Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Neoprávněná exekuce

o Navštíveno 1968x o
o 17.01.2012, 15:53 | Lsimak
Zdravím,
mám otázku ohledně vašich zkušeností s exekucí.V rodině nastala dost nepříjemná situace a to, že můj bratr spadnul do víru gamblerství. Už to trvá delší dobu a zpočátku jsme spousty věcí zaplatili a urovnali,ale už to bylo neúnosné. Minulý rok v září se nám podařilo ho odhlásit z trvalého bydliště rodičů.
Nyní je tedy evidován na městském úřadě.
Jde o to že uběhlo již několik měsíců a on si nebyl schopen změnit tuto adresu u společností jako KB,GE Money,T-Mobile...kde má nemalé dluhy. Korespondence s tímto spojená (upomínky a upozornění na možnou exekuci) chodí tedy stále k rodičům. Ty společnosti jsme písemně obeslali s upozorněním na tuto změnu,ale oficiálně to může provést pouze on osobně s novým OP na pobočce.
V televizi každou chvíli vidím právě tyto neoprávněné exekuce jak na lidi tak na firmy. Podle informací by rodina měla být díky změně trvalého bydliště bráchy mimo ohrožení,ale v čr je možné vše.
Má někdo z vás podobnou zkušenost? díky moc...

o 17.01.2012, 17:13 | Mr.Scully
Exekutoři přijdou pravděpodobně tak jako tak. Je jen otázka, jestli to pak uhádáte s nimi nebo jestli vám majetek zabaví a budete muset podat vylučovací žalobu. Bohužel nejsem právník, takže o tom nic nevím, ale slyšel jsem i názor, že je důležité, k jakému datu dluh vznikl. (Předpokládám, že je to kvůli tomu, aby lidi nenasekali dluhy a dva dny před exekucí se nepřehlásili na městský úřad).
o 17.01.2012, 17:20 | nome | Upraveno: 2012-01-17 17:21:27
exekutor zjišťuje tvvalé a přechodné bydliště povinného (dlužníka) vzhledem k tomu, že má přístup do centrálního registru obyvatel tak to pro něj není problém. Pokud má tedy oficiálně změněnou adresu trv. pobytu a není nahlášen u rodičů ani na přechodné byliště tak by to mělo být v pohodě.

