Navštíveno 4239x

Uz zacinaj vylejzat z der, dnes cestou z prace jsem byl svedkem klasicky situace, kolona, motorkari predjizdej zleva, z vedlejsi ulice vjizdi auto a uz se valel na zemi. Tentokrat to odnesly plechy. Dejte si majzla vsichni, nestoji to za to...
[ Link ]

21.02.2012, 19:00 |
Tendr Příjemná a pohodová hudba, co to je?
Máš dôkazový materiál! ;-)
Motorkář pako, mezi tebou a tím před tebou je velká mezera a to auto zprava bylo krásně vidět. Jinak tys jel po hlavní?
Hudba: Hadag Nahash
[ Link ] ze Zohana
My jedem po hlavni, ten motorkar ho videt moh, pres strechy aut, ale vis co, to je takovej fofr, ze neudelas nic...
Tapko co to mas za kameru?
motorkář kokot, předjíždět před křižovatkou, měl kua štěstí, že se mu nic nestalo
Prestigio HD Roadrunner, obrazove bych rek, ze dost v pohode, bohuzel zvukove nic moc, zkusim nejakej upgrade mikrofonu. Proto musim ty videa takhle ozvucovat, mam zvuk vyplej. Otazka je, je lepsi mit zvuk nebo dobrej obraz?
Oriz sem to v MS Movie makeru, ale koukam, ze dela na zacatku nejaky cukani obrazu...

21.02.2012, 19:19 |
Tendr Díky. Myslím, že ho mohla zmást ta zelená..
vypadalo to na nějakého místního "ridera", ten by to tam měl znát, vědět, zelená nezelená :-) No snad se z toho ponaučí, k ničemu lepšímu by toto nebylo ;-)
Nás dneska na R10 vybržďoval ko*ot v nějaké menší dodávce, bohužel jsem seděl až v zadní části, sedět vepředu, vyfotil bych ho a cinknul to kolegům z PČR aby si ho podali, zmr*a!

21.02.2012, 21:29 |
Kesam Pěknej tukanec :-)
No tak tady snad jen - patří mu to. Kdyby jel tak, jak má, tak se nic nestane. Já bejt tím chlápkme z toho bílího boku jedoucího auta, tak mu dám ještě přes držku.
Vcera odpoledne se u nas stala taky nehezka nehoda.. Nevidel jsem jak se to stalo ale slysel jsem to. Borec se predvadel "rolling burnout" na hlavni ulici, slysel jsem jen jak to roztahuje a roztahuje a pak jen jak se mu to kouslo a dve rany. Prvni jak vletel do sloupu a pak jak ten sloup spadl.. Bezel jsem se tam podivat, protoze to bylo hned za mym barakem a bohuzel to trefil tak, ze se dostal mezi sloup a motorku a nemel zadnou sanci na preziti.. Skoda kazdeho zivota, ale predvadet se a litat na litru v kratasech v tilku a zabkach nikdy nepochopim.....
[ Link ]

22.02.2012, 07:20 |
Jozzo nevím,asi nejsem moc pozorný,ale ta zelená tam je k čemu? nebo kdo měl přednost? vůbec to po ránu nepobírám

22.02.2012, 07:51 |
JR Zdeny by se svym AWD Subaru jezdil na cervenou a jeste mlatil lidi. Jsem rad, jsem rad, ze bydlim ve meste, kde lidi vedi, k cemu jsou semafory a nejsou jak Alenka v risi divu, kdyz jim padne cervena.

22.02.2012, 07:58 |
hanx Tipuju, že ta zelená je na přechod a ne na křižovatku.

22.02.2012, 08:06 |
Tendr | Upraveno: 2012-02-22 08:07:53
Taky jsem to pochopil tak, že semafor je na přechod... Ale vzhledem k tomu, že tam nevidím žádnou značku co by určovala přednost, je tam přednost z prava, nebo ne? Přitom tappaja píše, že jede po hlavní.
I by to dávalo smysl, že ho ty dva před ním pustili do křižovatky z prava.
Proto jsem i psal, že toho motorkáře zmátla zelená.
2 hanx: prechod mal červenú, tá zelená smeruje regulérne do premávky :-)

22.02.2012, 08:11 |
Tendr muSlim: Pak nevim, proč jim ten z prava nedal přednost a vjel do křižovatky, ty dva před tappajou brzdili..
2 Tendr: no asi ako v Praze kde je blaze, vidíš že máš kolonu jako kráva tak Ťa nezabije pustiť z vedľajšej niekoho keď naproti nič neide... alebo neviem, len hádam :-)

22.02.2012, 08:17 |
hanx Tendr: Podle mě je to normální že jede po hlavní, jde to poznat, u nás je to stejný, hlavní silnice je ta jediná vedoucí do obce, není tam značka, jen z vedlejších jsou značky dávání přednosti. To auto příjíždějící zprava sice přednost nemá, ale je logický, že tam nebude stát několik hodin s kolonou, takže ho auta pouštějí. Motorkář nemá v protisměru v křižovatce co dělat.
muslim: nemůže bejt semafor jen na jedný straně křižovatky, jukni se pozorně, v silnici co vede z prava žádnej semafor neni, takže tenhle je stoprocentně jen k přechodu.

22.02.2012, 08:20 |
Tendr muSlim: Nebo si ho ten první mohl všimnout ve zpětným a radši začal brzdit když viděl jak je nachystanej předjíždět, neb na světlech se zrovna moc z vedlejší nepouští. No je to celý divný.

