Navštíveno 1418x

17.01.2012, 12:38 |
hanx Zdravím, potřeboval bych poradit, mám menší dilema. Kamarád mi teď ukázal nabídku o2 kde má vlastně za 300,- měsíčně 60+60 minut volání, smsky do o2 zdarma a internet v mobilu, při smlouvě na dva roky (to mě na tom hodně štve) k tomu dostal za 1,- Samsung GALAXY Y (android 2.3).
Jelikož jsem už 2,5 roku u vodafone (platím 250,- měsíčně studentský tarif), tak jsem tam volal a tam mi nabídli za 677,- telefon Vodafone 550 jenže ten bych nechtěl, oproti tomu samsungu nemá wi-fi a snad ani androida. Navíc bych měl tarif za 339,- měsíčně. Jediná výhoda je, že nejsem vázanej žádnou smlouvou, jen musím 6krát zaplatit měsíční paušál. Takže vlastně smlouva na půl roku.
Ale zase na druhou stranu, telefon potřebuju, volat potřebuju a ty dva roky bych stejně u nějakého operátora byl tak jako tak.
Jelikož se v těch nabídkách operátorů nevyznám, ani v telefonech které si lze teď pořídit tak se ptám tady. Nevíte někdo o nějakém lepším řešení než to u o2?
známý přešel od Vodafonu k O2 a teďka s ní vy*ebávají jak mohou. Chce odejít ale musí doplatit ten měsíční paušál co by mu zbýval platit do těch 2 let.
Nechci ti kecat ale studenstký tarif za 250 je nějaký kec ne? Přítelkyně má tento tarif za 150kč.
Osobně bych se O2 vyhl velkým obloukem a zkusil se nějak domluvit s Vodafonem. Sice jsou to stejné ku*vy a hodně se zhoršili, ale já se s nima vždycky dohodl na tom, co jsem chtěl.

17.01.2012, 12:54 |
Cenda

17.01.2012, 12:55 |
hanx | Upraveno: 2012-01-17 12:56:49
Midnite: Kvůli čemu chce odejít? Tak je logický, že když má smlouvu na dva roky tak jen tak odejít nemůže s tím tak nějak počítám... Jen nevidím důvod, proč bych odcházel... Předtím jsem byl u o2 a taky už mě sraly ty ceny tarifů a tak.
Tarif mám za 250,- u VF, teď z hlavy nevim co všechno tam je, každopádně je to jedno, stejně bych musel mít měsíčně kolem tří stovek abych měl nárok na slevu na telefon.
Problém je, že u VF žádnej slušnej telefon za tak málo nebude...
Ještě jsem koukal u T-mobile na HTC Explorer, ale nevím jak by to tam bylo s cenou a tarify.
Cenda: jj na to jsem taky koukal a fakt bych brečel při představě že se upíšu o2 na dva roky a za pár měsíců přijde novej operátor:D

17.01.2012, 13:05 |
1kw Mám o2, stejný tarif jako ti byl nabídnut (kůl?). Volání myslím 4,6/min + 60 vol. minut, SMS zdarma do o2. U tohohle tarifu je jediná výhoda ty sms zdarma, Taky důvod proč jsem k o2 přešel. Pokud hodně voláš vyber radši jiný tarif. já platím 250+150 internet, docela svistvo, že nový zákazník má větší výhody než stávající...

17.01.2012, 13:06 |
hanx 1kw: jj je to ten kůl. Je tam totiž akce do konce ledna. Nevolám moc, těch 60 minut mi na měsíc stačí bohatě. Jde mi hlavně o ten telefon.
Czech Republic
Population - 2011 census - 10,562,214+
France
Population - 2011 estimate - 65,821,885+
;-)

17.01.2012, 13:25 |
Cenda muslim> a co Rakousko, které ma ještě lepší ceny? :-) spíš je to o tom, že nám tady jaksi trh moc nefunguje.
No Rakúsko bude niečím iným, neviem čím, ale niečo tam bude :-D Rozhodne je vtipné ale to poplakávanie ľudí, že zlý operátor, je taký drahý a inde je lacnejší. Nie je povinnosť operátora dávať služby za ľudovú cenu. Takisto vlastniť mobil nie je samozrejmosť, je to možnosť, voľba. Ak sa nepáčia služby za tie ceny, nemusí ich dotyčný využívať. Len vravím, taký trochu pohľad z inej strany bez poukazovania na to čo kde a koľko stojí :-)

17.01.2012, 13:59 |
TUNER Pořiď si nějakej levnej tarif a telefon si kup jinde. od operátorů se to nevyplatí ;-)

17.01.2012, 14:37 |
hanx TUNER: jestli mi ukážeš kde koupím třeba ten GALAXY Y za korunu tak tam běžím hned:D ty tři stovky měsíčně na tarifu mě nijak nezabijou když tam je internet a všechno co potřebuju....

