Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > HIDky a policie ČR trochu jinak

o Navštíveno 2327x o
o 16.01.2012, 21:21 | xSam | Upraveno: 2012-01-16 21:24:02
Ahoj všem,
toto téma je zde sice tisíckrát, ale musím se s Vámi podělit o svou novou zkušenost.
Na svém Volvu jsem měl 4 roky HIDky, sice v parabolách, ale zato poctivě seřízené, sklopené na půlku a vždy čisté. Jezdím tak 40k ročně a za tu dobu se mi stalo asi jednou, že mě někdo vyblikal, že ho oslňuju. Nedávno jsem byl na technické a bez připomínek.
Před 14 dny, mě ve dne zastavila hlídka a maldík to začal velmi poctivě zkoumat. Nechal si nastartovat auto, jestli se světla zvednou, nechal si otevřít motor a hledal nějaké náznaky neoriginální instalace xenonů. Nebyl to žádný debil a tudíž po chvíli poznal, že to jsou hidky. Řekl, že to pro tentokrát nechá za 100kč a uloží do datábaze, že nemám origo světla a že když mě chytnou po druhé tak bude problém.
Oukej, říkám si. Zbavím se hidek, dám origo žárovky a bude klid. Sice uvidím hůř, ale odpůrci HIDek, protijedoucí řidiči a PČR budou spokojení a navíc já budu mít klid, že mám auto v originálním stavu.
Hidky jsem vyndal, koupil Osram night brakery, sjel si na regloskop na seřízení a hotovo.

Ovšem teď, když jedu v noci, tak mě problíkává snad každý druhý auto, někteří vypálí dálkový po celou dobu co jedeme proti sobě. Sjel jsem tentokrát na STK na regloskop na seřízení podruhé, všechno v naprostém pořádku, sklopil jsem světla na 3/4 (víc to nejde, pak nevidím už vůbec nic) a stále problikání od protijedoucích.
Takže, komu jsem tím, že jsem vyndal HIDky kurva pomohl???!!!
Vidim na pikaču a asi oslňuju 100krát víc než s hidkama, když na mě bliká každé druhé auto:-(((

