Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > pomoc s přeinstalováním OS Vista na XP/7

o Navštíveno 966x o
o 30.01.2012, 18:58 | Pekys
potřeboval bych nakopnout, jak přeinstalovat Visty na XP. Mám tu origo CD XP home, v notasu byly Visty a mám tu neorigo, ale funkční cd W7.

původně mělo jít jen o rutinu, ale zvrtlo se to.

Takže W7 byly jako první, boot, odstranit a vytvořit oddíly - při rozbalování to hlásilo chybu že nemá nějakej soubor a konec. Tak přišli na řadu XP a problém.

XP: boot v pohodě, ale pak hlásí že nevidí žádný disky. Ten tam samo je, už jsem zkoušel i NTFS i FAT32, pořád ho ale nevidí. Takže to vidim asi na ovladače disku. Při načítání nabízí instalování SCSI ovladačů, ale ty jdou načíst jen z diskety. Tu to samo nemá. Tak jak je tam dostat? Nebo jak to přesvědčit, že tam ten disk prostě je?

V Biosu ovladač změnit nejde. Bios je asi z dob krále klacka, a kromě času a bootu tam nic moc nastavit nejde.

Je mi jedno co tam dostanu za systém, hlavně aby to fungovalo. Je to pro skorotchýni a Visty který tam měla byly už tak zaflákaný, že jakákoliv operace byla na kafe a cigárko.

předem dík, už nějak nevim co s tim.

o 30.01.2012, 19:21 | maresk
jestli v biosu není volba u řadiče disků AHCI/IDE, tak Ti v případě XP nezbývá nic jiného, než např. pomocí nLite vytvořit instalační CD XPček s integrovaným ovladačem SATA řadiče :-(

Jinak jak budeš mít chvíli, ozvi se mi na ICQ 64579458 nebo na telefon 776 874 298, bydlím taky na 9ce (Hloubětín), tak se můžu stavit a pomoct Ti s tím :-)
o 30.01.2012, 19:36 | Pekys
v biosu právě volba není, ach jo, vypadá to komplikovanějš, než jsem si myslel :) Já věděl že do ntb se nemám hrabat :)

Zejtra zkusim ještě origo W7, nevim v čem může být u 7 problém, ale možná s tím samým, akorát to píše chybu 0x.......

dík za nabídku, až bude nejhůř, tak se ozvu. Jsem ze Kbel, ale klidně bych s tím krámem přijel.

když někde splaším Visty, tak si asi moc nepomůžu, že jo?
o 30.01.2012, 23:14 | maresk
Vistama si fakt nepomůžeš :-(

co Ti přesně Ty 7čky hlásí za chybu ?

Jinak zkus profouknout mechaniku (opatrně) tlakovým vzduchem, nedávno jsem tak zprovoznil kamarádovi LG vypalku v jednom HP Compaq notesu :-)
o 31.01.2012, 13:00 | Crimson
hele ony ty notasy maj většinou skrytej oddíl a na něm image, u Aceru se to vyvolává během loga Alt + F10

nemáš tam něco obdobného ? pokud jsi to už vše nezrušil..
pak se ti to tam navalí a máš stav jako bys to koupil

včera jsem tímto způsobem dělal jednu mrchu
o 31.01.2012, 22:41 | Pekys
jo, skrytej oddíl tam je, na ten jsem radši nešahal. Má 1,5GB a tak nějak si taky myslim, že by tam něco mohlo být :)

Tohle je Toshiba A200.

při bootu se nabízí jen F2 bios, F12 boot priority (CD, HDD). Jdu zkusit ten alt+f10

Jinak W7 píšou chybu: nelze instalova požadované soubory...... 0x80070017
o 31.01.2012, 22:44 | Pekys
tak alt+f10 nic, jdu googlit.
o 31.01.2012, 23:03 | Pekys
tak by to mělo být F8 při bootu, ale to mi nefunguje. Partition tam je, nastavená jako aktivní, ale prostě při bootu přes F8 se vůbec nic nedeje. kua.
o 31.01.2012, 23:26 | Pekys
tak jsem našel i příručku, a při bootu tam píšou jen o F8, ale bohužel, ať držim, mačkám, tak nic, klasicky naběhne na hlášku ze BOOTMGR is missing, press ctrl+alt+del restart

další možnost, sehnat to jejich cd pro obnovu.
o 31.01.2012, 23:35 | clown
u Toshiby oddil nehledej .. :) Ta to miva na disku D, Recovery slozka. To to neni mrdka ACER :)
tady bude jen WinVista Recovery, ktery si zabil.

Doporucuji, sezen si install CD Win7, ne nejakou zmrseninu. Pripadne si pujc nekde USB Floppynu a dej XP ovladac po startu instalace .. F6 Pridat SCSI radic. Nebo to origo install vem pres Nlite a narvi do nej ovladac. :)
o 31.01.2012, 23:44 | Pekys
Clown: ale on tam ten oddil je :) Ja ho tam vidim, i na něm je asi 200MB čehosi. Je to sice malo, ale treba by mu to k zivotu mohlo stacit.

Je fakt ze C: D: jsem sloucil, ty jsou cisty.

jdu prozkoumat ten Nlite, zatim ani nevim co to je :)

zítra pokračování :)
všem díky!
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3948 sekund.