17.01.2012, 20:07 |
hanx Nikdo jinej neví jak je to s telefony u operátorů?

18.01.2012, 11:43 |
Cenda muslim> meleš nesmysly. Já jen poukazuju na to, že nám tady konkurence nefunguje. To není o povinnosti dávat někomu nějaké ceny, resp. snížit si marži plošně (zajímaví zákaznící mají jiné ceny než běžné tarify), ale konkurovat si navzájem mj. i cenami, kde evidentně dle výsledku hospodaření zdejších operátorů prostor je. Nevim, čim se živíš, ale s těmito maržemi, co mají operátoři, bych si pískal.
Mimochodem, vlastnit mobil (mám soukromý i služební zároveň) je nutnost, ne volba.

19.01.2012, 20:32 |
hanx poslední up, pak už asi půjdu k o2 i když hrozně moc nechci se upisovat, ale jinde taková nabídka neni.. Takže nikdo neví jestli není nějaká skrytá nabídka někde, nebo jsem něco přehlídl?
bacha, třeba T-mobile dělal to, že když jsi chtěl odejít a že doplatíš ten jejich zbytek měs. paušálů, tak neexistovalo, v VOP to mají, že mohou, ale nemusí souhlasit, takže docela opruz, neb tel. číslo máš do konce smlouvy bloklé jen u nich bez možnosti převodu. To je jen příklad, na co si dát bacha!!!
já mám od Vodafone nabito 350 + internet v mobilu a platím 178Kč

19.01.2012, 21:10 |
hanx Lukefab a jak jsi to prosímtě udělal?:D
sleva pres inkartu 75% na tarif nabito 350 + internet v mobilu za 89kč,takže 176kč

19.01.2012, 22:46 |
hanx | Upraveno: 2012-01-19 22:49:35
HT: když už podepisuju smlouvu na dva roky tak počítám s tím, že u nich budu dva roky. Nepotřebuju měnit operátory každej půlrok. Od o2 jsem odešel k VF protože jsem tam prostě a jednoduše měl lepší nabídky, který u o2 neměli, teď je to zase přesně naopak.
LukeFab: tak já jsem samozřejmě měl na mysli něco co se týká mě, já inkartu nemám a ani mít nebudu, nejezdím vlakem
Jako LukeFab, mám Vodafone nabito 350 se slevou 75% a nemůžu si zatím stěžovat.
hanx: Jasné, ale víš kuloví, co se stane za půl roku, za měsíc, za den, a jako někoho jen tak zaříznout, abych měl jistotu, že třeba pár kaček, co provolá nad rámec paušálu, to prostě nechápu. Stejně jako když jsem byl rušit důchodové, a baba na mě, že nechápe, proč, když jsem prý něco už podepsal, tak bych to měl dodržet, jasné, a celých 45 let jen platit a držet hubu? O to mi jde, dnes a denně se děje takových věcí, který ovlivňují to, co člověk třeba podepsal před rokem, 5-ti roky apod. Takže já to beru takto...

19.01.2012, 23:41 |
hanx HT: jasně ale zase na druhou stranu - podmínky jsou daný a nic se měnit nemůže. S důchodovym bych to samozřejmě nesrovnával. Když už se někomu upisuju, tak si to pořádně promyslím, zvlášť v dnešní době a v tomhle oboru. Já jen vím, že ten tarif využiju přesně tak jak je nastavenej včetně internetu a ten hodně slušnej telefon za kačku mi za to stojí. Jen nevím jestli třeba jinde není lepší nabídka, protože nemám přehled a vím, že co se týče operátorů tak je tu hodně lidí co můžou individuálně dát ještě lepší nabídku, zvlášť při upisování se.

