Navštíveno 1157x

Zdravím... Chci se zeptat, jestli nevíte čím může být, že mi nefunguje na palubce u OI štelování předních obrysových světel. Z ničeho nic ze dne na den to přestalo fungovat. A zrovna jsem měnil včera žárovky a svítí mi strašně nahoru!!!
Díky za rady...
pojistka to není koukal jsem... Jaký kabel myslíš přímo v kabině nnebo u světel?

19.01.2012, 18:30 |
sotek Občas odejde motorek, ale je divný že by odešly oba naráz.
Pokud ti to predtim svitilo OK, tak je to divny, protoze to kolecko to z normalu snizuje. Takze mozna blbe nasazena zarovka? Anebo zarovka smejd?
tappaja: žárovkama to není odešlo mi to asi měsíc z5 a to jsem měl nějaké šmejdy co nesvítily, tak jsem je nastavil na nejvýš, ale teďkom mám Osram NB Plus a ty svítí super o proti předešlým, ale všude jen né, tam, kde mají :D a právě mám strach, že mě budou za chvíly vyblikávat protijedoucí!!!
vycvaklá parabola z motůrku?

19.01.2012, 21:23 |
Ravo klidně oba motorky najednou odejdou.
Přesně tohle se mi totiž stalo...já málem rozberal celou elektriku, proměřoval co se děje vepředu na konektorech, všechno se zdálo OK - a pak jsem zjistil, že opravdu odešly oba motorky najednou.
Koupil jsem tyto a v pohodě vyměnil BEZ DEMONTÁŽE světel (někde na forech píšou že světlo musí ven - nesmysl)
[ Link ] kdyby to náhodou nebyly ty motorky, tak je v pohodě prodáš dál, protože odchází jako na běžícím pásu a určitě si je od tebe někdo koupí (navíc cena je dost gut ;-)
Ravo: jak poznám, že je to zrovna motorkama?? Jde to nějak vidět, jestli je to spálené nebo nějak to přeměřit??

20.01.2012, 15:36 |
Ravo u mě to vidět nebylo, ani po rozebrání. Proměřit by to mohlo jít, ale neřeknu ti co kde měřit na kterým pinu. Zkus pohledat na škodaforu
Jeste jako predposledni moznost nez ty motorky koupis je zkus rozdelat a prostrikat kontaktolem, napojit na elektriku auta a zkusit znova potocit koleckem jestli se hybaji.
Ja si tak kdysi zachranil jeden,ten druhy byl opravdu KO.
No ted koukam na link od Rava a jestli muzes koupit oba origo za 6 stovaku tak bych to neresil,pac na tom muzes stravit jeste pul nedele,ale pokud te to bavi....
motůrky mám nové nechám klidne 500,- oba, jinak bez demontáže světel ven good luck, pac jsou na 2 hvězdičkách :-)

20.01.2012, 22:22 |
Ravo | Upraveno: 2012-01-20 22:26:24
to Xenonman - nezpochybňuji tvoje zkušenosti v oblasti rozdělávání světel, řekl bych že jsi jich rozdělal mnohem víc než já...nicméně nevidím rozdíl v tom, jeslti povoluju hvězdičku, imbus nebo křížák - pokud máš ten správnej bit do univerzálního šroubováku ;-)
Netvrdím že to jde levou zadní, ale překvapivě mi to šlo lehce a to jsem se bál, že tam vůbec ty svoje pracky nedostanu. Jen je potřeba dát pozor na tu plastovou páčku/převod, do které se navléká ten čep motorku. Ale když budeš při montáži běžně opatrný a pohledáš na škodaforu, najdeš tam fotky jak postupovat.
Vzhledem k tomu, že nemám doma regloskop, abych si pak zase sešteloval světla zpět tak jak mají být, nechtěl jsem je vymontovávat abych to rozhodil. A po zkušenostech bych to klidně udělal znova přímo na autě. A úplný závěr je takový, že kdyby se to nedařilo dát zpět dohromady, vymontovat světlo můžeš kdykoliv ;-)
vondto co je to icq? skoro nepouživám ...
ravo však v pohodě...