Navštíveno 1099x

Přátelé prosím o radu. Máti se zastesklo že nemá na čem přehrát svoji retro sbírku desek, tak mě požádala o výběr nějakého aparátu. Vzhledem k tomu, že je to další krám na který se bude jen prášit, volil jsem zprvu mezi levnými sestavami v domnění, že na to její domácí žvýkání bude stačit. Sáhnul jsem po Hyundai RTC 182 v ceně cca 2.5t, reference uspokojivé, nicméně po rozbalení jsem byl hodně zklamaný provedením, zvuk bídný - možná i vadný kus, jelikož z gramofonu se linuly pouze výšky, basy prostě na hodnotě 0. Tento stroj jsem vrátil a prosím o nějakou radu, zkušenost s čím jste spokojení ... v ceně cca do 4t.

22.01.2012, 20:52 |
clown a proto mam na skrini starej gramec .. az mne to zase jednou napadne .., nastesti jak zes, tak i AV maji predzesilovace pro MC/MM prenosky .. :)
mas pravdu .. tenhle plastovej kombajn jsem daval dvoum lidem v tom retro stylu .. a ani jsem si radsi nesel poslechnout, co to dela :)
natoz abych na to dal sveho origo Elvise na ruzoven double vinylu z roku 68 :)
Osobně mám doma Pioneer PL990. Je to takovej ten "plast-end", ale je to asi nejlevnější normální a rozumný gramec, kterej se dá za tuhle cenovku pořídit novej.
Vím vím, hifíci mě ušlapou, ale mám ho doma právě na přehrání sem-tam nějaký desky a šlape v pohodě už přes 2 roky.

22.01.2012, 21:22 |
ABERTO | Upraveno: 2012-01-22 21:24:32
nj starý apec už je dávno z baráku a jak jsem psal, bude to jen lapač prachu, nicméně ta hyundai byla katastrofa, že bych to nechtěl poslouchat ani jako kulisu, prostě něco co nahradí rádio v kuchyni, plus CD a sem tam deska.
Milhauzz - ten "pincek" je fajn, ale je to jen holý gramec, potřebuji v té ceně komplet :(
jako radek--mám sice "jen" 440, ale šlape jak hodiny skoro 30 roků a nax spokojenost.
Alberto - tak potom nějaký to gramorádio i s bednama z druhý ruky ... asi se mrknout na bazos nebo aukro.
440 není horší než 450, špičkové jsou obě....

23.01.2012, 08:09 |
Proffesor_W | Upraveno: 2012-01-23 08:16:13
Technics 1210 MK II :D a este si bude moc Helenku pekne scratchovat kdyz ji bude srat
vazne,nasrat na nejakou teslu, za dva a pul sezenez uz Numark nebo za tri a pul Reloop coz sou firmy ktery delaji prevazne gramce a mixaky. Navic vetsinou uz umi primo prevadet desky do wavu nebo mp3. Na domaci pouziti bohate postaci.
[ Link ] [ Link ]

23.01.2012, 08:21 |
ABERTO | Upraveno: 2012-01-23 08:21:42
nj, ale pořád nemám zes a bedny abych se vešel do 4t. Včera jsem do toho čučel celý večer a jsem překvapenej, že na trhu nic není, myslím hifiny s gramcem - klasická hifina kazeta, CD a gramec. Jasně je to dneska mimo, ale není to tak dávno co byla taková sestava běžně k dostání .
ABERTO: Za 4tKč není ani gramec, natož aby tam byl zesík a ještě bedny... pokud se bavíme o nových věcech, tak aby to hrálo, Tvé požadavky jsou nemožné. Jinak gramec Pro-ject k tomu zesík a bedny není vůbec problém, ale budeš v tom min. za 20tKč
Dovolím si nesouhlasit:
do 4t CZK se dá pořídit sestava, která je sice stará, nemá D.O. a kvantum LED na panelu, ale za to hraje a to slušně.
Takže:
gramec např. zmíněný NC420/44/450/470, k tomu na akru zesilovač Transiwatt TW40 či jeho modifikace a k tomu bedny Tesla 2p. (typ už nevím, ale je jich řada) a cena nebude odlišná od 4.000Kč.
A zvuk? V porovnání s uvedenou hrůzou na fotce asi tak o 50 tříd výš. Bez nadsázky a bez srandy.
PS: podmínkou je, jaká přenoska bude v ramínku - jako minimum bych tam viděl starou klasiku VM21XX, SHure M75S, případně jiné levné, ale stále o hodně lepší, než uvedná na fotce, no name, MM přenosky.
Zdeny60: S kým prosím pěkně nesouhlasíš???
Pokud se mnou, tak já ale psal: "pokud se bavíme o nových věcech"
Co koupit v bazaru neradím, už mě to stálo pár nadávek za následně nefunkční věc, na to snad má každý rozum svůj zda mu to za to stojí nebo ne...
Nějakej nažhavenej:-)))
Samosebou s tazatelem:-)
Kluci díky za rady, musím se s tím nějak porvat. Znovu opakuji, že to má tak nějak suplovat kuchyňské rádio, takže ta hifina byla ideální volba - kdyby na trhu bylo něco použitelného, zatím nenacházím. Žádné hi-tech systémy, ani skládačky z bazaru, na to nemám odvahu. Nicméně díky za názory !