Navštíveno 1232x

Je zde plno odborniku, tak urcite nekdo poradi.
Je to do starsiho domu, kde je pristavek betonovy a ten je stary cca 20let. Podlaha je betonova uz.
Jedna se o cca 18m2 - mistnost cca 3mx6m.
Ted je tam stary koberec.
Ten z duvodu alergie na prach musi pryc. A novy nepripada teda v uvahu.
Dlazba je studena a lino, no do pokoje nevim no...
Cili to vyhrala plovouci podlaha.
Ale ted jakou? Na co divat? Na tloustku podlahy a toho podkladu? Tusim lamiron ci jak se to jmenuje?
Co jsem koukal tak podlahy jsou 6mm a 8mm a ty podklady jsou 2mm a 3mm.
Ted maji akci v OBI na 6mm plovoucku za 79Kc za m2. Coz je velmi pekne. A ze bych vzal pod to ten silnejsi podklad?
Nebo se vyhnout tem OBI vyrobkum? Je to defakto pokoj na prespani jen a sem tam nejaka prace na PC.
A o kolik m2 vzit vic?
A jeste nejake rady a postrehy pokud mozno? Predem diky za jakoukoliv pripominku.

06.02.2012, 15:54 |
clown no jestli ti chces neustale necim klepat, tak si kup ten papir s laminatem z OBI, teda pokud to mas na rok / dva, Ja o tom premyslel dat to do pracovny max. Co je super, kdyz to ma nekdo nad tebou v panelu .., to je pak jupi .., coz nastesti u tebe nehrozi.
jinak drevo :))
mame 80m2 v kuse, lamela d 240cm, buk, drevo, 10mm
podklad dorovnanej beton sterkou a pod tim mirelon samo.
jinak vyhoda plovoucky je ta, ze ten prach se usazuje na povrchu, takze staci 2x tydne vytrit .. (v normalnich domacnostech 1x za 14dni) :)

06.02.2012, 15:55 |
clown hele delalo se 80m2 v kuse a byl na tom prorez na 4 mistnosti celkem tak 2m .., zadna tragedie

06.02.2012, 15:57 |
choze No ja to resil do bytu a bylo mi doporuceno min. tloustka 8mm. A pak to chce nejaky lepsi zacvakavaci system.
Na plovoucku z obi bych kaslal, je mekka a kdyz ti nedejboze neco spadne tak praska.
Nakonec jsem vzal moderni lino a max. spokojenost.
plovoucka je tvrda, a zrovna tepla taky neni.
Stav se u me, ukazu Ti to lino co mam v baraku, je to s filcovou podkladovou vrstvou, vedet tehda jak je to prijemny tak seru na dlazbu a plovoucky a udelam celej barak v tomhle... ted si nemuzu vybavit nazev kua.
Sice das 600 - 1200 za metr ale je to prijemny, nestudi, tlumi, a dobre se to udrzuje.
Já mám plovoučku po celém bytě krom kuchyně.Má nak 8,2mm a podklad 5-6mm.Byly to takový zelený desky.
Je fakt že plovoučka je dost studená.V Kuchyni máme náký zátěžový lino o síle 4mm a je super.Metr stál taky nak 500 ale je kvalitní a hlavně teploučký.Takže lina bych se nebál.Dnešní lina sou už krásný a kvalitní a vzorů 3 prdele a hlavně to je teplé.Mám 8 měsíčního syna a už přemýšlím co budu dělat s podhlahou pač je to tvrdý a studený:)
No ale natahnout lino je taky umeni.
Navic ta misntost jde jako do kosoctverce mi prijde lehce, na plovoucce se to schova.
To lino kdyz je 2,5m a nebo 3m tak bych ho musel tak jako tak nejak nastavovat.
A navic tech 600-1000 za m2 je docela dost, na to ze tam akorat prespim a to jeste tak par krat do tydne :)

06.02.2012, 17:07 |
choze Dost casto maji vyprodej i za pulku.
My ted brali tohle, vzorkovna ve Štěrboholých
[ Link ]
2Knightey-Na tu 6mm plovoucku z OBI se fakt vyser. Ja ji daval pred rokem a uz ted vidim ze se blizi polovine zivotnosti (pocital jsem 3-4roky).
To nemluvim o tom ze ma zvlastni povrch a chodit po ni bos neni uplne prijemny. Nevim jak to popsat,je to proste jiny (horsi).