Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Cyklista v zimě? Do držky...

o Navštíveno 3466x o
o 15.02.2012, 07:54 | Freerider
Nic proti cyklistům, ani mi nevadí, ale kurva v létě.
Kupodivu v únoru napadl sníh a v celých Pardubicích se okamžitě proměnil ve sračky. No a protože jsou Pardubice rájem cyklistů, což statisticky znamená i zvýšený pohyb píčusů, kteří musej i v těch největších sračkách jet na kole do Globusu, je zvýšená pravděpodobnost, že to některý z těchto kreténů nedá a pošle to do silnice.
Situace: dědek na kole po chodníku. Na konci chodníku nahrnutá hromada sněhu. Dědek to vzal do silnice do těch nahrnutejch sraček. Pochopitelě hodil tlamu a kolo šoupnul do silnice. Vyválel se v těch sračkách a já měl kolo pod nárazníkem. Naštěstí jsem stihl zastavit, jel jsem tak 20 km/h, protože předemnou trolejbus. Ufff. Nic se nestalo, ale je mi ještě teď blbě....
Tak jsem se vyblil a jdu něco dělat....

o 15.02.2012, 08:11 | Kamil
jj, v tomhle může kolo vytáhnout jenom vymaštěnec...
o 15.02.2012, 08:19 | Dexter
Sám jsem cyklista (néé ten co jezdí na kole do Globusu). Ale za posledních 14 dní jsem kolo nevytáhl ani jednou, a to na němo musim ideálně jezdit každý den. co ale předvádí lidi co jedou na kole do práce nebo nevim kam, v břečce ve který ani auto nejde uřídit, to absolutně nechápu a taky mám chut je proplesknout.
o 15.02.2012, 08:38 | bafis
Přesne, silnice diky snehu zuzene sotva na jedno auto a pred tebou se mota v ty brecce magor na kole, nemas sanci ho predjet :/

Zajima v tyhle souvislosti, jak je to s motorkou v zime, potkavam i v tomhle pocasi par dementu na simsonech, ale kdyz jsou ted povinny zimaky a ty se na motorku nedelaj, tak co delaj vubec na silnici ??
o 15.02.2012, 08:54 | Ondrero
No aby jste se chudáčkové nepodělali z toho.Vezete si prdel v autě a ještě máte keci :-)
Já jezdim denně do práce na kole sračky nesračky a ještě jsem nikomu nezavázel...A za celou zimu si na držku nedal.
Stačí mít pořádný drapáky a trošku na tom kole umět jezdit.
Když je úzká cesta a vidim že jede auto,tak slezu a uhnu na kraj...
Takže neházet všechny bajkery do jednoho pytle :-)
Lidi hrozně zlenivěli a zpohodlněli.
Ikdyž já mám daleko méně práce na tom kole než vy v plechovkách...Mlží se Vám okna,musíte škrábat,neustále dávat pozor na jiné plechovkáře,já si můžu jet mimo silnice a v klidu :-)
o 15.02.2012, 09:02 | kozlustechnykus
Jo, jenze tobe to jednou ujede nekomu pod auto a ridic si kvuli takovymu volovi jako ty pujde sednout.
o 15.02.2012, 09:07 | radek.613
Ondreo: myslím že se tu řeší pohyb pumpičkářů právě v městském a obecním provozu, kde při použití zdravého rozumu opravdu v tomhle počase nemají co dělat, pokud své stroje plně nezvládají, což v 95% fakt nezvládají. Budu moc rád, když coby aktivní cyklista bez jediné nehody a bez jedinného náznaku ohrožení nebo blokování ostatních účastníků silničního provozu shromáždíš své zkušenosti a postupy a seznámíš s jejich užíváním co nejširší část cyklistické obce, ubude nejen raněných, ale i mrtvých, protože to co drtivá většina cyklistů předvádí evokuje zavést řidičáky i na bicykl a k tomu povinně 4 x do roka psychotesty pro jejich jezdce....
o 15.02.2012, 09:12 | assassin | Upraveno: 2012-02-15 09:14:49
freerider: no tak se pred tebou zvalel jeden cyklista, z opacneho pohledu zas kolik cyklistu, chodcu videlo jak naboural nakej blbec v aute co to na snehu nezvladl ... takze by taky meli na internet vyblejt ze nemaj lidi na tech srackach jezdit autem kdyz pak bouraj a sou nebezpecny....

bafis: zimaky se vztahuji jen na vozidla kategorie N a M.. tzn zjednodusene osobaky a nakladaky.. na ostatni ne.

me teda kolo na silnici nevadi, kdyz vidim ze jede po tehle srackach nekdo na kole tak pocitam s tim ze sebou pleskne, tak drzim patricnej odstup atd... to ze me zrdrzuje - to muzu tvrdit o 50ti procentech ridicu a co, takhle to proste funguje, ze na snehu se kazdej cejti na jinou rychlost...

Radek: napsal bych to same co pises s tim ze bych cyklisty vymenil za ridice... ti uz ale ridicaky delaji a stejne na snehu delaj hrozny veci. tech cyklistu v tomhle pocasi jezdi par, ale lidi co auto vubec neovladaj jezdi celkem dost...
o 15.02.2012, 09:19 | Freerider
Ondrero: První věta - cyklisté mi nevadí...
Sám jezdím na kole a hodně. No a autem jezdím - nalítám cca 6 tis. měsíčně. To bych na kole nedal :-)
Assasin: mě nevadí cyklisti jako celek, mě vadí tihleti magoři, který neuvažujou. Kdybych jel rychleji, tak jsem ho přejel, z toho mi je blbě.
Není to o zdržování, ale o riziku, že ho někdo sundá...
o 15.02.2012, 09:41 | choze
No já bych ze se v tyhle brecce nepustil spoustu lidi za volant!

