Navštíveno 2724x

Ahoj připravujeme novou galerii k novému projektu, viideo z focení zde :o)
[ Link ]

16.01.2012, 08:44 |
Nora sorry, ale přijde mi to jako tvorba jistého Poláška z Bruntálu...
Dávat video z backstage při této úrovni focení je značně předčasné. To si nechejte na dobu, až se naučíte fotit a zpracovávat fotky.
no video neresim. kazdopadne ze ma holka na hlave nacesane vlasy a na krku retez, tak mi stejne porad neprijde az tak jako punkerka a fotit to na bilem a cernem pozadi je asi to nejnudnejsi, co jde vymyslet :)
Díky za postřehy :o) Každej nějak začíná, jsem rád za každou reakci. Příště to bude zase o kus lepší :o)

16.01.2012, 09:04 |
JR Ja si myslim, ze kdyby to video melo 40 vterin, tak to bude lepsi.

16.01.2012, 09:08 |
Augi Ta baba je o ničem, nemá jiskru v oku. Jako postava fajn, ale to je tak asi všechno. Jinak video na pohodu...

16.01.2012, 09:41 |
Bucci | Upraveno: 2012-01-16 09:44:03
Ghofig: máš pravdu, že sme fotili uplně obyč (černý a bílý pozadí) šlo o to, že pro nás je to "jiný" - zatim jsme vždy fotili v exteriéru nebo interiéru (a klasickejm studiovejm fotkám sme se vyhybali)
JR: máš pravdu, video je dlouhý, příště bude určitě kratší a jinak sestříhaný (tohle je taková prvotina)
Augi: díky
Nora: neznám jistého Poláška z Bruntálu, taky neřikám, že vim, umim nebo znám všechno nejlíp, ale jestli myslíš tim NAUČIT SE FOTIT A ZPRACOVÁVAT FOTKY tak, že budu používat automatický PSH pluginy, který zvýší dynamickej rozsah fotek tak jako jsem to viděl u všech tvých fotek na Facebooku... tak to radši nic umět nechci...

16.01.2012, 11:00 |
Nora Bucci: ješitnost ti nedovolí přijmout kritiku? Já nikde nepsal že umím, znám a vím vše nejlíp, nebo jo? Ano, pluginy jsem používal, když jsem se začal zajímat focení, v té době to pro mě bylo zajímavá změna špatné fotky, tehdy jsem s photoshopem neuměl téměř nic. Ale to mě záhy přešlo a věděl jsem, že tudy cesta nevede. A tomu už bude téměř 2 roky. Fotím příležitostně, zrcadlovku mám 2 roky, předtím jsem s UZ téměř nic nevyfotil. Nikde se neprezentuji jako profi fotograf. Ale základní pravidla focení se snažím dodržovat. Dynamický rozsah u fotek je špatný? Mě spíše přijde, že fotka bez kontrastu je nevýrazná.
Snad u každé tvé fotky je nějaká chyba, řežeš ruce, prsty nebo naopak necháváš okolo focené osoby spoustu zbytečného a nezajímavého prostoru, téměř u každé fotky padá horizont (pokud je vidět, o ostatních se nebavím), většinu fotek kompozičně dělíš na polovinu, u portrétu je žehlení nepřirozené a umělé, o přebělených zubech a zářivě čistému bělmu a spojivkách nemluvě.
Stačí takhle? Nikdo učený z nebe nespadl, dělám taky spoustu chyb při focení a vzhledem k mé četnosti focení se tomu nedivím.
SLečna mě taky neoslovila.
Pro mě ošklivá není, spíš myslím, že nesedl styl účesu atd.

16.01.2012, 11:47 |
Bucci Nora: jestli narážíš na Hummer, tak tam to bylo součástí objednávky a 2x se projekt předělával pro objednatele až do jeho úplného schválení.
Portréty neřeš taky podléhají schválení, ano sem tam se něco uřízne, ale kdo chyby nedělá, já jen že slova typu tristní a dál zasazovat úrovně focení bych prostě nedělal vzhledem k prezentaci, kterou jsem našel u tvého jména - nic víc

16.01.2012, 11:50 |
Nora

16.01.2012, 11:53 |
Nora

16.01.2012, 11:54 |
Nora

16.01.2012, 11:55 |
Nora

16.01.2012, 11:56 |
Nora

16.01.2012, 11:57 |
Nora

16.01.2012, 11:58 |
Nora

16.01.2012, 12:00 |
Nora
Jsem amatér co fotí telefonem ale některé věci třeba blesk v okně mě nepřipadne jako dobra fotka..
16.01.2012, 11:53 a tato mě taky moc neoslovila..

