Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > O: Jaký ext. sít. disk?

o Navštíveno 634x o
o 18.01.2012, 23:00 | 20bad
Ahoj, potřebuju ext. disk, který napojím asi na router do sítě a budu na něj ukládat věci z notebooku a PC, převážně fotky a videa, moc se v tom nevyznám, nepotřebuju aby to umělo něco extra, jen aby byl spolehlivý abych o fotky nepřišel, poradíte co vybrat?
Děkuju

o 18.01.2012, 23:50 | cezetko | Upraveno: 2012-01-18 23:53:04
Jestli sháníš něco rozumnýho, tak bych vybíral cokoliv od Synology. Je to trošku dražší, ale zase špičkový zařízení.

Například něco takovýho: [ Link ] , ale počítej, že do toho ještě musíš koupit samotný disky, takže seš velmi lehce s cenou přes 10tisíc.

Z levnějších jsem měl tu čest s : [ Link ] a taky to svoji funkci plní
o 19.01.2012, 09:51 | Milhauzz
Mám doma toto: [ Link ]

a nemůžu si to vynachválit. Na co NASku, když za stejný prachy můžu mít doma server :)
o 19.01.2012, 10:00 | mrazik
Milhauzz za stejny ? Nikde nevidim, ze by ten tvuj server dodavali s diskem, takze ta cena za server je dvou az trinasobna oproti NAS serveru. A na co server, kdyz pro kopirovani souboru bohate staci NAS server. Ja koupil DNS-320, do toho 2x2TB a to cele me prislo na 5000.
o 19.01.2012, 10:05 | Ravo | Upraveno: 2012-01-19 10:13:21
Pokud nepotřebuješ něco extra (jako Milhauzz ;-), tak dokážu nabídnout NASku od Zyxelu NSA-210:
[ Link ]

Provozoval jsem ji cca rok a byla v pohodě, kdybych nebyl jako Milhauzz a nezačal vymýšlet blbiny (web/ftp/mail/print server, streaming atd.) tak bych ji provozoval dodnes - ani relativně "malá" rychlost až tak nevadila, na gigabitové síti s povolenými jumboframe to docela šlo, přehrávání videjí z více míst zvládala v pohodě, když jsem na ni něco tlačil, tak jsem buď o chvíli déle počkal, nebo to tam natlačil přes USB.

Jinak Samba(microsoft sdílení), FTP i vzdálený přístup na tom fungoval spolehlivě. Má to i samo umět tahat torrenty, ale tohle jsem nezkoušel.

Prodal bych ji cca za 900+pošta, je ve 100% stavu, bez disku (dává se tam obyčejný 3,5" SATA - max 2T).
Licence na zálohovací software Memeo v ceně.

P.S. - aktuálně mám doma něco jako Milhauzz, měl jsem i NAS a ani jedno řešení nezatracuji, oboje má něco do sebe. Méně náročným uživatelům bych spíš doporučoval NAS, pro tunery/networ(k)y/hračičky/ zase jedině PC based server.
o 19.01.2012, 11:42 | nome
to millhauzz: ten packard mě docela zaujal, jak seš s tím psokojenej (výkon, konfigurace, hluk ???) a co na tom máš nainstalováno ?
díky
o 19.01.2012, 12:38 | clown
Synology ..
zbytek blato :)
o 19.01.2012, 17:30 | cubajs
Mam ted ramecek Iocell [ Link ]
je to pouze externi ramecek s GLAN,ESATA a USB2. Neumi zadne ficury co umi NASka ale zas je to jednoduchy reseni. Kdyz jsou ty ramecky dva jde udelat RAID. Co se mi libi je rychlost prenosu dat, kopirovani velkych souboru jede min. 60MB/s coz strci vsechny levny (4kkc) NASka do kapsy. Jinak kdyby ne totok tak NAS synology, mel jsem na test DS-211j a to je pekna masinka.
o 20.01.2012, 18:27 | 20bad
díky moc za tipy:-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3085 sekund.