;)
o 15.02.2012, 09:59 | radek.613
Assassin: To je poměru a počtu, samozřejmě, jenže fatální následky pro cyklistu má jakákoli prkotina které se dopustí, nemluvě o tom, že do průseru zatáhne i řidiče, který většinou nemá šanci tomu předejít. O tom píšu, aby si cyklisti uvědomili, jak snadno mohou někoho kolem sebe zatáhnout do vlastní blbostí do neskutečného průseru.....
o 15.02.2012, 10:11 | sotek
Taky jezdím do práce na kole, i dnes. Ale jezdím ulicema, kde je minimální provoz. A když jede auto, proti nebo za mnou, nedělá mi problém zastavit a v klidu ho nechat projet.
o 15.02.2012, 10:12 | Freerider
radek.613: to je přesný....
o 15.02.2012, 10:13 | IT-master | Upraveno: 2012-02-15 10:14:06
Souhlasim s Ondrerem, taky jezdim na kole, už asi 7 nebo osmou zimu a nikdy jsem sebou neprásknul, takže jak pak psal radek.613 to že 95% kolařů nezvládá jezdit tak s tim souhlasim, ale nesouhlasim s nazýváním všech magorama. a jak psal Assassin, kde jakej čurák neumí jezdit autem ani v létě a taky to tu nikdo nemusí vyblejt. Je třeba rozlišovat cyklista/biker a "cyklista".
o 15.02.2012, 10:16 | gizmi
"Mlží se Vám okna,musíte škrábat,neustále dávat pozor na jiné plechovkáře,já si můžu jet mimo silnice a v klidu :-)" .... jojoooo..kord kdyz te predjede auto bez zasterek a kraaaasne te zahazi tema "srackama" :D:D:D

kazdopadne souhlasim s vetsinou - kolar v tomto pocasi na silnici = blazen..
o 15.02.2012, 10:29 | assassin | Upraveno: 2012-02-15 10:30:27
freerider: ale tak to samy mas s chodcema.. taky muze uklouznout a spadnout pod auto.. proto se v zime jezdi pomalu, abys stacil zabrzdit a neprejel ho:)
zas nemuzes chtit po ostatnich aby jezdili jen karou nebo sedeli doma aby je nahodou nakej ridic neprejel a nemel z toho pruser. Ale chapu, me zas padla v nedeli pod kola baba co musela stihnout prebehnout z tramvaje u kohinooru a uklouzla... brzdil sem i ocima a uz se dival kam to strhnu, taky sem si zanadaval, ale s odstupem jak clovek vyhchladne...tak hlavne ze se nic nestalo a holt chodci a cyklisti k provozu patri....i ti chybujici a nebezpecni... ostatne ridici aut jsou taky takovi
o 15.02.2012, 10:38 | Losky
Kolik ale jezdí cyklistů teď v zimě??? Moc ne a když už nějakého předjíždím, tak se snažím předvídat, co by se mohlo stát. Navíc, pokud je cyklista inteligentní člověk, ví, co se může stát a určitě jede opatrněji a snaží se také vyhnout nějakému průseru, protože pro něj tenhle kix může znamenat vozíček či smrt, narozdíl od řidičů aut. Je jasné, že pokud vidím starého dědu, tak to je lepší radši jet za ním 10m, protože je jasné, že ten už to mít určitě moc v ruce nebude.
Spíš obdivuju bikery, kteří jezdí i v -15:))))) To mi hlava nebere.
Každopádně nebudu se jen zastávat bikerů, když jezdím z práce, pár jich večer potkávám bez blikaček, odrazek, reflexním proužků a těm bych dal do rypáku. Tihle jsou pohromou plechovkářů. Mám kámoše u bengů a kolikrát jsem mu volal, ať jedou tam a tam, že tam je další magor bez blikaček atd a už toho pochytali dost a ten počet cyklistů bez světel se fakt už zmenšil a nebo si pořídili blikátka za pár Kč.
Jednou jsem takového střelce málem sejmul, předjíždělo mě nějaké pako na padesátkce asi kilem a v protisměru auto a nestihl to a já hned brzdy a automaticky jsem uhnul do pravé krajnice a tam střelec s kolem bez světýlek, tak jsem to serval do leva (předjíždějící borec tam už nebyl) a protijedoucí kamión mi urazil zrcátko. Toho cyklistu bych zabil nejradši, ale zastavil jsem v krajnici a tak 10 min jsem to rozdýchával
o 15.02.2012, 11:20 | Mr.Scully
Mě by spíš zajímalo, co motivuje normálního člověka vyrazit ven do městského provozu na kole, když je venku mínus sedmnáct, na silnici bordel a MHD jezdí v intervalu čtyř minut. Takový člověk je u mě pako.

V Plzni vyrostlo docela dost cyklostezek (což samozřejmě schvaluju) a stejně spousta cykloidiotů jede po silnici, aby co nejvíc zdržovali provoz za sebou. Je opravdu skvělé na úzké rušné dvouproudovce předjíždět cyklistu jedoucího 15kmh, když v levém pruhu jede náklaďák.
o 15.02.2012, 11:36 | Ondrero
Já jezdil i teď v mínus 22...A žiju :-)
A proč jezdim na kole?
Protože ušetřím přes 1500Kč když bych jezdil autem a 800 když bych měl kartu na bus...
Navíc daleko víc mě sere jak jsem říkal se v zimě o to auto starat.Kolikrát si známí stěžují jak vymrznuli při zpoždění busu na zastávce :-)
Navíc mě hřeje u srdce,když vidím v garáži svou káru zimou netknutou,jak čeká na suché silnice bez soli a srágor :-)
o 15.02.2012, 11:40 | Ondrero
Jinak dnešní foto když jsem jel z noční po napadnutí čerstvého sněhu...No není to nádhera? :-)
Zimu mám rád,ale nesnáším lyže a běhat se mi nechce :-)

