Tak něco nového:
auto v linku je už prodáno :-)
ALe napsal mi majitel (nyní jezdí v nové Laguně Coupé), že to nemělo chybu-hlavně motor je dynamický, pružný a má relativně slušnou spotřebu (normál jízdy 10, město 12-15).
Takže hledám dál...
A ať nezakládám zase nové vlákno - v sobotu jsem podrobil inspekci tento vůz:
[ Link ] Jel jsem se na něj podívat, jestli bych nevyměnil své firemní Legacy 2,0R (mám ho přeci jen dlouho - skoro 3 roky).
Kdyby měl někdo zájem - tak mé postřehy:
stav: 1A - 99,99% (ta 0,01% je asi 5cm dlouhá odřenina hrany na plastovém spodku zadního nárazníku, našel jsem ji náhodou asi až po 1/4 hodině:-)) Jinak nic - ani důlek, ani škrábaneček, prostě super.
Motor nebyl pry natočen předchozí 3 dny a v sobotu bylo -15°C v Pardubicích. Na drb. Zvuk parádní.
Výbava:
maximální - viz popis, vychytávka je elktricky zvedané 5. dveře!
Xenony, denní svícení, ALU kola, letní penu (náhradní ALU jsou v ceně, ale bez zimáků, ty si vzal údajně majitel na CR-V). Tempomat a výhřev a no, 6kvalt, v kufru SW, navigace... Duál klima. Prostě max. aspoň pro mě.
Interier jako nový,jen ta světlá kůže na sedadle řidiče nese přeci jen nádech jiného odstínu.Ale to by šlo jistě vyčists do původní.
Posez: Tak zde první zádrhel: auto je zvenku daleko robustnější, než mé Legacy (2006).ALe uvnitř je místa daleko a výrazně méně, hlavne vzdasu, protože jednak nelze zasunout nohy pod přední sedadlo a jednak, přední sedáky jsou robustní a tudíž hluboké = málo msíta - ba přímo žalostně málo místa vzadu. Vše umocněno ještě tím, že nástup je opravud dozadu obtížný, protože dbeře jsou prostě pro trpaslíky, nebo droboučké ženušky, co mají 3 nožičku (rozuměnj - nemají 8 a větší šuflata). Hlava se dotýká téměř střechy. ALe sedačka je vysoce pohodlná! Leč to místo...
Kufřík parádní - tak na diplommatku a pár kreditek. Na kočár či větší nálož na dovolenou - no, Legacy je natom zase výrazně lépe, i když jeho kudr je mělší - logicky- kvli pohonu, ale zato delší a i širší. zato provedení je luxusní - na rozdíl například od Mondea, které je přímo žalostně odfláknuté, tak jako soukmenovec Mazda 6.
Jízda:
nejprve jel prodejce (je to dealer Hondy), pak já, takže motor jsem měl už zahřžátý. Do dejme tomu 2,5 tisíc je to guma. Nic moc se neděj )opět zde Legacy táhné lépe a to je pouze 5ti kvalt). Nad 3tisíce už to začíná ožívat a dá se jet i na 6 celkem slušně bez námahy, na spotřebu. Nad 4.5 tisíce to jede hodně parádně, taky parádní je údaj ekonoměru - tyhle hodnoty znám ze 3litru Legacy, o kterém se tvrdí, že je to užraný motor (já o tom mám jiné mínění). No nic - ve vysokém spektru to táhne fakt parádně, 200 koní je znát. Ale je taky dobře slyšet. Víc, než bych čekal. Takže další mínus- i když, jak pro koho, někdo motory rád. Já tak chvíli a pak radši klid. Dost slyšet je šum větru - jel jsem nejvíc asi 120, nebyl jsem na dálnici. Kick dowm na 3 je celkem dobrý, ale musí být roztočeno- min. 3500rpm. Jinak vlažný normál. Vše svědčí o tom, že tento motor chce být ve vyššíc poloze, má li jet svižne. Ostatbně, oni japonci asi všichni.
Sedačka topí, ale nějak málo, je to kůže, byla zma, to je pravda, ale můj Legacy 3,0r v kůži topí za chviličku a daleko více! Řízení je sotré. A to mám rád. Brzdy taky, i když Legacy je má sotřejší (2,R, na ropzdíl od 3,0R, kde msuím víc dupat).
Radio jsem neslyšel, nebylo nakodované, protože byla před týdnem vybitá baterie a nikod ho nenakodoval. Aspoň mě nerušilo. ŠKoda, že jsem neviděl, jak funguje navigace.
Na hrbech to jede dobře, nic neklepe, rázy ale sylšet josu dost patrně, což je asi dnes taky všude. Zde opět - paradoxně - legacy o fous lepší,ne o moc, ale je. U 3,0R naopka, to je kostitřas:-)
A spotřeba??? Málem jsem vypadnul z wokna! 17,5!! To nemám fakt ani na slovutně užraném Legacy ani teď v mrazech při stejném režimu jízdy - opravda- jezdím sám, max. ve dvou, nyní jsem byli ve 3-já, prodejce a moje druhá drahá polovička.
Vím, že to nelze brát 100%, ale i tak-jistý otazník zde je. Já jsem si však jist, že v "mých" rukou by to šlo pod 9 zcela jasně, jen tomu dát čas.
Dojíždíme. Dojem z motoru je příznivý, ale dojem z auta jako celku je rozpačitý. Čekal jsem více místa a jetě jedna věc, pro mě dost podstatná - je provedení. Vše super, interier super, kufr, motor atd... jen se člověk nesmí dívat do podběhů. Tam, kde jsem kritizoval Mazdu 6 za hadr v andkolí - zde není nic!!! mimo uzoučký pásek plastu a to tak nešikovně, že celý vnitřní lem blatníku je zcela nechráněn a je vidět plechy!!! Byť sjou nastříkané nějakou černou hmotou, tohle si Honda jistě nezaslouží! A ten kousek plastu před zadním kolem (směrem k prahu) to tedy fakt nechápu, co tím chtěl kostrukjté vyjádřit:-) Vedle stojcí druhý AKord to měl to samé, takže standard.
Po cenovém dohadování o protiúčtu odjíždím, rokumeme celou cestu až domů (tedy skoro až domů, protože jsme se stavili o kolegy hifisty poslechnout si něco neskutečného - Tannoy Westminster Royal SE azesilovač Šroll - o tom jsme diskutovali pak až domů:-), ale výměna se konat nebude.
Mám obavu, že fakt za Legacy není dnes rovnocenná náhrada, nechci li 530i kombi. Prostorem, provedením, jízdníémi vlastnostmi, spolehlivostí... Jen věk je užna dyzajnu vidět, i když mě se i tak líbí. Honda je přeci jen novější. Takže zůstávám u souhvězdí.
Jen přemýšlím, jestli se nevykašlu na shánění náhrady za 3,0R. Když mi to Infinity prodali :-)