Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > jak vyndat filtr z pracky?

o Navštíveno 30002x o
o 13.02.2012, 22:43 | M.a.R.i
Kluciii, potreboval bych od vas pomoc. Mame doma cca 1 rok starou pracku. Pri poslednim prani nevyzdimala a nevypustila vodu, tak jsem dal dnes znovu zdimani a vypousteni a porad nic, akorat vytekala voda zasuvkou na praci prostredky. Tak mi doslo, ze je ucpanej filtr. Vypnul jsem zasuvku z elektriky, uzavrel privod vody a zkusil vytocit filtr, ale ten zmetek nechce ven. Tocim proti smeru hodinovejch rucicek. Cca o 90 stupnu jde lehce, ale pak se kousne a za boha ho nejde vytocit.
v navodu pisou presne to co jsem delal. Nejaka rada?

o 13.02.2012, 22:46 | tappaja
No tam neni zavit, takze otocit a vysunout. Za tim spuntem je vetsinou cerpadlo. A bacha, pokud se zadari, tak vytece dost vody. Jo a zkousels fouknout do vypustni hadice? Bubla to?
o 13.02.2012, 22:51 | M.a.R.i
No ja prave se bal filtr vytahnout aby nevytekla vsechna voda a v navodu psali tocit dokud se fitr nevytoci. A kdyz ho otocim o tich 90stupnu tak vykape par kapek a konec. Tak zitra to vypustim hadici a zzkusim i to bublani.
Pokud to bude bublat, tak filtr neni ucpanej a nebo to jenom svedc o neucpany trubce?
Nikdy jsem to neresil, tak jsem v tom dost lama :-D
o 13.02.2012, 22:54 | Syrup
filtr u rok stary pracky nemuze bejt tak zahnojenej ze nepusti dal vodu... hlavne by jsi to poznal uz davno, ze ti smrdi vyprany pradlo a ze je plnej filtr...
o 14.02.2012, 00:01 | Mr.Scully
Divný. Já filtr naprosto pohodlně poprvé vyndal až tak po čtyřech letech (nic jsem kvůli tomu ani neodpojoval) a vytekla tak decka vody a pár kočičích chlupů.
o 14.02.2012, 00:42 | jura.j
sakra se budu moset taky podivat , 8 roků už je dosť
o 14.02.2012, 06:34 | tappaja
Jednou jedinkrat jsem videl vytejkat vodu prihradkou na prasek. To pani pouzivala k prani prasel asi za 100Kc 10kg, hroznej hnuj co se nerozpoustel a nabaloval se na steny.

Tim profouknutim zjistis, jestli je volna odtokova hadice. Muze tam bejt nejaka vyrobni nevychytavka, a ten filtr muze ucpat treba zapomenutej papirovej kapesnik nebo tak neco.
o 14.02.2012, 06:52 | tmx.806
taktak - me se tam kousla sponka z propisky - a vazne se tomu ven nechtelo... :)
o 14.02.2012, 07:16 | Dudelina
Pokud máš horní plnění, tak rovnou vyber maximum vody z bubnu - pakárnička.
A pak to prostě musí ven jít...mně šel myslím taky dost ztuha. (AEG)