o 16.01.2012, 21:25 | Lucni.konik
nemáš jen blbě strčenou žárovku v parabole? nebo mimo pružinu? I já se tak jednou utnul a svítilo to šíleně a zjistil jsem to až při seřizování.
o 16.01.2012, 21:28 | xSam
Lucni.konik. ne, vše je tak jak má být.
o 16.01.2012, 21:28 | tappaja
Nic si z toho nedelej, ja ted o vikendy vykopnul xenony, teda jen jeden, druhej mi prestal svitit pred tejdnem a nemam naladu menit "lepsi kvalitu" balast jeden po druhy co 6 mesicu. Pocitove svitim zlute, zda se mi, ze musim oslnovat, ale zatim nikdo neblikal. Tak uvidim, jestli neco uvidim :o)
o 16.01.2012, 21:30 | xSam
tappaja: čéče mně balasty vydržely bez problémů po celou dobu, asi jsem měl štěstí:-)
o 16.01.2012, 21:32 | JP
Nesvítíš mlhovkama? Neznám Volvo co by oslňovalo z výroby (jako třeba jedničková Fabie a OII s xenonama), takže máš prostě na 99% něco rozbitý, nebo lidi sere něco jinýho...
o 16.01.2012, 21:36 | xSam
JP: na 99% nic rozbitého nemám, nebo já, pánové ve Volvu a na STK jsme dementi, kteří nepoznají, že je na světlech něco špatně:-(
Dle mého to je těma Osramkama.
o 16.01.2012, 21:37 | JP
Jinak pardon za OT, ale poslední dobou mi vrtá hlavou jedna věc - je to náhoda, nebo má hromada aut funkci, že když jim praskne přední potkávačka, automaticky se zapnou mlhovky? Protože mi přijde že skoro každý auto který má vepředu prasklou potkávačku svítí mlhovkama... nebo to lidi pouštěj schválně ve smyslu "praskla mi žárovka a vim o tom, ale jsem neschopnej idiot co neumí vyměnit žárovku(případně jsem si koupil fakt blbý auto), takže tě radši oslnim ještě mlhovkama"?
o 16.01.2012, 21:39 | tappaja
Mel jsem vestavbovy HIDky ala Philips, odesla prvni, jeste sem to poresil na zaruku, odesla druha a fakt nemam naladu to menit. Ale svitilo to pekne, pokud nekdo vymysli, jak misto H7 nacpat Osram D2S, tak to tam vratim.
o 16.01.2012, 21:40 | JP
Co je to za Volvo a co je to za žárovky (patice)? Žárovkama to skoro určitě nebude, až tak zásadní rozdíl ve svítivosti ta žárovka proti běžný nemá (sám jsem night breakery měl, ale moc praskaj), zvlášť když jsi tam předtim měl xenon a nebyl problém. Jedině že by to byl nějakej špatnej kus co má posunutý ohnisko...
o 16.01.2012, 21:42 | xSam
Je to S60, patice H7 a žárovky jsou Osram night braker plus, které údajně již tak nepraskají.
o 16.01.2012, 21:49 | DITR
já dal HIDky asi před týdnem jedná se o bmw e39 ve světlech sou čočky sklopil sem je uplně dolů a zatím nikdo neblikal a svítí to luxusně oproti origo žárovkám viděl sem opravdu úplno hovno a taky sem zvědavý co na to PČR až mě zastaví
o 16.01.2012, 22:04 | BATMAN
Lidi mate neco s ocima? Ja teda vidim dobre a auto s mlhovkama za jasneho dne i noci potkavam denne a nemuzu rict ze by me to oslnovalo nebo nejak vadilo. Se zaplyma dalkovyma nebo blbe serizenyma potkavackama se to neda absolutne srovnavat!
o 16.01.2012, 22:06 | Mr.Scully
Mně se teda taky ještě nestalo, aby mě oslnily mlhovky. Vadí mi zadní mlhovky, ty jsou občas nepříjemný, ale předníma ať si každej svítí, kdy chce, to je mi fuk.
o 16.01.2012, 22:40 | C.W.O.K. | Upraveno: 2012-01-16 22:40:51
já musim mít brýle na řízení a vadí mi to teda moc. a ještě sem nepotkal mlhovky který by mě neoslnily
o 16.01.2012, 22:46 | DaveX
No mě teda mlhovky neoslňují vůbec.

C.W.O.K: když tě tak oslňují mlhovky, tak když potkáš člověka se zapnutými normálními světly, tak zastavíš, protože nevidíš vůbec?
o 16.01.2012, 22:52 | C.W.O.K.
čemu říkáš normální světla? jestli potkávačky, tak ty mě málokdy oslnujou, ale mlhovky mě oslnujou jak kráva, ale jdou řešit mejma dálkovejma :)
o 16.01.2012, 22:53 | cuir
zlate mlhovky...zradlo je nova audi s diodovejma svetlama vzadu...stat za takovym povozem v kolone tak je clovek vysvicenej do cervena az to hezke neni. ty diody sou neskutecnej vypal pro oci..a samozrejme kdy stoji clovek v kolone a ten pred nim logicky na brzde tak je to krasnej humus. Pokud se da tak prejizdim do jineho pruhu i za cenu ze bude pomalejsi, pustim tak pred sebe nejake jine auto a zaradim se pak za neho...
Mlhovky predni mi nevadi, ty me neoslnujou, kdyz neni mokro, zadni mi vadi ,protoze to taha za oci a nechapu proc ve meste nekdo vubec mlhovky pouziva.
nejvetsi hnus je fabia s xenonama v parabole. Jedna autoskola v Brne to tak ma...casem si ji asi vycihnu a necham tam listecek.
o 16.01.2012, 22:55 | DaveX
jasný, potkávačky. No já nevím, jsi asi jeden z mála. Podle mě to bude tím, že se na to zaměříš tak, že se do těch světel díváš a pak tě to sere :D zkus to přehlídnou a nebude tě oslňovat nic ;)
o 16.01.2012, 23:00 | C.W.O.K.
to není tim, ale prostě už z dálky mě to oslnuje. třeba starej megan oslnuje mlhovkama jako kráva, takovýho experta potkávám každou ranní do práce.
o 16.01.2012, 23:01 | Mr.Scully
cuir - přesně tak, ty nový Audiny, Mercedesy apod. s diodama vzadu je dost peklo :-/ To je srovnatelný snad s dálkovejma, jak z toho bolí oči.
o 17.01.2012, 00:00 | Rajdlos
Me mlhovkou taky vadi, mam citlivejsi oci. A jako cuir Q5 a Q7 je teda maso. Parkrat jsem chytnul v kolone a clovek udrzi oci tak minutu, pak uz se to proste neda.
o 17.01.2012, 07:39 | Arnie_one
xSam:
Jen se zeptam, nebylo lepsi za cenu tech osramek dokoupit naklapeni (uni, par korun) ?
Pote by mohl policista asi konstatovat OK.

