Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > help - co dokoupit k sat tuneru v telce

o Navštíveno 2068x o
o 19.01.2012, 19:53 | nome | Upraveno: 2012-01-19 19:54:18
chlapi potřeboval bych poradit, koupil sem telku které má integrovaný sat tuner (Sharp LC-46LE830E) co všechno musím dokoupit bych ho zprovoznil ? parabolu a co dál ?

jak je složité "naladění" nebo se na to mám vyprdnout a pozvat nějakou erudovanou firmu ?

díky za rady tohle de uplně mimo mě

o 19.01.2012, 20:29 | P.E.T.R
Musíš mít parabolu (hliníková 80cm) + konvertor (monoblock, aby to šlo na 2 družice), držák na zeď nebo stožár (ten se nesmí ani hnout) no a pak už akorát natahneš koax od paraboly do tv. V tv musí bejt karta (Skylink) a modul (čtečka karty). Rovnou řikam, že to nenaladíš, Sharp je na ladění sat tuneru to nejhorší, co jsem zatim viděl. Celkově obsluha je strašná, ale to poznáš sám. :)

Odkud jsi? Možná by jsme se domluvili.
o 19.01.2012, 22:18 | nome
Brno
o 19.01.2012, 22:36 | P.E.T.R
Tak to bohužel nepomůžu.
o 19.01.2012, 22:51 | Tuner#2
Jako P.E.T.R pokud Tě nic neříká DiSEqC, frekvence, polarita, přenosová rychlost, chybovost a to vše do TV zadat ručně tak to nenaladíš ;-)
o 19.01.2012, 23:16 | P.E.T.R
Ono u Sharpu jenom najít, kam se to vůbec má zadat a např. kde to má třídění kanálů, to je umění. :D Nechápu, kdo něco takovýho může pustit do prodeje. Jinak Quattron je pěknej, vcelku proti němu nic nemam, jenom prostě uživatelský rozhraní je úplně mimo.
o 20.01.2012, 07:50 | cendler
měl bych podobný dotaz, mám Samsung PS51D570, což má taky satelit, ale musím do toho dávat CA modul, nebo nemusím a budu mít pouze ty volné tv kanály? Jde o to, že já tam už mám CA modul od UPC.
o 20.01.2012, 08:20 | Tuner#2
cendler: Bez modulu jedině volné, takže třeba německé ZDF, RTL, Eurosport apod. a z českých jen CT24 a Óčko jinak nic, vše podstatné je kódováno kartou Skylink a nebo CSlink a na to bys musel mít druhý CI slot v TV a v něm modul a kartu.
o 20.01.2012, 08:44 | nome
no tak to ste me moc nepotesili, menu na ladeni mi nepripada nejak zasadne slozite a telku sem kupoval hlavne kvuli obrazu. Ostatni veci byli podruzne. kdyby se teda nasel nekdo z brna a okoli tak se urco domluvime.
o 20.01.2012, 08:56 | Ravo
Jeslti Brno, tak doporučuju Omko na Kaštanově.
Sice jsou trošku dražší, ale poradí a myslím že i dělají montáže, zkus tam zavolat nebo napsat:
[ Link ]
o 29.02.2012, 16:35 | nome
Tak jen pro info nakonec sem se domluvil v Omku přístup naprosto super.

Naladění na telce i přez to, že je to Sharp sem s pomocí návodu zvládl sám za 3 minuty :-) trochu se kopu do hlavy že sem nekoupil měřák a kleště na bnc konektory a neudělal si to celé sám. Nic moc na tom není :-)

Jinak HD vysílání naprosto skvostnej obraz

díky všem za rady
o 29.02.2012, 17:49 | P.E.T.R
Naladění za 3 minuty ti nevěřim, protože jenom samotný prohledávání 2 družic u Sharpu trvá cca 20 minut a to nepočítam zadávání frekvencí. Hodně času zabere setřízení programů.

Druhá věc je, že nechápu, k čemu potřebuješ na satelit kleště na BNC konektory, když se všude dávají F konektory a ty jdou dělat normálně bez kleští.
A koupit měřák, to je taky dobrej vtip. :) Použitelný měřáky jsou tak od 10t Kč a řekněme něco rozumnýho, s čim se nechá i normálně měřit, je od 50t Kč. A to se ti kvůli jednomu satelitu asi opravdu nevyplatí. :) Pípáky z Kaulandu fakt za měřák nepočítam. :D

Nemyslim to nijak špatně, jenom spousta lidí tomu pak začne věřit. :D
Hlavně, žes to dal dohromady a přeju, ať ti to bezproblémů funguje. :)
o 29.02.2012, 17:59 | Tuner#2
P.E.T.R: Kde to mám podepsat? Naladit Sharpa je tak na 2 - 3 hodiny + pokud to má bejt tak jak má, tzn. na začátku české, pak slovenské, pak volné zdarma, pak multi, kombi, HD balík a na nakonec německé...
o 01.03.2012, 08:41 | nome
ok tak jinak nastaveni za 3 minuty sem myslel spusteni ladeni to ze se to ladi nejakou dobu je jasne pak vecer nasle dovalo 1,5 hodinove trideni a mazani programu ktere jsou k prdu. To musis udelat vsude a na me starsi sonce je to keste horsi Co se tyka meraku pokud skutecne pouzitelnej zacina na 10 tak ok. Ale to co tady bylo popisovano vyznelo tak ze pokud se tim 5 let nezivim tak to nejsem schopen udelat coz neni pravda
o 01.03.2012, 10:11 | Tuner#2
nome: Pravda to je...

Máš nenaladěnou TV, máš monoblok kde neví která strana je DiseCq A a která B a máš parabolu kterou namontuješ. Jak bez znalostí nastavíš parabolu klidně i s laciným měříkem mě teda není známo. Na nebi je x satelitů, takže měřáčem bude ukazovat stále "něco" ale najít konkrétní pozici je opravdu o profi mašině. Kdo tvrdí, že to zvládnul měl buď štěstí a nebo naladěný sat z prodejny a měl se čeho "chytit"...
o 11.04.2012, 21:10 | Crimson
Lidi nemužu naladit Transponder 11836:
STV1, STV2, Markíza, Doma, TV JOJ, JOJ Plus, TA3, TV Patriot

nemám v manuálním ladění vúbec tuto novou frekvenci na výběr, co dělám špatně ?

foto k příspěvku  od Crimson

o 11.04.2012, 21:58 | P.E.T.R
Crimson: Co máš za satelit? Značku a model.
V manuálním ladění musí bejt možnost přidat TP nebo nový TP něco v tom smyslu a tam to zadáš, uložíš a proladíš.
o 12.04.2012, 07:24 | Crimson
Topfield 2060,
pouze přepnu ladění na manual a mám přednastavených nějakých 20 frekvencí (TP),
ze kterých můžu vybírat, manuálně přímo frekvenci snad přidat nemůžu nebo netuším jak !?

Tímto způsobem jsem naladil třeba Novu_HD, tu jsem také neměl..
o 12.04.2012, 08:17 | Crimson
Aha tak ještě zkusím tu frekvenci dotukat ručně zda to vůbec lze, zatím jsem jen vybíral z přednastavených..

foto k příspěvku  od Crimson

o 12.04.2012, 18:28 | P.E.T.R
To je přesně ono. Sem to zadáš, proladíš a musí to tam naskákat.
o 12.04.2012, 20:00 | Crimson
jo jo mám to, netušil jsem, že se tam dá nacvakat jakakoli frekvence..

dík
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4082 sekund.