Já ho měl total neprůchodnej po vyprání papírovejch kapesníčků atd. - ale to mně pračka řekla errorem :)
o 14.02.2012, 07:33 | Zephyr
jj taky mi holky zapomněli sponky v kapsách a pak s tím nešlo otočit. Prostě musíš tam spátky tam spátky a ono to povolí....
o 14.02.2012, 08:25 | M.a.R.i
ok, díky :), dnes po práci vyzkouším. Má to boční plnění. Nechci tu plyvat na nějakou značku, je to rok stará pračka Beko.
Ale kdysi jsem mamce kupoval starší z bazaru, nějaká kombinace siemens,aeg a bosch. Opravdu to mělo všechny tyhle značky na sobě :). Byla stará 5let, mamka jí už dalších 6let používá a filtr nikdy neřešila a kromě špatnýho ohřívacího tělíska žádnej problém. A to se s pračkou oproti mladý fakt nemazlí :).
Ale třeba tam fakt padla nějaká sponka nebo něco podobnýho a za to pračka nemůže :).
o 14.02.2012, 09:00 | mr.brain
Hlavně ještě než začneš cokoli rozebírat tak mrkni na odpadní hadici a její napojení na sifon - předpokládám, že to tak máš. Občas se stane, že je tam moc velký těsnění a ucpe se to tam :)
o 14.02.2012, 12:17 | Veider
Pokud zůstala voda v pračce tak určitě před tím, než začneš vyndavat filtr, tak vypust vodu. Nevím, ale podle mýho by rok stará pračka měla mít někde okolo filtru vytahovací hadičku, právě pro vypuštění vody v těhle případech.
o 14.02.2012, 13:04 | M.a.R.i
mr.brain: Na ten odpad kouknu, díky
Veider: Tu vytahovací hadičku nemá, u BEKA to maj jenom vyšší modely. Vypustím vodu přes odpadní hadici, neboť přes ten zatracenej filtr to nejde
o 14.02.2012, 13:08 | tappaja
Pises, ze to vypustis pres odpadni hadici, ale podle vseho prave ta bude asi nejak ucpana, nebo ne?
o 14.02.2012, 13:36 | M.a.R.i
aha, to mi nedošlo :D :D. Tak to je zapeklitá situace. Nerad bych vytopil koupelnu. V návodu píšou, že nějaký pračky jsou vybavený nouzovou hadicí na vypuštění, ale tahle jí nikde nemá, alespoň na přední straně u filtru. To by mě zajímalo proč z toho blbýho filtru nic nevytejká, když otočím tím filtrem tak opravdu jenom pár kapek a šmitec. Přitom v bubnu voda je.
o 14.02.2012, 20:26 | M.a.R.i
Tak vyřešeno. Nakonec filtr měl závit, tak jsem musel použít kleště, sice prasknul ten plastík za kterej se to chytá, ale nakonec se mi to nějak povedlo. Ve filtru byl nacpanej obal na mobil :)
o 14.02.2012, 20:38 | HIGHTOWER
a hýbe se to tak nějak, jak by mělo to jít ven? Je možné, že v pračce něco vypadlo a skončilo to tam a blokuje to, já tam jednou třeba našel drát z podprdy, který to prostě bloknul a muselo to jít silou...
o 14.02.2012, 20:41 | tappaja
HT, nevim co pijes, ale chci to taky!
o 14.02.2012, 20:46 | HIGHTOWER
dneska už nic :-D A co je na to divné? Prostě plastový filtr, který zachytává hrubé nečistoty, pračka Elektrolux, nemusí se pootáčet, jen se vytáhne, ale prostě to jednou nešlo, bylo vidět, že to tam něco blokuje, tak nakonec silou jsem to vytáhl a byl tam prostě drát z podprdy, říkají tomu kostice, to jsi nikdy neviděl nebo ve tvém okolí chodějí bez podprd? :-D
o 14.02.2012, 20:49 | M.a.R.i
HIGHTOWER: spíš naráží na to, že si slepoň :)
o 14.02.2012, 21:04 | HIGHTOWER
no vida, já zrovna to poslední nečetl :-D Njn, holt včero-dnešní slavnosti mého zrození asi přetrvávají i do teď :-D Ale příště by to mohla být kostice (drát) z podprdy :-D
o 14.02.2012, 21:08 | tappaja
che che :o))
o 17.02.2012, 16:46 | Ravo
Obal na mobil taky docela hustej vál ;-)

Ještě že nejsem takovej citlivka a obaly na mobily si zásadně neperu, ale rovnou je vyhodím a koupím nový :D
o 17.02.2012, 17:44 | cuir
dik :D taky sem se zasel podivat na filtr...no v pohode...skoro cistej.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3158 sekund.