foto k příspěvku  od Ondrero

o 15.02.2012, 11:42 | Losky
to si ráno razíš cestu domů, ne?:)
o 15.02.2012, 11:46 | camron
K tomu mám jen jediné - buďme k sobě, lidé, ohleduplní a tolerantní....
o 15.02.2012, 11:46 | michal_smsmsm (A)
mam stejny kolo ;)
o 15.02.2012, 11:49 | hopa26
Ty vogo,já na kole ve sračkách jezdím po Pardubicích taky,ale ne po silnici.Tam kde jet nejde,kolo vedu.
Autem jezdím samozřejmě také,ale mám pocit že po městě jsem na kole mnohem rychlejší.
Rozumím tomu,že pokud Ti spadne pod kolo dědek,který by měl být rád,že je rád,je to pocit na píču.Druhá věc je ale to,jestli to do tý kupy neposlal naschvál,jakože dělal nějaký trik- [ Link ]
o 15.02.2012, 12:29 | Nismo.Power
cyklisti v tomhle sou hovada, serou mě a dělaj bordel v provozu

stejně tak mě sere cca 30-40procent dementů co neuměj ani řídit a jedou v tomhle počasí jak kteréni idioti a imbecilové nebo jako kdyby měly letní gumy.... natož v levym pruhu .....
za poslední dva tejdny sem za volantem vytek tolikrát jako za poslední rok a klakson použil víckrát než za poslední 3roky....
o 15.02.2012, 12:31 | kozlustechnykus
Pracovat s takovymhle cyklistou je asi taky super...
o 15.02.2012, 12:53 | petrbanan
To je zase debata :(
Měli byste si uvědmit, že silnice (a obzvlášť ty ve městě) nepatří jenom autům. I ten lempl dědek na kole má úplně stejný právo tu silnici využívat. A nadávat někomu do píčusů a magorů jen proto, že kolo používá i k jiným účelům než k výletům s rodinkou o víkendu, mi připadá ubohý.
o 15.02.2012, 13:09 | Proffesor_W
ondrero: kdyz chces setrir tak chod pesky, prodej kolo a usetris!

Za mne,desim se toho. Minulou zimuv pet rano, 20cm cerstvyho snehu a na silnici jen projete koleje. Jedu do prace a na posledni chvilku si vsimnu kokota na kole jak jede v te koleji, mel jakysi svetylko s jednou umirajici ledkou co nebylo ani videt pomalu,strhl sem to doleva kde jelo auto, minuly sme se tak tak. Zasranej krupan radsi bude riskovat kejhak nez aby dal 10,- za bus, byl v hokne rychleji a bezpecneji. At si kurva rozbije tlamu, at se vyvali drzkou ve srackach a namota si rypak do prehazovacky, je mi to uplne u prdele,ale at do toho netaha nekoho jinyho. Na kole muze jezdit kdyz neni snih.
o 15.02.2012, 13:10 | RedBaron
petrbanan: To si děláš prdel, ne? Když jede po cyklostezce tak mi to nevadí ale vrávorající debil na sněhový kaši, kterej ti každou chvíli může slítnout pod auto je podle mě zralej na blázinec a ne do provozu.
o 15.02.2012, 13:15 | Proffesor_W
petrbanan- jenze na auto delas papiry,musis umet vyhlasku,mit zimni gumy, auto mit kazdy dva roky na technicke,platit povinny ruceni, dalnicni znamku,.....
o 15.02.2012, 13:18 | choze
No to je material - v zime vám vadi cyklisti, v lete vám vadi cyklisti.

Cyklista je účastníkem silničního provozu.
Pokud se vám to nelibi tak zmene zakony.
Me taky sere sousta řidičů co neví jak bezpečně objet cyklistu.
o 15.02.2012, 13:58 | Freerider
Mně nevadí cyklisti, bikeři a je jedno jestli v zimě nebo v létě. Mě vadí jen tihleti sebevrazi.
Cyklista, kterej pojede v zimě po stezce nebo silnici v klidu a pohodě mi nevadí. Je mi jedno, jestli zmrzne :o)
Mně šlo o to, že to děda mohl mít za sebou a chyběl tak metr. A hlavně, původně jel po chodníku/cyklostezce, ale objevila se překážka a on místo toho, aby z toho kola slezl to poslal do silnice hlava nehlava. O tohle mi jde. A můžu s klidem říct, že udělat tohle o 5 vteřin dřív, tak ho sejmul ten trolejbus přede mnou a sbírali jsme ho tam na kusy.

Ve finále jde hlavně o to, že kvůli takovýmu vocasovi můžeš taky přijít o papíry, protože když tě trefí, nemá šanci.
A jak chceš předvídat nepředvídatelné?
Prostě stojím si za tím, že pokud to kolo, auto, motorku nebo jakýkoliv jiný samohyb nezvládám, nemám tam co dělat.
Účastník silničního provozu - to je sice pravda, ale tenhleten vořech jel celou dobu po chodníku a až to nešlo, tak vlítnul do silnice a tam se vyválel.
Kdyby to bylo v létě, tak se to na 99% nestalo...
o 15.02.2012, 15:08 | MaSuZaPi_Honza
A já taky jezdím v zimě na kole. Ovšem co nejmíň po silnici a víceméně po lesích a kopcích, ale silnici 2.třídy se většinou nevyhnu. Copak za to můžu když závody začínají již na jaře a kilometry za mě nikdo neodšlape?:-) Asi by mě ale nenapadlo jezdit po městě v břečce hnusu, to už je samozřejmě na zamyšlenou, jetli to mají v hlavě v pořádku. Jen jsem alergickej na idioty, kteří musí dávat najevo, že jim to nepřijde normální různejma gestama a blbýma kecama a to ve spoustě případů i za teplého počasí, to si většinou přeju aby dotyčný zastavil a nedělal ramena jenom když je schovanej v plechovce. Když jsou líní a nemají kladný vztah ke sportu, tak ať si políbí klidně prdel. Tím bych se chtěl ohradit k vyjádření, že cyklista, který vyrazí v zimě na kole je kretén, idiot apod.
o 15.02.2012, 15:08 | Ondrero
No jasně 10 km budu chodit pěšky :-)

