100 let...
o 22.02.2012, 19:29 | bifi_ul | Upraveno: 2012-02-22 19:31:35
tak sem hosi taky neco napisu...rozvijite tu teorii.ze mate stahnute okna a policajt je bude chtit ukazat a zavrit....muj nazor je ze ty okna klidne muzete zavrit a ukazat mu folie...kdyz zacne picovat...tak podle me na stojicim aute muze byt cokoliv..v tu chvili auto stoji a nejede...a folie tam sou proto aby nikdo nevidel dovnitr kdyz je auto zaparkovany....treba z duvodu vybavy navigaci..atd. proste odpovedet ze kdyz jezdim tak okna stahuju...a podle me tohle pokutovat nemuze....a odpovedet ze v desti sou okna taky stazeny:)))))))) ale to je zas jen moje teorie...kdyz auto stoji ,muzu na nem mit treba hovna... a vsimnete si ze treba urna a jiny podobny policejni auta maj taky folie i na prednich oknech a nikdo nic nerekne
o 22.02.2012, 19:41 | FBS
Myslím, že by se měli vyjádřit místní orgány. Na měřiče Pocket Detective 2.1 nemají atestaci, či certifikát od ?hydrometeorologického úřadu?, teď nevím přesně. Prostě každej měřák jim měří jinak, osobně vyzkoušeno a na vlastní oči viděno. Ne jedna paní povídala... Dokud ty atesty či certifikáty mít nebudou, nemůžou pokutovat.
o 22.02.2012, 20:45 | BATMAN
2HT: S tou strelbou,mno ten policista si za tu akci muze sam. Asi holt videl neco podobnyho ve filmu bo co.
S tema nehodama apod: Jako jo,smysl to ma,ale tady uz to dle me narazi na vlastnicke prava nas vsech. Pokud chci mit trosku tmavsi okna proc ne. S takovou budeme za 20 let jezdit v autech ktere jsou strikane vyhradne reflexnima barvama a za 50 let budou kvuli nejakym zakonum kastle z pruhledneho plastu....

2bifi: ke kontrole folii ze 100% dochazi za provozu kdy mas ta okna vytazena,takze tvrzeni ze je za jizdy stahujes bude jaksi ocividne lzive. Na parkovisti u kaufu ti je nikdo merit nebude. Navic myslim ze uz je to dost velka drzost.
o 22.02.2012, 21:47 | Thullo
2 Hightower:
Prosim tě, já chápu, že to co říkáš, je pravda - ale stejně tak je pravda, že když na autě folie mít nebudu, neuvidíš absolutně a ani omylem jestli jsem, nebo nejsem ozbrojený... Ani neuvidíš, zda vytahuju zbraň, pokud se ze zadu přibližuješ k autu - je spousta aut, co mají tzv. Sunset - tedy folie na zadnim okně a zadních bočních oknech - ty když jdeš k vozu zezadu, jsi stejně nahraný a než dojdeš ke dveřím, tak ať už tam folie mám, či nemám, pokud jsem grázl se zbraní rozhodnutý ji použít, tak jí použiju a tebe neochrání nějaké nahlížení do auta :o(

To teď nemyslím zle... přiznej si, že tohle je jen a pouze proto, aby policisté viděli telefonisty - nic víc... :o(

Navíc je i X aut, kde absolutně nevidíš na řidiče (audi TT např.) a tím myslím, když jedeš, nebo zastavíš za ním... má to tak vysoké dveře a uzounké okna, že to je kumšt ho vidět. V zrcátku ho neuvidíš - prostě nic. Jít k němu, tak může klidně vytahovat zbraňa ani si toho nevšimneš.

