Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Kontrolka Fabia

o Navštíveno 1981x o
o 04.02.2012, 12:21 | Collin
Co tady stou kontrolkou? Vždy to na mě bliká,ale nepravidelně.. Nastartuju objeví se,někdy zase vubec.. Chlad. kapalina je do -30°C,diagnostika nic neukázala.. Napadlo mě jen čidlo.. Muže to být ještš..??

Díky..

foto k příspěvku  od Collin

o 04.02.2012, 12:26 | tappaja
Cidlo v nadobce, klasika...
Vycisteni pomuze na nejakou chvili, dela to hlavne kdyz je zima. Takze vymenit nadobku a nejlip vyplachnout a vymenit kapalinu.
o 04.02.2012, 12:32 | Collin
Slyšel jsem,že tam jsou dvě čidla.. Raději vyměnit obě? Říkáš tedy novou expanzní nádobku+ vyměnit kapalinu..
o 04.02.2012, 12:39 | tappaja
Ty kontakty jsou soucasti ty nadobky, takze se musi vymenit cela. A kdyz bych to delal, tak bych udelal pruplach motoru a dal novou kapalinu. Mela by se menit jednou za dva roky, ale neznam nikoho, kdo by to delal :o)
Po tolika cyklech uz ta kapalina nebude co bejvavala...
o 04.02.2012, 12:40 | fredy
nebo si jen zkontroluj jestli je opravdu dost kapaliny v expanzce, na mě to taky řvalo a dolil jsem trochu vody a byl klid :) jinak je potřeba vyměnit tu expanzku kvůli tomu čidlu
o 04.02.2012, 12:49 | Collin
Vody je tam dost.. To bylo první co jsem dělal.. Kontrolu hladiny,pak sem měřil do kolika °C je,a nakonec diagnostika.. :-) Tak v pondělí zajedu pro novou nádobku + nová kapalina.. :-) Děkuji.. ;-)
o 05.02.2012, 12:35 | Alííí
Taky mi to v RS obcas zahlasi... Poprve jsem se lekl, ale 2x za půl roku to preziju.
Ale zajimavy je takovy divny tahlo nebo tlacitko pod ovladacem na svetla - u toho malyho kasliku (foto ted nenahodim, jedu z telefonu) - vi nekdo k cemu to je? Je tam myslim jen ON,OFF.
o 05.02.2012, 12:49 | tappaja
Aliii: Chlazeni ty prihradky, je to takovy soupatko.

BTW, kde najdu nabidku vaseho bazaru?
o 05.02.2012, 13:02 | Collin
Chlazená bývá jen přihrádka spolujezdce ne? A to nemá určitě ovládání pod světlama..
o 05.02.2012, 13:11 | Alííí
tapp: Jj, soupatko. Fakt chlazeni? To cumim. V bazaru uz nejsem, a ty stoceny auta z Francie uz ani nedoporucuju. Misto prodeje omlazenejch taxiku ted prodavam bazeny, zastreseni, virivky, atd. :-)
o 05.02.2012, 13:43 | tappaja

foto k příspěvku  od tappaja

o 05.02.2012, 14:00 | mr.brain
tapp: kdes přišel na to, že se mění chladící kapalina a ještě ve Fabii po dvou letech? Jestli se nepletu, tak VW používá normu G12 resp. u nových G12+ kde je interval výměny 5 let a obojí je zaměnitelné. VW normy TL774F a TL774D...

Ta doba kdy se kapalina měnila po dvou až třech letech tak platí pro Fridex G48 a odvozeniny s normou VW TL 774C, která má většinou modrou,zelenou anebo modrozelenou barvu. Ty G12 a G12 jsou růžové anebo nějak fluorescenční (např. Ford a Renault jí má barevně jinou).
o 05.02.2012, 14:07 | Nismo.Power
barva je jen na rozpoznání.... je to obarvený na růžovo (G12) aby to bylo poznat pro tupce...... každej výrobce má jinou barvu vpodstatě :)

interval výměny nezájem, stejně většina lidí to tam má mnoooohem dýl stejně jako rozvody ;-)

ad hláška tak vyměnit nádobku celou....
o 05.02.2012, 14:21 | Collin
Tak to ani nevím,že tam něco takového je..
o 05.02.2012, 15:29 | tappaja
Jo mas pravdu
G11 tři roky
G12 pěl let

ale stejne to nikdo nedela:o)

stejne jako brzdovka, co dva roky komplet vymena.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2065 sekund.