Navštíveno 3986x

12.02.2012, 21:24 |
xSam Chtěl bych nějakou kvalitní aku vrtačku s příklepem kolem 5k. Zatím můj favorit je tahle makita:
[ Link ] Je to dobrá volba, nebo něco jiného?
Díky za rady
xSam
Taky bych šel jedině do Makity.
- nevím zda-li má tento model "rychlo" nabíječku, co natluče baterku za 45minut.

12.02.2012, 21:47 |
xSam Bladzej: píšou 30min, což je nádhera.
sice jsem pořídil Dewalt
a nemůžu mu vytknout vůbec nic
ale téměř každý chválí Makitu
Makitu mám ůhlovou brusku(flexu) a šel bych klidně zase do Makity
řeším dilema zda i 230-ku velkou flexu od Makity nebo klasika Narex
zrovna u flexy je Narex velice oblíbený
ale Makita má co nabídnout a je lehčí

13.02.2012, 07:24 |
gizmi Mam od AEG a navic s priklepem a zatim slape perfektne (prodelal jsem s ni celou rekonstrukci bytu)..tenkrat kupovana od OnlyOneho :)

13.02.2012, 08:22 |
camron | Upraveno: 2012-02-13 08:31:07
xsam - sice natluče za půl hod., ale má "jen" 1.3Ah
Nedávno jsem pořizoval DeWalt, myslím, že je u nás značená DCD925, ale ještě jsem jí nestačil pořádně vyzkoušet. Nicméně vypadá hodně fortelně...
Midi34: mám 230 od DeWaltu s rozeběhem - mám ji 2 roky, defakto jen beton řežu, i to občas chladim vodou, 60 mm sílu dlažby, takže je prověřena .o) nemůžu jí nic vytknout, stejně jako ostatnímu DeWalt verjcajku co mám ..

13.02.2012, 09:50 |
rcman Taky mám doma Makitu. Nevím přesnej model. Ale má to i příklep. Nabijení mám asi normál. nikdy jsem nekoukal za jak dlouho to natluče prázdnou baterku, ale do 45minut to určitě neni.
Každopádně s vrtačkou spokojenost!
Jedinný co je u AKU vrtaček blbý, když jí používáš jednou za měsíc tak jde baterka rychle do pr...
Čemu bych se příště určitě vyhnul tak je značka Bosch.
AEG, Narex a Metabo jsou značky který jsem držel v ruce a maji je po různu kamarádi na dílně a můžu j taky doporučit...
Ještě jsou prý dobré HITACHI, ale mně osobně to jejich designové zpracovaní přijde přinejmenším infantilní...
camron: HITACHI maj dobrý klimatizace .o)
mam podobný model od Makity a jsem spokojenej... hodně bych tu pochválil ergonomii a vyváženost - drží se moc dobře a hodně pěkné zpracování
mám ji pár měsíců, takže spolehlivost zatím nelze soudit, nicméně nebojím se toho

14.02.2012, 12:21 |
xSam Ještě jsem narazil na tuhle
[ Link ] jakou byste tedy doporučili?
Prosím helfněte mi, neumím vybrat:-(
Já mám doma Aku dewalt, ale 36V. postavil sem s ní barák. Kupoval sem ji v combo setu s maflem, svítilnou a mečovou pilou, dva akkupacky a nabíječkou(nabije z vyflusané do nabité tu baterku do hodiny). Nelituju těch peněz. nářadí se mi na stavbě zaplatilo několikrát.........Jinak makity bych se vůbec nebál.

14.02.2012, 17:24 |
Conan V lednovym D-Testu jsou na prvních 4 místech AKU vrtačky (ale bez příklepu):
DeWalt DCD 730 C2
AEG BS 18 C
AEG BS 14 G
Hitachi DS 18 DSFL
Makitu ani Narex netestovali.

15.02.2012, 09:22 |
xSam | Upraveno: 2012-02-15 09:23:45
Sakra, tak jakou?:-)))
Asi se mi víc zamlouvá DeWaltka. Koukal jsem na nějaký videa a vypadá k neutahání. O Makitě jsem našel nicmoc:-(
Doplňující otázka: Proč chceš příklep? Do betonu stejně není nad opravdovou příklepovou vrtačku.

15.02.2012, 09:53 |
xSam Dudelina: to souhlasím, nicméně hledám co nejuniverzálnější řešení. Mám cihlovej barák, takže tam by to zvládnout mohla a když budu potřebovat něco do betonu, tak si vrtačku půjčim.

16.02.2012, 00:26 |
xSam Takže objednána DeWaltka, tak jsem zvědav...
Predevcirem jsme do firmy kupovaly flexu, akuvrtacku a normalni vrtacku. Puvodne sme meli vybrany skoro top modely od makity (cca 10000 za aku). Nakonec sme brali ProTool. Stridavy motory, plynula regulace otacek u flexy. Akuvrtacka stridavej motor, plynula regulace, 4 rychlosti prevodovky. Momentak nema mechanicky ale elektronicky "upozorneni" (pipa). Ma vymenitelny sklicidla rychloupinakem, prehodis z vrtacky na sklicidlo na bity nebo gola orechy asi za 5 vterin. Je asi o 30% lehci nez ta Makita a ceove byla o 1000 drazi. Klasicka vrtacka je lehounka a neuveritelne ticha. Od makity nakonec ale budeme brat minivrtacky (baterka v rukojeti, kratky telo) protoze to ProTool nedela.

16.02.2012, 08:03 |
MazliG | Upraveno: 2012-02-16 08:08:43
Dudelina: ty stavař ... .o)
dewalt aku s příklepem pověsíš zařízováky v koupelně, postavíš kuchyň, vrtáš dlaždice, pověsíš obrázky - nemusíš tahat těžkou el. vrtačku s příklepem do baráku.
a já třeba el. vrtačku s příklepem mám tak vyčochtanou z občasného "sekání" že dám 12 mm vidiák a na konci to vrtá 20 mm .o)) a zkus tak navrtat poličky v koupelně - pro mě se aku s příklepem domů hodí pořád
xsam: do porotherm překladů jsem normoš s dewaltem s příklepem jak do másla vrtal garnýže apod. na takové to domácí vrtání - zcela cajk
MazliG: ?
To víš, ja jsem dítě paneláku - není nad pořádnej SDS :)
Jinak Dewalt samo super volba - na doma až luxusní.

21.02.2012, 16:27 |
xSam Takže dnes dorazila DeWaltka. A musím Vám teda říct, že to je neskutečnej stroj, jsem z toho na hadry, jakej to má výkon.
Kolečko o průměru 5cm do 3cm tlustý fošny naprosto bez problémů, 10tka vrták do zdi s příklepem bez absolutního zaváhání. Baterka nabitá za 30 minut. Prostě mazec. Jaká je to paráda, když si člověk může pořídit kvalitní nářadí. Doufám, že jsem neudělal chybu a bude sloužit mnoho let.
Díky za rady
tak to gratuluju
taky mám vždy radost z kvalitního nářadí

21.02.2012, 16:29 |
xSam Zejtra zkusím nějaký železo, ale myslím, že to bude taky bez zadýchání:-)
PS: jsem přesvědčen o tom, že pro mé využití je naprosto dostačující a normální vrtačky není potřeba...

21.02.2012, 16:34 |
xSam Midi34: Díky:-)
Ano, už bylo dost šmejdů z Bauhausu:-)))
A co tento prcek? Stačí to na takové to domácí šroubování? Nebo raději nevymýšlet a vzít klasiku?