Navštíveno 966x

30.01.2012, 18:58 |
Pekys potřeboval bych nakopnout, jak přeinstalovat Visty na XP. Mám tu origo CD XP home, v notasu byly Visty a mám tu neorigo, ale funkční cd W7.
původně mělo jít jen o rutinu, ale zvrtlo se to.
Takže W7 byly jako první, boot, odstranit a vytvořit oddíly - při rozbalování to hlásilo chybu že nemá nějakej soubor a konec. Tak přišli na řadu XP a problém.
XP: boot v pohodě, ale pak hlásí že nevidí žádný disky. Ten tam samo je, už jsem zkoušel i NTFS i FAT32, pořád ho ale nevidí. Takže to vidim asi na ovladače disku. Při načítání nabízí instalování SCSI ovladačů, ale ty jdou načíst jen z diskety. Tu to samo nemá. Tak jak je tam dostat? Nebo jak to přesvědčit, že tam ten disk prostě je?
V Biosu ovladač změnit nejde. Bios je asi z dob krále klacka, a kromě času a bootu tam nic moc nastavit nejde.
Je mi jedno co tam dostanu za systém, hlavně aby to fungovalo. Je to pro skorotchýni a Visty který tam měla byly už tak zaflákaný, že jakákoliv operace byla na kafe a cigárko.
předem dík, už nějak nevim co s tim.
jestli v biosu není volba u řadiče disků AHCI/IDE, tak Ti v případě XP nezbývá nic jiného, než např. pomocí nLite vytvořit instalační CD XPček s integrovaným ovladačem SATA řadiče :-(
Jinak jak budeš mít chvíli, ozvi se mi na ICQ 64579458 nebo na telefon 776 874 298, bydlím taky na 9ce (Hloubětín), tak se můžu stavit a pomoct Ti s tím :-)

30.01.2012, 19:36 |
Pekys v biosu právě volba není, ach jo, vypadá to komplikovanějš, než jsem si myslel :) Já věděl že do ntb se nemám hrabat :)
Zejtra zkusim ještě origo W7, nevim v čem může být u 7 problém, ale možná s tím samým, akorát to píše chybu 0x.......
dík za nabídku, až bude nejhůř, tak se ozvu. Jsem ze Kbel, ale klidně bych s tím krámem přijel.
když někde splaším Visty, tak si asi moc nepomůžu, že jo?
Vistama si fakt nepomůžeš :-(
co Ti přesně Ty 7čky hlásí za chybu ?
Jinak zkus profouknout mechaniku (opatrně) tlakovým vzduchem, nedávno jsem tak zprovoznil kamarádovi LG vypalku v jednom HP Compaq notesu :-)
hele ony ty notasy maj většinou skrytej oddíl a na něm image, u Aceru se to vyvolává během loga Alt + F10
nemáš tam něco obdobného ? pokud jsi to už vše nezrušil..
pak se ti to tam navalí a máš stav jako bys to koupil
včera jsem tímto způsobem dělal jednu mrchu

31.01.2012, 22:41 |
Pekys jo, skrytej oddíl tam je, na ten jsem radši nešahal. Má 1,5GB a tak nějak si taky myslim, že by tam něco mohlo být :)
Tohle je Toshiba A200.
při bootu se nabízí jen F2 bios, F12 boot priority (CD, HDD). Jdu zkusit ten alt+f10
Jinak W7 píšou chybu: nelze instalova požadované soubory...... 0x80070017

31.01.2012, 22:44 |
Pekys tak alt+f10 nic, jdu googlit.

31.01.2012, 23:03 |
Pekys tak by to mělo být F8 při bootu, ale to mi nefunguje. Partition tam je, nastavená jako aktivní, ale prostě při bootu přes F8 se vůbec nic nedeje. kua.

31.01.2012, 23:26 |
Pekys tak jsem našel i příručku, a při bootu tam píšou jen o F8, ale bohužel, ať držim, mačkám, tak nic, klasicky naběhne na hlášku ze BOOTMGR is missing, press ctrl+alt+del restart
další možnost, sehnat to jejich cd pro obnovu.

31.01.2012, 23:35 |
clown u Toshiby oddil nehledej .. :) Ta to miva na disku D, Recovery slozka. To to neni mrdka ACER :)
tady bude jen WinVista Recovery, ktery si zabil.
Doporucuji, sezen si install CD Win7, ne nejakou zmrseninu. Pripadne si pujc nekde USB Floppynu a dej XP ovladac po startu instalace .. F6 Pridat SCSI radic. Nebo to origo install vem pres Nlite a narvi do nej ovladac. :)

31.01.2012, 23:44 |
Pekys Clown: ale on tam ten oddil je :) Ja ho tam vidim, i na něm je asi 200MB čehosi. Je to sice malo, ale treba by mu to k zivotu mohlo stacit.
Je fakt ze C: D: jsem sloucil, ty jsou cisty.
jdu prozkoumat ten Nlite, zatim ani nevim co to je :)
zítra pokračování :)
všem díky!