Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R:Zesilovač

o Navštíveno 3764x o
o 05.02.2012, 19:25 | rover (WoodTech)
Chtěl bych místní odborníky poprosit o radu z výběrem zesilovače domů.
Jde mi jen o stereo.
Pokukuju spíše po starších kusech neb se mi tyto prostě líbí.
Našel jsem třeba Pionner A 757 nebo SA 9800 který mě zaujal ale už je vyšší cena, nebo Rotel RA 714.
Toliko asi ke směru kterým se ubírám .
Popravdě se vtom moc neorientuji a budu rád za pomoc.
Bedny budu vyrábět později.
Cena do těch 10t.
Díky

o 05.02.2012, 19:57 | choze
Je jeste otazka co bude zdrojem hudby.

Ten pio bych asi vynechal a podival se na : cambridge audio, nad, zminovany rotel, atd.
Bude to pak zalezet od celeho retezce.
o 05.02.2012, 20:03 | rover (WoodTech)
Zesík beru jako prvotní ze kterého se bude vycházet.
Zdrojem bude CD player po kterém se budu shánět později. I když ani zde tip neuškodí.
Docela mě překvapuje že Pio zatracuješ neb jsem se dočetl spousty kladných referencí na tyto zesilovače.
Možná bych byl radší když by jste uváděli konkrétní tipy a ne jen názvy značek a proč právě toto at se vtom zorientuji a zároven se něco přiučím :-)
o 06.02.2012, 00:33 | MAX
člověče, já na Tebe úplně zapomněl s těma fotkama! Teď mi to došlo. Omlouvám se, jsem sklerotik!
o 06.02.2012, 01:00 | Augi
rover: Když se sejdeme, něco vymyslíme ;-)
o 06.02.2012, 04:55 | Zdeny60
Takto: když vintage zesilovač - jednoznačně PIO 9800. Měl jsem a řeknu ti stručně: jednak tento stroj neskutečně ceněný, druhak dnešní noveé modely (tedy nové) od Rotelů, Cambr., Nadů, Denonů, Yamah, Vincentů a pod. v ceně do 20 tento PIO přehraje na celý čářě a hlavně, až ho budeš chtít někdy prodat, tak ti sběratelé urvou ruce i s kabátem.

757/656 už je nová koncepce proti SA9800 a není to špatné, ale taky to není nic moc.

Zvukově dobrá je stará řada Nadů, třeba 3020, pokud ti stačí výkon.

Bohužel - veškerá dnešní produkce napříč spektrem už prostě (pro mě) nemá co nabídnout v cenách do 20-30 tisíc, vše je "na oko" a na "efekt". Tkaže rozhodně hledat ve starších kusech, kde se dělala věc pro zuvuk a ne pro ten efekt.

Za 10-15 koupíš is lsušně hrající NAIM Nait 5 (i) a tomu se za ty prachy nedá vytknout téměř nic.

ROTEL obecně - uřvaná značka- napříč. DENON - pomalý zvuk. SONY - sotrý bez basů. YAMAHA - lze, pokdu nevadí sykavky a ostrý horní konec. Mluvím o entry modelech.

A když bych chtěl fakt super zvuk za málo peněz a k tomu krásný vzhled - tak PIONERR A91D-měl jsem a tď je můj zesilovač na oprodej - projdi web - je to od kolegy z HK,. který ho bral ode mě a stroj je v 1A stavu a navíc HRAJEEEEE!!!Ale cena je 16.
o 06.02.2012, 12:06 | choze
já právě slyšel tu 757 a bylo takový nemastný neslaný, ale ani neutrální, prostě mi ten "zvuk" vadil.

