Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > rada gramodesky

o Navštíveno 1857x o
o 23.01.2012, 07:34 | filip146
určitě se tady pohynuje rada domácích hifiku. jakým způsobem nejlíp vyčistit starý LP. v domácích podmínkách

o 23.01.2012, 08:22 | Petura
že by antistatickou utěrkou?
o 23.01.2012, 09:05 | Tuner#2
Petura: To určitě ne, to je zbaví jen viditelného prachu před hraním (ideálně carbonový kartáček).

filip 146: Jedině pračku a mokrou cestou. Úplně jednoduchou ruční prodávají AQ [ Link ] protože jinak je to záležitost 20 a víc tisíc např. od VPI :-))
o 23.01.2012, 09:31 | Rustapha-659
DJs si je mejou destilkou s lihem a jarem..oplach opět destilka..
o 23.01.2012, 09:45 | Milhauzz
To od toho projectu je fajn, díky za link :)
o 23.01.2012, 09:47 | filip146
tuner: díky, něco takovýho jsem přesně myslel
petura: díky to jsem snad nedělqal ani na starým klumpru co jsme tahali ve škole z kabinetu do třídy..:-D
o 23.01.2012, 10:42 | Tuner#2
Rustapha-695: JJ roztok si klidně uděláš svůj, ale v ruce to nikdy neumeješ tak jako když to jede v těch plastových rolničkách a kartáček kopíruje drážky. Když to šmrdláš ručně, tak ten bordel/mastnostu/prach do drážek ještě víc utemuješ ;-)
o 23.01.2012, 13:04 | Rustapha-659 | Upraveno: 2012-01-23 13:05:11
Tuner#2:Asi na tom něco bude,ale upřímně neznám nikoho z DJs,kdo hraje z vinylů a používá takovou pračku..možná je to náhoda..třeba..Jinak nic proti pračce,vypadá to jako velmi funkční záležitost!
Btw:moje přítelkyně je DJka,co hraje "Blaxploitation" Funk..70s-80s(často i poměrně raritní věci) a nehraje ze Serata,ale poctivej(a taky pěkně těžkej asfalt)čili celkem dost často o desky zavadim..:o) ale jak říkám,nevylučuju že jsem na "pračkaře"prostě z nějakýho důvodu nenarazil..
Jo a s tím utemováním svinstva do drážek máš pravdu :o)
o 23.01.2012, 13:31 | Tuner#2
Tak ono obecně DJ jsou prasata (tím nemyslím nikoho konkrétně a čest vyjímkám) a navíc něřeší nějaké nepatrné zhoršení zvuku či sem tam lupnutí tak jako hifista při klidném poslechu doma ;-)

Takový člověk pak s klidem dá 20 - 40tKč za pračku: [ Link ]
o 23.01.2012, 22:31 | Rustapha-659
:o) jo,to je jasný... domácí poslech je o něčem trochu jinym
o 24.01.2012, 13:41 | yethy
Trochu se sem vecpu. Mam doma na desky kartacek z uhlikovych vlaken, ale jak to tak vypada, tak tohle neni uplne dostatecny zpusob cisteni. Da se to nejak v domacich podminkach vycistit lepe? Kdyz nebudeme uvazovat pracku... Neda se to treba v te cistici kapaline vymachat a vydrhnout tim kartackem? Nekde jsem myslim zahledl i zminku o zubnim kartacku Curaprox, tak treba jestli by to nestacilo vysmrdlat tim a potom vysusit? Videl jsem i upravenou koncovku vysavace se strbinou oblepenou hedvabim, nebo co to bylo a tim se dala deska po mokrem umyti vysat a vysusit...
o 24.01.2012, 13:44 | Tuner#2
yethy: Pokud dokážeš "šmrdlat" přesně ve směru drážek, tak klidně i zubní kartáček, ale dost o tom pochybuju. Proto je ideální alespoň ta ruční pračka s výměnýma kartáčkama kdetá jede v plast kolečkách a desku tím pádem udržíš pořád na stejném místě při otáčení. Na jednu stranu je 2,5tKč dost za kus plastu a roztok ale myslím že jiné řešení udělá přesně to o čem jsem psal. Zaplácáš mastnotu a nečistoty víc do drážky...
o 24.01.2012, 14:07 | yethy
Jsem co se tyce gramce a desek novacek,takze se teprve rozkoukavam ,nicmene s nazorem jako mas ty jsem se uz na netu setkal. Me bdue jeste nejakou chvili trvat, nez se vypiplam na nejakou spica kvalitu, ale jako zacatek jsem zvolil gramec Tesla NZC 420, ktery budu repasovat (vymena kondiku atd). Mam k tomu slusne dvoupasma, taky Tesla z roku cca 1980. Jsem na tuhle znacku zatizeny a mam rad starsi kousky :-) Doma jsem nasel par desek po otci a vcera se mi povedlo sehnat dalsi, vetsinou hudba ze 70-80 let. Nektere desky me svym zvukem velmi prekvapily, nektere svou dynamikou zaostavaji (stejny vydavatel), proto uvazuju jak je poradne vycistit a zda bude rozdil slysitelny. Videl jsem prave uz nejake DYI prackya pokud jde o to tim kartackem jezdit ve smeru drazek, pak by s nejakym udelatkem nemel byt az tak velky problem. Mozna neco zkusim jako pokus - pouzit nejaky stary gramec jako zdroj otocneho talire a upevnit kartacek tak at cisti jen ve smeru drazek. Uvidime. Vzhledem k mym prozatimnim nakladum snad chapes, proc tak resim pracku za 2,5tkc :-)
o 26.01.2012, 15:30 | Rustapha-659 | Upraveno: 2012-01-26 15:31:27
Mám už léta Tesla/Lenco L75-200s regulací ot. a spokojenost.. :o) Koupil jsem tenkrát samotný chassis,vyrobil case a hraju! P.S. foto není moje.. :o)

foto k příspěvku  od Rustapha-659

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3249 sekund.