Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Diplomka = nuda

o Navštíveno 3599x o
o 02.02.2012, 15:11 | M.a.R.i | Upraveno: 2012-02-02 15:13:09
Vím, že je to neverending story, ale i tak mi to nedá :).
Je tu někdo, kdo se taky babrá s diplomkou nebo bakalářkou?
Už mám dva roky hotový všechny zkoušky a DP pořád oddaluju. Pořád mě to stresuje a jsem provinilej, tak jsem si řekl, že letos v dubnu odevzdám...
Vyřadil jsem podnikání jako primární zdroj příjmu a našel si práci, od 17. jsem nastoupil. V práci nedělám nic a jenom jsem na netu, ale stejně se k tomu pořád nemůžu dokopat. Raději čumím do blba nebo nesmyslně 10x za minutu aktualizuju fórum, abych kouknul kdo co napíše.
Škola mě nikdy nebavila snad kromě matiky. Nejhorší bylo pro mě učení, ale naštěstí jsem se nikdy skoro neučil. Kromě učení před zkouškama na VŠ, ale to mi většinou zabralo 1den a 1noc před zkouškou.
Přitom dělám jihočeskou, tak to není žádná extra třída, ale stejně je to pro mě hroznej problém, neco smolit na papír. Nikdy jsem nedělal slohy, referáty, seminárky a podobný blbosti.
Navíc jsem si zvolil totálně blbý téma, tak mě to odrazuje víc a víc :D.
Pomalu už přemejšlím, že si zajdu ke psychoušovi, jestli nemám nějakej vnitřní blok, tak doufám, že na tom nejsem sám :D

Sorry za čárky a stylizaci, nějak nemám sílu to po sobě číst :D

o 02.02.2012, 15:17 | tykeev
no, zaměstnávat bych tě nechtěl :-)
o 02.02.2012, 15:21 | Lucni.konik
se do toho doprdele pořádně zakousni a makej to udělat ne? Kuja.
o 02.02.2012, 15:24 | M.a.R.i
tykeev:
Pracovitej jsem dost :). Ale zatím se zaučuju a čekám na další školení příští týden. Všechnu práci mám hotovou.
Lucni.konik: Díky! Přesně to jsem potřeboval :D.
o 02.02.2012, 15:25 | M.a.R.i
P.S.: Odevzdat jsem jí chtěl už 3x, ale řekl jsem si, že tenhle duben už fakt musím :D.
o 02.02.2012, 15:46 | Diner
Tak nepis kraviny na forum, ale do DP. To, ze se to nechce delat je problem tak 95% lidi (5% to mozna bavi a naplnuje). Pokud to kvuli tomu prodluzujes uz dva roky, tak si sam naliskej a bez to napsat:-) Pokud mas o cem, za par tydnu to mas s prehledem hotovy.
o 02.02.2012, 16:02 | CervinVega
domluv se s vedoucim nebo oponentem, at ti napise terminy, kdy mu budes ukazovat "progres" diplomky... sice budes asi vypadat trochu "nesvepravne", ale donuti te to neco delat...
o 02.02.2012, 16:12 | Pajk
Hochu, já Ti úplně rozumím... BP, DP atd. jsou na vysoké škole to nejhorší. Kvůli tomu stojí studium oddálit. :D
o 02.02.2012, 16:19 | Mr.Scully
Taky myslím, že potřebuješ slyšet nějaké termíny, které prostě budeš nucený dodržet. Já mám kolikrát úkol, ze kterého rostu, který mě naprosto neskutečně nebaví a místo toho surfuju někde na fóru o fotografování, ale když se přiblíží termín, tak se kousnu a prostě to udělám, nedá se nic dělat. Chybí ti zodpovědnost :-)
o 02.02.2012, 16:31 | Honza2.016v | Upraveno: 2012-02-02 16:33:59
když sem viděl některý diplomky z VŠ ať už na mgr, nebo bc, většinou sem se pozastavoval na tím co to je vůbec za téma, jak to někdo může odevzdat jako diplomku.. a ještě mít nějakej vš titul...

