Navštíveno 1059x

Potreboval bych neco s velkym akusem, tak aby to mohlo vetsinu casu lezet pokud mozno nabity a kdyz bude potreba cca jednou denne vzit a jit na chvili svitit, vetsinou v interieru, tznm sklepy, pudy, byty kdyz vypadne el, neni teda treba 3km dosvit, spis bude vyhodou delsi doba sviceni, tznm rekl bych ze LED by meli stacit. hlavne teda aby to melo nejakou indikaci nabijeni a indikaci nabiti, a aby se to po nabiti vypnulo, ne aby to byl takovej ten typ co zapojis do zasuvky a pak musis presne za 12 a pul hodin to jit vypnout z el. nevim rekl bych ze cenu jsem ochotny akceptovat tak do 2 tis, ale koukam treba v gme maji tohle
[ Link ] co se mi docel ai libi, ale tak nevim jestli mate nekdo s necim zkusenost rad poslechnu. Diky
ta z gme
předpokládám že se rozpadne vypínač
ale jinak bude fungovat
máme to v práci -asi ze 7 jich 6 má jinej vypínač vytáhnutej mimo -vzhledově hnusný -ale to je cena za nízkou pořizovačku
jinak funguje

13.01.2012, 20:42 |
Kmoda O tom z GME nepřemýšlej ani náhodou,to máme v práci a to nesvítí. To nekupuj ani v legraci. Neplatí čím víc diod tím lepší svit :-D
tak fajn, co nekupovat teda vime, ale co teda mam koupit?
Tahle svítí dobře, ale inteligent nabíjení nemá a je relativně drahá.
[ Link ]
ma smysl ozelit iteligentni nabijeni vymenou za nejakou dejmetomu slusnou kvalitu provedeni a svitivosti? cena je akceptovatelna, jak jsem psal do 2 tis, takze v tomhle smeru, pokud to znamena - vyssi cena = vyssi kvalita tak to beru.
Ja mam vynikajici zkusenost s timhle:
[ Link ] baterka na nabiti drzi vic jak rok, ma to svetelnej tok, o kterym se ty z GM ani nezda, je zoomovaci, takze umi svitit jak daleko, tak perfektni na kratkou vzdalenost. S nabijeckou a 2 aku se vejdes do petikila.

16.01.2012, 09:51 |
Kmoda | Upraveno: 2012-01-16 09:52:34
.

16.01.2012, 09:51 |
Kmoda Musí to být akumulátorová? Proč ne malou baterku do kapsy s kvalitní CREE diodou na třeba dvě tužkové baterie? Něco jako sem dal Tappaja,jen nevim jestli zrovna tahle ja kvalitni,nevěřím ze vydrží rok. Možná když se tam dají baterie jako jsou Sanyo Ennelop a nesvítí se s ní.
Ja ji mam dva roky, nabijel jsem ji za tu dobu 2x. OK, udelal jsem rozborku, pridal tesneni, podmazl diodu teplovodivou pastou a slouzi paradne. Akku drzi nabita porad. A kdyby neco, mam v zaloze nabitej dalsi aku.
mam ty co tappaja doporucuje - asi 8 jsem jich bral a nemaj chybu. A pokud se ti nekde valej stary baterky do ntb, skoro ve vsech jsou prave ty clanky 18650 - a nejakej dobrej bude... Mam jich takhle kybl do zasoby...
Hehe, presne tak, v akku k NTB je jich 6-8, vetsinou odejde jeden dva a zbytek je na sviceni pouzitelnej. jen nemaji ochranu, tak je potreba davat pozor hlavne pri vybijeni.
protoze puvodni pozadavek byl akumulatortova svitilna, co bude porad pripojena do el. site a kdyz bude potreba tak se vezme a jde se svitit, tak aby byla vzdy pripravena. bude to pracovni nastroj, sviceni spis na mensi vzdalenosti, ale delsi dobu, nicmene obcasne prijde v hod i delsi vzdalenost, musi to vydrzet prach urcite, vlhkost, no kdyz si vemu ze se s tim bude brodit v zatopenym sklepe, tak asi i vlhkost by to chtelo, nejaky pady taky asi hrozej. mam pocit ze mala se nechce asi prave proto ze bude mala, nvm, zkusim o tom podebatovat, ale nevim nevim. presne vidim situaci jak nekam pujdou na rychlo ve dve v noci, vemou baterku a bude vybita...

16.01.2012, 10:43 |
Atrey taky jsem hledal na firmu nějakou nabíjecí velkou a odolnou, ale nakonec jsem skončil u Fenix TK21, většinou se pohybuju ve sklepě a mokru, koupil jsem nabíječku a 2X 18650, strčím ji do kapsy a nepřekáží. Používám jí denně na 56 lumenů a když potřebuju na dálku tak přepnu na 468 lumenů a to už je ve sklepě pořádné světlo. Baterka vydrží cca 3 měsíce a když je částečně vybitá tak se přepne do nižšího režimu a pořád je dost času než se úplně vypne. Když vím že potřebuju svítit dlouho na max, tak si vezmu druhou nabitou baterii sebou. Už se mi válela v bahně, přejel jsem jí autem (na trávě) a cca 3 minuty byla v louži než jsem si toho všimnul.

16.01.2012, 12:31 |
Conan | Upraveno: 2012-01-16 12:31:33
Jako Atrey, mám Fenix TK21 (starší typ) a v ní klasický "lepší" AA tužkovky. Je voděodolná, tady popis novější verze:
[ Link ] Případně tady si vyber:
[ Link ]