Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > D: Aljašský Malamut

o Navštíveno 2395x o
o 01.02.2012, 19:33 | Kupinka
Zdravím...Chci si pořídit tohoto pejska a chci se zeptat, jestli s tímto plemenem máte nějaké zkušenosti. Rád si přečtu i Vaše rady názory atd...

Díky :)

o 01.02.2012, 19:49 | Verano | Upraveno: 2012-02-01 19:49:45
trochu se vetřu, rady názory sibiřský husky :)
o 01.02.2012, 20:01 | Kupinka
JJ není problém :) rád si přečtu i o něm...Hlavně bych chtěl vědět, kolik toho, takový hafani prožerou za měsíc. To jsem nikde nenašel!!!
o 01.02.2012, 20:02 | choze
Jsou to psi k neutahani, je potreba se jim venovat.
Potrebuji dost mista pro pohyb.
o 01.02.2012, 21:26 | Proffesor_W
MiraF je chovatel, zkus mu napsat
o 01.02.2012, 21:47 | swep
meli sme bernskeho salasnickeho, horskeho pyrenejskeho a ted mame slovenskeho cuvace, jsou to velka plemena stejne jako malamut a husky, potrebuji dost pohybu, jinak tloustnou a taky se jim zkracuji slachy, na stari pak maji problemy s nohama. Kamarad od meho tatika ma malamuta uz nekolik let, je to bezproblemovy pes, ten jeho trochu trpi natekaji mu nohy. Je to hodne relativni co se techle plemen tyka, cetl jsem informace o tech psech co jsem mel a realita byla nakonec jina. Nekteri jsou mirumilovni a jini jsou agresivni, tezce zvladnutelni. Hodne to je zalozeno na geneticke informaci, ktera presla z rodicu. Rozdil mezi psem s prukazem puvodu a psy bez prukazu puvodu je hlavne v cene, pak taky se jedna o shodu specialnich rysu, ktere musi dana rasa vykazovat - zbarveni srsti, tvar hlavy, usi, oci, tvar nohou, celkova stavba tela.. bernskeho a pyrenejskeho jsme meli s PP a oba trpeli na nezhoubne nadory, podstoupili nezavisle na sobe minimalne 2 - 3 operace nadoru, meli sme je soucasne s rozdilem 1,5 roku. Pyrenejsky dokonce trpel na epilepsii, takze pravidelne cca 8 let 2x denne tabletky. + spousta velmi nakladnych vysetreni.
Ted mame cuvace druhym rokem, je bez PP a zatim vse OK. Obecne se da hodne vycist z literatury, je toho mraky, ale v realu se ti psi chovaji uplne jinak. Staci aby meli nejakou spatnou vzpominku z chovne stanice, nebo jiny neprijemny zazitek z mladeho veku, a cely zivot pak muze byt neduverivy, bojacny, asi se to da treninkem odbourat, ale opravdu musi mit clovek cas se tomu zvireti venovat.
Co se tyka zradla, tak granulovana strava stoji pro tyhle velka plemena kolem 5-7 stovek 15kg pytel, a vydrzi to tak mesic cca. Zalezi na vaze psa. Malamut je hodne velke plemeno, takze tam bych to videl tak kazdy mesic tech 7 stovek na zradle + konzervy a dalsi doplny stravy.
Do bytu to ale rozhodne nedoporucuju, tohle jsou psi na dvorek.
o 02.02.2012, 09:54 | Harryp
Kupinka: Pokud už z počátku uvažuješ nad tím kolik pes sežere (peněžně), tak zapomeň na psa! Navíc můžeš mít 15kg pytel za 400 - 2000.-, lidé dávají "levné" a pak zaplatí mnoho peněz na vitamínech/lécích - případně léčbě jenom proto, že psovi nedali co potřebuje (toto se samozřejmě mění v průběhu života!)

V prvé řadě popřemýšlej (a je celkem jedno o jakou jde rasu), kolik na něj budeš mít času/prostoru atp.

Někde jsem četl, že u větších plemen by se mělo počítat v průměru 2-3 tisíce měsíčně.
o 02.02.2012, 10:00 | nome | Upraveno: 2012-02-02 10:02:48
Vzdalena prizen ma obe plemena, jezdi s nima zavody psich sprezeni

no musim trošku swepovi oponovat ani husky ani malamut nejsou pejsci na dvorek ale minimalne na poradnou zahradu. Do bytu o necem takovem vubec neuvazujte

Obe tyhle plemena potrebujou hodne pohybu a hodne neznamena 2x dene 1km prochazka ale idelane je protahnout par kilaku s kolem nebo na bezkach.

pokud ti psi nemaji pohyb tak nehorazne tloustnou a trpi ruznejma chorobama. Viz sousedovic husky kterej ve 2 letech vypadal jak bile vetnamske prase a ne jak pes.

dalsi vec, pokud se tito psi hejbou tak potrebujou kvalitni stravu idealne granule + maso a ne 20kg pytel hnusogranuli z tesca za 500Kč