sám mám jenom dis, ale moje diplomka alespoň o něčem byla a trávil sem nad ní poctivejchm 8 měsíců ( od září do dubna 10hod po 4dny v tejdnu modelování komponent, pátky konzultace a psaní nějaký tý omáčky a rešerše něčeho co by se tam mohlo hodit..) nakonec dp měla 80 stran ale alespoň měla úroveň..

hlavně mě to i bavilo a nyní mě to živ...

termíny sem pevný neměl, ale u většiny "expertů" co jsme viděl jsou a budou třeba... jinak nic neudělaj..
o 02.02.2012, 17:18 | Ravo
Pomůžou ty termíny, vedoucí diplomky je na to ideální.
Pak taky pomůže "drobení" úkolů na menší podproblémy.
např. napsat diplomku = udělat kostru (obsah), ten pak patřičně rozvětvit a nakonec ty konce větví naplnit krátkými texty (listy).
Prvotní problém který se zdál obrovský a neřešitelný (a kvůli kterému podvědomě utíkáš a hledáš zástupný činnosti - já například pořád uklízel a umýval nádobí :) se nakonec rozpadne na hromádku malých problémečků, který dáš levou zadní.

Takže rozumního vedoucího diplomky, domluvit si s ním pravidelné konzultace a držet se těchto doporučení a uvidíš jak to půjde...
o 02.02.2012, 17:36 | HIGHTOWER
Potřeboval bys nějaký pevný termín, do kdy odevzdat, to by tě snad nakoplo a pokud ani to ne, jsi ztracený případ :-D

Mě termín odevzdání apod. krásně nakopne, do té doby na to taky nějak peču, ale když už je fakt poslední možnost, zakousnu se a jedu třeba celý víkend v kuse apod. Dokud si to můžeš stále odkládat, budeš to stále využívat, kulový!

Prostě ti dáváme na AHC termín do toho datumu v dubnu 2012 a pokud to nebude, dostaneš BAN :-D Dobrá motivace ne? :-D
o 02.02.2012, 19:13 | JA
no já tě nakopnu...pomáhám manželce s bakalářkou(je po operaci oka a má hoňku ze zkouškama) a zmákneme to.Půlka už je.Všechny zkoušky udělala napoprvé.A teď to hlavní...chodí do práce a je ročník 64 :-))
tak koukej makat :-)))))
o 02.02.2012, 20:15 | Luke_288
a to jako na jihočeský jde, že máš v podstatě ukončenej studijní blok a oddaluješ si diplomku a státnice jak se ti chce?
jinak nechápu to, já školu nesnášel, at už střední, tak i vysokou, tzn jsem dělal všechno pro to, abych se z tý pakárny co nejrychlejc dostal
o 02.02.2012, 20:19 | LukeFab
je to sice pakárna,ale kdo by nechtěl mít třeba teď 14 dní volna?
o 02.02.2012, 20:20 | Darker
Jsem na tom hodne podobne, uz dva mesice se k tomu snazim dokopat a mam teprve tak nejak hotovou "praktickou" cast :-D
o 02.02.2012, 21:17 | X-sat (M)
zadej klíčová slova tvého tématu a inspiruje se...

[ Link ]
o 02.02.2012, 21:22 | HIGHTOWER
X-sat: No hlavně aby s tím jeho nemakáním a nedokopáním se k psaní něco neobšlehl :-D
o 02.02.2012, 21:30 | bobmasitr
Vešku studuju jsem ve třetáku, zkoušky dávám za jedna, bakalářku noo už začnu psát pořádně. Dělám 5 let 10hodin denně :D na zkoušky se učím v noci. Prostě někdy to dát musíš no. Na přednášky se snažím chodit poctivě. Ono když budeš mít materiál jako podklad z čeho čerpat, tak když sedneš za 14 dní to budeš mít. Ale napřed si oběhej a poscháněj literaturu. Pak si odpoj internet :D :D :D a piš a piš
o 02.02.2012, 21:33 | Midnite
jsou i firmy, které to za tebe napíší, ale je pravdou, že cena je trochu vyšší :D
o 02.02.2012, 21:45 | Cenda
Midite> dělal jsem předloni oponenta takovýmu expertovi ... letěl jak namydlenej blesk, kluk jeden ušatá :-)))