Nevedel sem, ze policie ma tak široký pravomoce a dělá na silnici práci za STK, tim padem, ze zapise do database, nespusobilsot.
o 17.01.2012, 08:25 | Shr3k
Arnie_one: Těžko by mohl konstatovat OK, když jsou ta světla homologovaná pro HCR (žárovky) a ne pro DCR (výbojky). Je to na nich zpravidla vylisované.
o 17.01.2012, 09:12 | xSam
Arnie_one: Je to přesně jak říká Shr3k. Kontroloval i co je na světlech vylisované a samozřejmě našel HCR.
On mi vysvětloval, že teď byli na školení aby poznali jestli to je origo, či nikoliv a prej, že se to teď bude hodně sledovat.
A ano, založil do databáze, že vozidlo je nezpůosbilé a že to dám do pořádku.

Ale dotaz, ono existuje nějaké automatické naklápění na Hidky? Kdybych dal origo xenonové světla dodal naklápění, tak by nemohl být problém, ne?
o 17.01.2012, 09:59 | DaveX
Za chvíli se bude platit i za špatně vysátý kobereček v autě...
o 17.01.2012, 12:27 | hanzz
Boj proti HIDkařům schvaluju! :)
o 17.01.2012, 23:34 | Shr3k
xSam: Prodává se ultrazvuk, tuším že ho má v sortimentu Lexa Holub. Není pak lepší vykostit nějaké Volvo z vrakáče, s xenony, startéry i autolevelingem a nadrátovat to?
o 20.01.2012, 08:39 | xSam
Shr3k: světla vybrakuju, to není problém, bohužel servisák na Volva mi řekl, že to naklápění přebastlit nejde:-(
o 23.01.2012, 14:31 | MAX
Ty naight brakery svítí jako prase - kolrga si je koupil do 406 a ač má světla sklopené, tak na něj lidi furt blikaj.. A to nemá nic naložené vzadu.. Prostě svítí fakt hodně..
o 23.01.2012, 15:14 | tommas
o 24.01.2012, 13:39 | Shr3k
No to je teda vynález. Bezmála litr vyhodit za nefunkční p*čovinu, když ta funkční ultrazvuková se prodává o dva litry dráž...
o 24.01.2012, 14:09 | tommas | Upraveno: 2012-01-24 14:09:21
píčovina to je, jenom jsem si na to vzpomněl když jsem to tady četl;-)

Jinak pokud něco tvrdí servisák z autorizovaného servisu, není pravidlem, že to je pravda:-))))
o 24.01.2012, 14:44 | xSam
tommas: neříkám, že to je stoprocentní pravda, ale zrovna tomuhle servisákovi důvěřuji:-)
Shr3k: trochu jsem gůglil a cena automatického ultrazvukového naklápění stojí 6500 + origo xenony světla jsou na vrakáči 10000 + výbojky a balasty cca 3000 a nějaká práce. No nevim, jestli se tato investice vyplatí:-/
Asi zůstanu u nightbrakerů:-)))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3614 sekund.