Když by jste nebyli líný prasata a jezdili na kole taky ,tak nemusíte nikoho srážet :-)
Můžete mi nadávat do magorů,ale mě to je putna.
Naproti tomu mám alespoň dobrej pocit,že nejsem taková sračka jako tady většina...O pomoc sníh a mráz...:-)
Tu část života,kdy se nervujete na silnicích Vám teda nezávidím :-)
Jak říkám lidi zesračkovatěli...všechno je nebezpečný,všechno je nezdravý,na všechno nějaké opatření...
Já se toho že mě srazí auťák nebojim...
Při té pomalé rychlosti při které mě každej objíždí by mě maximálně ducnul do příkopu..
A co moralisti říkáte na motorky?To je taky zkáza lidstva že?Samej magor na tom jezdí...A přitom je to tak nebezpečný že?Zrušil bych to taky...Všechno zrušíme a můžeme se třeba zavřít do klece,kde nám nic nehrozí...:-)
o 15.02.2012, 15:14 | assassin
ondrero: tak to mas dobry, me kolo stalo vic jak auto a i servis je na nem snad drazsi nez to co ja dam do auta (spravne bych mel asi servisovat lip no) :)

ale je fakt ze na silnici teda nejezdim na kole ani v lete, natoz ted, bratr ale jezdi v jakymkoliv pocasi, ted navic si jeste poridil lehokolo, to je teprv pruser, hlava ve vejsce kol nakladaku a jako zkousel sem na tom jet a to je tak nestabilni, ze to nechapu jestli to smi vubec do provozu :)
o 15.02.2012, 15:24 | Freerider
Ondrero: hele, je jedno jestli líný prase nebo vymaštěnej kretén...
o 15.02.2012, 16:07 | thepyroman
v praci mame taky jednoho pripada co jezdi celej rok na kole, parkart sem ho mijel a vzdy trnu jak se mu to smekne a spadne mi pod auto.. tyhle ty sporilkove by si meli uvedomit az jim to jednou nevyjde a ustelou si pod auto ze je nekdo sejme a udelaji tim zle neje sobe ale hlavne ridici auta..
o 15.02.2012, 16:24 | gizmi
Ondrero: Boha jeho !! Srovnavat kolo a motorku - to nemyslis vazne :D Na masine zataham a jsem z krizovatky v tahu a navic v zime na tom nevyjedu.. To je dost podstatny rozdil. Jinak nikomu nic zleho nepreji, ale pockej ve stari na klouby - ty te podekuji..

Mr.Scully: neboj, dal jsem si predsevzeti, ze kdyz v Plzni uvidim cyklistu jak leti dolu z Lochace po silnici (vedle vede stezka za x mega), tak se ve me potlaci hodnej spisar a probudi zlej pokutar.. Mas pravdu - tohle me taky silene vadi :( Silnice sama dira, cykliste porad jen remcaj a stavi se cim dal tim vice stezek a minimalne polovine z nich je to fuk a leti na kole mezi autama..
o 15.02.2012, 16:33 | kozlustechnykus
Prestan trolovat Ondrero. A pokud to myslis vazne, tak potes koste. Prestan mlet picoviny. O motorkach tu nikdo nepise, protoze narozdil od techdle sebevrahu maji aspon nejak prehled o provozu okolo sebe a aspon obcas jim dochazi, ze jsou ten nejmekkci prvek na silnici. Cyklomrdi (to s cyklistikou nema nic spolecnyho) jsou v tomhle zachumlani, ze by za zadama neslysel delostrelbu, natoz, ze jede auto. Nejaky predpisy absolutne nezajem - ale to ani v lete. Na to jsou nejlepsi ty vyholeny nozicky v buzioblecku. Jak jich jede vic nez jeden, tak jsou to strasni sportovci a nemaji problem poslat ten jejich peloton do krizovatky na cervenou. Tak se pak nediv, ze je nekdo sprchuje ostrikovacema.

Ja ti taky nezavidim, tu cast zivota, kdy si kurvys klouby na kole a kolegum nezavidi ten smrad v kanclu. Ty se srazeni nebojis. IMHO by ale vetsina lidi radsi hledala, kam s autem uhne, nez srazit jednoho zmrda. A zmrd si ani nevsimne, ze kvuli jeh mysce se za nim omotalo auto o strom.

S vsemoznym omezenim a vetou "i kdyby jeden zivot to melo zachrani" absoultne nesouhlasim. Lidi by za sebe meli odpovidat sami a nespolehat se na nejakej zakon. Ale o tomhle tady nikdo nepsal, tak prestan utikat od tematu a delat kreteny z ostatnich, kretene! Tobe nedochazi to, ze kvuli tvymu (a ostatnich sebevrahu) motani u krajnice nekolik ridicu predcasne zesedivi a ze kdyz mu to pod to auto posles, tak si ten druhej pujde sednout. Kvuli tve blbosti.