22.02.2012, 08:21 |
Tendr hanx: Asi máš pravdu.
tyvole, země bílejch aut:-)))
Semafor je jen k prechodu, ja jedu po hlavni a kazdej den je to tam ucpany. No a poustel ho klasicky z vedlejsi, zespodu nic nejelo, jen si motorkar kratil cestu...
Před pár lety se mi stalo něco podobnýho, jedu v ČB za dlouhým mostem po husovce a u zelený ratolesti odbočuju doleva. Po ránu zacpaný jak sviňa. V protisměru stojí auto na přechodu a ještě na mě bliká ať jedu, tak se rozjedu, jenže týpeček v protisměru na motorce bral kolonu zprava a jel mezi autam a chodníkem, mohl jet cca 40-60km/h. Když jsem si ho všimnul, tak jsem to zadupnul, on taky a doklouzal ke mně po boku. Stalo se to před sámoškou, tak všichni důchodci na mě čuměli jakej jsem pirát, kterej ho skoro zabil. Byl jsem dost v šoku a ještě jsem se mu omlouval, že jsem ho neviděl, že se tam najednou objevil. On začal držkovat, že má novýho choppera (zeškrábaný chromy a plexi). Ale asi si pak uvědomil, že je to jeho chyba a odjel. Byl jsem z toho ještě dlouho špatnej.
Když to vemu zpátky, tak jsem ho tam měl zjebat a ještě si nechat z jeho pojistky zaplatit pidiškrábanec na nárazníku.
A ještě něco s cyklistkou. Taky jsem jel po ránu po husovce, klasicky ucpaná. Předemnou pruh rovně zacpanej a odbočovací volnej, tak vjedu do odbočovacího, jedu cca 20-3km/h a najednou z prava mi tam vlítne cyklista, chtěl přejet silnici mimo přechod a jel mezi autama, tak se mu snažím vyhnout, trošku jsem ho štrejchnul, spadnul a vzápětí se zvednul. Viděl jsem, že je v pohodě tak jsem jel dál. Nejlepší je, že se to stalo přímo před policejním autem a já v tý době měl hustokrutou Š105 s motorem z fáčka, oplastovanou a k tomu rychlý pruhy :). Ale policajti ani nevylezli, protože viděli, že je to evidentní chyba cyklisty.
Hele a dá se sehnat kamera,která by měla aspon takovou kvalitu obrazu z Ebay do 1500Kč? Koukal jsem a dají se koupit za 30USD,full hd za 50USD s poštou,ale fakt nevím jak je to s kvalitou,co jsem se tak díval na heureku,tak to tu firmy prodávají tak,že si na to něco natisknou a mají na tom marži 200% třeba ebay
[ Link ] v CZ
[ Link ] nebo ebay
[ Link ] cz
[ Link ] rád bych něco taky pořídil,ale fakt nevím,o zvuk mi nejde,ale spíš o ten obraz,aby to bylo koukatelný jako to tappikovo video.16gb karta stačí pro 720p záznam?smyčky po 15min?
Mno kamera s takovymhle obrazem bude spis kolem 100USD, pak clo a dph, pokud ti to neprojde...
Ja premejslim o nejakym upgradu, radove tak 3-4tis, takze ta moje by byla volna, komplet baleni, necely dva mesice stara, 2 roky zaruka...
Smycky se daj nastavit 2, 5 a 15 minut tusim.
Ja dloouho koukal po nejaky kamere, problem je v tom, ze plasty muzou vypadat stejne, ale uvnitr bude procesor, kterej vetsinou nestiha "HD" ve 30 snimcich a pak videa vypadaj trhane. Takze to Prestigio mam na doporuceni a fakt chodi slusne.
Pokud bys mel zajem, ozvi se. Zacatkem brezna by byla volna s moznosti predvedeni v Brne.
ok,hod mi pls cenovou predstavu do mailu.Popremýšlím,jestli risknout nějákou z ebay nebo něco zakoupit tady.
Kouknu na fa. Ale melo by to byt kolem 1600 tusim...
Mno to je vono, dovnitr nevidis a jestli se mam orientovat podle fotek, tak to ma jinou cocku. To co nabizim je jeste 22 mesicu v zaruce, obraz vidis na YT.

22.02.2012, 13:42 |
Ravo Mám taky to Prestigio, za ty prachy dobrý. Nicméně v noci to natáčí docela mizerně (mám vypnutý IR přísvit protože se mi akorát odráží ve skle), ale to bude asi obecně problém všech relativně levných kamer - malá citlivost toho pidičipu
Jinak já ji mám napevno ve své Oct1 nad zrcátkem (oddělal jsem tu sluneční clonku a místo ní dal tu kameru), viz foto:

22.02.2012, 13:43 |
Ravo

22.02.2012, 13:43 |
Ravo

22.02.2012, 13:44 |
Ravo

22.02.2012, 13:45 |
Ravo Jinak napájení už je taky vyřešený a schovaný do stropnice (přes S kontakt - prostě sednu, zapnu klíček a nahrává to, někam dojedu, vytáhnu klíček a přestane to nahrávat)

To je pekne, dik za inspiraci! Budu to muset taky nejak poresit, cigaretak je nespinanej, nekdy je to vyhoda (autolednice) nekdy ne (kamerka)

22.02.2012, 14:12 |
assassin | Upraveno: 2012-02-22 14:13:16
hele a nesmi se nahodou v krizovatce predjizdet kdyz sem na hlavni? z hlediska zakona je vinik to auto. kdybych byl ten motorkar a kdyby to auto bylo zdeny a dal mi jeste na drzku tak by si to asi pekne sliznul.....
Tak, v krizovatce nesmi predjizdet. To ze se serou motorkari pred kolonu, to tak nejak lidsky chapu, ale za tohle si moh motorkar bohuzel sam.
Skoda, ze ten co ho poustel nekoukal do zrcatek, moh to predvidat a zatroubit nebo tak neco.
tappaja: a tim ze se v krizovatce nesmi predjizdet si ses jistej? jako z hlediska jezdeni na motorce je to samo blbost, to clovek jede tak aby nehrozilo ze ho nekdo sunda, prednost neprednost.. ale podle me predjizdet mohl.

22.02.2012, 14:26 |
Ravo A video jak to natáčí když je to nahoře u zrcátka (trošku tam překáží dešťák, ale nic zásadního):
[ Link ]
Jsou nejaky vyjimky pri predjizdeni v krizovatce, to jo. Nebudu chytracit, ale myslim si, ze tady za to moh ten motorkar. Neco jinyho by bylo, kdyby na volnobeh predjizdel kolonu z kopce, ale bylo videt, ze za to vzal za prechodem, protoze v protismeru nic nejelo.
JR:
citace jeho příspěvku:
"Zdeny by se svym AWD Subaru jezdil na cervenou a jeste mlatil lidi. Jsem rad, jsem rad, ze bydlim ve meste, kde lidi vedi, k cemu jsou semafory a nejsou jak Alenka v risi divu, kdyz jim padne cervena."
Povím ti jen jedno - v nejbližší době zajdi k psychoušovi.
Víc to nemá cenu s tebou rozebírat, protože jsi prostě pako.
Jen ti připomenu - ZÁKAZ předjíždění na přechodu, ZÁKAZ předjíždění na plný čáře - obojí tam je. A mám neblahej dojem, že platí i ZÁKZ předjíždění na křižovatce.
A z celkovýho stavu věci - ještě navíc předjíždění v nebezpečným místě - což přechod jaksi je a proto je všude kolem něj asi 10 značek.

