Navštíveno 1315x

Ahoj všem, tak se mi právě stala zajímavá věc. Na parkovišti mi kamion očesal skoro celej pravej bok auta a nejspíš si toho ani sám nevšiml. Já u toho nebyl, protože sem byl v obchodě, ale lidi, kterejm vezl zboží mi řekli jeho RZ, ale na vlastní oči to taky neviděli. Dohledali sme, komu kamion patří a zavolali do přepravní firmy a oni mu zavolali a on se vrátil na místo. Mezitim dorazila na místo dopravka, obhlídli to a řekli, že se nejedná o pozemní komunikaci, ale o soukromej pozemek, takže to předali místnímu oddělení PČR. Přijeli za dvě hodiny, řidič kamionu jim řekl, že moje auto neponičil, že takhle se na něm hojí spousta lidí. PČR si od nás vzala doklady a za deset minut řidiče kamionu propustila a mě přinesli doklady a řekli mi, že protokol budu mít na služebně do druhýho dne. Ptal sem se co vyšetřili??? Protože ani neporovnali vrypy na mym autě s jeho návěsem. Neřekli mi, co do toho protokolu napíšou a zmizeli. Takže já si jako zítra pudu převzít protokol, kde bude napsáno, že pro nedostatek důkazů případ odkládaj? Nebo tam bude napsáno, že já sem se vlastně pokusil o pojistnej podvod? Ať je to jak chce, tak bez přiznání řidiče kamionu sem prostě v háji a od pojišťovny samozřejmě nedostanu ani halíř. Bohužel musim podotknout, že moje havarijní pojištění se vztahuje pouze na odcizení a vandalismus, protože auto už je deset let starý, takže z toho to řešit taky nepude. Má někdo radu, jak postupovat na tý policii, když vlastně neudělali naprosto nic???

24.01.2012, 17:15 |
20bad Bylo na kamionu nebo návěsu poškození nebo stopy, které výškově a rozsahem odpovídají poškození na tvém vozidle? Pokud ano, bylo to nafoceno a s metrem? Kde se to přesně stalo?
No preju pevny nervy, urcite resit s policii a nenechat se sebou vyjebat :(
Zlaty havarijni, nevidim jedinej duvod ho nemit klidne na 20let starym aute ;)
Havárko na e39 je třicítka a víc ročně :o(
Jinak návěs byl taky deset let starej a jevil známky nesčetně kolizí. Kamion, než se vrátil na "místo činu" měl dvě hodiny čas jakejkoli důkaz zlikvidovat. Jinak samozřejmě jeho výčnělky na návěsu pohodově seděj na moje rejpance, ale jak sem řek, PČR se neobtěžovala udělat vůbec nic. Lilo jako z konve, oni si od nás vzali doklady a já čekal že začnou něco dělat, ale za pár minut sem viděl akorát jak kamion odjíždí a druhej polda šel s mejma papírama za mnou a oznámil mi, že protokol si můžu vyzvednout druhej den na jejich služebně.
ad Havarko: tak chce zkusit i jinou pojistovnu/pojistovaka... ;) Mel jsem pojistenyho i 20let staryho Landcruisera, za S8 platim ani ne pulku co rikas u Allianz, atd. ;o)
A preju pevny nervy :(

24.01.2012, 22:09 |
gizmi Nejvetsi pruser je, ze to neni dopravni nehoda, ale pojistna udalost. Proto neprijela dopravka, ktera by to zajiste setrila dobre, ale obvodak kterj vi kulove, pac resi prevazne kradeze, vloupani, odcizeni.. Preji taktez hodne stesti, protoze diky tomu ze je to na soukromem pozemku se obavam mas smolika.. :(

25.01.2012, 08:03 |
20bad i na soukromém pozemku může platit zákon o pozemních komunikacích, proto jsem se ptal kde to bylo
20bad: může, ale pokud by měli schválený dopravní řád. A potom by to vzala dopravka. Pokud to na místě vzali obvoďáci, tak buď je to šlendrián od dopravky, že to nenabrali oni a po ověření platnosti dopravního řádu (schváleného) to buď řeší jako dopr. nehodu anebo to přepošlou na obvod. Pokud to věděli již na místě, tak obvod to asi moc řešit nebude, protože v tomhle ohledu nebude tolik zkušený.
Tak to je hustý, ty jsi nic neudělal a ještě ten idiot nic nedostane ?? no tak to je hustej tenhle stát opravdu :( hlavně že tam přijel
Co, že nic nedostane, ještě se ti fízli na mě otočili s tim, že můžu vyfasovat obvinění z pokusu o pojistnej podvod! Bylo to groteskní. Nakonec do protokolu napsali, že na místě nebylo možné zjistit, zda ten návěs mě poškodil. Takže sem v pr... Pojišťovna se se mnou nebude bavit, pokud se k tomu protistrana nepřizná.
323Marty: pozor, pokud to tedy není na komunikaci, nevztahuje se na to povinné ručení a škodu by si měl vymáhat občanskoprávní cestou.