choze: cyklisti mi nevadi. Ty ted v zime nejezdi. Vadi mi cyklonrdi a to je dost rozdil.
"Cyklista je účastníkem silničního provozu." Ano, tak je, kurva, zacnete dodrzovat! Nebavim se o rychlosti, ale o vecech, co vam muzou zachranit zivot. Svetla, aspon se rozhlidnout, nez na tom krapu skocis do krizovatky a podobne.
o 15.02.2012, 16:38 | M.a.R.i
Tak myslím, že většina blbců na kolech nemá ani řidičák a proto jezdí tak jak jezdí. Vím, jak jsem jezdil na kole do svejch 18let, když jsem si začal dělat papíry. Absolutně mi nic neříkali silniční pravidla a taky to tak dopadalo.
Zbytek cyklistů co mají řidičák a jezdí jako hovada, prostě hovada jsou a předpisy znají :)
o 15.02.2012, 16:50 | PlusOne
kozlus:
Amen!
o 15.02.2012, 16:55 | Ondrero
No jo klouby-to je téma.Já se stejně stáří nedožiju podle Vás takže je to jedno...
Jakej smrad v kanclu.Máme v práci sprchu..:-)
A já nemám nic společného s těma cyklistickejma závodníkama v dresíkách s vyholenýma nožičkama.
Jezdim jen pár km do práce a z práce...A jsem jen minimálně na silnici.
A dávám si kurde pozor abych nezpůsobil nějakej problém.
Jak sobě tak někomu jinému.A proto mě sere ten Váš názor že kolař kterej jede v zimě je zmrd,debil,magor atd.Jedu stejně opatrně jako Vy.

o 15.02.2012, 16:55 | choze | Upraveno: 2012-02-15 16:56:36
Kozlus : kdybych nebyl po uraze, tak bych jezdil take.

To o dodržování platí take pro řidiče !

Muzu ti klidně ukázat jizvy jak me jeden trotl za sucha sejmul zdrcatkem. :(
o 15.02.2012, 17:11 | crestik
Za 5 let tu bude dotaz od Ondrera, co na bolavé kolena a oslabenou imunitu :-)
o 15.02.2012, 20:18 | jura.j
tož já nevím , ráno to rozjedu s kopca , před kruháčem se pomodlím , na kruháču čekám kdy to ustřelí a šlapu. pěšky se ně nechce a auto nebudu huntovat.neco se mosí vydržet
o 15.02.2012, 20:34 | clown
me v nedeli vecer na blby vesnicky krozovatce, na silnici treti tridy .., klasicka prednost zprava

no jo .. ale v 8 vecer, debil na cernym kole, v cernem sexy oblecku bez odrazek, bez svetylek, blikatek nic ..
hrrrrc natvrdo mi to tam poslal ..
nastesti zahnul do smeru kam jsem jel i ja .., takze o takovych 3/4 metru jsem ho minul ..

jako fakt nemit v aute mladyho, tak jsem toho curaka strhnul a nabyl bych mu drzku preventivne..
o 15.02.2012, 20:55 | vinzek fa
crestik a vsichni lizari bezkari bezci a bruslari s nim a vubec kazdej co v zime provozuje jakejkoli sport ale i zi letni motorkari a pod

muj strejc jezdil na motorce v lete i v zime a na kolena si nikdy nestezovl a jinejm trebas nic jineho nezbejva
o 15.02.2012, 21:08 | Schejby
Kdo zná tak cestu ze Slatiňan do Nový Vsi.. tak tam jsou dva kopečky za tím druhým borec na kole neosvětlenej byla celkem už tma... A týpek v autě jestli to neviděl nebo co začal předjíždět byli jsme na centimetri ode sebe.. Taky nejradši proplesknout... Neosvětlený blbečci no.. neházím všechny do jednoho pytle.. ale tyhle mě dokážou vytočit...
o 15.02.2012, 21:29 | MaSuZaPi_Honza
Je to tak. v zime ani na lize a na prkno aby clovek nesel, kvuli kloubum.
uvedomte si ze neni spatneho pocasi, je jen spatneho obleceni.

a mimo jine mezi ridici aut je procentuelne mnohem vice zmrdu nez mezi cyklisty.
o 15.02.2012, 21:30 | cuir
cyklista je stejny ucastnik provozu jako kazdy jiny. Ma stejne povinnosti a stejna prava.

jizda v zime na snehu ci breckach na kole mi prijde naprosto normalni stejne jako jizda na motorce. Praktikuji v zimnim obdobi vsechny tri zpusoby dopravy.
uvital bych kdyby bylo vice cyklistu a motorkaru a mnohem mene aut a v nich arogantnich a agresivnich ridicu co si mysli ,ze je silnice jenom jejich.
o 15.02.2012, 22:49 | Midi34
chápu co psalfreerider a o tom to je pokud to dědek nebo kdokoli jinej nezvládne nemá na silnici co dělat a odsere to řidič auta

jinak mám to do práce 3 km a to se nevyplatí jezdit do práce autem ,než to oškrábu jsem na kole v práci

blikačky už taky poctivě používám (dřív jsem to šidil ,dostal jsem ty ty ty od městskejch ,uznal jsem svou chybu )