22.02.2012, 15:57 |
mr.brain | Upraveno: 2012-02-22 16:00:05
Občas je tu názorově mimo víc lidí :)
odst. 5 písmeno f) §17 zákona č. 361/2000 Sb:
f) na křižovatce a v těsné blízkosti před ní; tento zákaz neplatí
1. jde-li o předjíždění vpravo podle odstavce 1,
2. jde-li o předjíždění jízdních kol, mopedů a motocyklů bez postranního vozíku,
3. na hlavní pozemní komunikaci,
4. na křižovatce s řízeným provozem.
§ 17
Předjíždění
(1) Předjíždí se vlevo. Vpravo se předjíždí vozidlo, které mění směr jízdy vlevo a není-li již pochybnosti o dalším směru jeho jízdy. Při jízdě v připojovacím nebo odbočovacím pruhu se smí vpravo předjíždět též vozidlo jedoucí v průběžném pruhu. Odbočovací pruh je přídatný jízdní pruh určený pro odbočování (vyřazování) vozidel z průběžného jízdního pruhu.
(2) Řidič, který při předjíždění vybočuje ze směru své jízdy, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit řidiče jedoucí za ním. Řidič musí dát znamení o změně směru jízdy při předjíždění cyklisty.
(3) Řidič, který se po předjetí zařazuje před vozidlo, které předjel, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče vozidla, které předjel.
(4) Řidič předjížděného vozidla nesmí zvyšovat rychlost jízdy ani jinak bránit předjíždění.
(5) Řidič nesmí předjíždět
a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí,
b) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet,
c) jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích,
d) na přechodu pro chodce nebo na přejezdu pro cyklisty a bezprostředně před nimi,
e) dává-li řidič vpředu jedoucího vozidla znamení o změně směru jízdy vlevo a není-li možné předjetí vpravo podle odstavce 1 nebo předjetí v dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy,
f) na křižovatce a v těsné blízkosti před ní; tento zákaz neplatí
1. jde-li o předjíždění vpravo podle odstavce 1,
2. jde-li o předjíždění jízdních kol, mopedů a motocyklů bez postranního vozíku,
3. na hlavní pozemní komunikaci,
4. na křižovatce s řízeným provozem.
g) na železničním přejezdu a v těsné blízkosti před ním.
edit: takže ano, na křižovatce se za stanovených podmínek předjíždět může ;)
Paragraf 17 písmeno d) Není co řešit. 7 bodů a až max. 50 litříků pokutka:-)
predjizdeni na prechodu je ale ponekud jiny prestupek nez ta nasledna nehoda.. ano za ten prechod by dostal pokutu, ale tezko bude vinikem te nasledujici nehody protoze "20m pred krizovatkou predjizdel na prechodu"
Assassin:
prosím tě, nedohaduj se - tenhle výklad nech na PČR a právnících.
Vyhalška cituje: v těsné blízkosti přechodu pro chodce, před ním, za ním a na něm je zákaz předjíždění, tak jako na přejezdu . Takže porušil vyhlášku, předjížděl na přechodu a měl smůlu či peška, že hned za ním je výjezd z boční. Fakt v tom nevidím zádrhel - motorkář = vinen. Tečka.
SPoradický výklkad může nastat, pkdu by se motorkář hájil tím, že mu to auto nedalo přednost, ovšem i tak to je to myslím jasný.
zdeny: hlavne ze vy ste ten vyklad nechali na PCR :)
motorkar predjizdel tam kde auta stala = vinen + rozbit drzku
Proti motorkářum nic nemám, ale tohle už přehánite ne? Neřeknu kdyby předjížděl pomalejc a dbal zvýšený pozornosti. Ale z videa je patrný, že oboje podcenil.

22.02.2012, 16:30 |
JR Me se libi, jak kdyz nekdo ma jinej nazor nez Zdeny60, tak je strasne spatnej.

22.02.2012, 16:31 |
hanx Tak jinak... představ si, že popojíždíš v autě v koloně. Auto před tebou zastaví, aby pustilo auto z vedlejší silnice, ty vystartuješ a začneš předjíždět, přitom třískneš to pouštěné auto. Čí je to vina?
když už se tu řeší ty zákony, rovnou bych uvedl tyhle, podle mě porušuje všechny:
a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí,
b) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet,
c) jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích,
d) na přechodu pro chodce nebo na přejezdu pro cyklisty a bezprostředně před nimi,
mari: kazdej motorkar kterej naboura udelal neco spatne, at uz je vina kdekoliv... ale hesla ze by dotycnyho jeste nekdo serezal mi prijdou trosku mimo, zvlast od cloveka co tu pise elaboraty na tema jak bysme se v provozu meli chovat zodpovedne...
z hlediska posouzeni viny tehle nehody z pohledu zakona .. myslim ze by tam klidne nakonec mohl bejt vinik ten s tim autem, nedani prednosti... ale tak samo to je boj PCR...
Je to zákon, ne vyhláška (naštěstí, to by v její novelizaci byl ještě větší bordel než je už teď). Zdeny já v tom vidím i vinu toho auta ;) to že někdo někoho pustí na hlavní automaticky znamená, že nemusí nikomu dalšímu dávat přednost? Asi ne... ;) A máš pravdu, v konečném důsledku tohle nebude řešit a rozhodovat Policie, ale úředník ve správním řízení ;) Policie akorát zadokumentuje situaci a shromáždí důkazy (místní policisté řeknou jak to ve skutečnosti bude).
Mari: co kdo přehání? předjžíděl na dost blbým místě, chápu :) trest následoval hned, otázka právního trestu je na příslušném správním orgánu a ne na Zdenym, assissinovi, mě, tobě nebo někom jiném odtud :-D
taky si pamatuju z autoškoly,že pokud jsem na hlavní,tak že se smí předjíždět,teda,když tam není přechod
hanx: ad vina, z logiky tvoje.. jenze pri nehode kazdej tvrdi ze za nic nemuze a policajtovi nezbejva nez to vzit z postaveni vozidel pri srazce, no a tam vyjde asi jako vinik ten poustenej z vedlejsi...
ono teda kdyz me takhle pousti nekdo z vedlejsi kdyz je fronta tak zastavim v rade aut pred tim co me pousti a presvedcim se ze nejede nic v tom druhem pruhu, preci jen tam muze nekdo letet jako krava.. tzn kdyby tohle udelal tenhle poustenej tak by se tomu dalo taky predejit.
ale coby kdyby uz jsou sumak, hlavne ze slo jen o plechy, zas tu nekteri nesmi ty kusy plechu brat tak vazne a vrazdit kvuli kazdymu promacklymu blatniku:)
Kdyz to tady tak ctu tak mi zacina bejt jasny kde se vsude berou ty nesmyslny zakony a hledani skulinek a direk, vymluv. Dobre mu tak retardovy, spechal spechal az dospechal.
assassin:
motorkář - vinen - zavinil nehodu tím, že byl tam, kde vůbec!!! být neměl. A rozbít hubu za to, že svojí nezodpovědností někomu způsobil starosti a potíže.
Motorkáři mi nevadí. Vadí mi hovada na motorkách. A tohle bylo jedno z nich. Bohužel. Nevím, kdyby nepředjížděl v tom místě, zdali by už vůbec nedojel do cíle, nebo by vypukla WWIII, nechápu tyhle nezodpovědné jedince,. kteří si myslí, že miohou snad všechno. A jak zde vidno, nemohou. Naštěstí to dopadlo dobře, ale nemuselo, stačí, kdyby tam jel pazdrát na 600 a nejel by 50. To by mohlo být horší.
A já znovu opakuji: když se někdo chce zabíz, zmrzačot, rozbít si své auto nebo cizí majetek mimo mého, je mi to šuma fuk, ganz egal, jen když se to netýká mě a mých blízkých. Nedovedu to vyjádřit už líp a jasněji.
mr. brian: ano - taky jsem to napasl o pár řádků výše - že by teoreticky mohl být na vině i ten, co vyjížděl na hlavní = nedání púřednosti - ale tohle je příklad tzv. pro dobrotu na žebrotu. Auta po hl. ho pustila, aby konečně vyjel a on na to DOPLATIL!! Tak nějak by to i možná teoreticky mohlo být, jen kdyby tam nebyl ten nezodpovědněj motorkář.
A znovu - takoví jako assassin, či JR - nevím, jestli děláte jen "pózy", nebo to myslíte vážně. Zkustě se nad tím zamyslte, jak by vypadala situace, kdyby ten motorkář měl vážný zranění nebo by dokonce zemřel. Já teda osobně být v tom bílým autě, a stokrát si opakovat, že jsem ho nemohl přes ty stojící auta vidět, nevím, , nevím, pánové... A to vše jen pro BLBOST A NEZODPOVĚDNOST !!!!!!!!!!!!!!!! druhýho.