Zdeny - ale on chce zesik do 10k.

o 06.02.2012, 15:30 | Pagoš
Měl bych tu úplně nový (pouze vyzkoušený) Marantz PM 5004 za 8k.
o 06.02.2012, 19:13 | rover (WoodTech)
No díky Zdeny veděl jsem že o tom budeš mít co napsat.
Ten Pio 9800 se dá sehnat ve slušným satvu kolem 400-450e. A moc se mi líbí jak designem tak referencema zvuku .
Více info k starším Rotelům ? také mě velmi zaujaly,
Na NAIM mrknu zatím jsem nepotkal.
Těch 16 je už dost, plánuju i Cd tak at je nejaká rezerva.
Augi- cinknu ti a mužem podebatovat nad skleničkou :-)
Pagoš- mrknu se co je to zač :-)
o 06.02.2012, 19:26 | choze
Kolik mas na to cd? Jeden manik prodava v Brne Cambridge Audio C840 ale cena tusim 16k :(
o 06.02.2012, 19:27 | rover (WoodTech)
No je tedy celkem jasné že cena je pro mě trošku mimo. Nicméně díky .
o 07.02.2012, 06:22 | All
Zavři oči a kup tohle [ Link ]
o 07.02.2012, 15:40 | rover (WoodTech)
Díky za tip ale přeci jen už je to moc :-)
o 07.02.2012, 17:06 | Zdeny60
Jsem línej dát sem fotky - dceři jsem pořídil sestavu, kdy jsem se vešel do 15tCZK za komplet - navíc ještě před slevou:-)

O co jde? Jak možná už někdo zachytil, jsem celkem fanda starých Pioneerů. Kdysi dávno, kdy ještě někteří zdejší nebyli na světě (ach, to to letí), tedy kolem roku 1985-1987) jsem u kolegy, v dobách slovutných ostravských burz na Zelené louce, viděl a slyšel hrát tehdy tuzexový zesilovač Pioneer A60. Řeknu li to stručně, bylo to pro mě v té době první setkání se západní elektronikou. V totáči jsem byli rádi, že - když jsem měli známé a štěstí - jsem sehnali nějaké ty Diamanty, Sextety a podobné produkty od bývalé Tesly (ony nebyly špatné technicky ve své třídě, ale dyzajn to dokázal spolehlivě zabít - a přesto jsem za to byli vděční).To setkání s oním Pioneerem A60 bylo fatální a de facto nastartovalo moji vážnou epochu cesty za hifi. Do té doby jsem měl na kontě nespočet zbastlených komb pro kytary, různé stereozesilovač na doma dle dostupných časopisů AR- hrály fakt slušně, ale ten dyzanj. Ten se doma udělat prostě nedalo. Stříbřenka ve spreji a Propisot - to nebylo ono... A propos - kdo ví, co to byl Propisot?? .-)

No a ten Pioneer A60 mě učaroval. Masivní skříň, kartáčovaný pravý dura, žádný plast, knoflajs volume z kulatiny duralu, tak, jako ostatní ovládače. Hmatníky taktéž dural. krásný popis kolem regulátoru, MM/MC vstup - mj výtečný a to beze srandy - 2x120W výkon na 8 ohmech. Ten jsem sice neměřil, ale myslím, že "to tam asi bude", sodě dle trafa na EI jádru a jeho velikosti.

Tak tento zesák jsem koupil v roce asi 2005 v P-Audiu bazaru v Praze - bez jediného škrábnutí! Tak jsem si vzpomenul na svá mladá léta, že jsem prostě neodolal a dovezl ho domů ( v té době už jsem měl doma vyšší ligu v podobě tehdá top stroje DPA 380SSE). Po zapojení do sestavy s CD/DVD Pioneer a bednami Alesis Monitor One mkII mi soadla celkem hluboko čelist. Instalace je v pokojíku asi 14m2, dobře zatlumeném a poslouchá se NFL způsobem, tedy od beden asi necelé dva metry. Na cenu aparátu jde o fantastický zvuk s bohatýám detailem a kupodivu velmi dobrým prostorem –ten by ale mohl být lepší, což si myslím je vinou onoho DVD. Resp. BYLO vinou DVD. Dnes už to není pravda – na místě DVD sedí CD přehrávač Pionerr ze stejné řady jako zesilovač A60 a zvuk se posunul o třídu výš. (raritou je mechanika CD – kovová a navís se stabilizátorem disku – disc-clamp). A nejlepší byla cen: 500 Kč (pětset korun) v místním bazaru – což považuji téměř za zázrakJ