ps. jednou jsem byl svědkem jak si dědek ,když sjížděl z chodníku nadhodil přední kolo ,sjel přímo na led a rozflákal si držku do krve,doktor musel přerušit ordinování a musel mu udělat základní ošetření
vůbec mi ho nebylo líto protože jsem přesně viděl jak se mu to stalo a za tu blbost mu to patřilo
o 15.02.2012, 22:50 | Ondrero
Však já taky nejezdím nějak nalehko...
Od 0 do -10° mám funkční tričko,teplou mikinu,neprofuk šusťákovku,neprofuk kalhoty,šátek přes hubu,krk a zimní rukavice na kolo.
Od -10 do -X mám funkční triko,mikinu a pořádnou zimní neprofuk bundu,thermo elesťáky plus neprofuk šusťáky,thermo fusekle,pořádné zimní rukavice,šátek přes hubu a krk plus čepice,nebo rovnou kuklu...a podle potřeby ještě návleky přes kolena.
A ještě mi zima nebyla za celou dobu.
To mi je větší zima,když vyjdu někam v civilu :-)
Takže nevim kde by mohl být ten problém s kloubama.
Jedu do práce max 40 minut a za tu dobu člověk nevymrzne.Nehledě na to ,že se zahřívám jízdou.
A bezpečnost?
Vozím na řidítkách 2 světla a v brašně pro jistotu 2 náhradní červené blikačky.Plus na bundách mám reflex pásky..
Takže nechápu proč bych měl být podle většiny cyklista magor...
A v neposlední řadě nejezdím jen protože něco ušetřim.
Prostě mě jízda na kole baví.Ať je mráz,nebo chčije..
Jenže představa,že přijedu z práce a jedu se jen tak na hoďku projet je nereálná :-)
Takhle zabiju 2 věci naráz.Dopravu do práce a zároveň něco málo sportu...
A že ho při 175cm a 100 kilech potřebuju :-)
o 15.02.2012, 23:01 | Proffesor_W | Upraveno: 2012-02-15 23:02:34
15.02.2012, 21:30 | cuir
stejny prava a povinnosti? kdy naposled si platil povinny ruceni na kolo? A co nejaka cykloskola, byla? Ja jen ze dneska jde na kole jet rychleji nez na kdejakem fichtlu na kterej potrebujes autoskolu a platit pojistku.

15.02.2012, 22:50 | Ondrero
kurna, ty nez se obleces, tak ja mam oskrabany auto a v praci vypity kafe :)
o 15.02.2012, 23:04 | Losky
Debata o ničem. Magorovi když dáte koloběžku, kolo, motorku, auto, tak to vždycky bude jen magor. Ale přijde mi, že to prožíváte až až. Prostě někdo rád jezdí na tom co má rád a je to.
o 15.02.2012, 23:15 | Nismo.Power
dneska sem se fakt nasral....

okolo bohnic všude namrzlej dest a sračky na silnici, klouzalo to fakt nechutně.... jedem s kámošem do posilky a u blázince jede kretén na silnici a za sedadlem veze dítě..... takovejhle člověk by fakt zasloužil do držky....
o 15.02.2012, 23:44 | Kindlik
Aneb jak si prohlásil - preventivně bych ho zabil at si to pamatuje pro příště :D

o 16.02.2012, 00:11 | cuir | Upraveno: 2012-02-16 00:14:16
Proffesor_W: nemyslis to snad vazne :D na kole se uci jezdit male decka od malicka. v dnesni dobe existuji hriste ,kde sou dopravni znacky, funkcni semafory, cas od casu tam je aji akce ,kdy je pritomen policista a ridi dopravu. Bezne se tam uci jezdit male decka. Pokud si ,ale pri jizde na kole neveris a potrebujes na to nejakej kurz tak se vsadim ,ze ti nikdo nebude branit :D :D
povinny ruceni ? a za co ? jako chodec take nemas povinne ruceni , nybrz treba pojistku na blbost. Ja ji napriklad mam a kdyz zpusobim skodu v obchode ze strhnu regal s chlastem nebo na kole zpusobim nehodu, kdy kvuli me auto narazi nekam a neco znici ci nekoho zrani tak to pujde presne z tehle pojistky.
A mit tuto pojistku povinnou...proc? pokud jako chodec lezes na silnici plati pro tebe take urcita pravidla, mas zde take svoje prava a povinnosti. Mas snad zkouzky ze spravne a bezpecne chuze? platis povinne ruceni na to ,kdyz by si svoji spatnou a neukaznenou chuzi zpusobil nehodu ?
S tvym pristupem by sme to mnohem rychleji dopracovali do stadia kam to bohuzel speje. A to ,ze na vsechno bude zkouska a nasledne vystaven papir a to vse doprovazeno patricnym poplatkem.
joa jet na kole rychleji nez na fichtlu...hmmm asi by se takovej clovek mel dat na zavodeni :D
Ono je to relevantni..z macochy kdyz skocis taky valis rychleji nez na fichtlu :D

Jak tu bylo napsano, debata o nicem. Pokud se ucastnik dopravniho provozu a je jedno jestli je to chodec, cyklista, motorkar, kamionak ,automobilista nebo invalida na voziku bude chovat bezohledne a arogantne tak to nikdy nebude mit dobrej vysledek.

Diky bezohlednosti kamionaku ,kteri i pres doporuceni aby zustali na dalnici D1 a nesjizdeli na okolni okresky, protoze jsou stezi sjizdne pro osobni automobily sem dnes byl v praci celkem 12 hodin. A abych objel nehodu na 96kilometru tak sem se musel nekolikrat vracet z objizdne cesty ,kterou jsem zvolil, protoze bezohlednej kamionak se tam snazil vydrapat vzdy do nejakeho kopce a totalne to zablokoval.
Na mape je vyznaceno jen to co sem najel navic, kvuli arogantnim a bezohlednym jedincum.

Kdysi sem cetl jednu moc peknou poucku:

Americanum staci doporucit.
Nemcum staci prikazat.
Rakusakum se to musi zakazat.
Cechum se to musi znemoznit.