nejen, že práce stála za hovno (přesně jsem věděl, dle těch blbostí, která firma mu ji zpracovala), ale boreček byl ještě línej si vůbec nastudovat základní věci, které v té práci "řešil". Stačilo pár dotazů...
o 02.02.2012, 22:25 | M.a.R.i
Četl jsem to letem světem a navíc jsem trošku ovíněnej. Ale ty termíny vidím jako hodně dobrej nápad, v pondělí se sejdu s vedoucím práce, tak mu to zkusím navrhnout. jenže další můj problém je, že můj vedoucí je strašnej flegmouš, řekl bych něco podobnýho jako já :).

Jinak zkoušky jsem udělal,ale stále jsem student kvůli zdravotce a sociálce, stačí mít zapsanej do každýho semestru nějakej zápočet z diplomky. Nejspíš by to šlo ještě oddálit třeba o rok ale to se mi nechce. Do práce jsem nastoupil taky kvůli tomu, že když budu mít titul, tak dostanu přidáno, tak jsem si to vzal jako takovou motivaci.
Jsem si jistej, že mi škola moc v budoucnosti nepomůže, ale chci jí dokončit pro sebe, pro svůj dobrej pocit.

X-sat: Díky za tip, to se hodí :), i když software proti plagiátorství je sviňa :D.

Prostě mám totálně ujetý téma. Studuju Zemědělskou fakultu, neboť v tý době, kdy jsem začínal ekonomka ještě na jihočeský nebyla, i když budu mít diplom z ekonomie. Do toho jsem si vybral diplomku na katedře aplikované matematiky a informatiky. A je to takový zkloubení zemědělství, matematiky, informatiky, ekonomiky a statistiky :).
o 02.02.2012, 22:26 | M.a.R.i
... A ten BAN je ještě větší motivace :D:D. Slibuju, že se zítra alespoň do 10:00 nepřihlásím a budu pilně bádat a studovat.
o 02.02.2012, 22:31 | Only_One | Upraveno: 2012-02-02 22:31:56
to co zde zminuješ vypadá skoro jako takzvaná "prokrastinace" je posuzovaná jako "nemoc" a celkem obvyklý jev u mnoha lidí a především studentů. Někdo se s tím vyrovná sám a jiný potřebuje pomoc od druhých někdy i lékařskou
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]

