Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > problem se zamestnavatelem

o Navštíveno 1204x o
o 21.02.2012, 11:02 | Luboš1
zdravim vas, pracuju u jedne nejmenovane jako dispecer a obchodni zastupce.a problem je ten ze zaprve nedostal jsem vyplatu, minulou jsem dostal asi na 4x ja chci aby me to posilal na ucet a vzdy me jen neco usmrkne hotove ale to me je k prdu ze, potom nam nezajistuje aby jsme mohli pracovat-trans neni zaplacen tim padem nemuzem fungovat me neda auto abych mohl vykonavat i praci obchodaka, spolupracovnikoj dlizu zhruba 5 vyplat a nijak to neresi. neustale jen jo jedu do banky potom prijede a rekne zitra, potop pozitri atd....co s tim muzu delat? jelikoz mam take placeni a diky jemu na to nemam a zkacou me tam pokuty na pujcce atd...kdyz mam termin vyplaty k 15 tak me to muze dat nejdele do konce mesice ale muze se to neustale opakovat? jinak zmuzu neco s tema pokutama? vlastne jeho vinou jsem nemel moznost uhradit to co potrebuji...poradi me nekdo?

o 21.02.2012, 11:03 | Luboš1
jak to je s tim kdyz me nemuze v praci jinak zamestnat? ptz neni zaplacen program tak tim padem nemuzu fungovat?diky, rad bych nejak resil ale nevim jak....
o 21.02.2012, 11:08 | TicTac
Asi bych si hledal jinou práci, být tebou. Možná už jsi měl začít dávno, tohle už je platební neschopnost a to už je docela pozdě...
Bráchovi dali jednou výplatu na dvakrát a už nebylo na co čekat...
o 21.02.2012, 11:11 | Fordik
nejsem právník, ale tady asi jen soudní cesta. Pokud dluží víc jak tři výplaty, tak můžeš dát okamžitou výpověď a soudně to po něm vymáhat. Pokud máš pevný termín výplaty a zaměstnavatel ho neplní, tak by mělo platit toto: Pracovní poměr lze zrušit okamžitě, nevyplatil-li zaměstnavatel mzdu do 15 dnů od termínu splatnosti. Záleží tedy na výplatním termínu uvedeném ve smlouvě. Lze podat výpověď a následně okamžitě zrušit pracovní poměr z uvedeného důvodu. Tento důvod okamžitého zrušení pracovního poměru je současně důvodem vzniku nároku na výplatu odstupného.
o 21.02.2012, 11:11 | Cenda
prostě si hledej jinou práci, o dlužnou částku potom můžeš požádat pracák, pokud ti ji zaměstnavatel nedá. Ne vždy, ale obvykle to končí tak, že jsi 4-5 měsíců bez celé výplaty a firmu poženou věřitelé do konkurzu. Kor, když už to je ve stádiu, kdy zaměstnavatel není schopen zajistit prostředky pro vykonávání práce zaměstnanců (pokud tvýmu příspěvku dobře rozumim).
o 21.02.2012, 11:16 | Fordik
Hele a dotaz. Čím jezdí ten tvůj šéf?