22.02.2012, 18:56 |
Tendr Tak já přesně z tohodle důvodu nepředjíždím v křižovatkách a je jedno že jsem na hlavní, přesně tohodle jsem se vždycky bál.. Ono je jasný, že když člověk předjíždí, tak za to vezme a přece jen ta reakce z plnýhu plynu do plnýho brždění chvíli trvá, nehledě na to než to mozek vyhodnotí a vůbec ten dotyčný tu nohu z toho plynu sundá. Už kolikrát jsem zažil experty co vyjížděli z vedlejší stejně jako v tomhle případě stylem na poslední chvíli neb z prava jim nic nejelo, ale z leva už mu to auto pomalu lízalo prdel... A v tu chvíli jsem si přesně říkal, že teď ho někdo předjíždět tak je to smrťák :(
tak sem neodolal a obednal sem si tu kameru taky, tak diky za inspiraci..
já to nakonec vyřešil android aplikací,nahrávat to můžu i ve full hd,bitrate si nastavit,prostě lahoda.App je zdarma,ale pro běh na pozadí si člověk musí doplatit 38Kč,což není moc.Už mám na to i držák,pak postnu nějáký videjka.

22.02.2012, 21:20 |
Ravo Já to mám jako black box, tzn. aby to pořád nahrávalo pro případy že se něco stane. Proto pevně zabudováno a bezobslužný (automatický start/stop podle zapnutého klíčku).
Držák na okně mít pořád nemůžu (pozvánka pro zloděje) a jak se znám, tak by mě po týdnu přestalo bavit to tam pořád dávat a sundávat a v momentě jak bych se na to vykašlal tak BUM! a já bych to samozřejmě neměl nahraný.
Ještě přemýšlím nad tím, že si druhou namontuju dozadu, snímání co se děje za autem je snad ještě důležitější než před...

22.02.2012, 21:20 |
JP Nejsem žádnej expert na zákon o provozu na pozemních komunikacích, ale vzpomínám si na přednášku od jednoho profesora, kterej je mmj. majitelem autoškoly a byl i instruktor. Přesně tohle vyzdvihoval jako jeden z nejčastějších omylů řidičů a řikal, že když člověk vjíždí z vedlejší na hlavní, tomu kdo jede po hlavní musí dát přednost a když přednost nedá, je to jeho vina nezávisle na tom, jestli ten na hlavní zrovna předjížděl tam kde neměl. Samo za to předjíždění může ten na hlavní dostat potom pokutu, ale odpovědnost za nehodu je na tom, kdo nedal přednost. Sám bych rád věděl jak to je. Nicméně to že předjíždění na přechodu je v tomhle případě úplně jinej přestupek nesouvisející s tou nehodou (nestala se na přechodu) je asi jasný, takže bych si klidně vsadil na to, že vina bude na řidiči toho bílýho auta, kterej byl tam, kde bejt neměl, protože tam mimojiné neviděl.
Jinak k tomu psychiatrovi, toho by měl navštívit spíš každej agresivní psychopat, kterej chce někomu bez soudu dávat přes držku jenom proto, že si o něm myslí že udělal CHYBU. Naštěstí jsou to většinou jenom velkohubý kecy, protože člověk kterej to opravdu praktikuje dostane párkrát od "obětí" nakládačku/soudní obsílku a to ho časem zklidní... Chce to trochu tolerance k okolí.
Ravo: ale ty tu kameru nesundáváš ne?Máš to tam napevno?To je docela o hubu bych řekl
jednou říkali i v televizi, že sou nějaký k*rvy co se živý pojistnejma podvodama a že na křižovatkách bliknou nebo pokynou lidem z vedlejší, že maj přednost a pak se rozjedou taky a pak vyinkasujou pojistku, páč ten z vedlejší tam neměl co dělat.
Prostě to že někdo někoho pustí, je jenom gesto ohleduplnosti, neznamená to vůbec nic.
Kadel
Ravo: ten držák sis dělal sám? šroub předpokládám se dá sehnat ne? (je tam asi klasický stativový závit?)
22.02.2012, 04:38 | Zdeny60
No tak tady snad jen - patří mu to. Kdyby jel tak, jak má, tak se nic nestane. Já bejt tím chlápkme z toho bílího boku jedoucího auta, tak mu dám ještě přes držku.
22.02.2012, 16:14 | Zdeny60
Assassin:
prosím tě, nedohaduj se - tenhle výklad nech na PČR a právnících.
22.02.2012, 18:35 | Zdeny60
assassin:
motorkář - vinen - zavinil nehodu tím, že byl tam, kde vůbec!!! být neměl. A rozbít hubu za to, že svojí nezodpovědností někomu způsobil starosti a potíže.
Tak tohle me dostalo asi vic nez to video :)
Jo a Zdeny, kdyz uz citujes vyhlasku, tak si ji nedopisuj podle toho, aby ti to sedelo k argumentum, ale nech ji tak jak je :)))

22.02.2012, 23:19 |
Ravo | Upraveno: 2012-02-22 23:22:00
To LukeFab: Kameru nesudnávám, je tam přišroubovaná. Za tím tmavým pruhem skoro není vidět, myslím si že když ji nikdo nehledá, tak si jí nevšime. Navíc obvykle neparkuju "v problematických" oblastech (mám garáž, v práci zase uzavřený parkoviště ve dvoře) a plánuju nahodit folie kam jen to půjde = zase ještě míň světla v interieru a šance na to že by si toho někdo všimnul.
To Pan.Mozek: držák jsem si dělal sám z kousku plechu co jsem našel pod stolem ve své dílně (ze zbytků) a nejvíc se mi hodil tvarem, abych nemusel moc řezat a brousit. Proto je tam tam ta frajerská díra (není nutná pro funkčnost ;-) Jen jsem to celý pak natřel černou barvou, aby se to tam pak "ztratilo" a nelákalo to. Prostě jsem se s tím moc nes**al, důležitá je funkčnost.
Šroub se asi někde sehnat dá, ale nevím kde. Je to opravdu stativový závit, ale já tam narval normálně metrickej, navíc jsem tu kameru přilepil k tomu držáku outdoorovou oboustrankou.

22.02.2012, 23:42 |
Rudi jako lukee_cz a JP, snad jen díky, že se všichni nechovaj tak jednostranně jako Zdeny60, kterej by všechny odsoudil a potrestal jen dle svýho úsudku, kterej není vždy správnej( viz nedávné téma s řidiči SUV).
Hoši, měn se líbí, jak tady vyzobáváte myšlenky druhýho. Ale stačilo by daleko míň - abyste se zamysleli na d tím, CO se vlastně stalo vinou neukázněnosti/blbosti/mladické nerozvážnostiúnevím jak to ještě nazvat.
Proč si nechcete přiznat, že ten motorkář prostě JE pako? A vžít se do situace, kdybyste v tom bílým autě seděli vy?
Opravdu, s s některými nemá cenu tady diskutovat. vy vlastěn veřejně OMLOUVÁTE to, že se chovají někteří jedinci na silnici jako dobytek! To je opravdu moc už n amě a fakt nemá cenu s některými lidmi dál debatovat. Pro mě za mě, znovu opakuji, když se to netýká mě, je mi to fakt jedno. Klidně se pozabíjejte, jezděte dál na červenou, předjíždějte na přechodech, nezastavujte před ním, když na 4 proudovce stojí auta... atd. je mi to fakt fuk. Ale je mi z toho dost smutno.Omlouvátze vlastně to, jak se sami mnozví z vás chovají.

