Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Investiční životní pojištění

o Navštíveno 1237x o
o 12.02.2012, 19:03 | wefa
Kolik z Vás má investiční životní pojištění? Má v dnešní době vůbec smysl? Pokud ano, u jaké společnosti?

Řeší se tu penzijko, napadlo mě optat se i ohledně životka. Je tu někdo, kdo se o to zajímá, poradí? Nebo prostě řekněte Váš názor, Vaše zkušenosti. Díky

o 12.02.2012, 19:06 | nome
hele mám, ale nějaké extra zhodnocení v tom nečekej. Kdybych neměl příspěvek od zaměstnavatele tak bych šel jenom do životka bez spoření. mám to u ING
o 12.02.2012, 19:19 | Katy
mam u AXA, zatim pul roku tak nemuzu soudit, ale tabulky vypadaly slusne otazka jak se bude situace vyvijet. mam takovou tu stredni cestu.
o 12.02.2012, 19:27 | Paczqo
Podle mě je to na pytel ja to zrušil a nakonec mám zvlášt životko a zvlášt spoření v podílových fondech u Consequ a jsem spokojenej.
o 12.02.2012, 19:37 | wefa
Já mám právě vše u Allianz. Přešel jsem k ní před nějakým rokem s penzijkem od AXY a mám tam životko i auto. Nějak si řikám jestli to opravdu má smysl, neboť já tam sypu poměrně dost měsíčně :/ Navíc nic nemáš v tomhle jistého.
o 12.02.2012, 20:16 | KFL | Upraveno: 2012-02-12 20:17:36
Měl jsem, zrušil jsem. Po dvou letech placení jsem zjistil (to je tak, když člověk pořádně nečte smlouvu), že se splátka pojistky s věkem zvyšuje. Takže jmse platil asi 4,5 měsíčně, ale v padesáti už bych platil 18, v 55ti přes 20. Odbytné mělo být asi 1,6 mega při dožití 60ky, při smrti kdykoli by pojišťovna vyplatila kolem 3M. Nebo tak nějak, už nevim.

Měl jsem k tomu ještě rizikovou pojistku na 4M pro případ smrti asi za 1500 měsíčně. To jsem taky zrušil.

Pojišťovna Aviva.
o 12.02.2012, 20:26 | AllInOne
Pojistit jen rizika a co by mohlo být člověku do budoucna užitečný, bez spořící složky.
Zbylé peníze, které by šli do spořící složky rvát klidně pravidelně měsíčně do nějakýho smíšenýho fondu, kde člověk na to může kdykoli hrábnout.

KFL - tak pokud si platil 4 500 Kč měsíčně, tak ten poradce si za tu provizi udělal se starou hooodně luxusní dovolenou :D
Jinak jak říkají poradci, je to špičkovej produkt, jak pro klienta, tak pro zprostředkovatele :o)
o 12.02.2012, 20:30 | wefa | Upraveno: 2012-02-12 20:31:08
Já platím 2050, z čehož 450 jde na pojištění a zbytek na spoření do investic. Ale jak jsem psal, nic není garantováno, teoreticky mohu jít do mínusu. To je snad lepší volit nějaký podílový fond jak píše AI1, nebo spořící účet, ale tam zhodnocení je minimální že...
V těch podílových fondech či podobných věcech tolik pojetí nemám, budu muset něco pročíst. Popřípadě nějaké doporučení?
o 12.02.2012, 20:51 | AllInOne
wefa...nejen teoreticky co může jít do mínusu,ale i prakticky :o)

Těch 1600 Kč bych určitě sypal jinam. Podívej se co jaká banka nabízí, nebudu tady nic doporučovat, píšu to v globále.
Pokud má někdo IŽP a třeba ho zruší, využíval daňové úlevy, tak to poté musí dokešovat!
o 12.02.2012, 21:38 | audio1
využívám, ale jen z důvodu platby zaměstnavatelem, osobní investice řeším přes podílové listy
o 12.02.2012, 22:15 | KFL
AIO> Je to možný, nevim. Měl jsem tehdy dojem, že bez toho nedokážu žít a teprve po dvou letech mi docvaklo a vypověděl jsem. Možná jsem platil míň - 2,5 snad + 1,5 rizikový - už si nepamatuju.

Onehdá mi někdo říkal, že životní pojistka je pro pojišťovny zdaleka největší vejvar :).

Spíš teď řešim, že pojistim jen úvěr, to je asi za pětikilo měsíčně.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3249 sekund.