16.01.2012, 12:15 |
Nora Bucci: ne vše najdeš podle jména...
Já fotím jako looser, všude to veřejně hlásím a profi úroveň je mi na hony vzdálená.
Spíše mě udivuje jen to, že se vydáváš za profíka. Profi fotograf fotí portrét se clonou 10, 11, 14 a 16? Profíkovi padá horizont? Já každému kdo fotí fandím, ať se zdokonaluje a fotku mu vycházejí, ale vadí mi, když se někdo staví na profi úroveň a výsledky nikdy.

16.01.2012, 12:21 |
Bucci Nora: a proč ti vadí zavřenější clona, když tam to pozadí má bejt?

16.01.2012, 12:23 |
Kamil Nora - profík občas opravdu fotí portrét na clonu f10 nebo vyšší. Není to vůbec nic neobvyklého.

16.01.2012, 12:28 |
Bucci Možná bych ještě chtěl dodat docela důležitou věc: FOTKY Z TOHODLE PROJEKTU JEŠTĚ NIKDO NEVIDĚL - TAK NEVIM, PROČ NORA SOUDÍ PODLE BK VIDEA

16.01.2012, 12:36 |
Nora Bucci: já soudím obecně podle fotek, co máš vyvěšené na netu. Nevím proč při outdoor focení je dobré fotit s vysokou clonou? Viz alba Princezny, Kumpáni a nebo příkladná Salsa, tam se modelky krásně vyjímají až to musíš patlat přes blur?
jééé kluci v klidu, já jsem rád za každej názor, jsem rád když někdo dokáže poradit a upozornit na chyby které třeba dělám. Ale OP si netrhejte :o) Já fotit neumím vůbec, sem tam když je nálada vezmu to cvakátko a něco si zmáčknu. Je pravda že dneska fotí každej kdo má do prd... díru. Ale focení na film mělo i výhodu že si člověk musel rozmyslet co a jak fotí, těch pár snímků 36 tuším mělo něco do sebe. Dneska to každej pálí co foťák stačí. Taky jsem si tím prošel, myslím že nejen já :o)Nevím některé fotky od Nora jsou pěkný některé se nelíbí, to samé od Bucci a mohl bych pokračovat až kam....tzn. každej má jiné oko, jiný vkus atd...a proč to sem vlastně píšu? Už ani nevím :-D
docela bych souhlasil s ufikem.
kazdopadne jako rozumny zpusob mi prijde nechat si poradit od druhycgh a tu kritiku prijmout a ty vlastni chyby videt a neco s nima nasledne delat. myslet si ja jsem nej a vsechno umim je myslim zasadne spatne.
co se tyka foceni na digital. osobne kdyz fotim, tak jsem uz vyrostl z toho, ze napalim 1000 fotek a pak vybiram. radeji o te fotce premyslim predem a delam par fotek se kteryma jsem spokojen. kdo se tim pak ma probirat a skladovat to, kdyz jsou toho tisice :)

17.01.2012, 06:31 |
Bucci Ghofig: ale já s tebou souhlasim, kritiku přijímám, jen mi vadí, když se někdo ohání silnejma slovama a přitom sám má v galerii hokus pokus auto hdr...

17.01.2012, 08:19 |
Nora Bucci: tak si 'profíku' foť jak chceš, mě jsi u pr....
Bucci: ja to myslel spise obecne. na nikoho konkretne jsem nenarazel :)
jen ze timto by si mel kazdy projit...

17.01.2012, 08:53 |
Bucci Ghofig: souhlasim
Nora: tak tady nezasírej téma, který je o videu