Každopádně pokud by skutečně přišel exekutor do bytu což se dělá skutečně jako poslední možnost tak toto mu okamžitě nahlásit a podat rozpor
o 17.01.2012, 19:22 | jura.j
měl sem to podobný , kůpili zme barák od borca , kerý ho kůpil od dalšího borca , kerý byl totálně ve sračkách , dluhy všade kde ses podíval , po štyřech rokách nebyl schopný si přehlásit bydliště. první na nás poslal městsků policiu , potem státních , že mu krademe v baráku , eště že mám takovů prácu a barzkeho znám , takže v pohodě , dyž došel exekutor , eště zme to ukecali , ale dyž dojeli dvě gorilky od O2 , tak zme to vzdali a úředně se to jeho bydliště nechalo zrušit , potem eště došlo pár faktur z nemocnice a byl pokoj , zakalil púl roku zpátky a je klid
o 17.01.2012, 22:34 | BATMAN
Jestli muzu doporucit,tady jde o velike problemy a radove i slusne penize. Rozhodne nespolehej na rady z AHC a bez rovnou nejakemu pravnikovi co se exekucemi ci insolvencemi zabyva a sjednej si konzultaci. Idealne ho pripravit na rychly vyjezd k tobe pokud prijde exekutor a on zrovna nebude v prdeli. Neco malo to bude stat,ale rozhodne vetsi jistota nez rada nekoho odsud.... Mozna bych zkusil i sjednat si i schuzku z nejakym z mistnich exekutoru,ti sami vi nejlip jak te ochranit.
o 18.01.2012, 11:15 | Lsimak
To batman: Určitě nespoleham na to že mi tu někdo řekne že to je takhle a ja z toho budu vycházet,ale šlo mi spíš o to jestli se někdo nesetkal s podobnou situací.Už jsme měli sezení s právničkou.Pak jsem i volal na poradenství ohledně exekuce a právě mi bylo sděleno, že v případě, že už tam nemá trvalé bydliště a nezdržuje se tam tak by mělo být vše v pořádku,ale bohužel se stává že i tak přijdou na špatnou adresu a v tu chvíli člověk začne zmatkovat. Já s rodičema už nebydlím a tak je chci na tu situaci připravit. Je také doporučováno mít připravené doklady od jednotlivých věcí,ale to je bohužel od třetiny věcí kupovaných v posledních letech, u ostatního člověk těžko dokáže nabytí majetku. Je pravda, že by nebylo vůbec špatné si promluvit přímo s exekutorem...
o 18.01.2012, 12:47 | Bucci
souhlasim s "temným rytířem" a comicsovým hrdinou v jedné osobě
o 18.01.2012, 13:33 | nome
o 19.01.2012, 08:26 | Conan
Stejná situace byla u mého tchána.
Jeho nevlastní syn měl bydliště hlášené u něj a dlužil u GE za splátky na auto. Po nějakých urgencích od GE a vyhrožování exekucí apod. se rozhodli, že mu zruší trv. bydliště. Nevim, jestli k nim přišel exekutor nebo jen dopis o exekuci, tak jen doložili / řekli, že už tam nemá trvalé bydliště a byl klid.
o 19.01.2012, 09:24 | Lsimak
To conan: no v to doufám,že by to takto mělo být. Ale jak jsem psal tak existuje spousta exekutorských kanceláří,které nepostupují podle zákona a to mají menší pravomoce než soudní exekutor. Má ještě někdo podobné zkušenosti?
o 19.01.2012, 09:45 | Conan
No, nemusí jít jen o exekutory. Tchýně po jejím zemřelém bratrovi "zdědila" dluh na soc. pojištění. Ten zaplatila ale už se k ní nedoneslo, že na to byla vydaná exekuce.
Takže po cca 6-ti letech přišel exekutor, že chce zaplatit náklady spojené z exekucí. A rovnou jí udělali na danou částku exekuci na důchod.
Ona to tedy zaplatila ještě před stržením z toho důchodu a exekutor poslal na sociálku, že je vš OK, ať to nestrhávaj.
No sociálka to samozřejmě strhla a ktomu ještě větší částku (z cca 3.500,- udělala cca 4.000,-).
Odůvodnily to tím, že se důchody vyplácejí dopředu, takže v dalším důchodu jí to vrátí.

Další měsíc to opět strhli a následující zase :-)
Samozřejmě na kontaktních telefonech "milé" úřednice, které se odmítají bavit s lidma "co si neumí udělat doma pořádek". Vždycky odpověděli, že to tam maj a že v příštím důchodu to vrátí :-)

Pokud chtěla tchýně jejich nadřízenou, tak na tu jí odmítli spojit, že to oni mají řešit "kontakt" s lidma. :-)

Tak jsme to včera řešili, na internetu sehnali tel. na nějakou ředitelku (nadřízená té nadřízené :-) ) která ochotně dala kontakt na paní "nadřízenou". Ta se divila, kde jsme na ní vzali číslo, ale že prý to už nebude problém, že do dvou dnů si může peníze vyzvednout na poště.
Za vše prý můž přechod na nový systém.
o 19.01.2012, 17:32 | HIGHTOWER
Právníka, přes něj radu a on už bude vědět co a jak, určitě jde nějak jinak informovat společnosti, že tam člověk již nebydlí, protože aby to bylo jen na tom"dlužníkovi", tak to je blbost, neb to by se řešilo stále, kolik lidí se odhlašuje a navíc to oznamuje společnostem?
Já tohle taky řešil, dopisy otvíral, obvolal to, obeslal maily a i doporučenými dopisy, nahlásil nové adresy a kontakty, které jsem věděl a rovnou řekl, že jakmile ještě něco přijde poštou nebo volal a nedej bože aby se tu někdo objevil u dveří, tak že je to pro ně konečná...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3374 sekund.