23.02.2012, 08:30 |
JP Tady asi nikdo netvrdí, že motorkář neni (taky) pako. Tvá argumentace je tradičně děravá jak ústa staré ženy, samý emoce, egoismus a logika nikde.
Co třeba takhle?
___
Hoši, měn se líbí, jak tady vyzobáváte myšlenky druhýho. Ale stačilo by daleko míň - abyste se zamysleli na d tím, CO se vlastně stalo vinou neukázněnosti/blbosti/mladické nerozvážnostiúnevím jak to ještě nazvat.
Proč si nechcete přiznat, že ten ŘIDIČ BÍLÉHO AUTA prostě JE pako? A vžít se do situace, kdybyste NA MOTORCE seděli vy?
Opravdu, s s některými nemá cenu tady diskutovat. vy vlastěn veřejně OMLOUVÁTE to, že se chovají někteří jedinci na silnici jako dobytek! To je opravdu moc už n amě a fakt nemá cenu s některými lidmi dál debatovat. Pro mě za mě, znovu opakuji, když se to netýká mě, je mi to fakt jedno. Klidně se pozabíjejte, jezděte dál na červenou, předjíždějte na přechodech, nezastavujte před ním, když na 4 proudovce stojí auta, VJÍŽDĚJTE NA HLAVNÍ KDYŽ TAM NEVIDÍTE... atd. je mi to fakt fuk. Ale je mi z toho dost smutno.Omlouvátze vlastně to, jak se sami mnozví z vás chovají.

23.02.2012, 08:43 |
assassin | Upraveno: 2012-02-23 08:45:20
zdeny: kdyby lidi meli jen jezdit jak se ma tak jsou zbytecny vsechny ty auta o kterejch si tu sahodlouze psal, protoze 200,300 atd koni neni pro jizdu "jak se ma" potreba. Stejne tak by byly zbytecny motorky .... proste je to takovej blbej druh zabavy kterej se s rozumem a bezpecnosti moc neslucuje .. s tim jsou spojeny rizika a proste se sem tam neco stane, kdyz jsou to jen zmuchlany plechy cert to vem.
trosku nechapu kdyz tu lidi moralizujou, ze motorkar je kokot, dobre mu tak, jeste mu pridat atd... a ti sami maji pak o kus dal tema kde vykladaj kterou trasu jedou s prumerem 150, jak jim to jede 0-250 za 12s atd.atd. proste lidi co jezdi normalne taky jinak nez se ma, jen meli doted stesti ze se nic nestalo tak jsou na koni, az se neco stane tak budou za kretena oni a bude se do nich kopat jako tady do toho skutristy
Zdeny myslenky tu nikdo nevyzobavam a nikde se motorkare nezastavam (na 99% bych byl ridic auta, ne motorky, to asi staci ke sdeleni co si o tom myslim)...ale to, ze TY uz tradicne napominas ostatni, ze nemuzou vedet kde je pravda, pak vicemene reknes jak ot na 100% bylo a das jasne stanovisko jak to policajti musi posoudit a posoudi + k tomu prihodis svou vlastni invenci upravenou vyhlasku, aby ti to zapadlo do argumentu, je uz vicemene bezna praxe nejen v tomto threadu ;) jen tu nikde nevidim poznamku o tom, ze ve tvych letech uz mas tolik zkusenosti, ze to proste vis a mas patent na pravdu, jako jinde...
trošku to odlehčim, nebo přitvrdim, nevim :-)
[ Link ] Mě přijde, že Klausům se zatoulalo ještě jedno děcko na Šumpersko :-)
Kadel
A zase ty Zdenyho moudra ....

23.02.2012, 11:08 |
JR schwaboid: nerejpej nebo budes oznacen za podvratnej zivel :-)

23.02.2012, 11:48 |
schwaboid | Upraveno: 2012-02-23 11:50:06
Jak psal Pan Mozek:
§17 zákona č. 361/2000 Sb, odst. 5 písmeno f) :
Předjíždění
.....f) na křižovatce a v těsné blízkosti před ní; TENTO ZÁKAZ NEPLATÍ:
.........3. na hlavní pozemní komunikaci,
.........4. na křižovatce s řízeným provozem.
Takže, ač mě jednostopáci taky pruděj, tohle bych viděl taky na chybu řidiče v bílém autě, vjížděl z vedlejší na hlavní a nedal přednost.

23.02.2012, 11:56 |
Tendr | Upraveno: 2012-02-23 11:58:10
No, ale že se nesmí předjíždět na přechodu tam stojí taky, aniž bych se někoho zastával, ten motorkář na přechodu předjížděl, i když to s tím souvisí jen z části. Takže chybu udělali asi oba.. Nebo spíš nešťastná souhra dvou náhod. Ale já bych tam teda jako motorkář nikdy takhle nejel, na to se mám asi moc rád.

23.02.2012, 12:10 |
Rudi Todle se stalo i známý, předjížděla na hlavní, z vedlejší vyjelo auto, který jí vlastně nedalo přednost a odnesli to 50:50.
Hoši, už jsem reagovat nechtěl, ale když už, tak tedy zase: napsal jsem to, co jsem napsal a za tím si stojím. Protože - kdyby tam to opako na motorcenebylo, byl by klid. To berete? Ok, aspoň na něčem se shodnem.-)
A
za druhý - tak jsem naspal a račte si to přečíst, že není vyloučené, že na vině může být i řidič toho vozu, co vbyjížděl na hlavní. OK, berete? Tak přestaňte řešit voloviny a běžte radši něco užitečnýho dělat :-)
Pokud někomu chybí kázání - rád mu jej dám a přidám i rozřešení.
PS: doporučuji si přečíst mnou založené vážné vlákno o včerejší audienci. za chvilku tam bude test drive Infinity G37 sedan a srovnání Lexus GS300:-)))

23.02.2012, 16:05 |
JP Hochu, kdyby tam nebylo to pako na motorce, tak by to dopadlo úplně stejně jako kdyby tam nebylo to pako v bílym autě. Logika opět statečně kulhá.
A jak by to mohlo dopadnout,kdyby to pako na motorce tam nebylo?? Do čeho by asi v daný moment to pako v bílým autě narazilo? Do vzduchu, leda... Tvoje logika má mezery, kamaráde.
.-) :-) :-)

23.02.2012, 16:17 |
JP A jak by to mohlo dopadnout,kdyby to pako v bílym autě tam nebylo?? Do čeho by asi v daný moment to pako na motorce narazilo? Do vzduchu, leda...
Momentálně si připadám jak kdybych se snažil zasvětit koně do jaderný fyziky:)
komentar nejake nehody/nestesti ve stylu: Kdyby nektery ze zucastnenych sedel doma na prdeli nic by se nestalo me pobavi vzdy nejvic - to rikavala moje babicka :)

23.02.2012, 17:10 |
JR JP: :-)))))))))))))))))))))))))))))
No nevím, jak kůˇmn ajaderná fyzika, ale logičtější mi přijde situace, když někdo vyjíždí na halvní silnici, než když někdo předjíždí tam, kde vůbec nemá co dělat. Tak co ty na to, logiku?

23.02.2012, 17:35 |
JP logičtější mi přijde situace, když někdo jede po halvní silnici, než když někdo vjíždí tam, kde vůbec nemá co dělat. Tak co ty na to, logiku?
Tak horší přestupek je nedat přednost a způsobit DN, než předjíždět tam kde se možná nemá. Je to jiná země, kdoví jaký tam mají pravidla SP.