17.01.2012, 12:47 |
Nora ok, zpět k tématu, jak psali nade mnou, video je delší, to vysloveně by nevadilo při větším obsahu, tady to lze zkrátit, nebo obsahově rozšířit, což při malém počtu (2) kostýmů to asi nebude čím naplnit. Není na škodu tam přidat pár záběrů na 'fotografa' při práci, nějaký záběr přes rameno. Méně třepat a skákat s kamerou(nebo na co jste to natáčeli). Více zapracovat nad zpracováním, alespoň by se to více hodilo k 'profi' úrovni.
Kostýmy jsou decentní a fádní vzhledem k tématu. U tohoto téma je výhodou, že se dá více vymýšlet se starým oblečením, taková je móda punku. Vizážistka pracovala také nevýrazně, líčení je střídmé, punk holky jsou více odvážné a snaží se šokovat okolí, tím se měla vyzážistka řídit. Vizážistka/kadeřnice mohla rovněž předvést větší úlet, barevné zvýraznění některých pramenů by bylo zřejmě taky na místě(ale to lze doladit v PS i bez pluginu). Focení v bílém nátělníku na bílém pozadí bude ve finále na fotce splývat. Ale pokud to máte opět pro časopis, kde chtějí fotky bez kontrastu...
Abych nešířil jen kritiku, pokud je to první video z backstage, tak to úplný průser není a pokud to co jsem psal výše někdo vezme jako rady a ne jako cílenou kritiku, tak to příště může být lepší.
Tady třeba jeden hezký backstage
[ Link ]
Video v pohodě.Ale hudba to totálně zabila.
Teda hoši, takhle se pohádat :-)
Nerad bych se mýlil, ale myslím, že tady na fóru neumí fotit nikdo z nás. Tedy alespoň podle fotek, co jsem viděl. Všichni se tak nějak na určitém vyšším či nižším levelu snažíme, něco se podaří, něco nepodaří. Ale talentovanýho profíka tu nevidím žádného. Já "naštěstí" vím, že kvalitní portréty nejsou žádná sranda, tak jsem na ně rovnou zbaběle rezignoval :-)) Navíc Bucci vs. Nora - nemáte si vcelku co vyčítat. Pokud se pamatuju dobře, tak Bucci tady nesklidil moc úspěch s fotkami s Hummerem (které opravdu nebyly dobré), u Nory se mi třeba zase vůbec nelíbí ta fotka z 16.01.2012, 11:53 - co to je, pokus o glamour? Ten blesk (nebo co to je) v 11:55 taky moc nechápu - i kdyby to byl tvůrčí záměr, tak to není správná cesta. Atd. A stejně tak se Crimsonovi někdy nepovede krajinka nebo já zvorám ostření ve sportu. Atd. Prostě nemáme si to vyčítat. Berme to jako konstruktivní kritiku a učme se ;-)

17.01.2012, 13:45 |
Bucci Nora: co se týče týhle kritiky videa - tu beru - u videa jsme to zkoušeli poprvé, navíc je to točený foťákem (bez stativu atd.) nikdo tu netvrdí, že je to profi video, že je delší víme, se zpracováním videa nemáme žádné zkušenosti - ale opravdu se jedná "jen" o backstage video
K vizáži a kostýmu netřeba nic dodávat, tam sme si vědomi "střídmosti" zase vylitá a poblitá punkerka po koncertě, která šokuje tim jak vypadá a jak smrdí nebyl záměr... o punk tam jde okrajově
Ne tohle fakt neni pro časopis - to je pro nás (pro zábavu)
Úpravy u tohodle projektu nebudou nic extra, počítám jen s doostřením a pár úpravama, vyjdou cca během týdne
Leveler: punk je punk... já to neposlouchám, mě se ta hudba taky nelíbí, ale je s tim tématicky spjatá...
Scully: souhlasim (s tim focenim tady) na druhou stranu fakt musim hájit toho Hummera - tam proběhly celkem 3 schvalování, kde se kontrast ubíral (na druhou stranu na papíře jsou kontrastnější než na monitoru)
Bucci:> Ten koment byl mířenej na video od Nory:) (Mustang a baba)

17.01.2012, 13:56 |
Bucci Leveler: :-) OK

27.01.2012, 17:10 |
Kamil Bucci + DJ.UFÍK - první a poslední fotka se mi líbí, zpracování na úrovni, zbytek je oproti těmto dvěma jako kdyby to fotil někdo jinej - dost slabý
Všecko fotil Bucci a postprodukci dělal taky:-) v čem slabé? Ať víme na co se zaměřit...

27.01.2012, 17:54 |
Kamil nasvícení a zpracování

27.01.2012, 17:57 |
DaveX No já se na to dívám z hlediska normálního pozorovatele (fotím jenom kompaktem) a zdá se mi, že ta žena je málo reprezentativní, co se týče toho stylu, který jste fotili. Ale jinak se mi to líbí ;)
je fakt že nohy jsou tmavé a vršek světlej.... a taky koukám na retuš nohou a zbytku...pravda,ten kluk má pravdu!:o)
ja bych se hlavne zameril na kompozici a orez. rezani v kolenech neni to prave orechove, zalomene zapesti taky nevypada dobre, na spouste fotek je nacpana hodne na stranu a kolem je zbytecne moc mista. kdyby se to nejak decentne seriznulo, tak to vypada jinak.
plus teda bud odmotat kus pozadi nebo na nej nesvitit nebo to odretusovat. ale to, jak je polamane a poslapane vypada strasne...
nechci prudit. jen jsem sepsal co bych delal jinak. taky jsem si timto tak nejak prosel :)