Jediné, co je rozumné jsou tebou popsané ty autonehody, kdy se nemůžeš dostat k těm, jež jsou uvnitř aut... Ovšm, rozbít okno i bez folie je někdy nemyslitelně složité - viz: (na odlehčení)
[ Link ]

Jinak se nehádám - jasně, že by chtěli, aby to tam nebylo, ale proč? Je to skutečně tak nebezpečné??? Jak říkám - z pozice řidiče - neomezuje mě to v ničem, v létě mi tam tolik nepere slunce, v noci mě neoslňují auta jedoucí za mnou (přes zpětná zrcátka na dveřích - středové se zklopí), není mi vidět do auta, hůř se okno rozbíjí (když mi auto chtěli ukrást jednou, sklo rozbili, ale zůstalo na folii), navíc auto vypadá podstatně lépe - prostě já vidím samá pozitiva... ALE ANO, dá se toho zneužít - ovšem stejně tak, jako čehokoliv jiného :o(
o 22.02.2012, 22:50 | Mr.Scully
Mně přijde absurdní hledat výmluvy, jak se tomu vyhnout - jak už někdo řekl, tak možná ukecáte folie, ale dalších dvacet minut vám budou švestky prolejzat auto a dostanete pokutu v maximální výši za nějakou úplnou kravinu. Stáhnout okýnka mělo dřív význam někde na celnici, když se s foliema jelo jednou za rok do země, kde byly zakázaný. V ČR by to bylo o neustálém stresu z pokuty.
o 22.02.2012, 23:06 | martan01
Co je ted s tema foliema ? Asi Mi neco uslo. Dokonce jsem dnes videl napis u pneuservisu ze sundavaji folie.
o 23.02.2012, 00:13 | JP
Už jsem to tady psal několikrát, ale pořád mě zajímá co mi třeba i po hodině "prolejzání" (což je teda nadnesený, protože dovnitř je nepustim) najdou na autě, který je v dobrym stavu, sériový a s kompletní povinnou výbavou? Já už víckrát zažil, že se mi očividně policajt pokoušel něco najít v rámci buzerační prohlídky nebo naplnění pokutovýho plánu, ale i u 17 let starýho auta (který bylo naprosto v pořádku) to vždycky skončilo "tak teda jeďte"... Fakt si nedovedu představit co by na mym autě nějakej policajt vymyslel. A to teď jezdim s od pohledu "votuněncem" na kterym je ale všechno sériový, takže čekám že s timhle bude sranda a na nějakym hovádku si u správního řízení hezky smlsnu...
o 26.02.2012, 19:36 | MAX | Upraveno: 2012-02-26 19:40:46
Folie na předních oknech nemám, ale je pravda co říká Thullo - já v tom taky vidím jen pozitiva - nepraží na řidiče slunko (takové dopolední slunce z boku bývá po pár desítkách minut např. na dálnici docela peklo) - vzadu si nikdo na nepohodu nestěžuje. Zlodějská banda nevidí dovnitř na navigaci a rádio. Pokud to nemá člověk úplně černé, tak nejen v noci vidí auto z boku (všichni snad svítíme i ve dne) a kecy o očním kontaktu mezi řidičem a chodcem? Z boku??? Nosím brýle, ale i tak mě nenapadlo na přechodu navazovat "oční komunikaci" s řidičem - počkám až zastaví, pak vlezu na přechod a jediná komunikace je v tom, že mu mávnu jako poděkování aniž vidím, kdo tam v tom autě je.. A jako řidič taky nehypnotizuju chodce, jako že může nebo nemůže vlézt z chodníku do cesty, to je kravina..
A s těma zbraněma? Ani bez folii nejsou schopni zjistit, co držím v ruce - jestli madlo u dveří nebo kvér..
o 26.02.2012, 19:51 | Dave1984
o víkendu jsem sundal, už jsem jednou dostal za 500Kč, takže podruhé to už riskovat nebudu...šlo to docela dobře dolů, až na to lepidlo co tam zůstalo, s tím jsem se pral...
o 26.02.2012, 20:55 | Collin
Dave1984: Čím si šel na lepidlo ty?
o 26.02.2012, 21:38 | Draxx
Samozrejme ze HT jako organ citi povinnost obhajovat tu kupu zvastu, co se tvari jako ze "bezpecnost".
Jiste je naprosto bezne, ze se v aute vozi rukojmi, unasi deti a pri nehodach denne umiraji lide kvuli foliim. Vubec to neni tak, ze ti sraci ucejtili sanci jak zase vo kousek vic vybrat na pokutach.
Ale....kdyby to jen jeden zivot zachranilo....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3106 sekund.