Vic asi neni co psat.
o 16.02.2012, 00:12 | cuir

foto k příspěvku  od cuir

o 16.02.2012, 00:15 | Kesam
TAkovej kokotu je všude plno i u nás v práci se najdou debilové co nechtějí dát 12kč za lístek do MHD a nebo nedejbože vytáhnout z perfektního fleku na sídlišti auto.
Vubec bych se snima nesral hned zastavit 2000kč pokuta a zdar.
o 16.02.2012, 00:30 | Proffesor_W
jenze ty nemas tu zkurvenou povinnost tu pojistku na blbost platit, ty nemusis jezdit jako malej capart po tom hristi, to je jen dobra vule tvych rodicu jestli te tam daly a kolik si si z toho zapamatoval jako petiletej smrad. Nejaky zmeny v zakonech, znaceni, to te zajimat nemusi. A co do toho pletes chodce? Ten nema na silnici co delat, stejne jako ty, trotl na kole, nemas co delat na chodniku.
A s tou rychlosti, jestli nedokazes jet na kole 45kmh byt jen kratkodobe ,nebo z kopce, asi mas fyzickej problem. Na kole jsem jezdil skoro 10 let, sjezd, 4x. Na ziletce neni problem valit 50kou a drzet tempo, staci mit trosicku natrenovano. Ale to je vedlejsi, to neresi bezmozky co zitra v tomhle pocasi vyjedou na kole v pet rano do prace, jeste si na riditka povesi babelu s termoskou, nohy do O, metr a pul od krajnice a ja su tady kral.
o 16.02.2012, 01:05 | Kesam
:D
o 16.02.2012, 02:58 | MAX
Jako Kozlus a Proffesor_W

a ostatní co tvrdí, že v těch sračkách jezdit městem na kole je normální, nedejbože s děckem na sedačce? Jste fakt vymatlaní - auto musí mít na sněhu dle vyhlšky 4 zimní pneumatiky - ti magoři na kolech těžko a nebudem si lhát o tom, že na tom kole všechno ustojí - stačí nějaká zmrzlá hrouda, nebo trochu ledu pod sněhem a tam kde se auto klouže a zachraňuje to ABS a ESP tak ten magor na kole se válí na cestě. A jestli si myslíš, že když všichni jedou pomalu, tak že se Ti nic nestane, když tě někdo "jen žduchne" tak začínám pochybovat o Tvém zdravém rozumu.. Jednou Tě někdo jen tak žduchne pod projíždějící liazku a jakej jsi byl.. Tohle je fakt vrchol idiotismu - taky jezdím na kole a nejednou v létě se mi stalo, že mi to uklouzlo na štěrku, nabo mě rozhodil nějaký šutru - v zimě (sníh nebo led) prostě na kolo nevlezu a už vůbec ne do provozu ve městě..
A dneska? Jedu v odpolední špičce domů, chumelenice, sních, břečka, mám nové a výborné zimáky, ale kontrolka ESP blikne co chvíli - ve vyjetých kolejích kolona aut šinoucí se 15km/h protože v jedné koleji 2 magoři na kole. Nepředjedeš, protože vyjeté koleje Tě nepustí a cesta je úzká, v protisměru provoz.. Jeden z idiotů vrávorá ve chvíli, kdy jednomu z řidičů dochází trpělivost a předjiždí ho, nicméně si nemůže dovolit 2 metrový odstup, a kretén na kole mu padá na auto.. A čí je to chyba?? Takoví magoři myslí jen na sebe, že šetří a dělají něco pro zdraví, ale že když se jim pak něco stane a nedobrovolně do toho zatáhnou někoho jiného, nad tím už neuvažují - ten si pak kvůli jejich zdraví svoje kurví v kriminále..
Onderero a Assasin, chcete sportovat v zimě? Hoďte kolo do auta, odvezte ho do lesa a jezděte! Tam když hodíte držku, nikomu vadit nebudete. Kluci od nás, co maj rozum a jsou zapřisáhlí závodníci to tak dělají - respekt jim. A nebo jděte jako všichni normální do fitka, na tenis, když chcete být na mraze, ta si jděte zaběhat, ale kurva nelezte na kole na cestu do provozu! Mějte kapku zdravého rozumu!! A jestli chcete adrenalin, no tak si přijďte zaboxovat, nebo se přihlaste na MMA.. Já taky své okolí neobtěžuji svými sportovními choutkami a nenutím jim nedobrovolně adrenalinové zážitky.. To je, jako bych chodil cestou do práce po ulici a kopal lidi do nohou, protože musím sportovat denně a nemám čas jít trénovat po práci - a ještě jim nadával, když se ohradí, že zesračkovatěli a nechtějí si dát lehký "fight" na zahřátí.. A věřím tomu, že by to mělo lehčí následky, než to lehké "žduchnutí" v malé rychlosti od náklaďáku.. Tomu idiotovi, co tam dneska spadl jsem měl chuť ještě pořádně přidat, aby se na to kolo tak do března ani nevyškrábal..
o 16.02.2012, 03:10 | MAX
Mimochodem, nejsem žádný shnilý lempl, co jezdí autem, protože se mu nechce. Dřív, když jsem dělal v centu města, tak jsem chodil do práce pěšky - cesta cca 4 km - v zimě v létě, ne jen v zimě, protože jsem nechtěl škrábat auto, nebo šetřit benzín, ale prostě proto, že to bylo zhruba stejně rychlé než bych to celé v té ranní špičce projel centrem, a celý den jsem seděl v kanclu takže jsem auto potřeboval jen vyjímečně..
Teď už několik let dělám v jiném městě, jen do práce najezdím denně skoro 100km a dalších xxxkm po schůzkách a atd, ale pořád nevěřím, čeho jsou někteří magoři schopní..
o 16.02.2012, 05:22 | camron
Chodec nemá na silnici co dělat? A jak jste na to přišli? Všichni jste tu kdysi svorně nadávali na Trpišovského, ale soudíc dle agrese a netolerance, která přímo čiší z vašich příspěvků, je tady podobným individuem každý druhý. Co jsme to za národ...
o 16.02.2012, 07:48 | Ondrero
Já mám na kole drapáky :-)
A co se týče 2 cyklistů v koleji...Ano to jsou blbci.
Já uhýbám každému i když bych měl skočit do škarpy.
Má cesta do práce:
Doprava busem= Jízda ČSAD 30 minut,přestup na MHD plus jízda 25 minut,plus půl kiláku pěšky ze zastávky 5 minut.
Na biku to mám za 30 minut.To znamená 5 hodin týdně ušetřeno :-)
Doprava autem: Cesta pěšky do garáže 10 minut..10 minut než všechno odemknu,zase zamknu,než prostě vyjedu.
Pak jízda cca 12 minut.
A ušetřených 1500Kč za dopravu je k dobru.
Jak jsem říkal 70% trasy na kole mám přes cyklotrasy,polní a účelové cesty...
Musíte tedy uznat,že to moje ježdění není tak padlé na hlavu...:-)