Idealne se skutecne pobavit na chovne stanici.
o 02.02.2012, 11:37 | Kallin
nome naprostej souhlas jen bych upřesnil. tohle ani velká zahrada nesparví je to jeho teritorium a psi se pak stejně válej a čekaj co bude. procházka kilák pro větší plemena nic není. a zvlášt tyhle neutaháš ani 15km procházkou:-)
o 02.02.2012, 12:50 | swep
nome, je to tak jak rikas, je otazka co si clovek predstavi pod pojmem dvorek. Nas dvorek ma cca 20x20 metru a je spojen s humnem cca 50x40 metru. A je fakt, ze vetsinu dne pes spi a ceka co bude

btw granule za 2 tisice nejsou vhodne pro kazdodenni stravu, jsou hodne bohate na ziviny, ktere ten pes pri beznem provozu ani neumi vyuzit. Drahym krmivem se krmi napriklad po operacich, nebo pri jinych potizich. Fakt to zalezi na jaky ucel se pes porizuje, kde bude, a celkove to je strasne individualni. Hlavne je dulezite si uvedomit, ze takovy pes zije prumerne 12 let a celou dobu je potreba o nej pecovat
o 02.02.2012, 14:53 | macomb | Upraveno: 2012-02-02 14:54:18
Pokud by jsi chtěl něco podobného, ale menšího, tak Shiba inu ;)
[ Link ]
[ Link ]
o 02.02.2012, 16:20 | Kupinka
No s tím žrádlem pro psa problém nemám :) Asi jsem to špatně napsal, chtěl jsem vědět, jako kolik toho sežere tak na den, čili, jak se krmí větší Plemena, jestli je to podobné, jako u menších z rozdílem jiné dávky samozřejmě. A co se týče těch granulí, tak kupuju především Canin Royal... A v životě bych nekupoval žrádlo z Tesca :) to se mi stalo asi 1x, že jsme zapomněli a jeli jsme na víkend na zahradu, tak jsme koupily nějaké Pedigree bo co :D...
o 02.02.2012, 22:21 | ABERTO
Mám dva středoasijské pastevce a lepší psiska jsem nikdy neměl :-)
o 03.02.2012, 13:25 | Harryp
Aberto: A jsou to fakt psi nebo nějací šikmoočkové co máš na "robotu" ? :-)
o 03.02.2012, 13:27 | ABERTO
Harryp : jasně, přes den makaj na tržnici, přes noc je posílám do fabriky - prostě k neutahání :)
o 04.02.2012, 00:05 | jasisoft
suhlas s NOME. Mam bordercollie a nemeckeho vlciaka. Ten borderak sa utahat neda, potrebuje neustale pohyb a kvalitnu stravu. Ked si to clovek spocita, tak granule za 10€ s tesca sa vobec neoplatia, je to len sami popol a hnus a pes s toho len serie a nic ine. Ked kupim kvalitu ako ontario, acana, hills a pod tak mam sice 10kg za 50€ a viac, ale pes potrebuje len presnu davku podla svojej vahy, tym padom granule vydrzia ovela dlhsie a cenovo je to ovela vyhodnejsie. samozrejme potom ma aj peknu srst a ziadne zdravotne problemy. a hlavne treba pohyb, vlciak uz je stary, ten uz chudak len doziva, ale borderak v lete trenuje s ovcami, pripadne ja na kole a on beha vedla mna kazdy den, pripadne s mladou pri konoch a ked uz ja nevladzem, on este dokaze cely vecer nahanat a chytat muchy. Nikdy to nepochopim ale aj ked nahodou na neho nie je cas, on si zabavu najde, minule si sam hadzal palicu a chodil si pre nu... a urcite to nie je pes do bytu, samozrejme pokial v nom len neprespi a od rana do vecera niekde vonku nebeha... kamos ma huskyho, je to podobne, ten pes musi mat stale pohyb. ci uz prsi, snezi, padaju traktory....
o 04.02.2012, 09:32 | Kupinka
Tak ten pohyb mě celkem láká :) a s tím problém nebude. Zahradu mám dost velkou, les mám kousek čili paráda. Alespoň nebudu jezdit pořád autem, jako s Yorkshirem :D A granule bych určitě nekoupil někde v tescu, jak už jsem zmíňoval výše :)
o 04.02.2012, 10:14 | HIGHTOWER
Mám 3 velké psy a kupuju jim obyč granule, 10 kg 150-200,- Kč jak kdy, už 7 let a nikdy žádný zdravotní problém ohledně stravování či nějakého nedostatku něčeho apod. Kdybych měl kupovat kvalitní granule, jsem v tom za 5.000,- měs. Jak je to v reklamě :-D mají pevná hovínka :-D Kvalitnější granule, i kdy co je kvalitnější, cena přece není nejhlavnější, jsem jim vždy kupoval tak do 1 roku, aby vývin byl bez problémů a dobře narostli :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3554 sekund.