Tak sem se včera rozhoupal, že se mrknu na venkovní teploměr na svým Pežó 306. S tím, že se i mrknu na problém, proč nevyhřívají zrcátka. Nu, k teplotnímu čidlu sem se nakonec dostal, konektory pročistil, i ten výhřev sem na jednom špiglu dal dohromady, je tu ale jedno velké ALE.
Zrcátka sem rozdělával třeba i u Oktávky a Superba 1gen. Vše šlo tak nějak hezky, lehce, prostě skládačka. U pugéta je to všechno dělaný jaksi debilně, prostě jen vydělat samotný sklo zrcátka je otázkou pro gynekology, protože to drží jakási debilní spona, která se musí odemknout tím, že člověk do otvoru 1,5 cm v průměru narve dva prsty.
Ono celkově, ať už sem dělal muziku do Audin, BMW nebo Škody, tak vše mělo svůj smysl, každá montáž a demontáž se měla v souznění dobře zapadajících dílů do sebe a když už šrouby, tak dobře přístupné. Prostě vše mělo hlavu a patu. U francouze, teda aspoň u P306 je všechno udělaný naprosto debilně, nikde na nic není místo a nakonec to dopadne tak, že se sem tam něco ulomí a člověk je akortát vzteklej. Někdy mi to připadá, jak puzzle pro docenty.
Už mi asi došlo, proč sou tyhle auta noční můrou všech samo-domo-kutilů a proč ty auta vypadaj, jak vypadaj. Protože buď je všechno ulámaný, nebo mechanik raději řekne, že to nejde, protože spravovat něco takovýho je fakt otázkou sebezapření.
A jak ste na tom vy? Je to jen výkřik do tmy, ale musel sem si ulevit :)
čéče, já ti ani nevím, máma má 306 TD 98ku rok a tam co popisuješ teda nějak neplatí. Vše přístup bezproblémů, co jsme opravovali nebo dělali aparaturu(když ji měl ještě brašule). Naopak mě mile překvapilo zpracování - respektive, kolik tlumicích vrstev tam mají oproti třeba fordu.
Je pravda, že tlumení na přepážce mezi motorem a interiérem mě mile překvapila, ale to je asi tak celý. S fordem srovnávat nemůžu, ten sem zatím nepotkal.
jak pises, nedomysleny reseni, misty uz z fabriky odflaknuta montaz, do toho jine nez Fr pocasi a zub casu = mrsk...
za me co se tyce pouzitych materialu nej Saab (alepson do rady 9000 vct), tech. reseni Bmw a nejjednodussi skladacka koncern (ovsem misty s pochybnou konstrukci)...