23.02.2012, 17:41 |
JR Nemuzu ted koukat na to video, ale stala se ta nehoda na prechodu nebo az za nim?
23.02.2012, 17:35 | JP takze ty kdyz jedes po vedlejsi, potrebujes se pripojit na hlavni a nekdo te pusti tak ty si reknes "NE, tady nemam co delat!" , otocis se a jedes zpet, dokud nenarazis na dalsi trojuhelnik, nacez se situace do nekonecna opakuje. A nebo jezdis pouze po hlavnich silnicich aby ses tomuhle vyhnul?
JR: proste klasicke Tcko krizovatka kde jsou po krajich chodniky. prejel chodnik a cca 4 metry za nim zkusil supermana prez golfa nebo co to bylo.

23.02.2012, 17:58 |
swep kdyz vjizdis z vedlejsi na hlavni musis pocitat s tim ze na hlavni muze nekdo predjizdet, to vi prece kazdy kdo delal nekdy autoskolu
co je vic zajimave, ze kdyz odbocuje auto z hlavni na vedlejsi, kterou prechazi chodec aniz by tam byl prechod, tak chodec ma prednost pred autem

23.02.2012, 18:07 |
schwaboid | Upraveno: 2012-02-23 18:09:38
Stala se za přechodem, takže to na to nemělo žádný vliv.

23.02.2012, 18:10 |
Tendr No, nemělo vliv... Kdyby se na tom přechoduu držel za těma autama jak by měl, tak se to nestalo :)

23.02.2012, 18:14 |
JP a kdyby se doma ještě došel vychcat tak se to taky nestalo:)

23.02.2012, 18:14 |
Tendr JP: Přesně :D Jenže ten přechod je nepopiratelnej .)
Tohle neokecáte. Kdyby nebyl vemeno a nepředjížděl na přechodu - což video evidentně dokazuje, tak se nic nestalo. A můžeme se o tom bavit do rána, do soboty, do velikonoc. Já mám času habaděj :-)

23.02.2012, 18:57 |
JP Tohle neokecáte. Kdyby nebyl vemeno a nevjel na hlavní když tam neměl co dělat - což video evidentně dokazuje, tak se nic nestalo. A můžeme se o tom bavit do rána, do soboty, do velikonoc. Já mám času habaděj :-)
Motorkare zastrelit, to uz nam je jasne, ale: Zdeny, co ma prechod spolecneho s chovanim bileho auta? chces rict, ze kdyby tam ten prechod nebyl, tak tam to bile auto nevjede? podle toho co pises si to asi myslis.
"Kdyby nebyl vemeno a nepředjížděl na přechodu - což video evidentně dokazuje, tak se nic nestalo."
Ten v tom bilym tam asi nevjede pokud ho ten v tom na hlavni nepusti. Takze za to vlastne muze ten na hlavni co pousti to z vedlejsi ze jo? A nebyly nakonec vsichni domluveni? Jako nejaky spiknuti proti AHC. Vedeli ste ze byl Obama na marsu v osmdesatych letech?
Jasně, kdyby tam nebyl, tak auta po hlavní ho pustila, on by vyjel a jelo by se vesele dál. Jenže vemeno tam byl (kde být neměl) a vidět být logicky nemohl, takže to dopadlo, jak to dopadlo. Navíc - abych podpořil místní pochybnou logiku - mi uniká, proč vemeno jelo, když ostatní stali?? Že by mi to někdo už konečně logicky vysvětlil?
Kdy se tu objeví nějakej "Zákon", aby to osvětlil.

23.02.2012, 19:29 |
Tendr Myslím, že na vině jsou oba. A zakázal bych předjíždění na X :)
Zdeny, asi si nerozumime. Nebavim se o vemenu, bavim se o prechodu :) kdyby tam prechod nebyl, tak je to uz pak jasna chyba bileho auto, ano? Pac kdyby tam prechod nebyl, tak by motorkar stejne videt nebyl a situaci by to nijak nezmenilo...

23.02.2012, 22:16 |
JR Tak trochu osvezime tema ... Vytahnete uz o vikendu nekdo masinu? Ja doufam, ze vesnicani nepojedou do mesta a bude tady bezpecno :-))
Kupuju tank... a všechny vás přejedu a seru na to jestli někdo jel na hlavní nebo někde vyjížděl nebo předjížděl - fyzika vítězí. A komu se to nelíbí, ať je doma :D
Na vině jsou oba - on že jel jak kokot když je tam kolona a bílej, že se pořádně nepodíval, což měl a vjel tam natvrdku. Vždycky když mne někdo takhle pouští, vždycky se podívám na obě strany a pak až jedu... Jednou jsem to neudělal, ale včas jsem zastavil - dopadlo by to přesně jak tady, akorát s autem, který předjíždělo kolonu aby mohlo odbočit doleva.
schwaboid: citaci zákona jsem psal nahoře, nic víc, nic míň tam není, tak to je, výklad bude na patřičném správním orgánu a případných právních zastupcích zúčastněných...
Ten motorkar je na vine pouze ze predjizdel na prechode ale nic vic,vina je na ridici bileho auta protoze ikdyz ho nekdo pousti nemuze vjet do krizovatky kdyz nema dostatecny rozhled a prehled o deni pred a za krizovatkou.To jako se ted nebudem ridit dopravnima znackama a budem jezdit podle toho ze nas nekdo pousti tak to tam svihnu a nedivam se doprava doleva :) To mi k tobe Zdeny60 s najetym milionem kilometru jaksi nesedi.

24.02.2012, 22:11 |
Zdeny60 | Upraveno: 2012-02-24 22:12:08
Motorkář je na vině "jen za to", že způsobil DN.
Motorkář- neměl tam co dělat. A i kdyby se ten řidič díval 100x doleva, neviděl by ho přes stojící auta. A když vystrčil čumák, aby viděl zdali něco nejede zleva - což by normálně neměl, ale třebas sanitka či PČR a j (i když ti by byli slyšet a navíc i vidět) - motorkář ho sestřelil. V čem je problém?
Jako chlapci, tohle fakt neobhájíte, celkem marný pokusy. Nevycválaný vemeno způsobilo nehodu, Howgh.
Ježiš ty jsi křovák, odevzdej ŘP .....
Zdeny predpokladam, ze tvou argumentaci si asi dost lidi dokazal presvedcit, ze chyba bude pouze na ridici bileho auta + ze kolem Sumperka radeji nepredjizdet :)))
tyvole, umet francouzsky vic nez attention, tak jim tam fakt napisu, jak to vysetrili :-)
...ale je zajimave, ze minimalne tri auta tam zastavili. predpokladam, ze u nas by tam motorkare nechali a jeli vsichni do prdele.