20.01.2012, 16:21 |
LukeFab | Upraveno: 2012-01-20 16:26:02
zeptám se tu,abych nezakládal nový téma.Jsem už asi 10let u Vodafone,ale dostal jsem dobrou nabídku od O2,tak se chci zeptat,jak to funguje,když chcu u Vodafone zrušit smlouvu,tak aby mě to pak navázalo na nový tarif u O2,abych nebyl nedostupný.U vodafone nejsu nijak vázaný,mám sice tarif,ale nebral jsem na to mobil.jak to teda funguje?smlouvu zruším u Vodafone ke dni zučtování a u o2 si můžu říct,aby mi přepsali staré číslo na jejich sít od dne ukončení smlouvy u vodafone?Vymění mi i simku?mám totiž simku ještě s napisem oskar,nevim jestli na tom záleží,ale na telefonu mě to někdy uakzuje ejště oskar misto vodafone a třeba nový simky jsou v nečem lepší
hanx: Stačí třeba změna práce, bydlení, nová přítulka nebo prostě nějaká změna a je ti to, co jsi před půl rokem podepsal k ničemu, já za poslední 3 roky cca po půl roce měnil složení služeb a cen, a ustálilo se mi to až teď v září... Nedovedu si představit, že bych byl po půl roce ještě 1,5 roku v pasti :-(

21.01.2012, 03:17 |
1kw LukeFab: Nevím jak u smlouvy ale přenesení čísla trává tak měsíc, aspoń tak to bylo u mně (T mobile - o2). Zřídíl jsem u o2 smlouvu s přenesením stávajícího čísla, u T mobilu stačilo jen něco vyřídit na jejich infolince (2. možnost je písemná výpověď). Přecházel jsem z klasika dobíjecího tarifu. Pro začátek by ti měly dát simku s náhradním číslem které se pak převede na to staré..

21.01.2012, 07:12 |
gizmi LukeFab : dostal jsem taky od O2 super nabidku a presel a druhy den telefon od vodafone a nabidli mi jeste lepsi :D Ted uz jsem u O2, ale casem se vratim zpet.. Takze doporucuji: ¨zavolej si do obchodniho na VF a rekni jim co ti nabizi u O2 :o)

21.01.2012, 09:53 |
Olda JSem u O2 a mám simku O2 Felicia a volám za 3.8,- vč. dph kamkoliv a kdykoliv. SMS posílám z druhé sim za 1.8,- tuším. Foun mám na 2 sim, takže si jen zvolím čím chci psát či volat.

21.01.2012, 10:29 |
LukeFab | Upraveno: 2012-01-21 10:30:00
no dostal jsem nabídku na 500 volných minut a 100 sms za 100kč bez dph,a můžu volat zatím 2 lidem zdarma,když to budou mít stejný tarif taky. Cena volání do o2 1,75kč,mimo 3kč,sms 1kč + si k tomu nechám dát internet za 100Kč,takže cca 240Kč za to všechno.
Doteď jsem měl to jak jsem psal výše nabito 350 se 75% slevou za 87kč a internet v mobilu za 89kč u vf,ale tam to vychází jen an nějákých 70minut volání,což je hodně velkej rozdíl.Zkusím zavolat do VF před zrušením smlouvy,budem u nich rušit tři čísla a převádět na o2,tak když nabídnou to stejný,tak rád zůstanu.U VF jsem už 10 let
A to jsem si myslel, jak mám výhodné volání. Jak ses k tomu dostal, respektive, je to i pro další lidi?
Máma pracuje v nemocnici a tam to nabízejí zaměstnancům a ti můžou mít pod sebou 3-4 lidi.
Aha, tak to jo. Myslel jsem, že jsi ukecal někoho na zakaznické lince. Perfektní tarif.
No,akorát se mě k o2 moc nechce,když na ně každej nadává. Snad toho nebudu litovat
Uvidíš. Já jsme měl T-Mobile a nikdy žádný problém (krom drahého volání), přešel jsem k Vodafone a doma nemám skoro žádný signál a to bydlím ve velkém městě.

22.01.2012, 10:34 |
hanx | Upraveno: 2012-01-22 10:35:25
Jen rychlý update mojí situace: Měl jsem domluvenej telefonát s operátorem u VF, nezavolal, tak dneska volám na linku. Přepojili mě na obchodní, tam se mnou ochotná paní řešila slevy a nakonec jsme se dostali na Vodafone 858 Smart za rovnou pětistovku. Ale je pravda, že to stálo trochu přemluování, musel jsem bejt připravenej a mít v hlavě všechny jejich akce, protože její první nabídka byla litr :-) EDIT: jo a žádná smlouva ani nic, jen závazek platit 6 měsíců paušál (což bych platil tak jako tak)
Teď pro androiďáky, abych nezakládal zbytečně nový téma (jsem úplnej nováček v androidech): Jelikož rychlost toho telefonu je tragická a je zde jen Android 2.2, pohledal jsem co by se s tím dalo dělat. Zatím jsem vygooglil SmartLucky ROM. Co si o tom myslíte? Dá se to vyřešit i jinak? Jinou ROM, popř jestli se tam dá frknout 2.3? Stačí nasměrovat a zbytek si snad pohledám sám. Díky