Navštíveno 2068x

19.01.2012, 19:53 |
nome | Upraveno: 2012-01-19 19:54:18
chlapi potřeboval bych poradit, koupil sem telku které má integrovaný sat tuner (Sharp LC-46LE830E) co všechno musím dokoupit bych ho zprovoznil ? parabolu a co dál ?
jak je složité "naladění" nebo se na to mám vyprdnout a pozvat nějakou erudovanou firmu ?
díky za rady tohle de uplně mimo mě
Musíš mít parabolu (hliníková 80cm) + konvertor (monoblock, aby to šlo na 2 družice), držák na zeď nebo stožár (ten se nesmí ani hnout) no a pak už akorát natahneš koax od paraboly do tv. V tv musí bejt karta (Skylink) a modul (čtečka karty). Rovnou řikam, že to nenaladíš, Sharp je na ladění sat tuneru to nejhorší, co jsem zatim viděl. Celkově obsluha je strašná, ale to poznáš sám. :)
Odkud jsi? Možná by jsme se domluvili.

19.01.2012, 22:18 |
nome Brno
Jako P.E.T.R pokud Tě nic neříká DiSEqC, frekvence, polarita, přenosová rychlost, chybovost a to vše do TV zadat ručně tak to nenaladíš ;-)
Ono u Sharpu jenom najít, kam se to vůbec má zadat a např. kde to má třídění kanálů, to je umění. :D Nechápu, kdo něco takovýho může pustit do prodeje. Jinak Quattron je pěknej, vcelku proti němu nic nemam, jenom prostě uživatelský rozhraní je úplně mimo.
měl bych podobný dotaz, mám Samsung PS51D570, což má taky satelit, ale musím do toho dávat CA modul, nebo nemusím a budu mít pouze ty volné tv kanály? Jde o to, že já tam už mám CA modul od UPC.
cendler: Bez modulu jedině volné, takže třeba německé ZDF, RTL, Eurosport apod. a z českých jen CT24 a Óčko jinak nic, vše podstatné je kódováno kartou Skylink a nebo CSlink a na to bys musel mít druhý CI slot v TV a v něm modul a kartu.

20.01.2012, 08:44 |
nome no tak to ste me moc nepotesili, menu na ladeni mi nepripada nejak zasadne slozite a telku sem kupoval hlavne kvuli obrazu. Ostatni veci byli podruzne. kdyby se teda nasel nekdo z brna a okoli tak se urco domluvime.

20.01.2012, 08:56 |
Ravo Jeslti Brno, tak doporučuju Omko na Kaštanově.
Sice jsou trošku dražší, ale poradí a myslím že i dělají montáže, zkus tam zavolat nebo napsat:
[ Link ]

29.02.2012, 16:35 |
nome Tak jen pro info nakonec sem se domluvil v Omku přístup naprosto super.
Naladění na telce i přez to, že je to Sharp sem s pomocí návodu zvládl sám za 3 minuty :-) trochu se kopu do hlavy že sem nekoupil měřák a kleště na bnc konektory a neudělal si to celé sám. Nic moc na tom není :-)
Jinak HD vysílání naprosto skvostnej obraz
díky všem za rady
Naladění za 3 minuty ti nevěřim, protože jenom samotný prohledávání 2 družic u Sharpu trvá cca 20 minut a to nepočítam zadávání frekvencí. Hodně času zabere setřízení programů.
Druhá věc je, že nechápu, k čemu potřebuješ na satelit kleště na BNC konektory, když se všude dávají F konektory a ty jdou dělat normálně bez kleští.
A koupit měřák, to je taky dobrej vtip. :) Použitelný měřáky jsou tak od 10t Kč a řekněme něco rozumnýho, s čim se nechá i normálně měřit, je od 50t Kč. A to se ti kvůli jednomu satelitu asi opravdu nevyplatí. :) Pípáky z Kaulandu fakt za měřák nepočítam. :D
Nemyslim to nijak špatně, jenom spousta lidí tomu pak začne věřit. :D
Hlavně, žes to dal dohromady a přeju, ať ti to bezproblémů funguje. :)
P.E.T.R: Kde to mám podepsat? Naladit Sharpa je tak na 2 - 3 hodiny + pokud to má bejt tak jak má, tzn. na začátku české, pak slovenské, pak volné zdarma, pak multi, kombi, HD balík a na nakonec německé...

01.03.2012, 08:41 |
nome ok tak jinak nastaveni za 3 minuty sem myslel spusteni ladeni to ze se to ladi nejakou dobu je jasne pak vecer nasle dovalo 1,5 hodinove trideni a mazani programu ktere jsou k prdu. To musis udelat vsude a na me starsi sonce je to keste horsi Co se tyka meraku pokud skutecne pouzitelnej zacina na 10 tak ok. Ale to co tady bylo popisovano vyznelo tak ze pokud se tim 5 let nezivim tak to nejsem schopen udelat coz neni pravda
nome: Pravda to je...
Máš nenaladěnou TV, máš monoblok kde neví která strana je DiseCq A a která B a máš parabolu kterou namontuješ. Jak bez znalostí nastavíš parabolu klidně i s laciným měříkem mě teda není známo. Na nebi je x satelitů, takže měřáčem bude ukazovat stále "něco" ale najít konkrétní pozici je opravdu o profi mašině. Kdo tvrdí, že to zvládnul měl buď štěstí a nebo naladěný sat z prodejny a měl se čeho "chytit"...
Lidi nemužu naladit Transponder 11836:
STV1, STV2, Markíza, Doma, TV JOJ, JOJ Plus, TA3, TV Patriot
nemám v manuálním ladění vúbec tuto novou frekvenci na výběr, co dělám špatně ?

Crimson: Co máš za satelit? Značku a model.
V manuálním ladění musí bejt možnost přidat TP nebo nový TP něco v tom smyslu a tam to zadáš, uložíš a proladíš.
Topfield 2060,
pouze přepnu ladění na manual a mám přednastavených nějakých 20 frekvencí (TP),
ze kterých můžu vybírat, manuálně přímo frekvenci snad přidat nemůžu nebo netuším jak !?
Tímto způsobem jsem naladil třeba Novu_HD, tu jsem také neměl..
Aha tak ještě zkusím tu frekvenci dotukat ručně zda to vůbec lze, zatím jsem jen vybíral z přednastavených..

To je přesně ono. Sem to zadáš, proladíš a musí to tam naskákat.
jo jo mám to, netušil jsem, že se tam dá nacvakat jakakoli frekvence..
dík