25.02.2012, 07:26 |
Zdeny60 | Upraveno: 2012-02-25 07:27:18
Názor neměním - motorkář svým jenáním zapříčinil vznik DN :-) A tak to prostě je:-) Nebýt tam, kde neměl být, auto by odjelo a je pokoj:-)

25.02.2012, 07:30 |
Zdeny60 | Upraveno: 2012-02-25 07:31:40
Jináč hoši, ještě aby to nebylo tak, že motorkář zavinil DN proto, že nedal přednost zprava jedocímu vozidliu - ony totiž nikde nejsou žádné značky - a tak hoši - prosté - pravá ruka :-) to mi dochází až teď !! Vždyť ten motorkář mu vlastně nedal přednost - a navíc předjížděl na přechopdu: Já teda nevím, ale značky tam nejsou = pravá ruka:-))) A co vy na to??
A proto ty vozy v koloně zastavovaly - ne aby ho nechaly projet !! Vždyť jich bylo asi 5 - to by těch 10 vteřin přežil -a ale proto - že PRVA RUKA, kamáden:-)
Tak jak?? A silnice to evidentně dle videa je, žádný výjezd někde z parkoviště a pod. :-)

25.02.2012, 08:29 |
Tendr Nj, to už jsem psal ve 22.02.2012, 08:06 | Tendr
přečti si to vlákno ještě jednou od začátku, nebo aspoń příspěvky autora videa, ten jasně popsal jak je ta křižovatka řešená. Jenže tady se někdo přesvědčuje dokola, jak má (jedinej a spravedlivej) pravdu, až se v tom začíná motat.
Kadel

25.02.2012, 08:49 |
Zdeny60 | Upraveno: 2012-02-25 08:52:39
A jak se dovíme z videa, že jde o - cituji - "vedlejší ulici?? :-)
Pro mě důležité dopravní značení. A ať se dívím sebelím a pětkrát už, nikde není označení hlavní a dej přednost v jízdě ==> PRAVÁ RUKA :-)co ještě není jasný??
Navíc motorkář udělal dva dopravní přestupky: předjížděl na přechodu + nedal přednost v jízdě zprava mu jedoucímu vozidlu ==>způsobil DN = vinen :-) Comments??
Tappaja. kde je v tvým videu značení hlavní?? Pro mě je jasný to, co vidím na videu. Klasická situace a kolem ní tady všichni nezasvěcení plkotají. Křižovatka T - bez označení = přednost z prava - není nikde vyznčená přednost v jízdě dopravní značkou. pro mě to je jasný.
To, že nějaká komunikace vede rovně v přímém směru, není důvod se domnívat, že jde o hlavní.
Nic víc z videa vyčíst nelze :-) A jako modelová situace je to evidentní.

25.02.2012, 09:41 |
JR Proboha, uz si vyndej hlavu z prdele. Kdyz bys na to video koukal, tak z prava je videt znacka DEJ PREDNOST V JIZDE a stejne tak jsou namalovany pruhy na silnici! Jestli tohle znaceni neznas, tak jdi vratit ridicak a nelez za volant. Posledni dobou se snazis bejt chytrej a nejak ti to nevychazi. Jdi si radeji zase koupit nejaky obleceni a pak tu muzes napsat jak je hezky a jak bylo drahy. To ti jeste slo.
Zdeny60:
jak psal tappaja kterej to tam zna:z vedlejsi ulice vjizdi auto a uz se valel na zemi....
A kdyz se podivas na to video tak u toho bileho baraku odkud vyjizdi ten golf je znacka dej prednost v jizde.Motorkar udelal prestupek a auto zpusobilo dopravni nehodu nedanim prednosti vozidlum jedoucim po hlavni silnici(v tomhle pripade motocyklu).
jo a mimochodem ten ridic toho auta si prijede z vedlejsi ani nezastavi a klidne vjede do krizovatky a ani se nestara jestli jede neco zprava a proste tam vjede,pres ty auta co uz krizovatkou projeli tam nemohl videt takze mnel vubec stesti ze ho nesestrelil jeste nekdo z protismeru.....
kurňa nakreslete někdo obrázky páč tady má někdo problém se čtením :-)
navíc přesto že tam nikdy nebyl tak ví líp než ten kdo to video natočil jak to tam chodí
Kadel
a berou se tyhle videa teda jako důkazy už nebo ne? Podle mě je to dost dobrá věc,sranda je,že jsem jednu cestu na nákup to měl zaplý,abych natočil testovací video,ale cestu zpět do mě málem napálil pán co vycouvával a samozřejmě se nedíval,bylo to tak o 1cm,takže to budu asi zapínat i na 6min cesty.
A kdeže je ten dej přednost v jízdě? nějak ho tam nevidím a prihy s tím nesuovisí.

25.02.2012, 12:20 |
Rudi Pro nejchytřejšího ze všech Zdenyho, kterej má fakt hlavu na nejrůznější teorie - dej si to na 43sekundu a koukni se vpravo. Vidíš tam ten sloup? Tak na ní je značka přechodu a pod ní přednost v jízdě. Uznáš konečně, že nemáš ve všem pravdu?
Rudi:
ano - tento okamžik ve mně vyvolává jistý otazník a mou ti říct, že jsem to studoval důkladně a doknce i s lupou - nicméně rozměr onoho světlého fleku, což by eventuelně mohlo být DEJ PŘEDNOST je ve srovnání se značkou POZOR PŘECHOPD malý a tudíž se domnívám, že o "dej přednost" nejde.
Jinak ano - sopuhlasím s tebou - být tam trojúhelník, je situace zcela jasná - s tím nemám problém souhlasit. Jenže, ono to asi tak není.
ona je mimochodem uplne stejne velka, jako ta nad ni. ze se ti muze zdat -zejmena v spodni casti- o neco mensi, je dano prave tim, ze se jedna o trojuhelnik ;-)

25.02.2012, 14:00 |
Rudi | Upraveno: 2012-02-25 14:10:02
A problémy s viděním zatím Zdeny nemáš? Já to tam vidim docela jasně, ikdyž u tebe nevim, jestli to nevidíš nebo nechceš vidět, to je pak propastný rozdíl! Naopak mi přijde ještě značka pro přechod pro chodce větší než je u nás...
/edit myc mě předběhl :-)

To je demagog..... a ta jeho čeština je taky úžasnej jazyk, na čem to píšeš, nešlápnul ti někdo na klávesnici? Nebo používáš Google překladač z maďarštiny :-)))
chlápkme z toho bílího .....
platí i ZÁKZ předjíždění ...
výklkad, miohou, zabíz, zmrzačot, nedání púřednosti, vy vlastěn veřejně, Omlouvátze, mnozví z vás, to opako na motorcenebylo, co vbyjížděl, jak kůˇmn ajaderná fyzika....
a ale proto - že PRVA RUKA, kamáden:-)
A ať se dívím sebelím a pětkrát už .....
nevidím a prihy s tím nesuovisí....
a doknce i s lupou - POZOR PŘECHOPD...
ano - sopuhlasím...
A podle žlutých SPZek je to stelně v anglii, takže jedou všichni v protisměru a nedal mu přednost zleva a tímto jsem to dokázal, takže mám pravdu.
Ja nevim jak to nakonec dopadlo, ale klidne mohli dostat flastr oba, spoluvina 50-50 a je to.
I kdyz, i ja se v tomhle pripade klanim k moralni vine motorkare. Proc?
Auto vyjizdi z vedlejsi na hlavni. Za normalnich podminek by tam stal jeste ted, fronta stoji- popojizdi, evidentne je zacpa jak hovado, sune se to krokem. Tak borec na hlavni udela gesto a pusti toho z vedlejsi. Zleva mu tedy borec zastavi provoz a da pokyn, aby jel. Nas clovek v bilem aute teda vyjizdi, pomalu, dava prednost autum zprava a v tu chvili do nej narazi motorkar, kterej PREDJIZDI NEHYBNOU kolonu, kde stojej vsichni. V nemecku plati, ze kdyz je stau, tak je to pro vsechny, i pro motorkare a co jsem tam dva roky byl, tak sem videl mozna jednou, ze se motorkar proplejtal mezi autama nebo predjizdel kolonu stojicich aut na svetlech. Ona tahle kolona stoji kvuli svetlum, co jsou o 200m dal, co skoncilo video.
A i u nas plati:
a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému
předjetí,
b) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá
předjet,
c) jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky
provozu na pozemních komunikacích...
Takze asi tak.
A neco z ceskych luhu a haju.
[ Link ]