o 21.02.2012, 11:39 | Jendys
a u konkurzu to dopadne tak, že po firmě zbyde jedna ošoupaná židlička a nevezme si nikdo nic, bohužel čím dál častější v dnešní době :( od začátku roku neřešíme nic jinýho než dluhy, upomínky a splátkový kalendáře :(
o 21.02.2012, 11:41 | Luboš1
jezdi superbem 2.5tdi automat plna naloz...jinak nam proste neumoznuje pracovat atd, to vite ze si hledam ale tady na jicinsku je mrtvo...on ma vyborneho pravnika kterej ho vykopal bez uhony jeste z vetsich sracek...co ty moje pokuty muzu to po nem nejak vymahat? nejradsi bych vzal kus prkna a rozrezal mu tu jeho ulhano hubu....takze jak postupovat? jeste jinak nez jste psali? co insolvence? jde o to ze on ma 100% okcii a v dozorci rada a v predstavenstvu jsou jeho pribuzny-maminka, pritelkyne atd....takze zrejme zastrelit a zakopat hodne hluboko...jen pro info je mu 22 a ma strach z kazde facky....jinak ostatnim tady v praci dluzi uz i nesmysl.takze se drzet, vyckat a pritom hledat praci....jo a jeste ani neplati zdravotni a socialni telefony nam zablokovali. hlavne ze on si dene huli malbora a v nadrzi ma neustale plno...sere me to ptz me dostava akorat do problemu s pritelkyni kurva zrat neco musim a bydlet taky nekde musim a pratit taky....jsem tak vytocenej ze bych mu ji nejradsi krapnul ptz me rostou kladiva na rukach a to mam jeste 3 mesice podminku...viz: [ Link ]
o 21.02.2012, 12:48 | Jendys
a na sociálce to někdo hlásil? měli by to kdyžtak zaplatit za vás
pokuty z půjčky po něm vymáhat nemůžeš, protože s tím bohužel on nemá nic společného, pokud má akcie na sebe a rodinu tak tuplem nezmůžete nic, jen to po něm vymáhat soudně a jak jsem říkal, nakonec zbyde na všechny jedna ošoupaná židlička
o 21.02.2012, 13:22 | Cenda
není to tak, že první jsou nároky státu (zdrav+soc), pak zaměstnanců a až potom ostatních věřitelů?
o 21.02.2012, 13:42 | Mr.Scully
No pokud dluží výplaty víc lidem, tak nevím, na co čekáš, okamžitě výpověď a řešit soudní cestou, dokud firma vůbec existuje. Až zanikne, tak dostaneš kulový.
o 21.02.2012, 13:43 | madmaik
Rovnou sem napis co to je za firmu. 22 a uz je takovej zmrd?
o 21.02.2012, 13:54 | Luboš1
jeste otazka jak to je kdyz byla podepsana pracovni smlouva k 14listopadu a potom byla napsana druha smlouva 1.prosince. ktera plati? k te prvni neni napsano ze by byla zrusena nic,. je to proto ze me zapomel nahlasit na soc a zdravotnim tak se sepsala nova stejna jen s jinym datumem...puvodni porad mam..jinak jmenovat firmu prozatim nebudu a kdo chce ta mail..
o 21.02.2012, 14:15 | madmaik
Mas vubec ofiko vyplatu?
o 21.02.2012, 14:17 | Luboš1
jo jo mam, ma vyplatnici vsechno. jen bych rad vedel ktera smlouva je tedy platna...
o 21.02.2012, 14:18 | Luboš1
ofiko mam ale nedostavam ji :(
o 21.02.2012, 14:22 | Jendys
pokud máš tu původní smlouvu a nechtěl jí zpátky, tak je to jeho minus, předpokládám, že za těch 14 dní sis sám sociální a zdravotní neplatil, nebo jo?
o 21.02.2012, 14:34 | Luboš1
ne bylo to zaplacene od predchoziho zamestnavatele
o 21.02.2012, 14:46 | Alííí
Podobně jsem na tom byl s minulým zaměstnavatelem, a vydržel jsem to skoro rok. A navíc to nebylo ofiko.
Jenomže hypotéka je svině, takže jsem to řešil dost radikálně a dneska už vím, že výplatnice je to, co se počítá. Zbytek je jako bonus.
o 21.02.2012, 15:53 | Luke_288
L: aha, tak už alespoň vím, že ty sliby jsi odkoukal od svýho šéfa...
o 21.02.2012, 16:23 | EFCA
Ještě na něj můžeš poslat (aspoň jako malý bububu) Inspektorát práce s tím, že nedostáváš výplatu ty, ani ostatní zaměstnanci, ať to prověří. Podnět na kontrolu může být anonymní a oni se jím musí zabývat. Jinak jak radí ostatní, okamžitá výpověď + žaloba k soudu.
o 21.02.2012, 19:11 | Luboš1
Luke: jiz jsem psal ze chci č.u. a stale nic neprislo...
o 21.02.2012, 19:37 | Luke_288
Kdy?dneska odpoledne jsem do toho mejlu koukal a nic od tebe od posledne neprislo.
