Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaký wifi router s dosahem cca 25m

o Navštíveno 1985x o
o 13.01.2012, 13:28 | Tiler
Ahoj, potřebuji koupit wifi router s dosahem cca 20-25m přes dvě zdi, máte někdo nějaký tip? Huawei od O2 to absolutně nedá, koukal jsem na TP-link TL-WR741ND, má někdo zkušenost s tímto přístrojem? Díky

[ Link ]

o 13.01.2012, 13:30 | clown
za to nemuze Huawei, ale zed :)
o 13.01.2012, 13:36 | Tiler
Nic neříkám, ale bych rád koupil router, kterej to dá :-)
o 13.01.2012, 13:39 | clown
kabel + druhe AP .. :)

nebo AP do WDS nekam mezi zdi

ber to tak, ze mas max vyzarovani 100miliwatt .. pokud to neni USA, kde maj 500 ..

a to ze wifi funguje oboustranne nemusim asi zminovat .., takze 5dB antena na strane routeru a 00 hovno v telefonu / netbooku atp tomu moc nepomuze ..

o 13.01.2012, 14:18 | Tiler
Vím, že po kabelu by to bylo nejrozumnější, ale je to v místě, kde správce budovy jakýkoliv nový rozvod nepovolí :-(
o 13.01.2012, 14:41 | Ravo
jako clown - obzvlášt ten fakt o OBOUSTRANNÉ komunikaci by si měli všichni co cpou megaantény na routery a pak se vztekají že to je stejně furt nanic i když mají "plnej signál" uvědomit.

to Tiler: a co takhle Powerline (eth. via 230V) nebo nějáká xDSL P2P aplikace (po jakýmkoliv starým dvoudrátu, i klidně ex-telefonu)?
o 13.01.2012, 14:48 | clown
a pak je jeste jedno pravidlo ..

cela sit, je tak rychla, jak nejslabsi jeji clen ..,
takze tekovej mobil nechanej v predsini, co si taha data je taky dobrej napad :)) proto v baraku dle potreby mam 2 - 3 AP .., abych si to zbytecne nebrdil jinde .. :)

ten Huawei tak spatnej fakt neni .. ty TP nevim .., mam na skrini 3 mrtvolky ze 3, co jsem kdysi koupil misto mrdkoidnich airlivu (ovislink) :)
o 13.01.2012, 15:12 | Bladzej
A nezapomeň na maximální povolený vysílací výkon 20dB u 2,4GHz pásma. Tedy citlivost karty + výkon antény ne aby překročil mez. :)
o 13.01.2012, 15:15 | clown
Bladej .., no maximalne budou doma sterilni, noo :))) Mozna i sousedi .. :)
o 14.01.2012, 08:33 | rcman
Řešil jsem v podstatě stejnou věc, a jedinný opravdu funkční řešení bylo druhý AP a teď signál dostatečnej po celém baráku...

Takový prodloužení přes 230V zásuvky jsem měl taky, a to už bylo lepší když mě na notasu svítilila jedna čárka a jakž takž se to připojilo a běhalo to. Jde asi hodně o rozvody elektřiny v domě. U nás je to ještě za krále klacka a opravdu to bylo jako v době vytáčenýho připojení.
o 14.01.2012, 10:58 | dj.DEKL
Jaký teda použít zařízení jako "repeater" wifi? V přízemí klasika wifi router, ale v 2.patře signal hodně slabej... do 1.patra bych chtěl dát ten "repeater"
o 14.01.2012, 11:08 | clown
ten rozvod po elektrice ma vic norem a je to lepsi, ale chce to novy rozvody a jistice .., tusim, ze proudoveh chranic, to zabije ..

to se mi vic libi ty domaci rozvody internetu po antennich rozvodech, to je celkem maso :)) az na tu cenu :(

mam 80 let starej barak a dostavovanej s zelezobetonem .. s wifi pomerne problem i skrz patro .., tedy 4m pres strop .., az to budu chtit rozchodit poradne, tak potahnu kabel nepozivanym kominem na vrchni patro :)

zadne nove technologie nam bohuzel za 15 let vyvoje neumozni ohnout signal na 2.4GHz dle vlastni potreby, furt to jsou velke pohlcovace a zrouti signalu .. sice tu jsou ruzne antenni systemy jak se to pokusit udelat .. i za smesne penize .. ale fakt radio je jen radio :)

a 5GHz se zase nehodi do vnitrnich prostor :(

o 14.01.2012, 11:10 | clown
k repeaterum .., je vam jasny, ze pak celou sit spomalite na pulku .. ???
o 14.01.2012, 19:39 | dj.DEKL
Takže jedině jako nouzové občasné připojení asi... stačí teda nějakej wifi router co umí AP nebo WDS ??
o 14.01.2012, 20:08 | clown
ale takhle .. WDS mi v par skladech bezi, zadna velka krec to neni .., samo, ze je to kvuli stabilite shozeny na 11Mbit, ale chodi to :))

kdyz si vzpomenu na nasi sit okolo Berounky, ktera ma 1500 uzivatelu po cca 15 obcich .. , na to jak to bylo bod to bod na 2.4GHz .., to tahda byl cas .., tenkrat to pripojeni bylo jak na gumicce .. :)

dnes uz maj pojitka optikou, kde to slo, kde ne, tak na 802.11a
o 17.01.2012, 23:02 | ACEMajky
huawei je desnej shit, kdyz sem poridil O2, tak sem jim ho hned vratil a koupil na aukru Asus a ten ma minimalne o 25% lepsi signal s origo antenou
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.313 sekund.