Zvuk je fakt výborný, kabeláž je starý typ kabelu Ocos (Made in Swiss), ale dobrý a co více si lze za cenu 5500,- bez beden přát?? (Zesák 5 a CD 0,5 litru).

Rád si to občas poslechnu i dnes, když dcera vytáhne něco, co mě zaujme, tak s ní i posedím a poslechnu.

K těm bednám: jde samo sebou o Made i China. Ale v poměru cena/UH je poměr skvostný a zkustě koupit takto hrající bedny navíc s měřícím protokolem za 5 litrů v nových cenách?? Jsou to profi bedny pro odposlechy do studií – výrobcem je US firma Alesis (silný bojovník na poli zvukařské profi techniky) a tak jak píš v manuálu, tak to je i v reálu. Tvrdý bas, naprpstop bezchybné středy a výborné výšky. Mluvíme v cenách kolem 20.000Kč – tam v nových cenách moc na výběr není a radši si já osobně vyberu near filedy od renomované značky v profi řadě, než v dýze vyvedené nějaké no name čínské bedny.

Vše se dá najít na webu:

A60: [ Link ]

Alesis: [ Link ]

A zde: [ Link ]

Pioneer PD6030 (rok 1986): [ Link ]

Takže levný hifi? Proč ne?
o 09.02.2012, 20:46 | rover (WoodTech)
Otázečka: Co řeknete na Technics SE-A1000M2 + SU-C1000M2 ?
Pamatuju si to matně z testů v časákách a na Ebay jdou za celkem vysoké ceny ....
o 18.02.2012, 22:23 | rover (WoodTech)
Tak jsem nakonec pořídil Pio 656 a něco i k tomu. A ptám se do jaké míry mam řešit kabely do sestavy ?
Případně nějaký doporučení ?

foto k příspěvku  od rover (WoodTech)

o 16.12.2012, 19:42 | rover (WoodTech)
Už komplet :-)

o 16.12.2012, 19:43 | rover (WoodTech)

o 16.12.2012, 19:44 | rover (WoodTech)

o 16.12.2012, 19:44 | rover (WoodTech)

o 16.12.2012, 20:01 | Marťas1
vypadá to luxusně Jirko !
o 16.12.2012, 20:09 | MARWiN
moc pěkný bedny... copak je to za komponenty?
o 16.12.2012, 20:11 | rover (WoodTech)
Díky . Vzhledem k použitým měničům jsem velmi mile překvapen projevem. Ikdyž samo pár věcí se najde.
Jedná se o TVM
o 16.12.2012, 20:22 | ivls
bedny moc pekny - kdo ti je delal :D

je na tom aspon 16 vrstev laku, ne?

takze budu k tobe chodit poslouchat referenci? :D
o 16.12.2012, 20:30 | rover (WoodTech)
No nejsi daleko je jich tam 14 :-)
A reference , no nevím .....:-D
o 16.12.2012, 20:48 | Zdeny60
V koutě to nebude reference, ani kdyby tam stály Dynaudio Master Temptation:-) Pozice beden je z půlky zabíjí.ALe jak vidno, nelze,bohužel, asi jinak.
o 16.12.2012, 20:57 | petis
pěkný, líbí.
o 16.12.2012, 21:01 | rover (WoodTech) | Upraveno: 2012-12-16 21:01:56
No ona ani jedna není v koutě , nejbližší je metr daleko pokud nepočítám bar .-) Ale ano samozdřejmě není to ono a jinak to bohužel nejde ...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3285 sekund.