takže duležité odhodlat se, doporučil bych, aby jsi měl u sebe někoho kdo tě v tom bude šikovně podporovat. Tj. přítelka, dodiče a šikovně tě posouvat k řešení a pak uř to pujde samo. Tak hodně štěstí kámo a doufám že do v dubnu fakt odevzdáš!
o 02.02.2012, 22:35 | cuir
posli mi tema jake mas a ja ti to napisu :D :D
o 02.02.2012, 22:37 | M.a.R.i
Hustý :), jsem říkal, že to není normální a jsem nemocnej :). Teď ještě sehnat na to papír od doktora a třeba mi diplomku odpustí :). Co jsem koukal na 1.odkaz tak je to přesně můj popis :)
o 03.02.2012, 11:04 | Midnite
Cenda: dost mých známých to tak udělalo a dostali 1. Jde o to, že musíš najít normální firmu a hlavně si to téma nastudovat. Je jasné když je někdo debil, tak to prostě neobhájí...
o 27.04.2012, 23:51 | mr.brain
Nedá mi to a zeptám, napsal jsi to? Protože já když jsem si si tohle četl (v únoru) vůbec se mi do toho nechtělo... No, dopadlo to tak, že jsem pak prostě sednul a napsal jsem to :) A největší sranda je ta, že to vypadá na další pokračováno v tom co jsem dělal teď :-D
o 28.04.2012, 12:52 | M.a.R.i
Napsal :). V nedeli kouknu na gramatiku a v pondeli odevzdm. Nakonec to docela slo. Vypada to, ze budu mit i odbornej clanek, jestli bude oponentura ok? Si delal bakalarku a sel si dal?
o 28.04.2012, 13:02 | mr.brain
Diplomku a chtěl bych na Ph.D :)
o 28.04.2012, 13:11 | M.a.R.i
Pekne :). Chces zustat ve skolstvi?
o 28.04.2012, 13:15 | mr.brain
No vzhledem k tomu co jsem do ted delal (kvalita, potraviny, maso), tak v ramci toho doktoratu to tak vypada, po 4 letech uvidim, ale dlouhodobe asi ne, i kdyz na ty katedre to docela funguje :)
o 29.04.2012, 18:37 | M.a.R.i
Nechodil si nahodou taky na zemedelku?
o 11.06.2012, 16:42 | M.a.R.i
Tak to trošku zaktualizuju :). Koncem dubna jsem odevzdal DP. Ale stejně jsem na ní makal poslední týden před odevzdáním, jinak jsem na to dost pekl :). Nakonec to dopadlo nad rámec očekávání a řekl bych, že má dobrou úroveň. Jako oponenta jsem měl jednu z největších kapacit v oboru a dostal jsem za dva. Ale přiznám, že byl na mě hodnej až moc. Takže obhajoby DP se nebojím.
Akorát teď mám stejnej problém s učením na státnice jako předtím s DP. Státnice dělám 20.6 a začínám se jakžtakž učit dneska během práce :D.
o 14.06.2012, 15:01 | hanx
Já mám 19.6., učim se třetí den a vypadám stejně jako můj kocour

foto k příspěvku  od hanx

o 14.06.2012, 15:10 | M.a.R.i
:D. Učení je fakt lepší než prášky na spaní. Včera jsem přijel čilej z práce, povečeřel jsem. Ani jsem nešel cvičit,abych měl dostatek času na učení. Na chvíli jsem zavřel oči a probral se v 11 :D. To samý v práci, furt mi tu nad tím padá hlava.
Hanx: Co děláš za obor?
o 14.06.2012, 15:23 | hanx
Management firem
o 14.06.2012, 20:49 | JA
takže draku, je to doma...před manželkou klobouk dolů, no a mladej to udělal den před tím...ježíš mě bolela hlava :-)
o 14.06.2012, 20:58 | M.a.R.i
Gratuluju :). Obdivuju ze to zfoukla. Neumim si predstavit, ze bych se v jejim veku jeste dokazal ucit. Uz ted jsem hodne mimo. A to jsem rocnik 86 :)
o 14.06.2012, 21:01 | Chris
ja tiez mam cerstvo po, chvalabohu, lebo po 5 rokoch by sa mi to uz asi nechcelo
o 14.06.2012, 21:04 | mr.brain
Mari: chodím ;) 5.PP, státnice 19. :)
o 15.06.2012, 22:18 | JA
jo mladej taky u práce :-)
o 16.06.2012, 09:32 | M.a.R.i
mr.brain: ja jsem taky pp a delam to 20 :).
o 16.06.2012, 10:40 | Sleepz
Já dělám státnice a obhajobu BP 26.6. a učit se mi teda fakt nechce :D :D
o 19.06.2012, 13:35 | mr.brain
Mari, tak buď úplně v klidu :) Celá komise příjemná a snaží se poradit, i Krutina překvapil :) Hodně zdaru
o 19.06.2012, 13:42 | M.a.R.i
njn :). Už máš za sebou? Ale já umím fakt uplný ***. Takže se dneska kouknu na DP a budu se spoléhat na obhajobu.
o 19.06.2012, 13:44 | M.a.R.i
napsal by si mi kdyžtak do mejlu telefon? Bych ti brnknul. Díky
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1915 sekund.