Navic cislo uctu jsem ti posilal 25.ledna.
Uz mi to cely pripada uplne smesny.mozna by bylo nejlepsi kdyby mi to vasi poslali zpatky.
o 21.02.2012, 19:37 | Unihero | Upraveno: 2012-02-21 19:38:44
já když marodil nepřišla mi výplata za 2 mesíce, pak to přišlo najednou,což bylo milé, nejde ted vůbec o to, ale jde o to že jsem zavolal do banky, řekl jsem že mám takový a takový úraz, jestli bych mohl poslat peníze s opožděním, a paní mě někam přepojila, tam jsem se přihlásil pod svými údaji, a splátky půjčky mi byli posunuty o měsíc BEZPLATNĚ. TAKŽE JSEM TO PAK ZAPLATIL NAJEDNOU BEZ JAKÉHOKOLIV poplatku za neplacení či opoždění platby, jednalo se u banky GE.

k zaměstnavateli, nebudu opakovat ostatní ale našel bych si také něco jiného, i když za méně peněz tak ale, na štěstí i v době krize se mi nikdy nstalo že by mi nepřišla výplata.
proto já furt říkám zlatá fabrika. dělal jsem rok u soukromníka, výplata chodila ale půlka bokem a půlka oficiálně, dnes bych to nikdy neudělal, kvůli zdrvatonímu aj.
nezkoušel jsi v Jičíně třeba RONAL, Continental? to jsou firmy na úrovni a tam by jsi měl klid, i když za menší peníze tak i tak. jinak já jsem z Turnova, to je dobrý tady není práce vůbec... :(
o 21.02.2012, 19:50 | bartosek
Vyprdni se na soudy, vem si platnou smlouvu a doklady od zaslaných výplat a navštiv úřad práce, tam si to zkontrolují a dlužnou částku ti vyplatí a ze zaměstnavatele si to budou vymáhat, ale to tě už nemusí zajímat.
o 21.02.2012, 19:52 | Šestikule
Zaměstnavatel si dovolí jen to, co mu umožníte vy. Takže pokud vás neplatí a vy tam všichni držíte hubu a dál děláte, tak je to váš problém, ne jeho. On to řešit nebude, jemu to vyhovuje. Neříkám samo, že je to správně, ale tak to prostě je. Samo se to nevyřeší.
o 21.02.2012, 19:56 | CRK
pryč, pryč, pryč...
o 21.02.2012, 19:57 | Luboš1
psal jsem ti to luke ve vzkazech jak jsi reagoval...
o 21.02.2012, 20:33 | Luke_288
Nevim,ale jak jsem psal,cislo uctu mas v mejlu uz skoro mesic.

Ale k veci- nesnasim tyhle radobypodnikatele, co si hrajou na hogofogo a k zamestnancum se chovaj jak k onuci. Chapu zpusob vejplaty, kterej se tu kritizuje,tj cast ofiko a neco bokem, nicmene pokud zamestnanec odvede nejakou praci, ma dostat zaplaceno. Vcas a v plny dohodnuty vysi. Pokud u nej uz nevidis perspektivu (tim myslim,ze jses si jistej, ze sezenes jinou praci obratem ruky, skoc se informovat na oblastni inspektorat prace jaky mas moznosti, klidne bych zkusil i okresni spravu soc.zabezpeceni a pracovni urad, mozna ifinancak. Nezavazne bez konkretnich jmen a firmy.
Tohle by me osobne, jakozto zamestnavatele, vydesilo asi nejvic
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3145 sekund.