25.02.2012, 14:39 |
tappaja | Upraveno: 2012-02-25 14:43:11
Dotaz:
Můžu na motorce předjet stojící kolonu a protáhnout se dopředu? A jedná se o předjíždění, nebo objíždění? A stejně tak, pokud kolona pomalu jede. Pokud tam není zákaz předjíždění, plná čára a můžu se bezpečně zařadit před předjížděná vozidla, přičemž nikoho neohrozím a neomezím, pak podle mě můžu?!
Odpoved
Tomáš Beran
To nemůžete. To může jen cyklista (§57 odst. 4 zákona č. 361/2000 Sb. - "Pohybují-li se pomalu nebo stojí-li vozidla za sebou při pravém okraji vozovky, může cyklista jedoucí stejným směrem tato vozidla předjíždět nebo objíždět z pravé strany po pravém okraji vozovky nebo krajnici, pokud je vpravo od vozidel dostatek místa; přitom je povinen dbát zvýšené opatrnosti."), ale motorka ne. Jakkoli je motorka rozměrově menší, platí pro ní stejná pravidla jako pro auta. To, že se tam vejdete, není podstatné. Jednou se jedná o předjíždění a tím je to dané, takže proplétat se mezi auty podle pravidel nesmíte.
Děkuji za odpověď. Nicméně pokud bych předjížděl stojící vozidla klasicky zleva? To lze? Předjíždění pomalu jedoucí kolony by neměl být problém, to je přeci normální předjíždění. A ono motorkáři oblíbené předjíždění po čáře (přerušované), když jedou auta proti - pokud nikoho neomezím a neohrozím, pak také mohu? Děkuji.
Odpoved
Tomáš Beran
Pokud byste je předjížděl klasicky zleva, tak postačí splnit standardní pravidla pro předjíždění, resp. přejíždění z pruhu do pruhu. Na jízdu prostředkem platí obdobná pravidla jako pro předjíždění. Pokud se tam vejdete a neporušíte žádné z níže uvedených ustanovení, tak to lze.
Řidič nesmí předjíždět:
d) na přechodu pro chodce a bezprostředně před ním,
e) dává-li řidič vpředu jedoucího vozidla znamení o změně směru jízdy vlevo a není-li možné předjetí vpravo podle odstavce 1 nebo předjetí v dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy,
f) na křižovatce a v těsné blízkosti před ní; tento zákaz neplatí 1. jde-li o předjíždění vpravo podle odstavce 1, 2. jde-li o předjíždění jízdních kol, mopedů a motocyklů bez postranního vozíku, 3. na hlavní pozemní komunikaci, 4. na křižovatce s řízeným provozem.
g) na železničním přejezdu a v těsné blízkosti před ním.
A nikde taky nevidim, ze motorkar blikal, ze predjizdi...
RUDI:
OK - tohle je pak jasné. Takže - situace se jeví jako jasná a mně nedělá problém se OMLUVIT za své reakce.
Čili: já se omlouvám těm členům, vůči kterým jsem zde vystupoval s opačným názorem.
A předpokládám, že se mi veřejně omluví ti, kteří mě uráželi a SPROSTĚ napadali. Pak se ukáže, kdo zde má jaký charakter.
Například schwaboid, JR, assasin a možná i další.
Pánové, já jsem te´d svoji omluvu zde dal...
Ale neberu zpět to, že motorkář je vemeno a kdyby tam nebyl, NIC by se bývalo nestalo.

25.02.2012, 15:06 |
JR Nevidim jedinej duvod se ti za neco omlouvat. Napad at si tu zacal ty a jak jsi aktualne uznal, tak tvuj nazor byl spatnej.
A stejne si myslim, ze kdyby tam nebyl ten semafor a vsichni v tech autech by sedeli doma, tak by se NIC nestalo.
Dokud nepoteče něčí krev, tak to nebude žádná omluva :-D Moc to řešíte, nikoho se to netýká :) Jak jsem psal nahoře, ten na motorce tímhle stylem předjíždět neměl a ten s autem se měl opravdu pořádně podivat. (tečka)
Mel podivat, mel podivat, ale kdyz mu zleva prvni v kolone dava pokyn "volno" a v tom se nekde zezadu pririti motorkar a udela mu breakdance pres kapotu, tak to proste nasere, a to se muzes divat 100x a bude ti to k hovnu.
Tomu se rika "prokazat nekomu medvedi sluzbu"
Jj tak tak :) mel mel mel a kdyby byly v "tam" ryby... :) ale to zname vsichni.

25.02.2012, 15:29 |
tappaja | Upraveno: 2012-02-25 15:30:40

25.02.2012, 15:32 |
Maxík Sice auto vyjelo z vedlejší, ale najíždělo do svého pruhu kde byl i ten motorkář v protisměru v křižovatce. Takže vina motorkáře.
JR: tak to se trochu pleteš. Pokud někoho urážím a sprostě mu nadávám, tak důvod k omluvě je , i když dotyčný nemá pravdu.
Já jsem nikomu hrubě a sprostě nenadával, zatímco TY konkrteně jo. Takže si myslíš, že to je v pořádku? Mně se to teda nezdá. A charakterní jedinec by se omlvit měl, toť můj skromný názor.
je rozdíl se dohadovat slušně a nebo si sprostě nadávat.
no nic...
nehodu jsme poresili, tak si budeme nadavat kvuli necemu jinemu :-)

25.02.2012, 17:36 |
Collin | Upraveno: 2012-02-25 17:36:21
23.02.2012, 18:39 | Zdeny60
Tohle neokecáte. Kdyby nebyl vemeno a nepředjížděl na přechodu - což video evidentně dokazuje, tak se nic nestalo. A můžeme se o tom bavit do rána, do soboty, do velikonoc. Já mám času habaděj :-)
Stím časem nevím Zdeny.. Né jednou si se tu prezentoval jako už dost starší pán.. :-DD
Na to, co myslíš ty, je fakt dost času :-)
:-) To je jedině dobře.. ;-)
tappajo jeste jeden dotaz ke kamere, jak mas velkou SD kartu ja ted chci obednat anevim jak velkou, tak jestli muzu poprosit o nejkae zkusenosti s kapacitou.. dekuji
takhle to natáčí mě na 720p,aplikace zadara z android marketu. je to nastavený na druhý nejnižší datový tok,jde to nahrávat i na 1080p.ale to už je zbytečný.Podle me záznam ujde za ty prachy
[ Link ]
MNo objednal jsem 32GB, class 6 tusim.
lukefab: coz o to, staci to, jen to ma prave ty nevyhody, kvuli kterejm sem si koupil tu kamerku. Taky sm mel v telefonu aplikaci, jenze kdo to ma furt zapinat, nastavovat, co delat, kdyz ti nekdo zavola, neumi to sirokej uhel atd atd...
zapne se to samo po zapnutí programu,pracuje to na pozadí,to už stojí teda 38kč,širokej uhel to nema,zato to umi "zaostrovat"