o 16.02.2012, 10:19 | Mr.Scully
Jak někdo výše řekl, tak je to i o tom, že řidič musí mít autoškolu, znát předpisy, auto vyhovovat STK atd., zatímco u cyklistů se na to povětšinou kašle (čest výjimkám). V Plzni je krásná výpadovka na Vejprnice, kde se bojím jet i ve dne - relativně úzká silnice, chybí středová čára, krajnice úzká. Večer a v noci se tam často pohybují individua, která jedou na kole z hospody s třema promilema v krvi. Jak to asi může dopadnout. Ten úsek je sám o sobě nehodový (nepřehledné zatáčky) a když se k tomu přidá neosvětlený kretén na kole, tak je to o nervy. Napadlo by vás se třema promilema v krvi sednout do auta a jet bez světel po silnici? Určitě ne. Ale na kole to vždycky někoho napadne :-/ Ano, silnice je pro auta i pro kola, ale to by ta druhá skupina taky musela chápat svoje povinnosti a hlavně přizpůsobit svoji jízdu okolnostem.
o 16.02.2012, 13:23 | MAX
Camron - ze mne nečiší netolerance woe - mám se rád a na kole bych prostě v tomhle nevyjel a taky nechci kvůli debila, co to nechápe pak sedět za neumyslné zabití.. Měl už jsem jednu nehodu, je to malá chvilka nepozornosti a stálo mne to auto za cca 150.000, několik týdnů oplétaček s policií (naštěstí se kromě mne nikdo nezranil vážně) a v neposlední řadě mne to stálo 4-násobnou tříštivou zlomeninu levé ruky(v podstatě i od airbagu) a rozdrcené dva klouby na prstech, tak zmrzačená ruka na celý život - proto mě přístup některých jedinců sere. Já jezdím sakra opatrně, proto mě kokot na kole v tohmle počasí, kdy je problém to ustát i na čtyřech kolech pěkně vytáčí..
Ondrero - budiž, ale mohli bychom to počítat i jinak: Oproti autu jsi tedy ušetřil 2minuty času a 1500kč. V případě jedinné nehody může být ale bilance úplně jiná - každý den zabité 2-3 hodiny na rehabilitacích po dobu několika měsíců (v tom lepším případě) a pak nějaká škoda na majetku v řádech desítek až stovek tisíc -to v případě, že spadneš někomu do cesty a tento strhne do škarpy nebo hůř do protisměru - v tom případě si můžeš připočíst i nějaké nervy u soudu apod..
o 16.02.2012, 13:30 | MAX
Hele, klidně si jezdi, ale proboha - ty 2 měsíce kdy je sníh, led a nebo nějaké břečky se na to vyserte a kupte si jízdenku, nebo vytáhněto to auto a nemotejte se jak kreténí v tom sněhu a provozu na cestě! Motorkáře v zimě skoro nevidíte - to maximálně nějakého blázna na Crossce a ten stejně letí někam na pole a ještě má na těch drapácích hřebu do ledu.. Ti chlapi mají prostě v drtivé většině případů víc rozumu než cyklisti a mašiny prostě před prvním sněhem zazimují a vědí proč.. A není to jen o relativní rychlosti, v které je mezi nimi a cyklisty rozdíl - zmrzačit na kole se můžete i po pádu ve stoje, když na to přijde..
o 16.02.2012, 16:53 | FSAL
o 16.02.2012, 17:00 | assassin
hehe, to ze tu nekteri sotva zvladaj auto a blikaj na ne ESP a ABS kontrolky, neznamena ze se na kole/moto musi jinej hned zvalet :)

jinak teda na kole/moto po silnici nejezdim, ted uz sem tak 2 zimy nevyjel ani na jednom, sem uz nakej zpohodlnelej.

BTW: to kdyz mam auto bez tech elektronickejch udelatek sem vlastne taky potencialni nebezpeci pro ostatni a nemel bych sestrit a koupit si neco poradnyho aby se nedej boze kvuli me nedostal nekdo jinej do pruseru ne? :)
o 17.02.2012, 07:57 | Mikoň
Ty jo, za celou zimu jsem nepotkal kolaře žádnýho, ale od tý doby, co jsem četl tenhle příspěvek, tak ráno potkávám 2-3 denně!
o 17.02.2012, 08:06 | assassin
Mikon: te doted nenapadlo ze by nekdo mohl mit tak zhovadilej napad a myslel sis ze to co ti krupe pod kolama je zmrzlej snih :)
o 17.02.2012, 08:27 | Mikoň
cyklista udělá jiný křupnutí, věř mi :)
o 17.02.2012, 09:16 | MAX
FSAL - taky dobrý.. Se pak diví..

Assassin - nepřetáčej, mám i auto bez ESP a jiných kravin, a řídím, jen si občas ani neuvědomím, kdy tyhle věci zasahujou.. Tím jsem chtěl pouze říct, že prostě na dvou kolech tam ti magoři nemaj co dělat a když nic jiného, tak už jen kvůli povinnosti mít zimáky u aut.. Kdyby to brzdil nějaký magor na letních, tak by dostal flastr jen to hvízdne..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3182 sekund.